AGAMES 討論區

標題: 冷門職業的好處 [打印本頁]

作者: gible109    時間: 2014-4-23 08:38:18     標題: 冷門職業的好處

拳刃應該系全ser最少活人嘅職業,排行榜五會多過六、七板,隨便打一場pvp就一定有頭一百,多打兩埸有頭三十。呢個肯定系瀕臨絕種嘅優勢(茶~)

其實小弟心裡總系五明:拳刃系新職(不是預設的八個職業)太刀又系新職,兩者都系走中庸之道(個人認為)點解拳刃就甘少,太刀就甘多?就是不明白拳刃點解甘冷門(拳刃不會系最差嘅職業吧…)

各位五好插得甘大力,五好甘激動,只不過系閒聊
作者: yugo38    時間: 2014-4-23 08:49:37

火砲既玩家應該仲小過拳....外掛除外
作者: sk4    時間: 2014-4-23 09:36:03

PVP 排行既人數並唔代表一切

作者: bwcfy17525    時間: 2014-4-23 10:01:41

我都係拳刃,仲以為拳刃咁少人挽,係因為好廢?升到Lv57,都想轉太刀
作者: Chiv33v    時間: 2014-4-23 10:03:15

仲有冷門職業65金裝價格係非常低
作者: gible109    時間: 2014-4-23 10:27:04

四樓:喜歡就可以玩下去,努力!
五樓:不能同意更多,特別系金秘石,琴:200G,拳:50G:)
作者: 羅志祥    時間: 2014-4-23 10:53:23

拳根本完勝太刀,多人玩因為型
作者: Chiv33v    時間: 2014-4-23 11:39:52

gible109 發表於 2014-4-23 10:27
四樓:喜歡就可以玩下去,努力!
五樓:不能同意更多,特別系金秘石,琴:200G,拳:50G:) ...

咁樣對冷門職業o既唯一好處
作者: cskm2005    時間: 2014-4-23 11:55:40

拳刃係勁,打得坦得.
不過就唔靚.
同埋R傷.

作者: ッ吥洅純熟ッ殤    時間: 2014-4-23 12:15:18

拳刃先強,D人都唔識貨
作者: gible109    時間: 2014-4-23 12:16:09

唯一系GCD太長,轉轉轉…
根聞拳刃開時工程師預設拳刃GCD短好多,但推出前又加長一倍,可能系GCD同CD都短的話會太強,未到玩家手就改弱了(但拳頭的特色不就是攻速高的輕拳嗎?現在的拳是打得慢的輕拳,連武蓮華都不是太有力…)

外表?的確比不上其他職…
鐮刀超型,又大把(羨慕)
作者: hkming0258    時間: 2014-4-23 12:57:12

因為太刀型過拳好多
作者: k190853    時間: 2014-4-30 12:36:44

拳刃好用到喊囉,太刀我副武用起上唻都冇拳刃咁好用,用拳刃既話瘋狂爆擊不只仲神閃,而且CD短,我升lv一點都冇放落速度上面都可以零斷技係咁放放,最重要係武蓮華爆起上唻夠勁又回到血,氣合回血降傷,太刀既話正係招太刀亂舞已經唔夠用,CD又長,接技又唔好用,唔係對太刀有愛副武實用雙槍~
作者: 打J未    時間: 2014-4-30 12:46:51

拳係好勁.....但係太樣衰所以先咁少人玩
作者: 白雪限定    時間: 2014-4-30 12:57:34

因為拳刃唔夠其他職吸引
作者: CHO_hyun弦    時間: 2014-4-30 13:16:10

認真 其實拳刃好勁
作者: gible109    時間: 2014-5-1 16:51:37

k190853 發表於 2014-4-30 12:36
拳刃好用到喊囉,太刀我副武用起上唻都冇拳刃咁好用,用拳刃既話瘋狂爆擊不只仲神閃,而且CD短,我升lv一點都冇 ...

拳刃嘅氣合用屬性增傷可以回好多

例如:利維坦拳+槍=+100火傷,伊弗利特飾品=+30,火遺產=+20,秘石+7*7=49,仲有聖櫃,放伊弗利特武器…

火傷過200%,自己穿火衣的話……

以下為輕課金可達到嘅效果
假設氣合治療量7000,7000*1.2*3*2.5=63000

1.2系利維坦拳效果
3系火傷(1+200%)
2.5系爆傷
加上拳刃天生多爆擊,令治療量相當穩定

5秒五洗回63000,我諗拳刃嘅治療量可以稱得上全ser第二
(重課金可以過十萬)

我自己五課金都回到三、四萬(爆補)

所以拳刃點都五會輸俾太刀吧,起碼有生存力~
作者: k190853    時間: 2014-5-2 14:46:59

其實課金咩意思?btw我唔係玩點既人,所以打得好廢下,而且因為吸傷,我仲用緊50lv金拳
作者: gible109    時間: 2014-5-3 16:37:41

k190853 發表於 2014-5-2 14:46
其實課金咩意思?btw我唔係玩點既人,所以打得好廢下,而且因為吸傷,我仲用緊50lv金拳 ...

課金就是買點~
作者: 我要招待卷    時間: 2014-5-4 11:51:49

其實要著對應甲先回得多係冇咩用~~
打D風副雷副~冇25%減傷分分鐘被秒~
同埋你武器/源神用吸血放個不知火都回滿了~~
拳刃睇數值係正呀~~但係打落R傷 又冇BUFF幫隊友
作者: gible109    時間: 2014-5-4 12:54:15

我要招待卷 發表於 2014-5-4 11:51
其實要著對應甲先回得多係冇咩用~~
打D風副雷副~冇25%減傷分分鐘被秒~
同埋你武器/源神用吸血放個不知火都 ...

都系嘅…:(

但可以長註嘅25%減傷都夠吸引啦~(20氣合,5冒險被動技)再加屬性衣25%光靠影襲爆dot都夠頂啦~

PS:拳刃R傷系事實
作者: k190853    時間: 2014-5-4 17:34:04

gible109 發表於 2014-5-3 16:37
課金就是買點~

噢~個人超-介-意貨金,所以你講既嘢對我唻講同冇太大作用~以上~
作者: gible109    時間: 2014-5-4 19:38:17

k190853 發表於 2014-5-4 17:34
噢~個人超-介-意貨金,所以你講既嘢對我唻講同冇太大作用~以上~

沒錯!!我都沒課金,爆補30000-40000都不是問題!爆傷只有204:(

但不論課五課金,拳都是R傷……杯具
作者: honghu04    時間: 2014-5-5 14:21:44

我就沒進過競技場 鬱悶 大家加油吧
作者: k190853    時間: 2014-5-6 02:52:56

gible109 發表於 2014-5-4 19:38
沒錯!!我都沒課金,爆補30000-40000都不是問題!爆傷只有204:(

但不論課五課金,拳都是R傷……杯具 ...

R傷係...咩意思?因為我係狂疊大地氣紋爆武蓮華...
作者: gible109    時間: 2014-5-6 14:39:58

k190853 發表於 2014-5-6 02:52
R傷係...咩意思?因為我係狂疊大地氣紋爆武蓮華...

三層氣紋武蓮華都系比某職業的蓄力攻擊強一倍左右,火力比不上專業打手(斧,杖,槍,弓四天王)

拳刃就是自給自足~自回,自坦,自打
作者: k190853    時間: 2014-5-6 16:23:21

gible109 發表於 2014-5-6 14:39
三層氣紋武蓮華都系比某職業的蓄力攻擊強一倍左右,火力比不上專業打手(斧,杖,槍,弓四天王)

拳刃就是 ...

嘛...你咁講都啱..因為我長期單刷,所以拳刃感覺超良好~
作者: ivan10212    時間: 2014-5-9 20:23:56

太刀型D
作者: 林宮依人    時間: 2014-5-10 00:29:07

羅志祥 發表於 2014-4-23 10:53
拳根本完勝太刀,多人玩因為型

太刀技各種bug~ 一出技沖被減速就動不了 兩三秒~
作者: 我是來拿幣    時間: 2014-6-20 04:02:30

恭喜你已抽中虛寶! 請查看短消息

作者: 打J未    時間: 2014-6-20 04:13:36

作者: 黑色係傻仔    時間: 2014-6-20 04:17:00

係咁嫁喇
作者: 熱可樂走冰    時間: 2014-6-22 01:42:23

your face, your fate
作者: 凱蒂洛    時間: 2014-6-22 13:35:55

男人的浪漫~拳刃的打法~(誤!?)
btw,路過~握抓~共勉人~(速逃')

作者: rtqwaszx    時間: 2014-6-22 13:55:15

作者: 羽村淚    時間: 2014-6-22 14:32:46

作者: nbhnbh2    時間: 2014-6-22 15:07:12

因為太刀型到嘔
作者: dmge    時間: 2014-6-22 15:44:30

升過一隻拳刃 54LV 黎試玩
本來開頭都覺得.. 啲技幾型 動作幾快幾爽下
但玩耐左.. 睇見2隻手一邊一隻蟹 (點忍受啊!)
後來冇玩幾個月
最近回鍋 ~ (鐮刀剛出不久)
見到有太刀 就開隻黎玩下.. 一開始感覺  一個字 型!
後尾升到60LV想整橙刀個陣 一睇唔係呱
唔係對王造傷都唔想用 不知不覺升到 68LV (都冇乜心機升)
見到把70橙太刀終於似返啲樣啦 ! 不過都係冇心機升.. 冇野做解下任就算
BTW.. 外型同耐玩度 多少有點關係吧

作者: rtqwaszx    時間: 2014-6-23 17:43:34

作者: OHMYGOOOD    時間: 2014-6-23 19:26:35

好似好好咁..

作者: 米閣下    時間: 2014-6-23 20:26:46

拳動作幾型, 不過此終副左太刀

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2