AGAMES 討論區

標題: 小屋小小心得 [打印本頁]

作者: terrytam2010    時間: 2015-4-30 14:47:38     標題: 小屋小小心得

沖位階:
首先最好食生產Vip,另外做傢俱時如果有手染就盡量再合手染,咁樣會多一次經驗值。
1升3階都係用錢解決
3升5階最好就用世界結晶加採集幣,算係最易得到。直升5階大約需要6萬4世界結晶及16萬採集幣。我自己就因為留左1500古代人的智慧,所以3升4係用古代人的智慧。
至於要升6階真係睇個人,因為6階最易做只有小公主雙人床,其他傢俱要打副先拎到特殊材料。所以看個人升唔升。如果升就睇下自己有咩材料就用咩,我自己就盡量先用晒採集幣同料理幣。
染色,武器,時裝展示教學:
放好傢俱後,先打開房屋佈置,對傢俱按右鍵會有選單。
可以染色就會有傢俱染色選擇。
武器,時裝就會有更換展示選擇,按下去會多左個新視窗,在新視窗中的方格按鍵就會出現可展示的武器或時裝,再確定就完成。
展示出來既武器同時裝係可以繼續使用,唔使怕展示左就無得用呢個問題。

作者: 樹精靈柃玥    時間: 2015-4-30 19:34:58

那個....你是說5升6嗎?
小公主雙人床是6階的東西,所以有錯點....

5升6的,如果"異界硬幣"比較多,
最易便是「模型展示座(女)」,

個人是做「碼頭船木櫃」,是用"天空塔徵記",
大家沒因為不夠神點而吃了的話,應該數量不錯的!
記得合手染多一次EXP~!
作者: terrytam2010    時間: 2015-4-30 19:58:22

樹精靈柃玥 發表於 2015-4-30 19:34
那個....你是說5升6嗎?
小公主雙人床是6階的東西,所以有錯點....

我係講6階時只能做小公主雙人床,如果唔想要可以唔升6階住
作者: 樹精靈柃玥    時間: 2015-4-30 20:01:15

不好意思理解錯誤~
升到6階,不計打材料可以做3樣

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2