AGAMES 討論區

標題: 希望官方真的要正視 F21-35 天空寶箱太易被打爆問題 [打印本頁]

作者: handsomechu    時間: 2015-9-18 11:39:25     標題: 希望官方真的要正視 F21-35 天空寶箱太易被打爆問題

昨晚打空, 特別是F31-35層, 由於玩家都十分擔心自己 "摸" 不到寶箱, 所以個個一看到寶箱出現, 都會以最快的速度打落去, 以致寶箱不用2秒便爆了. 這樣會造成很多玩家之間的磨擦及壓力. 所以希望官方盡快修改.  
作者: mi5842013    時間: 2015-9-18 12:17:47

其實唔止天空D箱脆...好似貪婪果D箱都係...脆到暈...希望官方留意下呢個問題...
作者: LittleSeeB    時間: 2015-9-18 15:10:15

30F個寶箱有個罩, 我覺得每層箱子加個類似的罩會唔會好D呢
像我有時用琴職打天塔常常都摸不到箱子, 出暴風曲很多時那個球沒去到箱子,
箱子就爆掉了, 又吸不到寶了, 經常提自己要用天堂聖音, 但總是習慣出暴風曲
作者: yauwanhang    時間: 2015-9-18 16:39:21

遊戲裡面乜鬼寶箱都易爆啦!
傳奇設計寶箱,都無留意而家玩家的「火力」去到邊個程度。
好多時,寶箱裡面嘅野,得一個人拎到,其他人空手而回。
作者: Eva    時間: 2015-9-18 17:01:01

LittleSeeB 發表於 2015-9-18 15:10
30F個寶箱有個罩, 我覺得每層箱子加個類似的罩會唔會好D呢
像我有時用琴職打天塔常常都摸不到箱子 ...

冇玩琴 小情隊友吸唔到
作者: 初月小藍    時間: 2015-9-18 17:40:27

我唔認為係"擔心摸唔到而用最快速度打箱"

而係火力緊隻王>隻王1死..即出箱~ 大家D技都未收到..
結果個箱1出就冇左大半血

另, D箱真係太少血, 就算普攻 個箱都生存唔到好耐
作者: 悠雲~    時間: 2015-9-18 21:21:58

求官方將天塔箱加個30屠天塔箱果個罩係每個箱度
作者: CandyBaby    時間: 2015-9-18 21:29:44

成班人打王大大力...d箱又軟..求加罩
作者: 小細細    時間: 2015-9-21 09:29:03

希望官方正視問題!!!
作者: 神域使者    時間: 2015-9-21 10:18:09

收到的,官方已反映有關意見給原廠。
作者: 白雪限定    時間: 2015-9-23 13:32:48

作者: moonling    時間: 2015-9-23 15:49:24

改為自動出寶...
作者: mi5842013    時間: 2015-9-24 09:57:04

神域使者 發表於 2015-9-21 10:18
收到的,官方已反映有關意見給原廠。

依家+20都秒箱...2星期後+30出埋...真係不敢想像...

呢個問題實在係迫在眉睫...官方要快手D做野啦...
作者: LittleSeeB    時間: 2015-9-24 10:58:06

不如改成主琴對隊友使用小情歌都可以吸到箱啦
作者: LittleSeeB    時間: 2015-10-1 14:26:51

【情報】遊戲更新 (新增一項) 版本更新公告20151001
場景與副本
1、現在所有的多人副本的尾王寶箱、天空之塔、天空幻境的祕寶箱,將在時間內會被賦予強力減傷的護盾,
五人副本的護盾時間為10秒,40人副本為15秒,避免寶箱在過短的時間內被擊破,而啟源使者因此無法獲得獎勵的問題。

台灣10月1日既公告提到,
官方真係做野啦!!支持!!
作者: 小細細    時間: 2015-10-1 20:36:54

LittleSeeB 發表於 2015-10-1 14:26
【情報】遊戲更新 (新增一項) 版本更新公告20151001
場景與副本
1、現在所有的多人副本的尾王寶箱、天空之 ...

大讚
作者: Eva    時間: 2015-10-1 22:14:52

爆箱問題解決
咁世王呢
作者: 孤單心事    時間: 2015-10-1 22:53:37

這問題太簡單了...

下週傳奇把世王的招待削了....
沒多少人去打就不用再改了
作者: alexy    時間: 2015-10-2 11:04:42

刪了不行, 偷把出王機率改低, 一輪最少0隻最多5隻
作者: 孤單心事    時間: 2015-10-2 14:05:24

alexy 發表於 2015-10-2 11:04

印象中世王箱子的物品量已經削過一次
作者: 白雪限定    時間: 2015-10-3 09:08:32

作者: Eva    時間: 2015-10-3 09:31:09

alexy 發表於 2015-10-2 11:04

唔關機率事
作者: 549524560    時間: 2015-10-5 20:48:48

台服箱子已增加防護罩之類的,好像~

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2