米閣下 發表於 2016-7-2 02:05:52

雙槍一問, 不喜隨便插

最近想玩一只雙槍, 但我search過, 都係得配炮同拳多,
係冒險之路好似無咩人會點雙技,
但覺得聖劍or手里好似會比較強?
各位有無咩意見
想單到副

Eva 發表於 2016-7-2 08:00:30

印象中雙槍較軟 副劍近戰較危險 但有實數破防(朋友同我講過槍缺破防)
副手裏主風 槍都主風 配合源神45風技提升較多輸出

副炮唔清楚 至於副拳都有朋友玩 但拳都係近戰
雙武方面 首先單刷要有裝 而係有裝既情況下雙武其實可有可無(但有雙武容錯率較高)

有無考慮過副琴或轉職?
純粹以單刷做考量 如果對主槍有愛就當我無講

利申 無玩槍

Terryand 發表於 2016-7-2 10:19:19

槍配炮主要槍無牽制技控場
有暈有冰有跑速隻槍就會相對穩定
不過裝唔夠講乜都假,槍對裝備要求數一數二

su_mingx 發表於 2016-7-2 11:08:51

如果樓主係想單刷副本既話 係比夠建議副手裡劍
因為雙槍缺既係 %破防
副手裡劍 係因為劍裡劍風遁同雙槍音速彈都係風屬 配合源神45風技提升較多輸出
加上風遁奧義有 12%破防 加炮轟 12% 防突20% 主武破防核10%
可以令唔夠破防既雙槍可以達到反50%破防 提升反單刷既速度
但雙槍對裝備既要求都幾高下 所以真係要考慮清楚{:on016:}

su_mingx 發表於 2016-7-3 19:35:38

對裝備既要求係強化既加值要夠高
我隻主槍係主武+30 天譴防裝+20 法則+30 冰錐+15 戰爭飾2件+30 1件+25
但打書副同其他副本既速度都唔係快{:on009:}

k190853 發表於 2016-7-11 21:22:06

雙槍個人推副手裡...不過巴哈的更詳盡,你可以去看看~~

吵天` 發表於 2016-7-17 08:18:28

雖然退左坑十世, 不過玩左甘耐槍應該都有d發言權瓜..
(因為太愛槍所以果時練左一隻88lv一隻86lv= =...)
雙槍單刷絕對可以好快, 單人破防可以上到50% (雖然冇實數破防)
未出手里之前副拳/琴/炮/劍都玩過, 最好用應該系副手里 (>劍>琴>拳)
手里風遁可破%防, 同埋大家都系主風技, 源神用45%風屬技--->輸出upup
槍系脆, 所以冇雙武技有時都幾大鑊.
不過手里有血蝕可以cup血, 用埋吸血源神既話只要你舊風(音速彈)仲系到基本上都冇咩事

利申: 出90裝之前已經冇玩, 新副完全唔知咩環境

Eva 發表於 2016-7-17 17:41:18

吵天` 發表於 2016-7-17 08:18 static/image/common/back.gif
雖然退左坑十世, 不過玩左甘耐槍應該都有d發言權瓜..
(因為太愛槍所以果時練左一隻88lv一隻86lv= =...)
雙 ...

hi沉爺
-
新副主要係流光1王前有怪識反傷(類似冰4反傷)

多人模式冇入過唔清楚{:gd38:}

bb9977 發表於 2016-7-22 21:20:06

op{A006a:}
頁: [1]
查看完整版本: 雙槍一問, 不喜隨便插