su_mingx 發表於 2017-5-29 01:42:08

淡月羞花<幻想我是歌手>第二屆 完滿結束~

大家好{:on062:}第二屆 淡月羞花<幻想我是歌手>比賽回歸啦{:on022:}

事隔一年多後 第二屆既歌唱比賽終於要黎啦{:on019:}{:on019:}大家係咪等左好耐呢~~

而第一次知道呢個活動既人我地都好歡迎你地{:on037:}

咁以下就由我黎為大家簡介一下呢個歌唱比賽啦{:on172:}

日子:2017年6月17日<星期六>

時間:晚上7點-10點 ((當然~假如未完我地係會一直唱到佢完為止嫁

報名方法就同上年有分別啦~

由即日起至到6月17日下午6點前 我地都接受報名嫁{:on166:}

報名方法:以結束

活動既流程如下:

晚上7:10~7:30分 會對外公告RC房間,以及所有參賽者必須於聖城中圈集合(以方便大會人員)
晚上8:00 <幻想我是歌手>第二屆 正式開始!!{:on175:}{:on175:}{:on175:}

頒獎將會在歌唱比賽完結後於 聖城中圈 由主辦人交易獎品

*參賽者必須為<幻想神域>港澳版之玩家.
*比賽歌曲的背景音樂必須為伴奏音樂/去人聲,以方便評審.(無論你咩國家既歌 我地都接受 清唱都可以~{:on100:}
*比賽歌曲必須達2分30秒以上.
*不能 以錄音/他人錄音作為參賽歌曲{:on006:}.
*比賽屆時可能會被錄音.
*報名後在比賽當天8:00之前未準時出席,可能將會視作棄權.

我地既獎品非常非常豐富~

第一名: 3000點+源神進化寶珠*2+源神介{:on092:}{:on092:}

第二名: 2000點+流星包*2+昇華石{:on008:}

第三名: 1000點+6000金+洗鍊石*2{:on023:}

((所有既強化包都只係送序號唔包點數嫁..

此外增設特別獎

最具創意獎項: 200點

鼓勵獎:3000金 10名

最後仲有香港官方為我地而設既一個參與獎~

就係稱號<幻想我是歌手>一個{:on088:}{:on088:}(好似仲係港服先有嫁~

想突顯出你身手~黎參加歌唱比賽啦~{A003a:}

想展示你既才華比所有人知道你唱歌有幾好聽~黎參加歌唱比賽啦~{A007a:}

想獲得呢D豐富既獎品~都係黎參加歌唱比賽啦~{:on163:}

仲唔快D搵埋你既親朋戚友一齊黎參加比賽啦{:on037:}

{:on021:}如有疑問,可以搵 Dark乂coffee.Lizzy.MioD.天哥查詢,聯絡方法......

密頻/寄信/世頻易頻大叫((({:on018:}

當然仲有我地大會既評審同司儀啦~

我係你地今屆其中一位既評審Liz公主{:on088:}

然後就係喵星球既代表MioD~喵的~{:on167:}

仲有一位壓軸既評審係迷之人物{:on118:}大家可以估下佢係邊個~~我地會係比賽當日先請佢出場

而司儀就有以下兩位{:on118:}
首先有上一屆歌唱比賽既第二名~男神培根~{:on008:}

仲有我地淡月羞花既熱咖啡~為你斟到瀉既~咖啡姐姐{:on002:}

以上就係我地既評審同司儀{:on007:}

希望大家踴躍參與啦{:on076:}

Eva 發表於 2017-5-29 03:28:23

*比賽介時可能會被錄音.

yinlove813 發表於 2017-5-29 11:23:52

{:on055:}聽聞獎品巧~~~~豐富喎{:on115:}

miki0325 發表於 2017-5-29 14:55:42

{:on149:}幾時到聽日....

好想知咩獎品{:on021:}  

雖然我唔參加!{:on057:}

miki0325 發表於 2017-5-29 17:15:56

味帶香 又帶甘 是那黑咖啡{:on091:}

coffeekam 發表於 2017-5-29 17:20:56

{:on133:}

kwankwan3536 發表於 2017-5-29 19:36:30

支持支持{:on137:}

nightmare15951 發表於 2017-5-31 06:19:57

求包養{:fun52:}{:fun52:}{:fun52:}

小細細 發表於 2017-5-31 10:59:54

支持{:on137:}

Eva 發表於 2017-5-31 13:08:18

發表於 前天 01:42
我地既獎品非常非常豐富~(獎品於明天公佈~
{:gd44:}{:gd44:}{:gd44:}
-
報名要填性別{:gd20:}

米米 發表於 2017-6-1 10:02:10

Eva 發表於 2017-5-31 13:08 static/image/common/back.gif
-
報名要填性別

男人女聲, 然後以為係女人?!

米米 發表於 2017-6-1 10:02:57

miki0325 發表於 2017-5-29 14:55 static/image/common/back.gif
幾時到聽日....

好想知咩獎品  

同求, 幾時到"聽日"
看獎品參賽

KerRK 發表於 2017-6-1 11:47:40

支持支持
希望果日多d人參加

Eva 發表於 2017-6-1 13:02:28

米米 發表於 2017-6-1 10:02 static/image/common/back.gif
男人女聲, 然後以為係女人?!

{:gd39:}邊有咁癲

climbd16236 發表於 2017-6-1 14:24:03

然後,,,獎品呢{:fun06:}幾時公佈

神域使者 發表於 2017-6-1 16:13:14

我說一下,這個活動是非官方的,但是官方十分高興玩家自行發起的活動,只要玩家可以從中更高興,都是官方想看得到的。

在第一次舉辦有關活動時,玩家的反應、努力都是正面的,官方有想過協助玩家,但遺憾地活動的性質、內容等等,官方是無法介入的。

但是協助總有的,例如把帖子高亮,這些小事情總是做得到~

由於這次非官方的活動有排名,有獎勵,這個性質上,官方無法為各名次提供贊助式的獎勵,因為定必引起爭議的,希望玩家明白。

說到這裡,以下我要說出重點了~

本次的非官方活動,官方有向原廠爭取加入參加獎,如果主辦方的玩家不嫌棄,只要有參與的玩家,都會得到官方提供小小的獎勵,希望玩家可以踴躍參與,支持一下有心的搞手及參加者。

獎勵是「 稱號換領劵:  幻想我是歌手 」(沒有能力加成)

名額:上限為100名

主辨方於活動後,提供參加者的名單(角色名稱)給我就可以,也請幫忙屆時幫忙把活動過程錄音一下,放心,未得到玩家同意,官方不會使用有關比賽內容,只是確定一下活動過程而已。

yinlove813 發表於 2017-6-1 17:40:08

神域使者 發表於 2017-6-1 16:13 static/image/common/back.gif
我說一下,這個活動是非官方的,但是官方十分高興玩家自行發起的活動,只要玩家可以從中更高興,都是官方想 ...

正啊{:on137:}{:on137:}

climbd16236 發表於 2017-6-1 17:42:15

神域使者 發表於 2017-6-1 16:13 static/image/common/back.gif
我說一下,這個活動是非官方的,但是官方十分高興玩家自行發起的活動,只要玩家可以從中更高興,都是官方想 ...

神域使者好識DO, 大家仲唔快D報名? (到底獎品有D咩{:on016:})

su_mingx 發表於 2017-6-1 17:46:06

好多謝官方既心意!
順帶一問 工作人員有冇呢個稱嫁~?

nightmare15951 發表於 2017-6-1 17:50:55

使者大大 飾品箱到底能不能修改賣NPC多點錢啊....你都不回我
頁: [1] 2
查看完整版本: 淡月羞花<幻想我是歌手>第二屆 完滿結束~