AGAMES 討論區

標題: 玩免費ser真係好崩潰 [打印本頁]

作者: poisonboy    時間: 2013-7-13 13:09:29     標題: 玩免費ser真係好崩潰

收費ser無人係公認既事實,早排我決定過一過免費開ac。
走出吉恩村村長果到個門口,好開心都有d人企係吉恩水池邊,因為收費ser係唔會有人,
經過幾經辛苦賺夠1000可因,飛左去s1金大,發現都有唔少人,
但係,

一睇d檔攤,全部都係分武+2500傷up,香檳之類既強力降級用品,精智體,智敏,力敏+40up,寵70lv成600力,體智藥
當中唔少都標價上億,更加有d係淨放hkd,物價咁貴點玩呀-.-
如果唔投入適量既hkd,根本跟唔上免費ser既大主流,

如果話係白家興家都唔知要搞幾耐,有人話做一d簡單既工技賣野比人,問題係呢個過程要幾耐,可能要成年先可以夠錢買到一個品質差少少既分武

一個無任何根基既人想係半年內跟得上主流玩家只可以話一定要用適量hkd,
實在令人崩潰,分子,高級降寵用品,迷裝根本就係破壞緊遊戲當中既平衡,唔洗付出努力例如練技lv,就可以做到輕鬆秒高lv地方例如鬼殿,(我知道免費ser水木連黑洞都秒到)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
收費ser雖然無破壞遊戲平衡,好好咁限制左核心ob既數量,又無推出到分子迷裝次元,但係出手,怪血,技能命中遲遲未改,
都係好難玩到100lv。同時gm開ser初期又唔理bug可因,外掛問題,令可因通脹左好多,由1:5000可因,變成依家1:20-30m可因。

總結而言,收費係gm唔理玩家意見,唔做野,所以d玩家流走,
免費係本身已經形成左一種分子迷裝既風氣,令新手難以進入,

咁搞法童話遲早玩完,gm係咪都仲係唔想投放資源?

作者: jelly    時間: 2013-7-13 13:58:02

強烈要求收費ser改做免費推高人流!!!!!!!
作者: yan135791    時間: 2013-7-13 19:39:44

白手興家可以等十一週年活動.0.
不過要等一年sosad
作者: fairyland    時間: 2013-7-14 12:01:27

一至兩個118夠玩
作者: aes090    時間: 2013-7-15 13:32:10

如果想玩番無新人一齊升LV 想2轉都有問題
作者: Nont    時間: 2013-7-15 21:25:07

樓主...如果你有少少恆心...升隻廢廢地既法師...有24技...AROUND一星期到...冇戰娃...(快則一日到...全升技)
跟住係咁打怪...主要係為左遇灰喵...大約一個月到...你應該有36~40技...每一打2~3個鐘當升技OR打裝...都應有幾十萬收入...好快就買到一件精裝...如此類推...2轉後...相信好快就可以轉生...更加有一定既可因...
重點係...你有冇恆心去玩...
作者: poisonboy    時間: 2013-7-16 01:03:57

咁無理由用到咁多時間投入去,時間成本過大
作者: poisonboy    時間: 2013-7-19 10:16:51

(我是來推post的)
作者: yushiko    時間: 2013-7-22 09:48:09

我就係重玩既舊玩家,講真e家唔放hkd落去都好難有勁裝
同埋都唔知點先識到朋友組團升lv
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-22 18:32:25

俾人帶升3隻80LV
然後掛次元
一隻一場30-35萬左右
3隻=一場100萬
一日有 0900 1500 1630 1800 1930 5場
一日500萬
兩日1000萬
20日已經1億
當你有時入唔到 有時會輸
都幾千萬 真係唔好話D老手唔搞精你

千祈唔好升幸商 你唔夠班老手黎架喇
佢地成2000幸 你無年幾兩年都做唔到呢個數
挖礦研磨都可以諗下既
童話可以無限開 睇黎點玩
講真 你估班老手真係坐定定得錢跌落黎咩
人地呢10年花左幾多時間?
no pain no gain 無不勞而穫
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-22 18:34:38

蘋果味牙籤 發表於 2013-7-22 18:32
俾人帶升3隻80LV
然後掛次元

阿~
唔記得講
你搞哂我講既咁多野都唔知賺到幾多
但你俾$200HKD 就已經有3億4千萬 =D (有D人放1:170)
所以真係睇你點玩喇~
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-22 18:42:08

不過就咁聽樓主講
其實樓主根本就想不勞而穫
完全無諗過人地點解可以咁勁又咁有錢
分子係官方出 ok 之但係無高傷武又點分到更高傷既武?
但高傷武點黎架? 唔係D人努努力力辛辛苦苦咁升技LV 升LV升幸
將D鞭,算整到勁高傷?
你話佢地係HKD戰士 ok fine 咁人地付出既唔係時間 係金錢 咪一樣

高級降級寵物物品又係 降升唔洗時間? 你估一隻過千屬既寵好易有?

迷裝又係 無高幸人 迷裝=nothing 但高幸人又點黎?

你再諗下其實自己講緊D咩
作者: 歐陽小王    時間: 2013-7-22 22:23:01

唔洗付出努力例如練技lv,就可以做到輕鬆秒高lv地方例如鬼殿

點解唔洗付出努力
就算用HKD玩 都好哂時間去升寵 升人
我以前都覺得精算姐..有錢好快升到啦
當我自己由1升到180精算個陣 我無勁火智 問FD借左隻千力寵 都要升半日
你呢篇簡直係廢話黎 唔肯付出努力就想同依家既人一樣咁勁?
作者: fairyland    時間: 2013-7-22 22:48:56

用HKD玩有好有唔好
對我呢d又要返工又要讀書d人黎講
冇咩時間
買包方便左我
作者: joelok051205    時間: 2013-7-22 23:06:22

...........................
作者: 蘋果    時間: 2013-7-23 11:23:55

我認同樓主,呢一句:如果唔投入適量既hkd,根本跟唔上免費ser既大主流
反之,我投入$200,同以前一齊玩既族FD,收左平平地既分鞭,+經裝~仲有錢淨買幻營合寵同旁身(不過其實冇都OK..次元可以儲生活費)
就已經可以輕鬆打水木以下任何地區,水木都差少少秒(未升好技)
咁錢,玩具卡娃,原石,捉寵(稀),打保,買精裝提昇自己~樣樣做到,唔知係咪樓主想要既"大主流"?
我自問都好懶.我身邊個個100LV以上,Lv150around~相信佢地俾我更努力
但我依然唔認為有HKD就輕鬆.有好多玩家即使有HKD,都仲要時間升LV,升技,!升寵!,唔係講到2,3日可以成為你口中既"高手級主流"

我就同意 蘋果味牙千 講的..
"""分子係官方出 ok 之但係無高傷武又點分到更高傷既武?
但高傷武點黎架? 唔係D人努努力力辛辛苦苦咁升技LV 升LV升幸
將D鞭,算整到勁高傷?
.....抄到底"""---分子係*倍數,官方D高傷武都2轉先用,而2轉之後升LV要打高LV勁怪,冇勁裝,點打?
唔係平衝破壞,係層次唔同.
分子同謎裝提昇實力,根本沒破壞遊戲平衡.(可能你拎分裝打月光,覺得同以前比,係好破壞生態平衝冇得講..)
只係樓主既平衝,可能太耐冇玩,停留係5年前?
當時遊戲極地係水木先算,幾個黑洞組隊就夠打..
咁人地黑洞練得咁辛苦,都想有日好似商人白金咁,出手秒全場架
有左體精裝,法術系角色可以留返D點,專心配智,令法術傷害提升,先做到樓主口中既"黑洞秒水木"
E家我當你HKD大量轟入,你估點解咁少人上冰2升?因為唔係好多人做到咁努力咁快升到秒冰實力水平
E家你入黎,帶升水木都係50M~70M,買個包有超E,升半隻都2轉啦..到時自己打寶賺錢,升到71打次元賺生活費,咁易追主流(2轉),
俾3日lunch飯錢就可以追上人地1年努力既主流,仲有咩好怨?

補充一.."唔洗付出努力例如練技lv,就可以做到輕鬆秒高lv地方例如鬼殿"呢句好過份..我升左少少技,仲未秒到!都冇得怨..唔俾心機升技就講呢句說話,好唔負責任

作者: euroline    時間: 2013-7-23 11:47:07

根本樓主係想一玩就要速成又要勁唔想晒時間練

不嬲時間=金錢

你玩月費都要$,你用2個月月費收童$已經夠玩

想勁又唔放時間,又唔放金錢,你咩game都玩唔到ga la

作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 13:57:41

中肯d黎講,我又真係講得太輕鬆左d既,不過,
個程度依然係可以話容易,
根據#13歐陽小王所言:
唔洗付出努力例如練技lv,就可以做到輕鬆秒高lv地方例如鬼殿

點解唔洗付出努力
就算用HKD玩 都好哂時間去升寵 升人
我以前都覺得精算姐..有錢好快升到啦
當我自己由1升到180精算個陣 我無勁火智 問FD借左隻千力寵 都要升半日
你呢篇簡直係廢話黎 唔肯付出努力就想同依家既人一樣咁勁?
~~~
你可能覺得自己投入/借到正野,升技都要用半日咁樣係一件好平常而且需要付出既事,我唔否定,
但係正正因為係咁,我先話平均被破壞,
1技至180技竟然可以用半日搞點....
我既意思就係咁~
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:04:21

至於其他問題主要係因為怪血100lv以上跳得太極端,你地可能覺得分鞭呢d係好正常姐~習慣左d怪係好高血隨隨便便都幾萬甚至10萬,根本用分鞭係一件必然既事,
正正係因為咁,我先覺得平均破壞左,就算你練到130鞭技,加一條400傷鞭,400力寵,如果屬性唔岩,唔加攻根本就秒唔到100以上lv體怪,
相反,如果你有一條分鞭,個傷害會比起你練到130技更高傷,變相係依賴左裝備,隨隨便便一個有分鞭既魔使,50鞭技配2隻唔靠高級降級用品既力寵都可以秒到水木
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:15:18

蘋果 發表於 2013-7-23 11:23
我認同樓主,呢一句:如果唔投入適量既hkd,根本跟唔上免費ser既大主流
反之,我投入$200,同以前一齊玩既族FD, ...

我相信我既陳述以誇張少少既手法帶出係我既失誤,我並唔否定你所付出既努力同事實,只係我既意思誇大左,
但係,
情況依然係唔理想,
俾3日lunch飯錢就可以追上人地1年努力既主流

你呢句已經係顯示緊平均既破壞,點解淨係比錢就可以蓋過努力?
無分鞭既時候,我地會日日夜夜努力升技到100鞭技左右,配2隻400力寵武化獸化,加一條400傷鞭先秒到水木,
何解依家會變相係個價值觀變左靠裝備提高全場技既傷害
或姐靠裝備去令到自己可以係短短時間中以絕對誇張既速度增加技能exp??
正如歐陽小王所言:(當我自己由1升到180精算個陣 我無勁火智 問FD借左隻千力寵 都要升半日)
點解可以完全靠裝備拼出個升技速度,而唔係gm出手干預修改技能增加公式/刪除部分裝備或武器,保持平衡既升技速度?

作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-23 14:18:27

poisonboy 發表於 2013-7-23 13:57
中肯d黎講,我又真係講得太輕鬆左d既,不過,
個程度依然係可以話容易,
根據#13歐陽小王所言:

1-180技半日搞點
你諗下需要D咩?
高戰暴娃火智勁算加攻勁寵
但係呢D野點黎?
咪又係錢同時間既關係...
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:20:28

俾人帶升3隻80LV
然後掛次元

我無否定過高手既努力,相反我好欣賞佢地,只係努力轉化左做產品,佢地既產品係可以放售比其他人,由於佢地高幸,整既裝/武都好勁好高屬性,變相係令人如果比適量hkd,就可以付出相對好小既努力去獲得以前我地需要用好多時間做到既事,我又要舉水木做例子啦=,=(水木表示真係好忙),一個用心升到100鞭技既魔使,同50鞭技既魔使配一條分鞭,前者傷害低過後者,但係時間絕對付出長過後者,呢個就係我所提及既不平衡情況
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:21:50

蘋果味牙籤 發表於 2013-7-23 14:18
1-180技半日搞點
你諗下需要D咩?

正是如此,我覺得如果係用錢搞點既,我地玩遊戲做咩?根本無意思
練技既成功感去曬邊?
努力升技既反面只係用錢堆疊

作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:26:31

蘋果味牙籤 發表於 2013-7-23 14:18
1-180技半日搞點
你諗下需要D咩?

我唔係話唔洗付出努力,只係..平衡方面真係盪然無存,一個新手進入童話,可能已經唔會第一時間諗升技,而係立即買條分鞭,已經傷害唔知高幾多倍...我真係覺得咁既情況好嚴重,而佢的確係實際存在,對於真心玩遊戲想享受既玩家,可能見到咁既情況已經唔想玩,佢地係一心一意想慢慢練技,但係其他人唔係咁諗既情況下,都唔會繼續去玩童話。
呢個情況唔係我既猜想,而係我見到收費ser既人唔滿意gm對月費ser不瞅不睬既態度,流入免費ser之後,絕大部分都無入去玩,而係直接退童
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-23 14:29:30

我覺得呢個帖可以完
樓主覺得成隻GAME
個個人都應該要靠努力先可以變勁
唔可以靠HKD變勁
連咁基本既道理都唔明 無咩討論價值
隻隻免費game都係咁架喇
你接唔接受都好 呢個係事實
淨係想靠努力變勁既 建議你去玩魔獸世界(阿~不過都要俾月費)
或者去玩私服喇
作者: yushiko    時間: 2013-7-23 14:29:53

哈哈~我03年開始玩,08年一次壞電腦就無再玩(加上a-level)果陣升lv升技真係無e家咁容易,e家只要肯使錢(hkd)一定有勁裝,只需要自己肯花時間升技但以前有錢都無用,根本無人做到,其實樓主知唔知我地呢班開荒牛負出左好多時間同心機落個角色到架,今日我雖然可以秒鬼3,但我唔係靠咩勁裝,係靠我6年黎升既技,依家我重玩我仲要升寵升技,因為我想秒冰原,.......樓主記住喇,想勁係要負出架,
p.s  我最近升左個暗c,依家又要重新屈技(其實暗c初期條路都幾難行)
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:32:08

收費ser要付出努力先可以有高傷害,而唔係單純靠迷裝分子去速成,所以我先仲玩緊收費ser,我唔介意你地屈我話我唔投入努力,我都唔需要去解釋,因為你地認定左就係認定左,我只想講,收費ser既玩家投入既努力,平均係一定高出過免費ser,因為收費ser無野可以依靠,只有去巴城上面普通加工+少少屬性既裝同埋自己整,自己加傷既武器,
都無成千幾2千幸商、分子、迷裝、次元、家競,
我地連核心都唔算多,只可以靠升技/升lv去提升,
暗使要配敏配好多,魔使要加好多體,光使仲要考慮點樣加完體,再加智,再加敏既情況下仲可以夠快獸神加攻
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:34:24

yushiko 發表於 2013-7-23 14:29
哈哈~我03年開始玩,08年一次壞電腦就無再玩(加上a-level)果陣升lv升技真係無e家咁容易,e家只要肯使錢(hkd) ...

我既意思係付出唔係真正既努力,只係金錢,正如歐陽小王所講,佢都係只不過用半日就升到180技,你就知道係點樣既一回事

我係收費ser開曬戰娃升左成日技先到50技...

編輯備注:我上面指自己係升鞭技,歐陽係升算技,我諗應該係有d分別既可能

作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:38:30

75lv61技暗使要秒沙中,連體都唔可以加,再配70lv以上暗智,仲要上幾件係收費ser黎講算幾勁既+7智敏裝...
作者: yushiko    時間: 2013-7-23 14:43:49

poisonboy 發表於 2013-7-23 14:38
75lv61技暗使要秒沙中,連體都唔可以加,再配70lv以上暗智,仲要上幾件係收費ser黎講算幾勁既+7智敏裝... ...

你既意思係...........咩?
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:45:00

俾人帶升3隻80LV
然後掛次元

淨係掛次都可以賺錢,呢d咪破壞平衡囉= =點解我地唔自己努力去打玻種打幻營賺錢?
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:46:17

yushiko 發表於 2013-7-23 14:43

意思就係表達緊免ser暗使有迷裝實在係唔洗顧慮太多野,一味係咁加智,轉下生,咁就好高傷,
收費ser根本保得住傷就保唔住敏
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-23 14:46:55

poisonboy 發表於 2013-7-23 14:32
收費ser要付出努力先可以有高傷害,而唔係單純靠迷裝分子去速成,所以我先仲玩緊收費ser,我唔介意你地屈我 ...

咁你咪一樣俾緊錢
不過係俾緊月費錢ja ma
講黎都O徙氣
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:47:08

yushiko 發表於 2013-7-23 14:43

http://forum.agames.hk/forum.php ... &extra=page%3D1

我係上一個帖已經交代過,不過gm唔理收費ser既玩家我都無計
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-23 14:48:21

poisonboy 發表於 2013-7-23 14:45
淨係掛次都可以賺錢,呢d咪破壞平衡囉= =點解我地唔自己努力去打玻種打幻營賺錢? ...

人地俾左另一個更輕鬆既方法你去靠努力靠GAME入面既設定去賺錢阿
你眼入面既努力得打玻種打幻營...?
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:48:56

蘋果味牙籤 發表於 2013-7-23 14:46
咁你咪一樣俾緊錢
講黎都O徙氣

等等先,你既意思係比錢gm去玩隻game,同比錢玩家去換取大量裝備令自己高傷+易升技係一樣?
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:49:30

蘋果味牙籤 發表於 2013-7-23 14:46
咁你咪一樣俾緊錢
講黎都O徙氣

你覺得比錢就係一樣既話,咁我都認係既,都係要比錢既
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-23 14:50:02

poisonboy 發表於 2013-7-23 14:34
我既意思係付出唔係真正既努力,只係金錢,正如歐陽小王所講,佢都係只不過用半日就升到180技,你就知道係 ...

你不如諗下你將月費SER洗左既錢
dump過黎免費SER
你會有幾勁?
你唔鐘意唔靠努力變勁既
咪繼續留係你個月費SER LO...
兩個SER既本質都唔同 無咩好拗
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:50:27

蘋果味牙籤 發表於 2013-7-23 14:48
人地俾左另一個更輕鬆既方法你去靠努力靠GAME入面既設定去賺錢阿
你眼入面既努力得打玻種打幻營...? ...

掛下就可以賺咁多錢就唔係努力啦係咪呀=,=
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:51:19

蘋果味牙籤 發表於 2013-7-23 14:50
dump過黎免費SER
你會有幾勁?

我只係話平衡既問題,無拗過,只係表達緊自己既意見,係你地感到唔滿意先入到插我姐係咪

作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:52:42

蘋果味牙籤 發表於 2013-7-23 14:50
dump過黎免費SER
你會有幾勁?

講真 你估班老手真係坐定定得錢跌落黎咩
人地呢10年花左幾多時間?
↑↑↑↑↑↑↑↑↑
好似係你自己講...

作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 14:54:54

我爭呢一口氣其實都無乜意思,我只係想同gm反映番個情況姐,不過佢唔理我~.~算啦我番我既收費
作者: jelly    時間: 2013-7-23 16:49:34

樓上不停講秒乜秒乜都唔知做咩...
一句到尾,一隻遊戲靠港紙換到高實力,就係失衡。
如果非靠港紙不可,先可以生存,先可以玩落去,就係本末倒置。
唔好同我講咩現唔現實,大家想追求既係公平性。
免SER要靠HKD,根本就係事實,有咩好拗?
要靠HKD先玩到,咪就係失衡囉!
冇人否定你班玩家冇努力過,
但當大部分既努力可以用錢換到,就係唔公平囉!
同用錢買學位、買選票、買職位,有咩分別?

既然係控訴,樓主覺得有唔公平,錯在哪?
姑且勿論樓主最後會唔會比港紙玩免SER,
都唔會影響到「免SER存在唔公平性」呢個事實。
呢到唔係話要強求絕對公平性,
而係希望官方可以拋出措施維持下公平性,
關注下收費SER,
就係咁乸簡單!
無論你覺得免SER有冇唔公平,
抑或覺得收費SER係咪垃圾都好,
都尊重下人地表達訴求既權利好嗎?
一味圍埋一堆批鬥人,
我只見到無知,但不見理智!
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-23 17:03:16

依家係打免費online game...
你拎學位 選票 職位黎類比會唔會有點兒那個...
如果隻GAME唔存在用HKD變勁既
咁GM唔洗食飯咩...
我只係想大家站係官方果個角度諗下je
咁都算無知我無野好講
作者: siU妍    時間: 2013-7-23 17:07:00

唔知呢~
作者: jaste    時間: 2013-7-23 17:19:38

作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 17:21:00

其實免費SER有好多人都係唔用HKD玩
我朋友個家族大把呢D人,慢慢用時間玩上去,完全唔靠HKD既真正新手
有次仲見到佢地話1000M對佢地黎講係天文數字黎
但係買童錢100 = 1E8
有咩分別,人地咪一樣照玩

再加上我真係唔知用HKD玩有咩唔平衡?唔平衡在那?
你用HKD買貨/買勁AC , 我就用自己D時間慢慢升,慢慢儲童錢買
分別在於HKD買就即刻得到,自己慢慢升就遲D先得到
但係你有冇計過,人地唔洗付出?人地付出就係金錢
有一句說話,肯定冇人唔同意,就係時間=金錢
就算你唔承認,但係有個事實就係:人生大部份時間都係為左搵錢
咁人地搵到錢,佢就唔想再晒時間去升技升寵個D,所以佢會直接用錢買
你付出時間,有錢既人付出金錢,有咩唔平衡???
如果你目的只係想GM理下收費SER,我就唔方便多講,因為我冇玩
但係如果你係想講免費SER唔玩HKD唔得,我可以話比你聽,大把人都係冇用HKD玩
咪一樣係咁玩
作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 17:24:31

你玩任何GAME都係呢個情況,比真錢玩既人一定比冇沒有付出真錢玩既人強
但係唔會強太多,最少唔會話完全失去平衡
當然我講既係大部份,都有小數唔比錢玩既人都可以好勁
但係如果大家一齊企係起跑點上,比錢既人永遠比冇比錢既人強
就正等於你讀書,你自修同比錢出去讀課程同一道理
你自修一樣可以達到目的,但係人地比錢既會比你更快達到目的咁解
作者: jelly    時間: 2013-7-23 17:27:08

蘋果味牙籤 發表於 2013-7-23 17:03
依家係打免費online game...
你拎學位 選票 職位黎類比會唔會有點兒那個...
如果隻GAME唔存在用HKD變勁既

原則有限唔同既情況?!
乜施主你既底線咁隨便架?!
或者你會認為「打下機啫唔公平有咩所謂」,
但可否留個空間比我, 或者比其他人去爭取更多公平性?!
唔係一句「GM要食飯」就可以由得目前既情況繼續落去~~
或者我地咩都爭取唔到,
但至少我地出過聲先~~
作者: yushiko    時間: 2013-7-23 17:31:55

魏王曹操 發表於 2013-7-23 17:24
你玩任何GAME都係呢個情況,比真錢玩既人一定比冇沒有付出真錢玩既人強
但係唔會強太多,最少唔會話完全失去 ...

我有個fd玩足9年,佢真係無用hkd玩,真係好勁,佢用既咪就係時間囉
作者: jelly    時間: 2013-7-23 17:37:44

魏王曹操 發表於 2013-7-23 17:21
我朋友個家族大把呢D人,慢慢用時間玩上去,完全唔靠HKD既真正新手
有次仲 ...

其實你仲未明白~~
個遊戲當然可以慢慢玩,
但有錢既人可以好快就上到最高個層,
其他人就要慢慢捱,
呢個差距就造成好多唔公平既問題~~

你唔能夠講一句: 有錢就可以買走D時間,
咁就由得官方唔去維持一下平衡性~~
你咁講就等於: 有錢咪去睇私家囉,
所以政府就可以唔理睇公立醫院個班窮人?!
個醫療制度有不公呀你明唔明?!
所以政府應該有措施去減低, 去舒緩呢個問題呀你明唔明?!
同樣地, 官方唔係都應該舒緩下遊戲差距既問題咩?!
你甘心呢個遊戲永遠冇新血,
由得你班最高層人士自作自樂?!
你甘心離開左既人永遠都冇能力再回巢再重拾遊戲既樂趣,
除非佢不停用HKD買童錢?!

或者施主會覺得呢D係市場主導既事情,
應該放手由個市場去自動調節,
有錢慢慢買童錢, 冇錢慢慢打飛機~~
但我既主張只係想個遊戲唔好則重哂係最高層個班人到,
其他人好似唔妥協唔用HKD就要玩足一世咁~~
你認同你既各取所需,
但我認為遊戲更應該係大家都可以互相補足,
互相扶持,
首要既條件, 就係減低個差距!!
作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 18:00:28

我明白你想講咩,一個[你認為]最理想既世界
可惜呢個世界唔會係香港出現,更加唔會係童話出現
你既思想同出發點係不錯,不過點講都只係你自己認為
正等於:有錢人都係人,窮人都係人,點解大家唔可以一齊公平笑哈哈咁係埋一齊呢
只可以講一句,有錢人比起窮人黎講,更加好
你既講法都岩,有錢人係可以係童話極速上到高位
但係窮人就要慢慢捱

就算你玩左2~3童話,唔用HKD玩,有D成績,人地可能用7000~8000$HKD左右已經派左你頭了
THAN?我唔認為有咩問題
正等於有人會認為係有問題,有人認為係冇問題一樣
呢個根本就冇唔平衡,呢個都係社會既定義黎
最簡單有錢人食飯,可以食好多好好,好珍貴既野
其他人可能每晚仲食緊M記,大家樂
咁洗唔洗叫政府用措施去減低?
作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 18:02:11

可能你講咁多野都係想GM留意呢個問題
如果係收費SER我唔知,免費SER就冇可能
因為免費SER已經10年有多
有呢種唔平衡既情況,完全唔出奇
作者: jelly    時間: 2013-7-23 18:40:31

魏王曹操 發表於 2013-7-23 18:00
我明白你想講咩,一個[你認為]最理想既世界
可惜呢個世界唔會係香港出現,更加唔會係童話出現
你既思想同出發 ...

言下之意, 政府扶貧係浪費資源, 係冇必要?!
施主你真係好幸福~~
或者你唔使幫阿爸阿媽看舖搬貨,
唔使自已搵錢交學費,
唔使食隔夜飯渣,
仲有大把錢比你去買裝買童錢~~
但好對唔住, 唔係人人都有呢個福分~~
如果你覺得幫弱勢社群係冇必要,
我都唔會阻止你,
但我祝福你可以安樂一生,
永遠都唔使做弱勢社群~~
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 18:40:56

我認為個問題係嚴重既程度,

老老實實我就唔知買條分鞭幾錢啦,我個側重點係:新手難加入免ser←←←

正正常常既情況下應該一隻game係唔同階層lv既人都有一個比例,但係免ser新手既比例好低,個原因就係因為隻game現有既發展層級太高,正如我過到免ser係呆左既情況一樣,你唔會有打怪草可因既打算,因為物價實在太高,我想過免ser,但係我自己接受唔到

而且gm所做既4Ps,其中既promotion不足,味玩過既人可能唔知童話呢隻game,
連鎖效應之下越黎越少新手=越黎越少人玩,
第2個新手見無乜新手玩又可能會唔想玩,最後到左一個程度,舊既玩家退童,新既玩家唔會加入既時候,童話會汁

講完一大輪,我係指出緊,如果係用錢就可以做到買分鞭,一下子去到一個好勁既層次/升技exp既增加速度大幅上升(例如打出高傷可以加好多exp),
遊戲既壽命會好短,因為一下子可以玩到好勁
作者: w.uwants    時間: 2013-7-23 18:43:28

poisonboy 發表於 2013-7-23 18:40
我認為個問題係嚴重既程度,

老老實實我就唔知買條分鞭幾錢啦,我個側重點係:新手難加入免ser←←←

10年產品個product cycle 其實係咁上下
加上無改進, 新資料片

咁decline係無可避免

作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 18:49:08

我覺得有人用hkd係正常,但係免ser個情況係非用hkd不可,搞到個情況好嚴重
如果唔用hkd,你地諗下自己由零開始 頂唔頂得順?周圍都係用hkd既人,個個拎住條分鞭,你拎住條100幾200傷工技鞭,

你係game入面識既朋友全部都係hkd戰士,1個禮拜升到80lv魔使就開始秒水木,你自己仲係50lv卡住煩緊點樣做多d任,搞多d可因去洗聲
你會有咩感受?
做到成個氣氛都變左必然要hkd先生存到
作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 18:50:17

講童話GAME可以扯到出社會大學
小朋友,你羸晒了
不過我真係未試過:

幫阿爸阿媽看舖搬貨
食隔夜飯渣
用真錢去買裝買童錢

OK講最直接一句
你要點提議收費SER點改,點做係你既事
但係唔好扯到過黎免費SER
你去免費SER問下有幾多人同意你講既野先OK?

冇理由為左你地小貓3~4隻就走去改,對不對?
之前都有人講過啦,黎黎去去咪又係你地圍內個小貓3,4隻

你真係走入去免費SER問下D人,係咪真係你地想講既咁樣先啦
只可以講句,講免費SER新手好難生存既人得3個可能

1)唔想付出時間或金錢,,但又想做到好勁
2)根本唔識係童話搵錢
3)完全未玩過童話,真正新手

你係邊種呀

作者: w.uwants    時間: 2013-7-23 18:52:44

遊戲與現實世界掛勾

M型社會, 兩極化發展

p.s.如果有人解決到呢個問題, 我諗全部人既資產會再次平分
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 18:53:00

魏王曹操 發表於 2013-7-23 17:21
有次仲 ...

好多人係唔用hkd玩,呢個好多人係咪指4-5成以上既新手先= =
作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 18:57:07

poisonboy 發表於 2013-7-23 18:53
好多人係唔用hkd玩,呢個好多人係咪指4-5成以上既新手先= =

拿我就唔知童話仲有幾多新手,但係我接觸到既最少都10個以上
人地1000M都認為係天文數字黎,你估下係咪新手先

我可以比個家族名你,你自己入去睇下,真係好多新手都係白手起家
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 19:29:47

魏王曹操 發表於 2013-7-23 18:50
小朋友,你羸晒了
不過我真係未試過:

正如你所講,你認為我係講出黎要gm去改變,我的確係有既意思,但係我知道係無可能,個post唔係單單只有呢個意思,我係想指出我個人對於免費ser既睇法,去帶出點解一個好普遍既情況就係因為10週年活動回流既玩家,點解會有大部分係抗拒免ser?雖然免ser唔洗錢,收費ser無人理,都唔流去免ser?
我打出黎果陣係反映緊個情況就係,用hkd,你就係贏家,大部分新手(你話有d都係唔會用hkd嘛)都會不知不覺投入去用hkd潮流

舉一個具體而且誇張左少少既例子,你比1000蚊搭飛機去東京,同自己行去東京既分別就係呢到

比hkd = 可以用少少努力就ok,
淨係努力係無人陪你一齊做,

你幾時見到有人游水去日本?
你見到無人做你就唔會做啦

上面有人話唔投入金錢就去投入時間,而且話我係又唔想努力又唔想比錢,
我想講你會唔會用2個月既時間唔開戰娃,唔上勁裝去升到100技?定係用hkd買/問人借高戰火智勁武用1日屈到100技?

我覺得付出時間唔係問題,但係問題係你見到無人咁做,你就唔會咁做,個個都係比少少錢就可以玩到好勁既時候,你仲係到自己一個求人帶升既階段,無人會同你一齊(其他人眼中係無聊)走去屎洞扑怪升,自己一個就唔係玩online game啦係咪?個風氣已經唔係組隊發揮各人所長去打怪升,已經係比錢人帶升,用錢裝備自己

重申一下就係係我眼中收費ser係一個保持到玩家平均,但係打怪,怪血,出技設定跟免ser,搞到中後期都好困難玩,

免ser係hkd使用既風氣太強烈,我會覺得得自己一個既付出慢慢努力係無意思,因為物價實在太貴,但係可因:hkd又好平,先會搞到大多數新手一入就投入好多hkd

作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 19:33:03

魏王曹操 發表於 2013-7-23 18:57
拿我就唔知童話仲有幾多新手,但係我接觸到既最少都10個以上
人地1000M都認為係天文數字黎,你估下係咪新手 ...

1000m係天文數字都幾正常,打怪都無可能賺到1000m,

其實我都唔係好清楚依家個物價係點,其實分鞭幾錢條依家?

作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 19:44:43

其實講幾句已經回應返晒你成個主題,唔洗搞咁多野

其實如果你玩免費SER,你唔洗同人做比較,你有你自己玩就可以,
如果你新玩,係都要同人比技術,你又唔付出HKD,咁你已經輸左9條街
你唔洗理其他人既睇法,玩GAME都係求開心同放鬆減壓
如果想識朋友,你可以入人地族,當然入新手族係最好,起馬有班新手陪你一齊玩

作者: jelly    時間: 2013-7-23 19:46:01

w.uwants 發表於 2013-7-23 18:52
遊戲與現實世界掛勾

M型社會, 兩極化發展

冇人話要徹底解決兩極化~~
我只係提出要舒緩呢個問題,
因為差距再擴大落去,
新手會更加吃力,
會加速隻GAME滅亡,
相信冇人會反對~~
至於你想徹底解決兩極化既話,
我都代表各國元首同GM大人請求你高抬貴手,
提出建議吧~~

另外好多謝你既建議,
我會趕快去搵野做~~
但都想問下,
小弟未有野做,
同我係到比意見有衝突嗎?!
作者: w.uwants    時間: 2013-7-23 19:50:33

我都係關心下你,你前面講到自己好似好窮咁, 唔做野點得

另外唔徹底解決問題, 咁個問題根本都會存到, 舒緩完個問題,之後又會惡化

咁你拉近完個距離又有咩用?

咁同斬腳指避沙蟲有咩分別?

作者: poisonboy1    時間: 2013-7-23 19:56:23

魏王曹操 發表於 2013-7-23 19:44
其實講幾句已經回應返晒你成個主題,唔洗搞咁多野

其實如果你玩免費SER,你唔洗同人做比較,你有你自己玩就可 ...

我都無野可以駁到既,你又講得真係好岩,只係我唔甘心單單困係自己族圍內10個新手咁樣玩,
咁同我地收費ser既情況有咩分別?果邊仲要無分子迷裝,大家平平等等,有幾多努力=有幾多實力
作者: jelly    時間: 2013-7-23 19:58:40

魏王曹操 發表於 2013-7-23 18:50
小朋友,你羸晒了
不過我真係未試過:

現實同遊戲, 參與者咪又係真人~~
你喜歡現實做一套, 打機另一套, 我唔怪你,
不過似乎咁樣先係超脫現實啵~~

另外想問, 即使我地係小貓三, 四隻,
都有權講下自己既見解吧?!
唔同意咪好似依家咁拎出黎討論囉!
但起碼唔好歧視我係少數先啦好唔好?!
定還是施主想建議政府趕走哂D少數族裔人士,
因為大部分香港人都唔會關心佢地既事情呢?!

我同意你講免SER未必咁難生存,
但你都唔會反對新手白手起家係唔容易吧?
我都唔否認有人想急功近利一步登天~~
但我諗唔係全部人都想咁做掛~~
依家個差距, 根本就唔容納新手自己圍埋一堆自high打怪~~
無理由一隻遊戲, 新手有新手玩,
高手有高手玩掛?!
咁互動性係邊?!
新手已經被邊緣化喇!!
你明白冇?!
作者: w.uwants    時間: 2013-7-23 19:59:30

poisonboy1 發表於 2013-7-23 19:56
我都無野可以駁到既,你又講得真係好岩,只係我唔甘心單單困係自己族圍內10個新手咁樣玩,
咁同我地收費s ...

新手搵錢方法:

1. 睇準時機 預測未來 (例如: 物品流量, 價格波幅)
2. 童話活動
3. 成為生產商 (賣金鋼砂) 大約20-25萬一頁
4. 沖40技暗C (第一. 可吸寶 第二. 有人招暗C時會送1企位)
作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 20:00:34

poisonboy1 發表於 2013-7-23 19:56
咁同我地收費s ...

我就唔知收費SER仲有幾多人啦
不過我估免費SER點都多幾倍以上既

我識既都有10個
未識既都唔知仲有幾多.0.
作者: poisonboy3    時間: 2013-7-23 20:01:28

w.uwants 發表於 2013-7-23 19:59
新手搵錢方法:

1. 睇準時機 預測未來 (例如: 物品流量, 價格波幅)

1同3我可以理解做一種具體既賺錢方法,但係2,4即係點樣?
作者: jelly    時間: 2013-7-23 20:02:43

w.uwants 發表於 2013-7-23 19:50
我都係關心下你,你前面講到自己好似好窮咁, 唔做野點得

請循其本~~
學你話齋, 扶貧過一陣又比通脤搞到班窮人冇飯食~~
咁政府都好應該殺Q哂佢地啦~~
反正拉近完個距離又會惡化, 係咪咁話呀?!
作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 20:03:52

jelly 發表於 2013-7-23 19:58
現實同遊戲, 參與者咪又係真人~~
你喜歡現實做一套, 打機另一套, 我唔怪你,
不過似乎咁樣先係超脫現實啵 ...

成日只係識講埋呢D廢話
白手起家係唔係一件易既事
最重要都係睇你識唔識掛工技搵錢咁解
不如你都係繼續玩收費SER算數

我只想問你一句:你玩過免費SER未?玩左幾耐?

作者: w.uwants    時間: 2013-7-23 20:05:49

poisonboy3 發表於 2013-7-23 20:01
1同3我可以理解做一種具體既賺錢方法,但係2,4即係點樣?

2. 童話每逄特別節日,或紀念日 都會推出活動
咁你就可以從中推供活動所需的物料去賣比其他玩家

4. 升隻有40技能的暗之信徒 之後就有招技能原地暗儀
(由於現時太小人做暗儀既位置, 令到帶升既人數下減)
所以當你有隻40技就可幫人暗2, 企位就用黎升隻幸商掛謎

升幸商做謎裝賣係中期發展好重要(大約40-50萬一件)
作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 20:08:17

童話根本大把搵錢方法
係童話只要識呢D方法,唔好講話新手白手起家
白手起家半年之後,間唔中賣下錢出去都得啦

不過最重要一句:係識唔識搵咁解囉
作者: w.uwants    時間: 2013-7-23 20:08:32

jelly 發表於 2013-7-23 20:02
請循其本~~
學你話齋, 扶貧過一陣又比通脤搞到班窮人冇飯食~~
咁政府都好應該殺Q哂佢地啦~~

同你講game你又講政府

咁中央放完水 之後個股市升
之後唔放水 個股市就跌
咁唔通就一定要依賴政府?

點解唔試下擺脫貧窮,創造財富?
一味做free rider有咩用? (雖然我知public resource就一定會有free rider)
作者: poisonboy3    時間: 2013-7-23 20:10:04

我發表番自己既認知先啦咁,我5-6年前玩果陣,分鞭係1000幾m既,核心都係差唔多價,果陣算係比較平衡因為勁既寵都係去到5倍左右,分鞭都係1000傷鬆dd,智體+25已經算好好,
咁我自己都係有玩一個魔使,光使,大老板。

果陣都唔少新手,個情況係組隊升月光巴洞幾個法師係到大地,唔知依家有無以前果種氣氛

作者: w.uwants    時間: 2013-7-23 20:10:23

當政府有10億 (假設)
咁你幫窮人 幫極都係得10億
點解你唔自己去試下搵100萬?

當政府果10億用完 就唔會就有錢幫人
Sustainable development 就係可以不停咁去發展
咁點樣做到SD呢 就要靠你自己去搵了
作者: poisonboy1    時間: 2013-7-23 20:13:34

第2果個係有效?如果去到中秋果陣係咪真係賺到錢架?

作者: jelly    時間: 2013-7-23 20:13:47

w.uwants 發表於 2013-7-23 20:08
同你講game你又講政府

咁中央放完水 之後個股市升

其實世界定理無分咩遊戲政府~~
我係到並冇鼓勵任何新手唔努力,
亦冇鼓勵官方大幅度調整到新手可以承受既程度~~
一句講哂, 就係目前遊戲有唔公平既情況, 需要適度調整~~
如果你覺得咩問題都冇, 唔需要改變, 其實冇問題架~~
你既意見黎架啫~~
作者: w.uwants    時間: 2013-7-23 20:15:07

poisonboy1 發表於 2013-7-23 20:13

呢樣野要睇童話做化

第2個你要當佢係週期性黎睇 而唔係經常性出現
作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 20:15:24

poisonboy1 發表於 2013-7-23 20:13

一個個D傻仔派星活動呀,搵HKD都搵到過千啦=.=

即係將D貨換成HKD *
作者: poisonboy1    時間: 2013-7-23 20:15:46

w.uwants 發表於 2013-7-23 20:05
2. 童話每逄特別節日,或紀念日 都會推出活動
咁你就可以從中推供活動所需的物料去賣比其他玩家

我覺得第4果個方法都幾好,而且比較方便無咁多野搞,淨係雙開,1暗1防就ok
作者: jelly    時間: 2013-7-23 20:15:49

魏王曹操 發表於 2013-7-23 20:03
成日只係識講埋呢D廢話
白手起家係唔係一件易既事
最重要都係睇你識唔識掛工技搵錢咁解

公道自在人心, 我講既係咪廢話, 視乎接收既係咩人啫

論免SER, 我冇可能夠施主你有咁多經驗~~
但你分享你既經驗之談時, 都可以態度誠懇d吧?!
作者: 歐陽小王    時間: 2013-7-23 20:16:44

只要有活動..
玩家對該活動物料有需求
就一定賺到錢 0成本高收入
作者: w.uwants    時間: 2013-7-23 20:17:14

其實大家應該討論下點樣幫新手去搵一筆錢 咁樣比較實際....
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-23 20:24:46

不如問下樓主想點喇
愈拉愈遠...
講隻GAME竟然講到社會
大佬 打機點同社會阿
某D情況係似社會 但無可能兩樣野拉埋黎講
作者: poisonboy1    時間: 2013-7-23 20:25:00

w.uwants 發表於 2013-7-23 20:17
其實大家應該討論下點樣幫新手去搵一筆錢 咁樣比較實際....

我贊成你既睇法,但係無可否認又有幾多個人係咁做呢,無奈地得自己一個做果陣係力不從心,
原因剛才解釋左,人地個個比100幾200蚊已經做到你付出2-3個月既努力
作者: poisonboy1    時間: 2013-7-23 20:26:51

蘋果味牙籤 發表於 2013-7-23 20:24
不如問下樓主想點喇
愈拉愈遠...
講隻GAME竟然講到社會

其實中間d post追番就知呢個topic已經變左,你爬下文先
作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 20:27:18

入個家族咪得囉
最近都多返新手入黎玩
得自己一個白手起家,講真,除非你真係好想玩
如果唔係真係會崩潰
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 20:28:31

魏王曹操 發表於 2013-7-23 20:27
入個家族咪得囉
最近都多返新手入黎玩
得自己一個白手起家,講真,除非你真係好想玩

我都好老實講,我個fd去免ser隨便問一句有無人可以帶升都比人【詞語過濾】,搞到我有d反感

作者: w.uwants    時間: 2013-7-23 20:30:24

poisonboy1 發表於 2013-7-23 20:25
我贊成你既睇法,但係無可否認又有幾多個人係咁做呢,無奈地得自己一個做果陣係力不從心,
原因剛才解釋 ...

其實玩隻新game 第一個感覺係honeymoon stage
咁比100,200蚊係唔出奇

但你玩幾個月就會覺得悶, 之後轉game
但點樣維持覺得好game呢 呢樣野就要靠玩家既互動
(可以搞d族活動(e.g. 解任,捉寵,上23,團練, 其他比賽(良性競爭), 聯族活動)
作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 20:31:00

入家族,問下家族D自己友可唔可以帶你升,就唔會發生呢種事
講真你地大家3唔識7 , 人地又唔係老奉要帶你
就正好似你打電話去同人地做問卷調查,人地CUT你線都係正常
作者: poisonboy    時間: 2013-7-23 20:38:28

魏王曹操 發表於 2013-7-23 20:31
入家族,問下家族D自己友可唔可以帶你升,就唔會發生呢種事
講真你地大家3唔識7 , 人地又唔係老奉要帶你
就正 ...

隨便係金大打一句,又唔係要求,係請求,而且客客氣氣,點解要【詞語過濾】人?如果有一個好有禮貌既人請你做份問卷你都唔會【詞語過濾】佢啦,你最多咪唔彩佢
作者: poisonboy1    時間: 2013-7-23 20:41:17

w.uwants 發表於 2013-7-23 20:30
其實玩隻新game 第一個感覺係honeymoon stage
咁比100,200蚊係唔出奇

仲有個方法,正如我一開始提出就係好似收費ser咁限制,唔開放分子迷裝高級降寵用品,不過免ser我知係無可能去做到,咁對老手唔公平,
我主要係想透過免ser既情況去帶出收費ser玩家進退2難,收費又無gm理,免費又難入
~
如果係可以限制到既話,就會好似我咁玩左6個月收費ser都覺得好新鮮,我岩岩好先秒到水木,暗武408力上50力玩,獸化410力上50力玩,上394傷+接近200鞭傷+幻化金南20x傷既鞭,我既下一個目標係升好隻火力,希望可以秒到夢奇91-100

作者: 魏王曹操    時間: 2013-7-23 20:43:01

應該話人地就咁CUT你線唔【詞語過濾】你已經叫比面你
你做過你就知,有D真係一打去已經唔客氣就【詞語過濾】你

不過講返,係金大叫人帶升,除非真係有好心人士,如果唔係都冇可能有人帶
作者: poisonboy1    時間: 2013-7-23 20:44:28

魏王曹操 發表於 2013-7-23 20:43
應該話人地就咁CUT你線唔【詞語過濾】你已經叫比面你
你做過你就知,有D真係一打去已經唔客氣就【詞語過濾】 ...

咁係每個人質素唔同姐,己所不欲勿施於人呢個道理唔係個個知
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-23 22:05:07

我真係完全唔係好明你地諗緊乜
首先你要明白
係免費SER 想勁 有兩個方法
1:放時間落去
2:放HKD落去
又唔想放時間又唔想放HKD而勁 係唔存在
即係你想大家都係靠時間黎變勁既
收費SER適合你 你亦都揀岩左SER

你話咁樣吸引唔到新手 咁係因為佢地唔想放時間落去又想變勁
發覺唔可能 就放棄

隻GAME既裝愈黎愈勁 D人愈黎愈勁係無可避免
咁你都無放過時間落去 買唔到緊係好正常既事喇
不過我想講一樣野
就係以前好費既精裝 其實已經愈黎愈平
新手絕對係可以慢慢爬上黎
你試都未試過就係度話咩個差距好大
新手追唔上 真係荒謬
仲夠膽講咩搵到1000蚊飛去金銀 見到D野好貴 就話個差距好大
真係笑死人咩
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-23 22:06:55

poisonboy1 發表於 2013-7-23 20:41
仲有個方法,正如我一開始提出就係好似收費ser咁限制,唔開放分子迷裝高級降寵用品,不過免ser我知係無可 ...

你知唔知點解收費SER無分子迷裝降寵野阿?
因為你有俾月費 有俾錢GM麻
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-7-23 22:15:45

拿!
依家咪有活動LO
靠努力賺錢阿 你又會唔會去賺
有OK崩 有超E俾你升LV
有雙經 幫哂新手喇掛
不過出完你地又實話點解D野咁難先有
又話咩唔肯幫新手架喇
因為你地根本唔想放時間落去

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2