hoigbbzi 發表於 2016-6-24 15:42:23

幻想你汁得未啊

依家既幻想 望落去就和平 實際就是小圈子 強勁既就一個圈 弱既就比隔離 甚至拉黑 無論係副本 戰場 都無左以前咁活躍  最搞笑係交易頻變左吹水頻 街團實力大大下降  最可笑係 成日見到招全清 有要招 又要拒隊 轉頭又話無人打 矛盾到暈 物品市場價錢 實在令人感到不適 下下都提高價錢 就算比你有錢 以為無問題 D人唔系獅子開大口 就係收收埋埋 一係就掉上拍賣 掛一個唔合理既價錢 認真感到好笑 整80 90等級防具與武器物品 一日給一日高 明明10幾既野就到20幾 都未必收到 其實有貨在手 見到好價 好心就放 收收埋埋晤代表你強 只代表你低能 連放野都要計到甘盡 唔辛苦架
打世王仲搞笑 又要寶 又晤想打 個個都等運到 怪不知時間要咁保密 笑死人咩 依家打副本 明顯係鬥跑得快 你晤夠人快 打都冇得你打 小人公會都可以有小圈子存在 同出面D人打 都唔同自己公會人打 無論你有裝定無裝 都話知你死 最討厭D人 唔鐘意就直接講出黎 係要向人地後面 單單打打 話人依樣果樣  出名人事就去巴結 平民就無視 戰場越黎越黑暗 怪不知最後幾日先開到 變左新手戰場 無裝既比人秒 有裝既給人圍 跟本打個戰場冇戰術可言 哈哈

Asaki 發表於 2016-6-24 16:07:10

人減少了就係咁...其實類似既情況你玩咩game都會遇到~
但一個人遇到呢d問題~十居其九都係人際關係唔夠人好...online game就係社會既縮影

hoigbbzi 發表於 2016-6-24 17:24:59

吾係化 又吾見得星界同神子同狩龍會甘 吾多覺關咩類型事 反而係覺得有依D風氣存在 先搞到甘小人 社會縮影仲嚴重過現實社會 你既想法 會吾會太過主觀 實在無辦法想像到 2年前既幻想同2年後既幻想差得甘遠 吾通人際關係依家野 行開得耐會差甘還架 搞笑 你咁講 即糸你認同依家既不良作風拉 除左祝你好運 都唔知講咩好

yeungchunk 發表於 2016-6-25 01:38:28

99NEWrGuBUQ
hW96QawYooE

秋秋秋abc 發表於 2016-6-27 22:32:53

本來隻game就剩返美術留得住人

我有天塔吸已經滿足

米米 發表於 2016-6-28 08:49:03

0 0

87herbs 發表於 2016-6-29 10:49:15

唔怪得之入來玩左1星期就發覺d人怪怪地.......

幻想神域 發表於 2016-6-29 23:07:03

有固定朋友圈唔係問題, 最黑人憎係有人小圈子夾埋你一句佢一句係到對人指指點點,係黑社會定童黨?   
跟著小圈子街團 你出個寶D友又係到眼紅講廢話,唔鍾意比人出寶咪鬼招.
PK 唔會無技術 但前提要大家裝備對等姐. 論玩家玩家素質 又有班人以為自己PK好勁交易頻大大聲姐,
亦見過有人現實打工唔爽係GAME到公開頻埋怨   講唔哂 (完)

hoigbbzi 發表於 2016-6-30 00:02:43

上面講出重點啦 吹到咩網絡遊戲等於現實社會縮影 九唔搭八既比喻 咪笑死人啦  現實打工唔爽 有埋怨好正常 但都要分下向邊個地方埋怨 走上黎遊戲公開頻埋怨  明顯係低能啦 至於小圈子你一句佢一句指指點點 都晤算係咩新聞啦 家常便飯一樣 最黑人憎向背後搞東搞西 出寶多又眼紅人 排名追過左 又向度玩小氣 依家D玩家有素質架咩 男玩家勁小小向度扮大佬 話人依樣過樣 女玩家最搞笑 以為自己係女 向度扮鬼 下下又要話人 又要扮到晤關自己事甘 要話人就直接啦 縮下縮下甘 弱智晤弱智啊 黑社會定童黨 我覺得佢地連依個等級都未到  至於職業問題 隔唔隔離就晤知 總之你唔係自己人同你唔係傷裝或者無裝 人氣低既 話知你識飛 佢班人全部都一定隔離你 甘叫官方全部出傷裝得啦 傷裝就算效能大 但晤代其他裝備係廢既 想請問下nightmare15951咩叫勁? 下下要有全身30? 樣樣階級都要頂階?你自己有冇啊nightmare15951 我想講 開公會有20金得架啦 關勁咩事呢 笑左 一個遊戲做成點,取決玩家素質...一班玩家素質........就會影響到成個遊戲..依句非常好 最討厭有D傻仔 又要問 又要唔信 你晤信就唔好甘多問題啦 答完你又要懷疑 你不如死左去好過啦 晤知以為打機下下都同你交代添啊 你估你大哥咩 點玩又要關你事 咁得閑就去做有意義既野啦 做毒男都夠折墮架啦 係咪覺得未夠衰到貼地啊  (句號)啊 {:fun61:}{:fun61:}{:fun61:}{:fun61:}{:fun61:}{:fun61:}{:fun61:}{:fun61:}

彼彼 發表於 2016-6-30 08:57:30

留名食花生

彼彼 發表於 2016-6-30 08:58:23

秋秋秋abc 發表於 2016-6-27 22:32
本來隻game就剩返美術留得住人

我有天塔吸已經滿足

美術真係唔錯

87herbs 發表於 2016-6-30 10:35:25

.....

Terryand 發表於 2016-6-30 15:48:59

個人感覺係傳奇唔知幾時開始已經偏離左當初定位
幻想當初定位其實係悠閒game,舊時到50副為止都冇話特別要搞咩拒組,除非個名臭左
直到有日異界出現開始各種職業問題浮面
有返咁上下年歷可能會記得異界副3龍副係要搵條友騎源神跑全場大家企門口等打,一死就即復活,慢慢就變左冇火力/範圍/生存力果幾個職比人踢走,隱約記得雙刀火炮法書雙手斧都係拒組名單內,60裝稍為開始普及大家又發現冇坦補照樣可以拉怪,咁我點解要組坦補?全打團由果時開始流行
我記得果段時間無論港服定台服都走左一堆人

異界,3龍,66副3種副本加上某2,3個職業調整到嚴重失衡,結果黎黎去去就果幾個職喺度玩
弱勢職為左入副有部份選擇埋堆,有部份選擇走
亦都有傻人好似我咁繼續自己發掘可能性,但當大家同一個裝拍埋一齊,真係天同地比,聽到仲要+30,於是我都決定走
跟住我唔多講勒

maybeareyou 發表於 2016-6-30 18:26:07

隻Game都咁多年了,素質好的早就離開左,剩下戈D大家都有眼睇啦!

hoigbbzi 發表於 2016-6-30 19:06:59

令人出現腐敗思想 吾會完全關裝備事 糸玩家心態與自身 分分鐘現實得吾到既虛榮感 走上黎綱絡發洩多 做毒【詞語過濾】冇人阻止你 不過做一個叧外界受到影響既毒【詞語過濾】 就好有問題

hoigbbzi 發表於 2016-6-30 23:36:45

最好奇 平時向只Game度扮大哥 大姐果D 點解仲未見到向論壇度作出回應既 扮睇吾度丫 剩糸識向只game度玩圍嘔小圈子 我笑

LittleSeeB 發表於 2016-7-1 00:47:54

各位大神既 point又無錯既 自己鐘意玩咩職咪玩咩職 唔洗隨波逐流既
我自己玩補都幾開心 我隻補入街團都未比人拒組過0.0 ((應該係 哈
我仲玩左隻坦tim  
其實玩遊戲又唔洗下下都要勁既  打機求開心姐

hoigbbzi 發表於 2016-7-1 03:34:14

向度恭喜你只補先 你吾被拒 系萬中之一 可能玩得耐 知名度高吧 但大大有被拒的人同招吾到打本的人在 曰日都見到甘制 打機求開心 講既人就多 事實有幾多個做到 心照啦 依家明顯變左 求傷裝 求大力 入到去 鬥快跑 鬥快秒王 近期又多個新發現 打街團副本既所謂大力人物 未齊人 自己走去拉下連怪連王 一齊打 點知 自己訓低左 就去怪其他隊員 向度亂廢 狗一樣

秋子Akiko 發表於 2016-7-1 18:14:41

系無人敢拒佢
{:fun41:}

hoigbbzi 發表於 2016-7-1 20:43:19

無人敢拒 就另外一件事啦
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 幻想你汁得未啊