AGAMES 討論區

標題: 其實新手唔適合"太快"開公會 [打印本頁]

作者: cskm2005    時間: 2014-7-2 14:01:41     標題: 其實新手唔適合"太快"開公會

暑假到咗.
多咗好多人玩FFO.
係一件好事..

但發現好多新手開公會.
我覺得新手唔識玩,就唔建議開公會.

可能覺得開公會,
會有同LV既人一齊玩會開心啲.
但係呢..
往往忽略咗好多重要問題..
EG:
1.配裝,配點,點速升?
做會長都答唔到= =
2.遊戲啲隱藏既事物,答唔到.
EG世王,釣魚裝加攻果啲啊咁= =
3.帶升?
嗯...依家人,有啲新手好快升到70LV,因為公會啲人帶升...
但新手開會就....
4.公會要點發展???會長要做啲咩???

依家FFO,已經唔係啱啱玩咁,依家好多同LV.
副本啲人5地都唔多人.
新手,分身無會,要搵人打5地都難.
高LV入5地,1個帶4個都得.
62都係,一個高LV,分分鐘拉怪拉到尾王殺晒,再傳番門口打1王...
升LV速度快不得止,仲有高手教配裝,配點,
以後話知你跟街/開新會,起碼都答到新新手問題,又可以帶升.
同埋,又可以跟上全服水平,帶完人升之後,自己又可以易啲跟野團打副.

再講,公會再多,就會分散晒啲人.
新手開會,可能係有人入去,但難保之後啲人放完假走晒.
或者玩咗幾日唔玩,就唔係話無意思,
只係覺得小貓三四隻,又唔係羈絆深...(EG現實識既小圈子公會)
仲要分散咗啲活人咁
中型公會,都保持到5~10人在線,其實加入佢地都係唔錯既選擇,可以幫佢地壯大公會實力.
大公會就要求多了,要你65LV,平常10~20在線,新手一般難入啲.

以上只係個人睇法.唔好FK我

作者: 我是豆豆dou    時間: 2014-7-2 14:39:11

還好啦~我在一區 人也好少   偶爾叫公會的幫我刷刷任務什麼的
作者: 薔薇丸    時間: 2014-7-2 14:40:35

中意開咪開LO
作者: 感覺〞    時間: 2014-7-2 23:15:36

係唔係開公會材料唔係睇你新唔新手
係睇你性格
作者: thinkingsomeone    時間: 2014-7-2 23:45:33

開新公會又可以識多d朋友仔一齊玩
作者: 凱蒂洛    時間: 2014-7-3 09:28:50

感覺〞 發表於 2014-7-2 23:15
係唔係開公會材料唔係睇你新唔新手
係睇你性格

認同,主要看會長/元老性格是否令一堆人喜歡留在公會。
齊齊新手一起研究有時滿樂的。
自已一個入到公會,等差問題常見人打自已不能打,即使一時有人帶升,也滿苦䜧的。
重要看那個人以交親友/先升Lv為主而決擇吧。

作者: QWERTYBB    時間: 2014-7-3 10:22:13

人地開公會關你拎事咩
下下問問問唔拎識自己上巴哈睇既
作者: 齊齊黎R金    時間: 2014-7-3 10:32:14

d老屎忽真係好惡
開個公會都唔得
所以alta應該立即封左開公會個功能
作者: 司馬信    時間: 2014-7-3 10:32:21

主要都係睇有無心搞公會~~
作者: yauwanhang    時間: 2014-7-3 10:52:50

連人地開公會都要去管下?無野呀!

玩遊戲玩到悶得滯,悶到要去鑽牛角尖?

而家係「玩遊戲」,唔係去「上班」呀!

一班人玩得埋,開個公會嘻嘻哈哈,有乜問題?
作者: 千宏    時間: 2014-7-3 10:57:39

開公會志在同朋友仔一齊玩
作者: Terryand    時間: 2014-7-3 11:04:37

唔係咁睇
但搞得公會要有心理準備會好叉煩
呢個又話唔想同果個打,果個又話要同e個打
小學生調位咁
作者: yauwanhang    時間: 2014-7-3 11:30:42

Terryand 發表於 2014-7-3 11:04
唔係咁睇
但搞得公會要有心理準備會好叉煩
呢個又話唔想同果個打,果個又話要同e個打

「好叉煩」其實都係一個好好的體驗。無理由樣樣事情,人地試都未試過,就去搵D野嚇人地。而且每個人本領唔同,你覺得煩,掌握得唔好,唔代表其他人做唔到。
作者: 雨雨:d    時間: 2014-7-3 13:05:40

搞公會其實都幾煩 @~@
作者: 凱蒂洛    時間: 2014-7-3 19:07:22

雨雨:d 發表於 2014-7-3 13:05
搞公會其實都幾煩 @~@

平凡是福~愛當一般會員/ w \
作者: joelok051205    時間: 2014-7-3 19:50:14

我就唔信隻game一開果陣個個咩都識晒 我唔明咩叫唔識玩就唔好開公會囉

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2