alanyau991319 發表於 2013-6-20 00:00:17

新手的苦況

大家好,我係一個十年前玩過童話既玩家,十年前我十五歲,一直玩到我十八歲

今天我二十五歲,事隔十年,我玩過好多ONLINE,但每隻都玩唔長,唔超過兩個月,但諗返起童話,一隻陪我超過三年既遊戲,
最後上網見到佢出返收費服,但再搵下見到免費服,
咁我當然玩免費服啦,不過一入到GAME就發現問題,我一開始升到20LV,一個人都見唔到,又冇人同我傾過計,自己玩,好似單機GAME咁,
一個人又難升又悶....而我入去金銀城商場睇,E物價我跟本冇可能問到...因為個個都110LV嘛..又買唔到野,又升唔到LV,又冇人同我傾計..咁唯有放棄

之後我去七仔買左隻收費板..因為佢一定要比左錢先可以玩-.-"如果唔係申請左ACC都係入唔到伺服><"
入左去情況就係...金銀城連人都冇...問有冇家族收人,...叫左半小時,,,冇人理我...
而且新手少之有少...兩個SER分別在於...一個多人D...物價高到過份.
一個完全冇人..,,
但一樣都係冇新手玩的份...好失望...好想玩返卻玩唔到落去....

alanyau991319 發表於 2013-6-20 00:01:38

唔知大家以前有冇見過我

我以前叫....閃殺...天涯明月刀...星零落....吹水....

lkalka 發表於 2013-6-20 00:03:38

如果係1月既話係好熱鬧既..
而家d人無理由玩月費版但free ser setting呱

alanyau991319 發表於 2013-6-20 00:06:06

兩個SER其實一樣...比左錢仲要冇人玩,咁點會吸引人喎...
免費SER D人太高LV..物價高,想搵人組隊組唔到...
叫人帶又要錢..鬼有丫?
咁即係冇新手加入啦..
舊既唔玩咪一樣越黎越少人...
童話咁樣搞好快冇人玩LU

fairyland 發表於 2013-6-20 01:42:44

家下的新手基本上冇咩可能白手興家
如果真係真心長玩
建議一開頭花幾舊水(玩e裝,体智裝,娃,藥水,帶升費)
咁就夠長玩

oO細夜Oo 發表於 2013-6-20 01:49:19

我之前叫0o阿健o0 無記錯 果陣係睡美人SER-3- 懷念中

70幾LV 暗師一名 好野人頭10名0.0 聖誕節聖番黎 D錢....

fairyland 發表於 2013-6-20 01:51:24

oO細夜Oo 發表於 2013-6-20 01:49 static/image/common/back.gif
我之前叫0o阿健o0 無記錯 果陣係睡美人SER-3- 懷念中

70幾LV 暗師一名 好野人頭10名0.0 聖誕節聖番黎 D錢. ...

我 04-05年左右都係 果陣都係睡美人SER
果陣有2ac
水火木人 , 6x lv刀狂
暗使樂樂 , 7x lv 暗c

oO細夜Oo 發表於 2013-6-20 01:53:47

我果陣一出無幾耐就玩 最愛就是樹熊0.0 玩左好似4-5年左右 最記得大頭目叫昨昨屎 XDD

oO細夜Oo 發表於 2013-6-20 01:59:25

我果個同學好似無記得係叫  闇師乂輝仔

果陣我同佢 玩到 都幾出名下HaHA

fairyland 發表於 2013-6-20 02:12:35

想當年我只係form 2仔
家下已經U grad

tony1233465 發表於 2013-6-20 02:33:09

唉,依隻game終於都係要淪落到高lv/勁裝/錢主導既地步

幻乂魂 發表於 2013-6-20 12:19:20

alanyau991319 發表於 2013-6-20 00:06 static/image/common/back.gif
兩個SER其實一樣...比左錢仲要冇人玩,咁點會吸引人喎...
...

成日話物價高
唔該對返hkd去計啦
免ser平過收費ser好多
係免ser 1粒核心10蚊都唔洗
係收費ser呢(收費ser好多人玩果時幾百蚊1粒)

歐陽小王 發表於 2013-6-20 14:25:22

alanyau991319 發表於 2013-6-20 00:06 static/image/common/back.gif
...

有人唔洗錢帶升的
要搵錢好多方法 睇你個人( 執垃圾去賣都ok的 )
我個族唔少新手 點賺錢?
咁多人收金剛沙 1萬幾/set 工具3千蚊=30幾set
慢慢賺套體裝返黎 再入個族睇下有冇人免費帶升 有就去企

mashing 發表於 2013-6-20 16:03:46

十年人事幾番新,一隻game行左十年,無理由班老手停留在低LV,何況還有班用掛高手添..........................!我本身都係停左一排,大約三年前再玩番,樓主的感覺十分理解!

netnet0000 發表於 2013-6-20 18:43:06

你就是作晚在金大傳大叫,有沒家族收人的妙齡矮人?

來月費密我: 霍格華茲

jelly 發表於 2013-6-21 00:52:19

老兄,收費雖然少人玩,但你入到族既就真係玩得到落去,起碼有人幫下你咁
不過打算玩得耐既,就頂住免費先啦
其實免費有人回巢的
不妨去2000fun個邊搵下回巢玩家啦

magictim 發表於 2013-6-23 01:44:39

免SER搵我玩^^
mAgIcTim

詩絲 發表於 2013-6-26 12:47:02

免SER搵我玩^^
瑰剎真一

akion123 發表於 2013-6-26 15:18:51

唉,其實咩game都係咁,e家為左搵銀不擇手段
必須品都放商城,大把game係咁...

ip8hk 發表於 2013-6-26 15:49:52

唉...
我又係十年前玩家..其實斷斷續續都有玩..
但E+玩番..都冇得玩..
D人話起家又要自己去買錢....
頁: [1] 2
查看完整版本: 新手的苦況