AGAMES 討論區

標題: 官方快D關機啦 [打印本頁]

作者: agameshk    時間: 2014-7-24 22:13:31     標題: 官方快D關機啦

而家開左機咪等於冇開, 搞到咁大件事肯定又要再回溯啦
d人多成幾百鍊金幣出黎
叫人點打副啊 打到寶你賠比我呀
作者: mcy    時間: 2014-7-24 22:33:47

咪係=A=~~~ 我地尼D 連條毛都冇=`=
作者: 我是來拿幣    時間: 2014-7-24 22:38:31

咪係快d關ser 再回多次啦  依加玩又唔係 唔玩又唔係
作者: haisw222    時間: 2014-7-24 22:43:39

佢賠又唔係全SER賠
有D人無故拎1000幾張幻想幣
但係有D人得10張 好似我咁咩都無
好唔公平lo我覺得
作者: mcy    時間: 2014-7-24 22:45:56

haisw222 發表於 2014-7-24 22:43
佢賠又唔係全SER賠

拍肩頭~  連條毛都冇
作者: 米閣下    時間: 2014-7-24 22:49:54

mcy 發表於 2014-7-24 22:45
拍肩頭~  連條毛都冇

X3 lol
作者: 後悔、珍惜    時間: 2014-7-24 22:52:53

我都係咩都冇0.0

作者: 我是來拿幣    時間: 2014-7-24 22:53:43

因為你地無買點 無係商城買過野所以唔會有
作者: thinkingsomeone    時間: 2014-7-24 23:14:47

係囉~依家 都5知可以做D咩=.= 快D 關SER  維修過啦
作者: 991011    時間: 2014-7-24 23:15:05

個市亂晒..............
作者: akako81    時間: 2014-7-24 23:18:27

冇付出咪咩都冇 正常啦

作者: 白雪限定    時間: 2014-7-25 00:52:47

akako81 發表於 2014-7-24 23:18
冇付出咪咩都冇 正常啦

咁講好似過份左D.
作者: agameshk    時間: 2014-7-25 00:54:20

官方仲唔關機回溯...係咪想當無左件事?
呢一個禮拜冇係商城買野個D玩家咪好唔抵
作者: maybeareyou    時間: 2014-7-25 00:57:42

認同  快D關左佢啦  等聽日再搞過  你依傢唔關  有時D人唔知道發生咩事仲上去繼續打副本  萬一D人打到值錢野 跟住第二日先回檔  D人咪又吵多次
作者: 發懶豬    時間: 2014-7-25 01:08:13

haisw222 發表於 2014-7-24 22:43
佢賠又唔係全SER賠

痴線la你,無啦啦??我上星期買咁多佢先至回返咁多比我咋
你估我買1個佢送1000個咁呀,如果學你講有人拎到1000幾張,人地係買左前幾日買左1000幾張先有咋

咪再回呀,再回9點幾到而加又有一班人再受到影響ar

作者: 薔薇丸    時間: 2014-7-25 01:15:46

再回既話真係唔想玩!
個新任做左2次喇!
再回要做第3次!

作者: agameshk    時間: 2014-7-25 01:21:10

岩岩發現商城未拎既野比人收走左!
睇黎官方真係想當無件事就算 態度勁差
回溯就算啦 個商城退返一禮拜之前做乜能
作者: 發懶豬    時間: 2014-7-25 01:24:17

薔薇丸 發表於 2014-7-25 01:15
再回既話真係唔想玩!
個新任做左2次喇!
再回要做第3次!

同你一樣,唔希望再回

其實諗清楚la,回有回既好處,唔回有唔回既好處,各自當然亦有壞處
但講影響細既話,唔回一定好過回,大家唔該接納下人地意見啦,5一定自己岩哂ga.j
作者: Emomo    時間: 2014-7-25 01:26:17

發懶豬 發表於 2014-7-25 01:08
痴線la你,無啦啦??我上星期買咁多佢先至回返咁多比我咋
你估我買1個佢送1000個咁呀,如果學你講有人拎到100 ...

睇你個樣官方都送左唔少野俾你啦
你咁講都係因為唔想無左bug返黎既商城道具, 係咪?
作者: 發懶豬    時間: 2014-7-25 01:33:43

Emomo 發表於 2014-7-25 01:26
睇你個樣官方都送左唔少野俾你啦
你咁講都係因為唔想無左bug返黎既商城道具, 係咪? ...

我多左野,係因為我上星期真係有比$,唔係好多,都係兩三百
我多左野起碼其他人唔會有損失

但如果再回???就係要其他人一齊再受多次損失,唔好咁自私la,兩三百你估我真係比唔出咩
作者: Emomo    時間: 2014-7-25 01:38:47

發懶豬 發表於 2014-7-25 01:33

都算你誠實, 執到寶都起碼肯認
300就係人都有, 但係小便宜好多人都貪
問題係個市會大亂, 我想問下我自私係邊?
雖然我都覺得佢唔會回, 要回就一早回左啦
等聽朝早先回就死得人多啦, 機會好低
作者: azuresky    時間: 2014-7-25 01:39:59

發懶豬 發表於 2014-7-25 01:33

唔會同再回之間差左5-6萬幻想幣既分別
自己諗下當中有咩意義啦
唔回真係唔駛玩架啦
作者: 薔薇丸    時間: 2014-7-25 01:40:36

仲有PVP果D裝好難先抽到120%,
人地抽到你又回左人去, 點賠?

作者: 發懶豬    時間: 2014-7-25 01:42:15

azuresky 發表於 2014-7-25 01:39
自己諗下當中有咩意義啦
唔回真係唔駛玩架啦 ...

9點幾後打到既野,開到既野點算??要人陪你一齊死
自己諗下當中有咩意義啦
再回真係唔駛玩架啦

作者: 發懶豬    時間: 2014-7-25 01:43:14

Emomo 發表於 2014-7-25 01:38
都算你誠實, 執到寶都起碼肯認
300就係人都有, 但係小便宜好多人都貪
問題係個市會大亂, 我想問下我自私 ...

9點幾後咁多人上返線,打到既野,開到既野點算??
無謂要人陪你一齊死
作者: Emomo    時間: 2014-7-25 01:43:44

azuresky 發表於 2014-7-25 01:39
自己諗下當中有咩意義啦
唔回真係唔駛玩架啦 ...

成個ser先得5-6萬? 唔好玩啦我覺得起碼10倍, 20倍, 甚至更多
我預計源神珠會跌到落2000G, 巴哈 4000G左右啦
作者: 薔薇丸    時間: 2014-7-25 01:45:17

發懶豬 發表於 2014-7-25 01:42
自己諗下當中有咩意義啦
再回真係唔駛玩架啦

係LO, PVP紫武2250一件,
主副武2件姐係4500,
一場戰場嬴最多300, 輸最多150,
加加埋埋要用10幾廿個鐘先儲到4500,
官方一野回左人個紫武去, 勁唔人道~

作者: Emomo    時間: 2014-7-25 01:45:30

發懶豬 發表於 2014-7-25 01:43
9點幾後咁多人上返線,打到既野,開到既野點算??
無謂要人陪你一齊死

陪我一齊死? 你知唔知自己講緊咩?
作者: BlueBird    時間: 2014-7-25 01:47:12

下……佢公告寫明回返去維修前既時間(2014年7月24日)-_-#
呢個時間除左對維修後入點既人有影響外,個幾2個星期前入點既人黎講,理論上無任何影響先岩( ̄∇ ̄)
點解可以講到好似好唔公平咁,如果佢再回返前啲時間就話唔公平姐,依家回返去一個正常既時間點都唔公平( ̄∇ ̄)
講唔公平,對於呢段時間努力升lv既人更加唔公平,升完lv又要重新升過;
入完點入完幻想幣,抽晒好野無左;
衝完既裝備要重新衝過;
開心既大概只有呢段時間抽到垃圾既人,因為依家重新抽一次( ̄∇ ̄)

佢回返一個正常時間(2014年7月24日),你消耗左或者得到左既繼續係度,完全唔覺得有咩唔公平既地方(前提係佢真係回返呢個時間)
唯一要講既係,對於維護完之後入點既人要小心啲處理,但原則上應該有紀錄可以追查,要補返點數或姐進行賠償既難度都無想像中咁高( ̄∇ ̄)
依家咁樣搞到啲商品價格失衡,其實都唔係啲咩好事⊙_⊙

另外……
個人覺得,出咁大問題又「回錯時間」(重點),都預左好大機會再回一次,如果要捉店開ser後得到既野去同人講唔公平,
咁同你買股票蝕左錢再賴人地一樣……
明明就好明顯有風險,受唔到唔好係高危時間投資,就係咁簡單
作者: 薔薇丸    時間: 2014-7-25 01:49:14

冇理由為左少部分前幾日入點既人,
就回晒全SER既人既EXP同打到既寶!

作者: agameshk    時間: 2014-7-25 01:49:34

發懶豬 發表於 2014-7-25 01:42
自己諗下當中有咩意義啦
再回真係唔駛玩架啦

所以咪話開機個陣佢一發現呢個BUG應該即刻關機囉 而家搞到兩面唔討好
回一個禮拜商城對所有玩家公唔公平自己知啦
除非佢全部玩家都補償返D好野 唔係難以服眾
作者: 發懶豬    時間: 2014-7-25 01:51:05

agameshk 發表於 2014-7-25 01:49
所以咪話開機個陣佢一發現呢個BUG應該即刻關機囉 而家搞到兩面唔討好
回一個禮拜商城對所有玩家公唔公平 ...

如果要講轉頭根本14:00就唔應該出問題,咁就無事發生

到左e加咁既時刻再回就真係低x能
作者: agameshk    時間: 2014-7-25 01:54:36

BlueBird 發表於 2014-7-25 01:47
下……佢公告寫明回返去維修前既時間(2014年7月24日)-_-#
呢個時間除左對維修後入點既人有影響外,個幾2個 ...

你明唔明唔公平係邊呀
佢人物就回到維修前時間,但係商城就回左一個禮拜前
即係呢一個禮拜你係商城買過咩 佢再送多一次比你
所以勁多鍊金卷出左黎 因為D人鍊左幾百張而家再送多幾百張比佢地鍊
咁呢一個禮拜冇買過野既玩家咁點? 咩都冇 你話公唔公平
作者: 齊齊黎R金    時間: 2014-7-25 02:15:39

名將紅利事件
作者: 薔薇丸    時間: 2014-7-25 02:18:35

agameshk 發表於 2014-7-25 01:54
你明唔明唔公平係邊呀
即係呢一個禮拜你係商城買過咩 ...

官方前排夠整左個活動,
週末入夠10000點就送隻雙子源神啦,
咁對星期1-5入點既人又公平咩?
我好多時都係星期1-5入點,
一樣拿唔到佢週末入點D禮物

作者: agameshk    時間: 2014-7-25 02:29:06

薔薇丸 發表於 2014-7-25 02:18
官方前排夠整左個活動,
週末入夠10000點就送隻雙子源神啦,
咁對星期1-5入點既人又公平咩?

呢D入點活動係預告左先點同
如果佢一早話商城會買一送一
咁我入勁多點狂買野啦
作者: BlueBird    時間: 2014-7-25 02:58:43

agameshk 發表於 2014-7-25 01:54
你明唔明唔公平係邊呀
即係呢一個禮拜你係商城買過咩 ...

我諗係你唔明我講緊咩( ̄∇ ̄)

依家係講緊要官方再回朔多一次,然後有人講到再回一次好唔公平or要再損失多一次之類既說話,所以呢個post先嘈到咁耐,唔好講到好似得你先知道發生緊咩事。

公唔公平?
另一方面去諗,佢地再抽多次然後大量平放,對啲唔課金又搵唔到太多錢既玩家黎講某程度算係一件好事。而目前成件事只有官方損失。
(長遠就當然係因為巿場崩潰而一齊死啦( ´▽` )ノ)

當然正常人見到其他人天降橫財總係會有微言架啦( ̄∇ ̄)

重點係,結論果度咁清楚重申多次寫係討論緊"再回朔"既問題,依家究竟係你自己誤解左定係未睇晒就爆衝左先( ̄∇ ̄)

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2