AGAMES 討論區

標題: 不如官方自帶賣金算啦? 另附帶一個採集玩家的心聲 [打印本頁]

作者: Excalibur    時間: 2014-12-13 19:45:46     標題: 不如官方自帶賣金算啦? 另附帶一個採集玩家的心聲

其實真心 70裝合成費太費 玩家只靠副本之類難以負擔 令外掛反而成為玩家恩物(笑)
冇左外掛 玩家怎合5星70橙武? 普通剛升70的玩家根本連配方都負擔唔起
所以 提議官方在商城賣G 仲要賣得比外掛平 或者賣差唔多 包外掛自動收檔
另外 身為小市民的我 當然希望官方在推出以上商品時不只限用元氣點買G 連招待都可以買就最好啦

話說 官方順手正視下採集材料太少的問題好嗎? 我每次去踩巨鳥蛋都係見到有人陪我一齊踩 唔係就1粒都見唔到
一粒巨烏蛋成8 9G 40等材料要依個價會唔會有D問題?
官方大大...係時候在採集NPC度新增稀有食材的商品啦 唔係到時1粒40等食材貴過70等闢天裝配方就笑死人啦
作者: IamAzYui    時間: 2014-12-13 20:37:19

你傻的嗎?
作者: 恨思歸    時間: 2014-12-13 20:44:48

第一條持保留意見,第二條反對。
採集如果真改成材料滿地都是的話,讓那些靠採集賺錢的玩家怎麼辦
作者: 樹精靈柃玥    時間: 2014-12-13 20:50:58

第1條我也保留@~@.....
第2條...以前做料理不是小遊戲的,
做巨鳥蛋那個料理,我起碼採了300粒以上!!!
人都顛

還要採鍊金升A!!!!(這裡又150粒!!)
價格是玩家自訂,採集出來的機率才是最大問題吧?
作者: ChLiu    時間: 2014-12-14 02:01:48

1.啲G用太多....
唯有買點賣點.....
明明450HKD=1M,但玩家賣G都可以350HKD=1M
比例仲係1:8~8.5.................

假如果你賣點/賣點品/賣時裝等道具.
賣1~2次大筆,應該都有1把5星武70武....

外掛係少咗,因為呢幾日有藍燈.
唔見有新角色出現
幣商都仲係450HKD=1M...

學習要500G,整一把約250....
其實都係有方法的....
不過星唔係重要.
重要係強化.....
強化比加星容易吧?

2.確實,有人靠巨鳥呢啲黎賺錢
但都確實,呢啲太難採.
係雙面刃...

作者: 天生購物狂    時間: 2014-12-14 02:46:26

1 官方賣金系吾可能,就算賣,工作室也會賣金平過官方,有人急缺錢,有的人回去同工作室買金,有的回去入點賣點,點解系多人去同工作室買金呢?

2 巨鳥蛋煉金要用,煉金從低級到特級都會有一種料系好難採,雖然自己採很痛苦,但係最起碼都系有小小難度,我覺得有難度先系好玩,而且巨鳥蛋難採可以比時間多即玩家賺錢用

3. 闢天價錢平系因為坦補小人玩
作者: k190853    時間: 2014-12-14 10:24:11

天生購物狂 發表於 2014-12-14 02:46
1 官方賣金系吾可能,就算賣,工作室也會賣金平過官方,有人急缺錢,有的人回去同工作室買金,有的回去入點 ...

闢天低價係連坦補都被要求輸出下更本冇用
作者: Excalibur    時間: 2014-12-14 12:02:52

恨思歸 發表於 2014-12-13 20:44
第一條持保留意見,第二條反對。
採集如果真改成材料滿地都是的話,讓那些靠採集賺錢的玩家怎麼辦 ...

冇話改到成地都係 只係話以合理的價錢放在採集商人度
當然 唔會話用同普通鳥蛋同樣價錢賣 10粒5千/1萬就差唔多吧?

作者: qq3336335    時間: 2014-12-14 12:47:53

又一個唔用腦既人  
1. 第一條問題 冇外掛 70橙武 先有佢合成既價值(隻隻GAME 都有外掛嫁啦) 新手靠既係打單人出寶 加上大把搵$既方法
2. 你8-9G 一粒巨鳥蛋 覺貴 咁你咪自己汁LO(稀有食材就係咁) 你試下玩下瑪奇/魔獸 E隻GAME 以經好友善
作者: 樹精靈柃玥    時間: 2014-12-14 12:54:05

樹精靈柃玥 發表於 2014-12-13 20:50
第1條我也保留@~@.....
第2條...以前做料理不是小遊戲的,
做巨鳥蛋那個料理,我起碼採了300粒以上!!!

因為一直開唔到金色....
果陣係隨機開咩色出黎,只能說我比較黑><.......
作者: asd247658    時間: 2014-12-15 11:31:00

咪就系 而家比以前好好多啦 以前料理要解金食材成就 邊有小遊戲給你玩 自己摘摘,摘到傻都開唔到
作者: Excalibur    時間: 2014-12-15 18:45:38

qq3336335 發表於 2014-12-14 12:47
又一個唔用腦既人  
1. 第一條問題 冇外掛 70橙武 先有佢合成既價值(隻隻GAME 都有外掛嫁啦) 新手靠既係打 ...

第一 我相信絕大部份玩家都買過G/賣點收G
有D人同玩家收的 當然有D人係由朝玩到晚 1個月可能只靠打副出到幾千G(唔計出寶)
其他收G的 當然就係外掛度買
話賣點賺G的 1張未入200點大約1600~1800G D金邊度黎? 入面有幾多真係玩家自己打副出綠裝賣比NPC/打怪出的果幾十銀?
新手靠打單人副出寶加上其他方法搵錢? 如果只靠打副1隻怪幾十銀+出綠裝賣百幾銀 你諗下打幾多埸副先夠500G買張合成配方?
好啦話靠出寶 比你咁好彩出源神珠 大約1WG 個個買家的1WG都打副打返黎? 我就唔信啦
追溯返D錢的求源 睇怕大部份係同外掛買
依家周街都有人有70橙武+若干星 我就睇唔出70橙武有咩價值 現實就係玩家點都要合70橙武
咁果D返工/返學的玩家邊有時間去打N埸副出果500G+2百幾G合把橙武? 外掛咪發過豬頭囉
既然點都有人去買G合70武 依D錢比官方賺好過比外掛賺

第2 8~9G1粒巨鳥蛋 只係我指出難採到的論據之一
我依家就係話依個食材太過稀有太過難採 提議官方比玩家用採集貨幣買 唔洗下下面對有G都未必收到的情況
有時採左幾set採集貨幣返黎又冇咩用 又唔係成日要用到60等或以下的材料 加上果D食材10粒先幾百採集貨幣 咁多採集貨幣要黎做咩 集套時裝? 等到夠等級果時都夠買十幾套派街坊啦 話賣材料比玩家? 又冇咩人收60或以下的食材/合裝材料
所以先話可以以比普通同等級食材貴幾倍至十倍的價放比玩家 平時唔玩採集的玩家一樣唔會有咁多貨幣 一樣係要收 這只會方便了真正玩採集的玩家
作者: 樹精靈柃玥    時間: 2014-12-15 21:46:50

"絕大部份玩家都買過G/賣點收G"
這點我抗議!!!!!!
我ED小玩家未買過金,未賣過金
點數也只入過他的APP送的15點-_-......
我每天只打風火2次+42 1次+3龍(可能會打)+聖域...
好像沒有了-X-.....應該也有5-60金吧?
風火沒什麼箱打一次為左12金個任,42應該係主打多箱多料
其實一天打2百金不難,只是你有沒有打,
42+668+70冰<---箱應該係多吧?
不要只會說新手新手,大家都一樣在打副,
老手也好,新手也罷,
夠狠打埋62!!!!
好瘋狂

另外採集貨幣可以買中尋....個名唔係好記得,
以上為個人見解~ ~
作者: 白雪限定    時間: 2014-12-15 22:34:02

好多野都有雙面嫁啦...
作者: sunnytam    時間: 2014-12-16 22:50:12

樹精靈柃玥 發表於 2014-12-15 21:46
這點我抗議!!!!!!

原來柃玥兄同我一樣都未買過金~
不過我d點就係用金收返黎~
作者: 感覺〞    時間: 2014-12-17 05:52:51

咁不如出個掃蕩系統
禁個制 即刻扣除次數 拎哂副本全部怪既經+隨機掉寶
作者: Excalibur    時間: 2014-12-17 17:39:21

樹精靈柃玥 發表於 2014-12-15 21:46
這點我抗議!!!!!!

想請問你要打出200G 一天要上幾耐線?
作者: 長洲彬    時間: 2014-12-17 18:51:10

不需要太耐,每日肝2輪副本就夠,但不要少看低等副本啊,小怪掉落金錢跟高級沒差多少,30~40銀,只要夠恆心,耐力,跟人組隊刷完42及風火雙領主之後,有時間自己單刷埋低等白石微光奇蹟螢沼水洞阿古斯及62(我諗你用得70橘裝實力應該不差,還有,記得完清所有小怪),賣埋垃圾,1日200金不難賺。
作者: 長洲彬    時間: 2014-12-17 18:59:13

補充一下,還有戰神,鬼哭及沙殿,每個刷一刷地獄5人單人困難及easy,算一算,1個低等副本可刷次數,1日不只200金添
作者: 長洲彬    時間: 2014-12-17 19:02:43

要錢就得付出勞力/努力,金是不會從天空掉落黎畀你架,除非有人寄錯附帶遊戲幣的郵件給你,這是後話。
作者: 樹精靈柃玥    時間: 2014-12-18 00:34:34

不如你先試試
42+668+70冰一轉有多少金,最好打埋單人42
風火+3龍再慢慢打,這2個沒什麼金,雖然風火D石值D錢-X-
2小時50金應該不難了吧?

還沒說62+62單人等副本,
不要想一步登天,
好明白個個都好似好大力,
而"要求"自己都要咁大力,
我地都冇強迫症,唔需要要求自己全身+20 & 5星,
慢有慢打,快有快打,
人地快米跟住行,打幾下吸下寶,
慢既話,米慢慢磨,副本只分有得打同冇得打,
金係可以慢慢儲,裝係可以慢慢整,遊戲係可以閒著玩,

我也有說過我每天只打風火2轉+42 2轉+聖域(3龍不一定打)
魚王時間我都會去釣魚,閒著會在做料理/同公會、職頻聊天,
我地都係係度玩遊戲,唔係俾遊戲控制你玩既時間,
唔好針對著老手、新手、上限時間、土豪不土豪了(?)

係每個地圖飛黎飛去睇下風境其實都幾得意
作者: sunnytam    時間: 2014-12-18 06:13:11

樹精靈柃玥 發表於 2014-12-18 00:34
不如你先試試
42+668+70冰一轉有多少金,最好打埋單人42
風火+3龍再慢慢打,這2個沒什麼金,雖然風火D石值D錢- ...

唔洗2個鐘...我打66 單人6場~ 70單人3場 42 單人6場
15場 賣左武器箱果d 有59金~
單人副1場殺曬d怪差唔多有2金
15場都係1個鐘左右姐~ 之後仲有半set火隕 即係35金..
即係1個鐘就有差唔多1百金~

作者: lung753951    時間: 2014-12-18 10:14:06

其實咩game都要用錢玩先勁,唔用錢就要時間換..
你玩勁舞團d時裝都要用點買啦..
作者: 樹精靈柃玥    時間: 2014-12-18 14:12:11

sunnytam 發表於 2014-12-18 06:13
唔洗2個鐘...我打66 單人6場~ 70單人3場 42 單人6場
15場 賣左武器箱果d 有59金~
單人副1場殺曬d怪差唔多 ...

我沒刷副既習慣,所以都唔知有咁多錢呢@@
66、70、42單人就算冇裝冇武確實1小時內可以打完
到我需要錢果陣去刷下先,感謝分享
作者: sunnytam    時間: 2014-12-18 20:34:05

樹精靈柃玥 發表於 2014-12-18 14:12
我沒刷副既習慣,所以都唔知有咁多錢呢@@
66、70、42單人就算冇裝冇武確實1小時內可以打完
到我 ...

因為果陣未80..所以好快恆心禁打...星期六日放假..打全日有4-5百金~
我大約出左-50張70圖~ 有差唔多30張係靠打單人~ 不過多數都係打42單人出~
最勁係連打6場~ 頭尾兩場各1張~
作者: 樹精靈柃玥    時間: 2014-12-18 21:51:09

sunnytam 發表於 2014-12-18 20:34
因為果陣未80..所以好快恆心禁打...星期六日放假..打全日有4-5百金~
我大約出左-50張70圖~ 有差唔多30張 ...

咁誇張
我超懶,70圖到E+好似打過4-5張而已XD

作者: sunnytam    時間: 2014-12-19 05:03:20

樹精靈柃玥 發表於 2014-12-18 21:51
咁誇張
我超懶,70圖到E+好似打過4-5張而已XD

禁又少左d-.-
我第一日出66副..打單人就出左張=.=

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2