AGAMES 討論區

標題: 求官方緊貼返台灣更新 [打印本頁]

作者: agameshk    時間: 2014-1-16 12:15:49     標題: 求官方緊貼返台灣更新

變返一個禮拜
2個禮拜等到頸都長
作者: IamAzYui    時間: 2014-1-16 12:24:36

你想點跟貼台服更新?
作者: rtqwaszx    時間: 2014-1-16 12:27:45

作者: 加奧古    時間: 2014-1-16 12:56:07

支持 我都希望港版跟貼台服更新 有時見到台服開新野 等到頸都長
作者: andrewkakab    時間: 2014-1-16 13:04:14

係lo
作者: colourp    時間: 2014-1-16 13:08:25

加奧古 發表於 2014-1-16 12:56
支持 我都希望港版跟貼台服更新 有時見到台服開新野 等到頸都長

我貼左了 相信你睇完會唔玩
作者: 若霧    時間: 2014-1-16 13:14:45

作者: fatesword    時間: 2014-1-16 14:29:38

別看台服就好囉
比較起來永遠都不會開心
原廠先出也正常
緩衝期兩個星期不長
港服做的不錯囉
作者: 打J未    時間: 2014-1-16 15:25:05

作者: colourp    時間: 2014-1-16 15:39:51

作者: wai-v-    時間: 2014-1-16 16:06:31

商城夠曬貼
一個禮拜
其他兩個禮拜
作者: 可儿喵喵-3-    時間: 2014-1-16 16:20:48

緊貼係好既,但係比D新意啦...
作者: angelchanel    時間: 2014-1-16 17:58:21

唔好睇住台版咪會開心d 又唔等到頸都長lo
作者: agameshk    時間: 2014-1-16 18:55:50

angelchanel 發表於 2014-1-16 17:58
唔好睇住台版咪會開心d 又唔等到頸都長lo

中意隻GAME就唔會唔睇...每次更新我都會去睇
作者: 司馬信    時間: 2014-1-16 19:44:06

要質素還是速度?

好多時候,原廠出一個新版本,因為佢地係首發,個版本好大機會存在一堆BUG...
然後原廠會不停反覆對程式碼進行調查、修改、調查、修改~
之後先會更新比香港既營運團隊內部測試,而因為港台兩地的遊戲版本一定存在差別;
香港的營運團隊會重新仔細測試新版本的各項新內容,搵出一堆問題交比原廠之後~
原廠又再反覆對程式碼一一進行調查、修改、調查、修改,呢段時候雙方既測試人員、技術人員需要一直保持聯繫溝通,找出問題!!
直至原廠確認所有異常問題都已經修正,香港營運團隊進行最後版本品檢之後,就會開放比玩家享受新版本

現實的情況係,如果香港一星期之後就出原廠既新版本,台灣係星期四下午更新完成,香港係星期三上午更新,其實只係相差5日多少少~
減埋原廠既每週假期,可能得返4日。如果4日內要 100% 完成上述品檢,通常原廠都不夠時間一一處理所有問題,推出來的版本肯定會有好多異常問題

有一段時間,香港既版本同原廠既版本只差距一週,那時候出了很多問題..... 最後,營運團隊在質素與速度當中,選擇了質素,希望大家明白....

作者: agameshk    時間: 2014-1-16 22:40:54

司馬信 發表於 2014-1-16 19:44
要質素還是速度?

好多時候,原廠出一個新版本,因為佢地係首發,個版本好大機會存在一堆BUG...

原來如此
咁我地唯有等兩個禮拜了~

作者: 流沙    時間: 2014-1-16 23:51:27

司馬信 發表於 2014-1-16 19:44
要質素還是速度?

多謝解釋咁詳盡.
我會等-v-
作者: 天心    時間: 2014-1-17 00:11:06

作者: 過夜幾錢    時間: 2014-1-17 02:50:07

作者: colourpong    時間: 2014-1-17 07:27:09

作者: rtqwaszx    時間: 2014-1-17 10:45:49

快d更新   
作者: 司馬信    時間: 2014-1-17 11:35:04

要質素還是速度?

然後原廠會不停反覆對程式碼進行調查、修改、調查、修改~
之後先會更新比香港既營運團隊內部測試,而因為港台兩地的遊戲版本一定存在差別;
香港的營運團隊會重新仔細測試新版本的各項新內容,搵出一堆問題交比原廠之後~
原廠又再反覆對程式碼一一進行調查、修改、調查、修改,呢段時候雙方既測試人員、技術人員需要一直保持聯繫溝通,找出問題!!
直至原廠確認所有異常問題都已經修正,香港營運團隊進行最後版本品檢之後,就會開放比玩家享受新版本

現實的情況係,如果香港一星期之後就出原廠既新版本,台灣係星期四下午更新完成,香港係星期三上午更新,其實只係相差5日多少少~
減埋原廠既每週假期,可能得返4日。如果4日內要 100% 完成上述品檢,通常原廠都不夠時間一一處理所有問題,推出來的版本肯定會有好多異常問題

有一段時間,香港既版本同原廠既版本只差距一週,那時候出了很多問題..... 最後,營運團隊在質素與速度當中,選擇了質素,希望大家明白....

理解萬歲!!

作者: rtqwaszx    時間: 2014-1-17 12:02:17

更新呀
作者: babii小憶    時間: 2014-1-17 15:00:14

作者: 某霜大人0v0    時間: 2014-1-17 15:10:05

台服就係次次更新後又黎緊急維護....
所以我地何必太著急呢
作者: 打J未    時間: 2014-1-17 15:35:55

作者: cooley    時間: 2014-1-17 15:50:07

同意!咩都遲一星期><

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2