95896112 發表於 2013-11-30 11:05:24

新手加入!!

ID 超級神仙B
有冇大大可以比D錢來..打左好耐先得1500可因,好難買武器呢{:fun10:}
同埋點先有職業嫁??要幾LV先有?

himkentim 發表於 2013-11-30 23:11:33

錢呢,係要慢慢搵o既。玩呢隻game係要有耐性嫁,自己慢慢挖掘下啦{:fun03:}
職業?我記得佢會講俾妳聽嫁。10級轉職要去各大公會。
彩虹城:旅人公會
金銀城:戰士公會
青鳥城:精靈公會

.戰士公會:各大戰士防禦高
劍戰士:命中高攻擊中上
刀戰士:大範圍命中中攻擊低
斧戰士:命中低攻擊高高

.旅人公會:
悶的
商人:除點數戰士外不能玩
幻獸師:新人玩捉怪(只有他可用封印石)

不悶的
武鬥家:閃躲高命中高攻擊中防禦低/可以自己回血

.精靈公會:各大精靈可以自己回魔,但技能要多時間練
光之信徒:可以自己回血(15級光技)
闇之信徒:攻擊高/某些技能可降怪屬性(攻防命)
法師:可用金木水火土五技,高命高攻(屬性相剋技能)
僧侶:可用金木水火土五技,低攻打輔助

95896112 發表於 2013-12-2 05:20:50

himkentim 發表於 2013-11-30 23:11 static/image/common/back.gif
錢呢,係要慢慢搵o既。玩呢隻game係要有耐性嫁,自己慢慢挖掘下啦
職業?我記得佢會講俾妳聽嫁。10 ...

那我想問點先有寵物??見人地賣GE都係好貴..有冇D唔係幻獸師捉又唔洗向人地買嫁??

himkentim 發表於 2013-12-2 21:46:24

開多個ac做幻師。{:fun05:}

himkentim 發表於 2013-12-2 21:47:14

我一開始都係幻師起手嫁,舊ac重係到57lv

erilove 發表於 2013-12-3 13:04:53

95896112 發表於 2013-12-2 05:20 static/image/common/back.gif
那我想問點先有寵物??見人地賣GE都係好貴..有冇D唔係幻獸師捉又唔洗向人地買嫁?? ...
如果想自己捉~ 要先買 / 做任務拎封印石

詳情 >> http://supergm.net/dsps/index8.htm 童話攻略 任務攻略

買(幻獸店有售):
大城(金銀 彩虹 青鳥 等等): 1石(1-20lv)
巴格達城 2石(1-40lv)

唔做幻師 最多可以用到2石去捉寵 41lv打上只有幻師先捉到(限制只有幻師先用到粒石){:qq68:}
或者可以用封印壺(點物 新手可無視){:qq55:}

捉寵時:
1.對面只可以淨番你想要果隻寵 (eg 撞怪撞4隻 要先殺3隻 留番你想要果隻)
2.你想要果隻寵 要得番20%以下血量(好似, 唔多記得) 冇幻師技能觀察 就可以打到佢會逃走(佢會著草!) 基本上佢走 = 血量已乎合捉寵要求
3.不斷掉石, 成功粒石先會冇左 失敗唔會失去封印石... (建議先放快捷鍵 F5-F12是但一個){:qq15:}

總結:
對新手而言 除非做任拎石 / 新手村長寵 否則最低消費5000大元(商人殺價另計 但新手又何來殺價!?)~{:qq42:}
題外話 : 新手專用
要選隻岩自己職業 同性價比最高既寵去捉~ 但太長+選擇多唔想打{:qq28:}
google一下 唔難搵到 各推薦寵物

erilove 發表於 2013-12-3 13:17:41

himkentim 發表於 2013-12-2 21:47 static/image/common/back.gif
我一開始都係幻師起手嫁,舊ac重係到57lv

做幻師都要有本錢
2轉前單體升lv 加上冇得坐車回魔 仲要比錢搵帶升~
同叫新手去死冇分別~
以前仲可以捉寵搵錢 但宜家低階寵 100%滯銷

建議佢玩暗使 屈到暗儀 搵免費帶升 之後玩自帶其他職會快好多...
又可以賣高階垃圾撈第一筆...
不過就會有高lv新手呢個敗點{:qq40:}

yushiko 發表於 2013-12-3 17:27:26

god bless you{:qq47:}

小明415 發表於 2013-12-3 20:46:53

god bless you{:fun05:}

himkentim 發表於 2013-12-4 20:27:33

erilove 發表於 2013-12-3 13:17 static/image/common/back.gif
做幻師都要有本錢
2轉前單體升lv 加上冇得坐車回魔 仲要比錢搵帶升~
同叫新手去死冇分別~

咩呀我係叫佢開多幾個ac呀{:qq70:}
頁: [1]
查看完整版本: 新手加入!!