AGAMES 討論區

標題: 棄坑貼-------1.5倍 出寶+經驗?=1.5倍斷線不出寶!求贊 [打印本頁]

作者: siuyu886    時間: 2015-6-14 21:45:33     標題: 棄坑貼-------1.5倍 出寶+經驗?=1.5倍斷線不出寶!求贊

求支持!!!奮怒到待棄坑!!!!!!!!!!
這遊戲還有真愛嗎??????????

作者: 維也納的憂傷    時間: 2015-6-14 23:11:40

棄啊
作者: 白雪限定    時間: 2015-6-15 00:31:08

心都碎
作者: miko`    時間: 2015-6-15 05:00:40

自從出左1.5我未出過圖...有出既..神點石算5算?
作者: siuyu886    時間: 2015-6-15 16:28:12

1.5前後我都未出過圖!
作者: LittleSeeB    時間: 2015-6-15 17:43:10

1.5前後我都未出過圖! +1
作者: 叛逆小方    時間: 2015-6-15 21:29:22

其實出到"寶"本身低,有冇1.5都係一樣

"於活動期間內,所有區域的經驗及掉寶率皆提升 1.5 倍"
唔好唔解左個真正意思

所謂"提高掉寶率"只係出寶機率多左,唔等於你地想像ga中"出到寶"

簡單d黎講:打怪有25%出寶,多左1.5倍都係37.5%出寶
打王係一定會出寶,80圖70圖/金武/70lv防裝武器箱 全都都係寶
咁要界定什麼才是寶

掉寶率提升1.5倍
全身"幸運的xxxx"掉寶率+3%
咁打王出80圖都唔會提高左

活動只係提高掉寶率而唔係提高物品出現機率
作者: 白雪限定    時間: 2015-6-16 12:58:12

叛逆小方 發表於 2015-6-15 21:29
其實出到"寶"本身低,有冇1.5都係一樣

"於活動期間內,所有區域的經驗及掉寶率皆提升 1.5 倍"

作者: cash648548    時間: 2015-6-16 15:20:09

假設.....打王出寶本身係100%
80圖本身1% , 活動1.5倍 80圖出現率= 1%*1.5 = 1.5%
垃圾A 19% , 活動1.5倍 垃圾A出現率= 19%*1.5 = = 28.5%
垃圾B 30% , 活動1.5倍 垃圾B出現率= 30%*1.5 = = 45%
垃圾C 50% , 活動1.5倍 垃圾C出現率= 50%*1.5 = = 75%
.
.
.
.
.
官方又無講過淨係80圖,附魔包機率上升~~ XD
恭喜你, 獲得垃圾成功率超大幅上升~~~

作者: 米米    時間: 2015-6-16 17:09:32

狂斷呀>口<
作者: 叛逆小方    時間: 2015-6-16 21:05:45

依次活動個"掉寶率"基本上係對王掉附魔/圖紙冇直接上升

因為王係100%出寶,加1.5倍都係100%

由於出寶係100%,所以有冇1.5倍出到"寶"ga機率都係一樣
作者: ikato    時間: 2015-6-16 22:23:18

直出啟匙關唔關事
作者: k190853    時間: 2015-6-17 09:09:45

同學,會咁講證明你唔係邏輯有番咁上下既人以及理科唔太好...1.5倍對於原本既機率就低既事件嚟講根本冇提升幾多%..

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2