cin0308 發表於 2013-4-29 00:06:30

小說比賽結果呢?

官網話「活動結果將於4月30日前公布。」

所以就會在今天公布@@?! 

tony2691 發表於 2013-4-29 21:08:10

http://fl10.alta.hk/gamenews/2224?time=1367240847
放心有排等

deanwinchester 發表於 2013-4-29 23:51:52

遲左 , 冇得寫{A011a:}

cin0308 發表於 2013-5-1 23:05:49

倒數 仲有兩日...W

cin0308 發表於 2013-5-2 22:27:16

還有一天0W0

lovernami 發表於 2013-5-3 17:06:40

月費板出左結果了,大家點睇

輕小說創作比賽結出爐
親愛的童友們:

《輕小說創作比賽》結果已經出爐喇!多謝各位玩家踴躍參與。並在此恭喜三名玩家獲得優秀獎。

角色名稱
作品標題
雪莉亞
雪光
甜甜圈
光魔法課
吾係女仔
童話X世界
《童話》港澳營運團隊 上

moonlight38 發表於 2013-5-3 21:09:36

lovernami 發表於 2013-5-3 17:06 static/image/common/back.gif
月費板出左結果了,大家點睇

唔覺得「吾係女仔」既「童話X世界」好睇...成篇故事唔知佢UP乜,奇怪的標點運用加上錯字數量不少,另外,佢話有伏筆姐,真係用放大鏡都搵唔到囉._.
仲有佢既故事好奇怪,開頭的「世界是虛幻,但又確實存在」這點可以做成文章中心,但之係輕輕提過,之後連解釋都無...

lovernami 發表於 2013-5-3 22:50:49

親愛的童友們:

《輕小說創作比賽》結果已經出爐喇!多謝各位玩家踴躍參與。並在此恭喜三名玩家獲得優秀獎。

角色名稱 作品標題
暗黑大師 第二次花都大戰!?
芝麻小魚絲 戰爭的序幕
佳恩 蜜拉的奇幻旅程

《童話》港澳營運團隊 上

lovernami 發表於 2013-5-3 22:55:54

免費ser的賽果比較滿意
但....第1名的真的是輕小說?
官方是否不懂輕小說的定義~
如果是小說創作,他當之無愧,但輕小說的話...

xxaaaaa 發表於 2013-5-4 01:35:30

moonlight38 發表於 2013-5-3 21:09 static/image/common/back.gif
唔覺得「吾係女仔」既「童話X世界」好睇...成篇故事唔知佢UP乜,奇怪的標點運用加上錯字數量不少,另外, ...

有邊篇得獎既係好睇?
特別係第一篇,一匹布咁長就唔想睇,仲要太監文{:qq52:}

第二篇光魔法更加莫名奇妙,btw拎到咖啡係唔係應該靜靜地縮埋呢?
我葡萄緊,你個名太明顯

Yoyo0511 發表於 2013-5-4 01:38:41

moonlight38 發表於 2013-5-3 21:09
唔覺得「吾係女仔」既「童話X世界」好睇...成篇故事唔知佢UP乜,奇怪的標點運用加上錯字數量不少,另外, ...

其實我都唔覺得你拎獎個2篇特別好囉。雪莉亞&旋律&甜甜圈都係你呀麻 見到你拎到2個獎其實都覺得值 因為你作左真係好多篇:o)正係時間方面相信你都已經比其他玩家用多好多時間^^ 所以你甘辛苦係值得既 點知就見到你要話人地作得5好 講真啦 論好既作品 好多都作得好好同埋帶出到深層意思 你個咩光魔法課咪又係奇奇怪怪 雪光你作到甘長抵你拎啦 你自我感覺良好 唔洗固意去踩低人啦

吳曉婷 發表於 2013-5-4 01:43:02

moonlight38 發表於 2013-5-3 21:09

見到你開埋post係到倒數幾時公佈結果都知你好有信心:) 你得獎官方係見你作得多咋
以量多黎拎左2支咖啡 見好就收啦
仲走去批評別人既作品

nanayan 發表於 2013-5-4 01:47:04

樓主你真係抵比人DIu--

CAT22 發表於 2013-5-4 01:57:09

Yoyo0511 發表於 2013-5-4 01:38
其實我都唔覺得你拎獎個2篇特別好囉。雪莉亞&旋律&甜甜圈都係你呀麻 見到你拎到2個獎其實都覺得值 因為你 ...

你睇留左呀 係最後個2頁 佢仲有2篇係用第2個角色名嫁 分別係 魔宮乂步 和 芝麻小魚絲 仲要自己推post  * laugh
如果係計agames acc拎獎佢真係汁唔小牛奶 如果計角色名佢都最小汁左5支Lu  同埋仲拎左1個參湯:)

lovernami 發表於 2013-5-4 08:38:17

公投啦,咁多人不滿。。
無眼睇=_=
有點不滿在輕小說的意義是應該帶點諷刺,但無一篇得獎既係
証明左官方只係想睇到佢地想睇既野

CAT22 發表於 2013-5-4 14:48:09

lovernami 發表於 2013-5-4 08:38 static/image/common/back.gif
公投啦,咁多人不滿。。
無眼睇=_=
有點不滿在輕小說的意義是應該帶點諷刺,但無一篇得獎既係

邊會有得公投呀
人地甘好心機post甘多文 邊好意思唔比佢贏
* laugh

lovernami 發表於 2013-5-4 15:09:37

公投左,起碼叫做公平,可能會有好多人投返頭三名呢?
要嘈就嘈官方,好過家下係度嘈。
佢理就理,唔理咪打電話上去小囉
外掛狗無証據都可以打電話去解封
如果一個post有返咁上下人投既都可以唔理既,咪收皮囉

CAT22 發表於 2013-5-4 15:24:51

lovernami 發表於 2013-5-4 15:09
公投左,起碼叫做公平,可能會有好多人投返頭三名呢?
要嘈就嘈官方,好過家下係度嘈。
佢理就理,唔理咪打 ...

睇黎你之前無參加過官方活動 你可以睇反9周年既facebook封面圖片個個創作比賽:) 個個係送參湯既活動 其中一位得獎者又係好多人不滿 最後都係無得公投架 官方攪完活動派左獎就算數架啦
仲有 公投都可能係廢 ac多=贏

aa9061425 發表於 2013-5-4 18:58:33

lovernami 發表於 2013-5-3 22:55 static/image/common/back.gif
免費ser的賽果比較滿意
但....第1名的真的是輕小說?
官方是否不懂輕小說的定義~

要捉正來做,冇標點稱不上為小說。
有好些作品的格式又稱不上輕小說。
但是,好欣賞某些人認真寫作。
同時,都好憎D人為左呃參加獎係到作D不知所謂既文章!

himitsu 發表於 2013-5-4 19:47:34

我都好無奈,完全體驗到林峰比tvb硬派亞太區最受歡迎男歌手個陣既心情
btw, 預售咖啡
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 小說比賽結果呢?