handsomechu 發表於 2016-9-22 17:33:26

神域使者 發表於 2016-9-21 18:27 static/image/common/back.gif
玩家目前有說的問題,不是針對座騎昇華系統內容本身的,出現問題的座騎,其實都是非由商城直接產出的部份 ...

首先 先讚讚官方, 回覆很快.

你說出了問題的核心:出現問題的座騎,其實都是非由商城直接產出的部份.

handsomechu 發表於 2016-9-22 17:51:47

handsomechu 發表於 2016-9-22 17:33 static/image/common/back.gif
首先 先讚讚官方, 回覆很快.

你說出了問題的核心:出現問題的座騎,其實都是非由商城直接產出的部份. ...

為什麼非由商城直接產出的部份會出現問題?
因為官方希望玩家花錢抽商城座騎, 而對非商城出的就不友善.
我個人猜想官方當初想這系統性時, "非商城出的" = "遊戲中穫得", 所以他們忘記有些座騎是入點送的, 而不是在遊戲中穫得.所以這明顯是官方急急推賺錢系統.

其實我支持官方用不同方法賺錢, 但有新系統推出時,可以先部份推出. 如商城座騎先出合成, 非商城的遲1個星期推出, 這樣技術人員便有充足時間做TEST.
又或更奸商一點, 先出可交易的合成, 再出不可交易的合成....
這樣官方便會賺到更多的金錢.

神域使者 發表於 2016-9-23 13:11:46

abch123456 發表於 2016-9-21 18:30 static/image/common/back.gif
.....
感覺會等好耐

理論上不會等很久
如果你超過了三天也得不到任何的回覆,請告知我

CandyBaby 發表於 2016-9-26 23:41:55

神域使者 發表於 2016-9-23 13:11 static/image/common/back.gif
理論上不會等很久
如果你超過了三天也得不到任何的回覆,請告知我

係唔係要寄E-MAIL去ALTA處理就得?

abch123456 發表於 2016-9-27 03:30:23

CandyBaby 發表於 2016-9-26 23:41 static/image/common/back.gif
係唔係要寄E-MAIL去ALTA處理就得?

佢RE我話晏就4:30 GM會上黎幫我搞
但今朝4:30都冇人搵我T^T

abch123456 發表於 2016-9-27 17:01:57

其實隻幻影戰汪
我大概知咩情況下導致不能合成
因為我有FD情況同我一樣
幻影戰汪當時分幾批推出
頭1/2批系冇問題,可以昇華
但之後過批全部都無法合成(FF歷史上的一次回潮過一批)
目前無法合成既幻影戰汪既解說都冇"可昇華"既字眼
其實預期逐個玩家解決
不如一次過全部解決..
因為我唔少玩家手上過隻幻影戰汪都系回潮過批過隻黎(曾經可交易過隻)
因為我印象中,回潮過一次入點送既幻影戰汪系可以交易既
但頭1/2批系一拎返黎就不可交易
我知既大概系咁多
頁: 1 [2]
查看完整版本: 座騎洗鍊系統..關於幻影戰狼同龍神巴哈姆特(限定)問題