AGAMES 討論區

標題: 有關神域使者想對大家說的話(外掛問題) [打印本頁]

作者: 神域使者    時間: 2014-9-24 19:11:23     標題: 有關神域使者想對大家說的話(外掛問題)

最近兩星期,玩家對外掛的反映明顯地多了,而遊戲中確實由兩星期前,外掛數量變得比較多,例如在副本的門口真的不難發現他們,雖然有部份玩家說,他們不會直接影響到其他正常玩家進行遊戲,這個說法,或是正確了一半,但是在我的立場,看見有一大群的BOT形式外掛,已經影響感觀,身為官方人員的我也難以接受,必須進行處理。「連這個糟糕的外掛遊戲風氣都不改善,怎叫玩家喜愛這遊戲?」我心中一直也是這樣反問自己。

這數天官方不斷研究外掛的行為,由於數量很多,逐一查證封鎖是必定對問題沒有幫助,因效率實在太低了,而外掛的行為也會因應官方的行動而作出調整,真的是一場漫長的戰役,在問題有大進展前,官方說什麼,玩家即使會相信官方的承諾,我們也覺得不要最重要,因為「問題仍在持續中」,玩家所親切感受到的,是不會一些承諾而改善,我們知道的是,大家是需要「結果」。

至於結果,我不敢保證外掛會完完全全地消失,而絕大部份受歡迎的MMORPG,皆會面對到外掛的問題,因為有「需求」,他們就會出現,如何有效處理外掛的問題,是所有遊戲代理皆會面對到。而官方也經過一輪有關外掛調查後,已作出相應的處理,希望現時所有啟源使者都會感受得到。

另外,也想解說一下,有關官方凍結外掛而導致有部份玩家被凍結的問題,上面說到「逐一查證封鎖是必定對問題沒有幫助」,所以我們用了一些方式,定立了一些搜索條件,由系統來進行有效的凍結外掛作業,但是有部份玩家的帳號會被誤判成搜索條件中的外掛,導致被凍結了,如有玩家發生了誤凍的情況,官方真的感到抱歉,但以凍結的數量及受到影響的玩家數量比例,結果還是只有很少玩家被誤凍的,而受到影響的玩家,只要聯絡官方,我們會第一時間為玩家查證的,希望把玩家的影響減至最低。而搜索的條件是什麼,這個我們是一定不可透露,這才可以有效地對抗外掛。

而目前的外掛使用者,絕大部份都是工作室的帳號,針對這一點,相信已有玩家感覺到有以下轉變...
1.申請帳號的啟動碼,已經無法在這個Agames討論區及facebook取得,目前只能透過Alta app用積分換領,以及也可以用電郵或致電到客服的方式領取(當然官方人員也會判斷是否工作室的要求),我們希望,是現在的啟源使者,可以在一個良好的遊戲環境進行他們的旅程。

2.目前遊戲中的外掛明顯地少了很多很多,雖然不能保證完全沒有外掛,但相信玩家會感到已有大幅的改善。

希望大家不要進行現金買取遊戲幣的行為,不要助長外掛勢力,以破壞大家的遊戲世界,而這一場跟外掛的抗爭,是還未結束,官方會繼續對抗外掛。

9/26 更新

目前遊戲外掛數量減少了很多,而我們仍不斷觀察外掛的情況
我們希望玩家有一個良好的遊戲環境,雖然仍是那一句,要保證外掛完全消失是一件困難的事,但至少不要讓外掛影響到正常玩家的遊戲。

最後,工作室外掛不是正常玩家的身份,它們的目的是掛出金幣來賣給大家,只要大家抗拒買幣(買幣是違反遊戲規章),它們就沒有留下來的意義,自然也會消失。其實利用買幣的方式進行遊戲,會破壞遊戲正常市場,最終使遊戲的樂趣減少,得不償失。

作者: 煜夜君    時間: 2014-9-24 19:16:34

有殺錯冇放過.......   
作者: 小細細    時間: 2014-9-24 19:16:45

今天上線確實不見幣商刷頻, 6條線也不見紅了,
感謝官方
作者: ChLiu    時間: 2014-9-24 19:28:26

亂封有理.
有殺錯無放過,你地誤凍咗,體諒下.
一係唔好再掛釣啦,掛方塊就好

作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-24 19:44:52

感謝官方可以重視外掛同幣商的問題,如果怕誤封,我建議大家換地方掛魚 冰原就OK,你都明知禿鷹外掛釣魚好多就吾好再去一起被封啦,ALTA加油
作者: akatsuki0429    時間: 2014-9-24 19:46:30

←_←呢幾日個ser唔見紅都算好
官方加油吧
作者: tachikoma    時間: 2014-9-24 20:05:39

目前只能透過Alta app用積分換領...
這個方法幾好...+oli...
作者: 雪砂糖    時間: 2014-9-24 20:13:05

呢幾日的確冇左紅色ser 感謝官方
作者: 鬼魂貓    時間: 2014-9-24 20:15:28

我想問一下「被系統剔除」意思是不是被凍了?
作者: Asaki    時間: 2014-9-24 20:22:47

鬼魂貓 發表於 2014-9-24 20:15
我想問一下「被系統剔除」意思是不是被凍了?

唔係...只係你開左D唔應該開既野...或者防毒未允許FFO既程序

又或者..你個WINDOWS冇用管理者身份執行遊戲...

一句講哂...係電腦既問題
作者: 鬼魂貓    時間: 2014-9-24 20:26:16

Asaki 發表於 2014-9-24 20:22
唔係...只係你開左D唔應該開既野...或者防毒未允許FFO既程序

又或者..你個WINDOWS冇用管理者身份執行遊 ...

可是我沒開防毒
前幾天都可以玩,突然前天就上不了了..
不過既然知道是電腦問題就找一下原因吧~
謝謝你的幫忙
作者: Asaki    時間: 2014-9-24 21:38:56

客咩氣~不過我之前都係咁...最後要重新裝個WINDOWS先解決到問題

正題...今次GM真係封到影都冇....
作者: 煜夜君    時間: 2014-9-24 21:43:43

Asaki 發表於 2014-9-24 21:38
客咩氣~不過我之前都係咁...最後要重新裝個WINDOWS先解決到問題

正題...今次GM真係封到影都冇.... ...

係副本門口都見唔到
作者: 花誘惑翎    時間: 2014-9-24 21:57:55

咁想問下如果國內玩家使用VPN(定VNP)繼續玩
仲會唔會有被誤封既問題.?

因為自被誤封之後, 我所屬既公會內既國內玩家怕再被誤封而轉左其他VPN (定VNP)玩
而影響到佢地玩既素質 (好似打打下副本會斷線, 或者有大LAG, 卡足幾十秒咁)

如果用返從前既VPN (VNP?) 可唔可以?
但其實怕咁岩同外掛撞埋同一個IP, 然後無辜被封... orz
定每次都要被誤封然後打上客服/SD E-MAIL?
作者: Asaki    時間: 2014-9-24 22:06:44

煜夜君 發表於 2014-9-24 21:43
係副本門口都見唔到

咪係...點做到架?

如果我玩瑪奇時...D GM都可以做到咁就好喇
作者: 脸壕依依    時間: 2014-9-24 22:08:29

很好 我已經感受到了  網絡的通暢
官方處理的及時 玩家也玩的開心~
作者: 煜夜君    時間: 2014-9-24 22:58:01

在此為被誤封的玩家默哀(有的話)
作者: 花誘惑翎    時間: 2014-9-24 22:59:28

花誘惑翎 發表於 2014-9-24 21:57
咁想問下如果國內玩家使用VPN(定VNP)繼續玩
仲會唔會有被誤封既問題.?

係咪姐係可以用返本來用開個VNP? (定VPN)
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 00:05:51

希望神域使者繼續努力,今日已經好很多,只有聖城區域頻道還有幣商在洗
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 00:12:14

還在刷
作者: Asaki    時間: 2014-9-25 00:16:21

其實佢地都幾大集團...有網站~有WHATSAPP
連A卡都有....
作者: Asaki    時間: 2014-9-25 00:20:20

點解我見唔到?
咩SER?
不過只有區頻已經好好

點都好....GM快D做野

作者: lung753951    時間: 2014-9-25 00:21:11

Asaki 發表於 2014-9-25 00:16
連A卡都有....

恆_,易_,28_ 個D只係同工作室扲貨再賣..
依家幻想神域呢個情況係好多大陸人開外掛黎搵食搞到咁
作者: Asaki    時間: 2014-9-25 00:22:36

lung753951 發表於 2014-9-25 00:21
恆_,易_,28_ 個D只係同工作室扲貨再賣..
依家幻想神域呢個情況係好多大陸人開外掛黎搵食搞到咁 ...

iPHONE 又係咁....去海洋公園都...
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 02:00:46

Asaki 發表於 2014-9-25 00:16
連A卡都有....

你都吾明,明明大陸玩家系頂吾順大陸服太多外掛而去轉投港服,但來到港服又照樣買金,而且令到港服引入更多工作室,甘點解佢地吾留返大陸服要來港服?事實就系70圖好多都系被大陸玩家炒到甘貴,希望大陸服玩家停止買金
作者: 小細細    時間: 2014-9-25 09:23:55

官方版大, 幣商又在交易頻刷頻賣金了,
能否封一下?
作者: mi5842013    時間: 2014-9-25 09:40:09

呢兩日真係無全紅啦...雖然被誤封既玩家係好慘(本人表示同情)...但係覺得今次真係封得好好....讚一個...
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 10:27:02

請神域使者繼續努力封鎖
作者: 神域使者    時間: 2014-9-25 10:36:13

已處理,繼續努力抗戰中
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 12:20:34

又來了,加油呀
作者: 神域使者    時間: 2014-9-25 12:27:29

已處理
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 12:42:15

官方這次真係做d好,我地都能安心game入點支持幻想,辛苦了
作者: jeff1579    時間: 2014-9-25 14:47:19

加油~~~~ALTA~~
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 14:53:38

又黎
作者: 神域使者    時間: 2014-9-25 15:07:45

謝謝你的熱心舉報,也已處理了

其實也想解說一下,這個洗頻行為的確較難處理,因為他們其實只是不斷說同一句說話,在行為上,跟正常玩家的說話行為沒有分別,不像bot形式的外掛,而他們的確會影響整體玩家的感觀,也違反了遊戲的規條,官方也會處理的。

其實主要想說明的是,bot的外掛打擊,及制止工作室的洗頻行為,不是可用同一個行動可以一併處理的。
作者: 小細細    時間: 2014-9-25 15:28:23

官方版大, 想請教一下, 為什麽幣商的網址及聯絡電話不能過慮?而其他字句就可以過慮?例如現在打外掛會顯示亂碼, 但幣商經常打的網址就不能?  另外想問為什麽不直接封鎖ip?
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 15:54:21

作者: 神域使者    時間: 2014-9-25 16:28:14

TO:細細

這個我們也有研究過,但網扯是英文的組合,而電話是數字的組合,是很難做到禁字的....
如電話:91270665>>>禁了,可用9127 0665 等等...沒可能禁到,英文也是同一個道理

禁字是不允許玩家直接說出令人不安的字詞,卻無法阻止洗頻的行為。

TO:購物狂
謝謝回報,也已處理。
作者: 小細細    時間: 2014-9-25 16:33:20

以上知悉, 感謝回答
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 18:23:13

作者: Asaki    時間: 2014-9-25 18:49:40

其實真係辛苦哂版主你....
其實咁捉真係交功課...真係冇乜意義...
好似馬路沖紅燈咁...一係就炸左條馬路...唔係都會總有人沖紅燈....

天生先生又真係幾熱心~比起舉報...不如一齊諗下計啦~反正都一定封唔盡D洗頻,好簡單咁講~你同我都洗到,唔洗用外掛都得
作者: Asaki    時間: 2014-9-25 18:51:52

同埋唔通你2~3AM又舉報...打算要求有人理?咁做呢個GAME既員工真係幾慘...奴隸咁款
作者: Asaki    時間: 2014-9-25 18:56:47

我有個意見,不如開一個高級頻道...要有一定既成就分數先可以用,呢個應該可以做到整一條比真正的玩家使用...又可以BLOCK到工作室D帳號既頻道~
咁可以有佢洗...我地有我地既樂土咁
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 19:13:12

Asaki 發表於 2014-9-25 18:56
我有個意見,不如開一個高級頻道...要有一定既成就分數先可以用,呢個應該可以做到整一條比真正的玩家使用. ...

我知只舉報吾能解決問題,我自己的建議系,如果有幣商洗頻(假設叫A),會有很多正常玩家封鎖A,如果封鎖人數超過20,系統即刻凍結AC先,當然呢個量官方可以自己調整,但係吾好太高,你呢個建議呢,我覺得atla暫時做吾到,要同原廠聯繫才OK
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 19:35:44

....
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-25 19:42:10

禿鷹CH2仍有釣魚外掛
作者: ChLiu    時間: 2014-9-25 19:52:38

天生購物狂 發表於 2014-9-25 19:35
....

由29HKD升咗55HKD
作者: Asaki    時間: 2014-9-25 20:21:59

天生購物狂 發表於 2014-9-25 19:42
禿鷹CH2仍有釣魚外掛

抱歉~~~真係唔係針對你.....我發誓!!真係唔係...

其實我真係比較好奇.....所謂既釣魚外掛......又係點"外掛"法?(呢個真係單純咁問)

佢地係咪用左D外掛程式...可以釣得好鬼快?
同我掛釣魚又有D咩分別?
其實係咪睇個名奇奇怪怪同見到係鐮刀就=外掛
作者: 小細細    時間: 2014-9-25 20:38:55

其實, 有懷疑回報好正常,
係唔係外掛官方會自已判斷
我都有去睇過, 的確我都覺得係外掛來,
基本上有幾個人係企係同一點到釣魚,
點解要企係同1點釣? 唔洗講啦掛
作者: 小細細    時間: 2014-9-25 20:46:16

Asaki 發表於 2014-9-25 18:56
我有個意見,不如開一個高級頻道...要有一定既成就分數先可以用,呢個應該可以做到整一條比真正的玩家使用. ...

我唔認同你講法,
係因為幣商咁做係直接介入左市場價格,
令到價格浮動得好勁
尋晚見4千幾金1張狙鞋圖,
今日3千2已經有對,
浮動得大, 一舨玩家好難適應
想賣又覺得未到價位, 想收又唔夠錢買
做到今時今日咁, 完全係幣商刷頻造成,
賣金幣商好多間, 冇人好似佢咁無時無刻報價
作者: 小細細    時間: 2014-9-26 01:23:47

官方版大, 現在外掛又再入侵, 對抗外掛需持之以恆, 希望官方再去鎖外掛, CH02, 4, 5, 6 高原 是比較多外掛。
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-26 01:36:48

作者: cckk2000    時間: 2014-9-26 08:56:26

這篇都唔頂的話, 真係唔知以後要頂什麼文章了.
GOOD JOB!

作者: 小細細    時間: 2014-9-26 10:16:45

官方版大可以回應一下嗎?
作者: 神域使者    時間: 2014-9-26 10:23:59

收到,官方人員亦正跟進中,謝謝舉報!
作者: 小細細    時間: 2014-9-26 10:41:40

感謝!
作者: Asaki    時間: 2014-9-26 13:10:19

大家記唔記得上次FFO比人攻擊既事件?
官方你咁封...怕唔怕外掛佬又搞你個SER?
作者: 小細細    時間: 2014-9-26 13:30:23

Asaki 發表於 2014-9-26 13:10
大家記唔記得上次FFO比人攻擊既事件?
官方你咁封...怕唔怕外掛佬又搞你個SER? ...

閣下是在恐嚇嗎?
你會唔會俾人入你屋企打劫,
俾人打劫完之後唔敢報警,
因為驚俾人返轉頭再打劫?

而家外掛係明目張膽挑戰緊官方,
如果官方係咁龜縮妥協, 我可以講
ALT 以後D GAME 都唔洗指意有安靜環境提供到俾玩家,
因為郁唔郁就會有人講, 你唔驚俾人攻擊SER?

再講外掛攻擊得個SER 官方其實係可以報得警
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-26 14:41:49

作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-26 15:30:31

作者: 神域使者    時間: 2014-9-26 15:54:36

好!!謝謝舉報!
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-26 15:59:32

作者: 雪姬    時間: 2014-9-26 16:05:28

D金價又開始跌番啦
作者: 小細細    時間: 2014-9-26 16:14:48

雪姬 發表於 2014-9-26 16:05
D金價又開始跌番啦

經過免註冊碼開戶
外掛一個月不停刷金, 已經團積了一定數量的金,
唔會因短短1, 2日封外掛就回復到正常物價水平,
現在能做的是盡量舉報外掛,
減少幣商賣金來源

其實唔洗理而家個金價係點,
最重要係全力打擊外掛,
遲早有一日, 物價會變返正常,

作者: 神域使者    時間: 2014-9-26 17:26:20

其實我們仍不斷觀察外掛的情況
我們希望玩家有一個良好的遊戲環境,雖然仍是那一句,要保證外掛完全消失是一件困難的事,但至少不要讓外掛影響到正常玩家的遊戲。

最後,工作室外掛不是正常玩家的身份,它們的目的是掛出金幣來賣給大家,只要大家抗拒買幣(買幣是違反遊戲規章),它們就沒有留下來的意義,自然也會消失。

----------------------------------------------
其實利用買幣的方式進行遊戲,會破壞遊戲正常市場,最終使遊戲的樂趣減少,得不償失。
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-27 10:37:34

作者: 星霜    時間: 2014-9-27 21:47:37

高原真係少左好多掛釣.今日去淨係得幾個係度釣
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-29 00:19:09

禿鷹系少左好多,每個分流只有幾隻,但係白石 微光 礦山副本門口仍然有外掛,而且好多都係60LV鐮刀AC,白石打完去微光再去礦山,而且識賣野,會去地圖NPC商人處賣野,難道申請新AC又有咩其它途徑?
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-29 00:20:43

作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-29 00:29:19

都系60LC鐮刀+副琴 ,另外請問下洗吾系如果有幣商洗頻,官方系永久鏟佢AC定系只封鎖N日??因為我之前有舉報過一個,但係呢幾日又同樣名字出現在洗頻
作者: 小細細    時間: 2014-9-29 01:50:23

天生購物狂 發表於 2014-9-29 00:19
禿鷹系少左好多,每個分流只有幾隻,但係白石 微光 礦山副本門口仍然有外掛,而且好多都係60LV鐮刀AC,白石 ...

禿鷹平均每條線有5-6個在掛, 6條線差不多30個外掛, 未計其他副本白石微, 光副, etc, 表面上看似很少外掛, 其實只是分散了, 希望官方可以加緊執法。

作者: zerowong1015    時間: 2014-9-29 06:53:46

對抗外掛就係要快刀斬亂麻,大刀闊斧先有成效!!
最好的是確定那IP是外掛的,就把IP封掉!!
作者: dannylcc    時間: 2014-9-29 09:25:08

为什么不试试密语行动呢,就发现类似外挂的,试试密语他们,在一段时间不理会,有可能是外挂吧,因为他们一开就开很多号,应该没时间一个一个看来回答!!!
作者: 小細細    時間: 2014-9-29 10:16:27

如果每個分流, 不同副本及禿鷹都有幾個外掛的話, 合共就是上百甚至數百個外掛在刷錢了,
表面上看似少了很多, 但仍對遊戲平衡造成一定傷害,
官方可以加強執法嗎?
作者: 小細細    時間: 2014-9-29 10:17:49

zerowong1015 發表於 2014-9-29 06:53
對抗外掛就係要快刀斬亂麻,大刀闊斧先有成效!!
最好的是確定那IP是外掛的,就把IP封掉!! ...

其實我也不明白, 明知是工作室, 官方為什麼不封ip?
作者: 天生購物狂    時間: 2014-9-29 10:19:51

作者: 小細細    時間: 2014-9-29 10:54:27

作者: 神域使者    時間: 2014-9-29 12:51:51

首先,封IP的做法是不太可行的,目前有部份海外玩家有使用VPN進行遊戲,如封IP會對有關玩家造成影響。
二來就是,我們官方也持續對抗外掛,而外掛也會對應官方的行動作出改變,所以可說是持久戰。

雖然處理外掛算是一項較為困難的任務,但官方仍會努力堅持。

而玩家也抗拒幣商,不向他們賣幣,是對他們來說的最有效及最大的打擊,他們不是玩家,只是賣出遊戲幣的不正當商人,希望各位同心對抗!
作者: w98f496d    時間: 2014-9-30 08:34:21

其實不是版主既錯...alta哪一隻遊戲不是外掛當道
作者: 天生購物狂    時間: 2014-10-30 15:26:48

65LV 鐮刀外掛
作者: Asaki    時間: 2014-10-30 16:33:15

天生購物狂 發表於 2014-10-30 15:26
65LV 鐮刀外掛

我真心覺得你係未審先判...
雖然的確係有機會係外掛....但依你果2張圖唔證明到D咩...同你直接打2個人名出黎(冇圖)就話呢2個人係外掛冇分別....如果萬一佢地其實唔係外掛...果2個人真係好無辜咁比人擺左上 木台 ....

總結係我覺得你係「先入為主」
作者: 天生購物狂    時間: 2014-10-30 16:48:35

請封鎖
作者: Asaki    時間: 2014-10-30 19:46:52

天生購物狂 發表於 2014-10-30 16:48
請封鎖

好吧...咁先似樣....gm...快d做野

作者: 天生購物狂    時間: 2014-10-30 21:10:01

吾管嗎
作者: 天生購物狂    時間: 2014-10-30 21:16:21

?????
作者: 天生購物狂    時間: 2014-10-30 21:17:28

BOT已經升到66 67LV 官方版主你點想?
作者: 神域使者    時間: 2014-10-31 00:40:20

官方已正積極處理中,包括調查的程序,目前正了解外掛新的動向,先謝謝你的熱心舉報,官方會繼續致力打擊外掛。
而有部份外掛的行動改變到可以避開官方的檢測程序一般很長的時間,官方是非常重視,而目前仍在調查中。
作者: 天生購物狂    時間: 2014-10-31 01:59:39

==一排LV64 65 上下,正常玩家看到還點會繼續入點支撐FFOL?玩家心好灰,真係吾能相信官方呢都管吾到,幾個小時過去左,聖城還洗甘,外掛排排跑,D死鬼工作室,用鐮刀BOT打副每次出黎去村子賣野還要先召喚3個寵物,正常玩家副本LAG到呢,所有地圖,副本都LAG,外掛滿街跑,好多人放棄game唔系沒有理由,9月只封鎖千幾AC會吾會呀,絕對無止呢個數,幣商手裡都幾百萬G金幣在手
作者: 魂泣    時間: 2014-10-31 08:55:19

如果為左封外掛而被誤凍值得體諒
作者: 逝弦    時間: 2014-10-31 08:55:33

我支持封外掛,平時遇到了也會點檢舉,可是為什麼我昨天7點半在答天啟時突然被踢下線,再上就提示凍結了,試過發郵件,到現在還沒解封,alta這是要逼我棄坑嗎
作者: 小細細    時間: 2014-10-31 09:28:17

神域使者 發表於 2014-10-31 00:40
官方已正積極處理中,包括調查的程序,目前正了解外掛新的動向,先謝謝你的熱心舉報,官方會繼續致力打擊外 ...

官方版大,
我係由5月尾6月頭重玩返,
官方每一次儲值, 或者時裝基本上我都有抽,
6, 7月果陣, 我買點係幾千, 幾千點...
我果陣覺得係值得,
人流多, 物價穩定, 伺服器運作流暢, 外掛少, 更新快, 多活動,
我覺得消費對官方係一種支持,
但係而家....
你睇下...人流少, 老手流失, 物價昂貴, 外掛超大量, 伺服器不穩定(部份玩家成日lag機), 更新慢(吸錢活動推出快)
短短3個月間有幾大對比.....
我對官方處理今次外掛事情真係好失望
所以用埋我手上有ga點沖完飾品+20 之後,
我就唔會再充值, 直至情況好轉為止
作者: 天生購物狂    時間: 2014-10-31 14:55:41

工作室都做起活動
作者: zeng1983    時間: 2014-11-5 13:55:49

官方可以試下舉報果D幣商網站...有時不一定系要人手去封.要通過法律的途徑來達到目的..雙管齊下,估計好快能還我地玩家一個好的環境 .
作者: cskm2005    時間: 2014-11-22 12:50:58

官方做野啦,又甘多外掛出黎
作者: 549524560    時間: 2014-11-23 10:00:06

对于那些区频刷频道的,果断封杀吧,我是指那些重复一句话的
作者: qq3336335    時間: 2014-11-23 10:02:09

有殺錯無放過 RIP

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2