AGAMES 討論區

標題: 有無人覺得<源神連結3倍活動>好似仲難過平時咁? [打印本頁]

作者: ChLiu    時間: 2015-1-17 22:40:17     標題: 有無人覺得<源神連結3倍活動>好似仲難過平時咁?

官方果個<源神連結3倍活動>,點解好似比平時仲難出KEY既???
以前2倍都好易出,係好有感的.
但依家3倍....點解好似仲難出過平無活動咁既????

官方到底有無入啱3倍?定將乘變咗除???

希望大家討論下出碎情況~

作者: 549524560    時間: 2015-1-17 22:58:49

這是幾率問題,如,0.1%的3倍就0.3%而已,你覺得搞了很多嗎?……這次活動我黑兔就2碎片,2星了~在這活動中,我只有這源神有用了……
作者: ChLiu    時間: 2015-1-17 23:47:42

549524560 發表於 2015-1-17 22:58
這是幾率問題,如,0.1%的3倍就0.3%而已,你覺得搞了很多嗎?……這次活動我黑兔就2碎片,2星了~在這活動中 ...

你玩既歷資唔夠吧?0.0
呢個活動出咗3~4次(計埋今次)
以前話提升既機率真係提升咗,係真係感覺到....
依家既提升...同平時無分別...

我依家4日,幾隻源神計埋先得4碎...
以前4日,係連完2星咗換埋源神再連過= =

唔係只係我一個咁諗,仲有大把玩家都身同感受= =
作者: 549524560    時間: 2015-1-18 00:35:07

就當我沒說吧,你直接跟GM投訴吧,反正我連源神都沒……
作者: tsts1021    時間: 2015-1-18 04:14:36

佢由呢個活動開始到E家...1條碎都冇出過俾我!!

同之前比...感覺上連實際...都大不同的!!

作者: wai-v-    時間: 2015-1-18 10:33:40

今次真心冇感覺
以前唔食能量都可以連到5碎以上...
依加得1碎...
作者: 叛逆小方    時間: 2015-1-18 11:19:59

高左,我日日都連廿幾次,今次活動好過之前果D,真係高左
作者: ChLiu    時間: 2015-1-18 11:45:21

叛逆小方 發表於 2015-1-18 11:19
高左,我日日都連廿幾次,今次活動好過之前果D,真係高左

我食埋能量珠,用"次數"黎連....
平時我普通見佢無80能量就唔連...

依家諗...
係咪有啲源神無高過...(3星,較新源神)
反而有啲源神就真係高咗(2星,遊戲源神)

作者: 叛逆小方    時間: 2015-1-18 11:48:20

ChLiu 發表於 2015-1-18 11:45
我食埋能量珠,用"次數"黎連....
平時我普通見佢無80能量就唔連...

好似係,我朱雀同莉莉絲出過幾條碎,小玉同千代就冇出過

我都係有90先連...可能係幸運掛
作者: 可儿喵喵-3-    時間: 2015-1-18 12:01:17

我連咁多日都係得2碎...
之前聽FD講話80以上連先會大機會D有碎,我跟住佢咁講,咪有一次咁多係連海拉有1碎...
作者: CHO_hyun弦    時間: 2015-1-18 15:03:59

我反而覺得有……而家巴哈7條亞米3條莉莉絲3條……
作者: ChLiu    時間: 2015-1-18 16:58:45

CHO_hyun弦 發表於 2015-1-18 15:03
我反而覺得有……而家巴哈7條亞米3條莉莉絲3條……

係啊...唔知點解巴哈特別易出咁...
有人鍊到1星,之後連到2星.
呢個活動...

反而亞米就難咗...
作者: 雨雨:d    時間: 2015-1-18 17:10:02

亞米好難出 幾日得一條 :s
作者: tsts1021    時間: 2015-1-18 18:45:42

我想要雪姬呀

連左咁多日1條都冇....
作者: MiniCar    時間: 2015-1-18 19:06:01

感覺好難出碎~比之前更難出~
那麼多天只連到
伊西絲 X 1
赫拉 X 2

作者: Asaki    時間: 2015-1-18 19:31:28

講真~我都連唔到碎...可能3倍既作用係我既身上唔明顯
不過我係PAD神UP13抽0金都冇吵9HO(其實都冇乜好吵)
咁冇理由呢D免費EVENT都吵了(不過都係冇咩好吵)
作者: mi5842013    時間: 2015-1-19 10:29:08

呢D係機率問題..好難講...以前D活動試過1星期都連唔出...亦有試過直出匙....今次暫時有出3碎左右...唔知算好定唔好...
作者: 小細細    時間: 2015-1-19 10:58:39

我平時冇去連,
但同上一次活動比較機率係差唔多
呢幾日都連到十幾碎....

作者: 遊手好閑    時間: 2015-1-19 13:27:27

4條雪雞 1條天蟲 1條望月   碎路過 o o o
作者: honoo723    時間: 2015-1-19 22:05:57

+1, 我連極都冇, 真係唔知3倍左係邊
作者: gible109    時間: 2015-1-20 18:45:15

我家雙子一日出3把…
作者: honoo723    時間: 2015-1-20 19:14:52

記得公會有人提過以前連結活動係加倍唔知佢加左幾多, 而加只係3倍, 可能真係0.01%變到0.03%
作者: 冰翼    時間: 2015-1-21 15:26:26

之前鏈接朱雀4天一個碎片都沒有(1天1x小時一直鏈接),現在每天上線幾小時都會有碎片,一個星期內鏈接了5個天照碎片,7個朱雀碎片。。
作者: q234w111    時間: 2015-1-22 09:42:19

得1個碎片

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2