AGAMES 討論區

標題: [原創]百色界の歷史@_@小說 第2章 [打印本頁]

作者: micky977〥    時間: 2008-3-28 19:43:37     標題: [原創]百色界の歷史@_@小說 第2章

第1章.....蟲仔由來a_a

好耐以前….神族子民散怖於世界各地….佢地擁有高度科技…..系唔知幾時佢地用科技將六種動物加速進化創造左六族….傳說當神族創造緊虎族時….因某D出錯….誤創造左一D生命力強..生性凶殘既生物姐系蟲族既前生本來..神族諗住將呢D失敗既實驗品即刻毀滅….但系蟲族系被毀滅前將實驗機地破壞…..逃走左….相傳佢地逃到世界極北….生存左落黎就甘過左幾過世紀呢件事亦被世人逐漸忘記…..直到蟲族入侵百色界…….
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
我會以龜速作=w=

作者: 吹水仔    時間: 2008-3-28 19:48:55

你係咪求其諗架--仲有~虎同蟲扯唔上關係架啵--
作者: micky977〥    時間: 2008-3-28 19:56:11

創作牙..你甘勁你作啦
作者: 癲×゚凍凍    時間: 2008-3-28 20:02:53

你又作文@@...下次長d啦
作者: micky977〥    時間: 2008-3-28 20:08:41

我即作.....下次長D...聽日先作...玩緊psp -_-
作者: egg123    時間: 2008-3-28 20:10:14

micky加油 >.<
作者: 癲×゚凍凍    時間: 2008-3-28 20:16:28

你條友...十次密你9次唔on...
作者: egg123    時間: 2008-3-28 20:21:37

我ar ???? 你寄信比我先la
作者: 癲×゚凍凍    時間: 2008-3-28 20:27:05

我話MICKY977=.=
D文好高科技下-33-''
作者: 吹水仔    時間: 2008-3-28 20:39:20

高科技就唔洗打啦~再唔係拎支殺蟲水出黎狂噴= =
作者: micky977〥    時間: 2008-3-28 20:39:45

=.=作緊好忙...星期1左右會ON  星期日新機
作者: ~幻~    時間: 2008-3-28 20:40:46

作得好好wo....支持你作落去....
作者: 吹水仔    時間: 2008-3-28 20:43:16

作有個神族唔小心趺左支殺蟲水係條路到~點知比d冒險者拎左~最後d蟲族死晒= =
作者: micky977〥    時間: 2008-3-28 21:10:47

當時….六族系毫無防備既情况之下…系最初幾場戰爭中…都被蟲族這種明生物既入侵…攪到節節敗退..邊境防衛軍一度退守月臨崖….系呢個時候.神族同六族終於正視問題…神族派出大軍由”夜月”大將帶領…而六族選出了由”樂天”帶領的大軍同蟲族決一死戰…..六族和神族兵分兩路…由六族收服失守的虎城…神族增緩退守月臨崖的軍隊…..當六族到達虎城時…大家都被眼前既情况嚇到…….虎城外圍充滿屍臭味…..到處都系虎族軍人同蟲兵既屍體….更有不少投石器既殘骸…六族立即扎營系虎丘…..樂天非常擔心敗退既虎族現時既情况….因此樂天派出大量盜賊.潛入虎城…..幾天之後樂天派出的探子回到營地….樂天得知這次入侵行動是由蟲族大將”阿帝天”直接指揮…...更得知敗退既虎族原來退守夜暮之谷…而且阿帝天更會在2天後派兵攻擊夜暮之谷…得知消息後..非常擔心…所以立刻前住夜暮之谷…. 到達夜暮之谷後..樂天立即去和夜暮之谷的主人….查問虎族的事….但是在樂天追問之下…竟然沒有任何虎族人民或軍人來過夜暮之谷…樂天想了又想….終於發覺這竟是蟲族的計謀…阿帝天一早發覺了樂天派出的探子..所以把假消息發放….由於夜暮之谷只有一個出入口..無處可逃…這正可以把六族大軍一網打盡………….

作者: 癲×゚凍凍    時間: 2008-3-28 21:19:51

死人頭..我XYZ你...抄我GE-.-
作者: micky977〥    時間: 2008-3-28 21:21:08

主題???諗唔到牙...借住黎先==
作者: 癲×゚凍凍    時間: 2008-3-28 21:30:52

當時….六族系毫無防備既情况之下…系最初幾場戰爭中…都被蟲族這種明生物既入侵…攪到節節敗退..邊境防衛軍一度退守月崖….系呢個時候.神族同六族終於正視問題…神族派出大軍由”斷魂”大將帶領…而六族選出了由”樂天”帶領的大軍同蟲族決一死戰…..六族和神族兵分兩路…由六族收服失守的虎城…神族增緩退守月崖的軍隊…..當六族到達虎城時…大家都被眼前既情况嚇到…….虎城外圍充滿屍臭味…..到處都系虎族軍人同蟲兵既屍體….更有不少投石器既殘骸…六族立即扎營系虎丘…..樂天非常擔心敗退既虎族現時既情况….因此樂天派出大量盜賊.潛入虎城…..幾天之後樂天派出的探子回到營地….樂天得知這次入侵行動是由蟲族大將”阿帝天”直接指揮…...更得知敗退既虎族原來退守夜暮之谷…而且阿帝天更會在2天後派兵攻擊夜暮之谷…得知消息後..非常擔心…所以立刻前住夜暮之谷…. 到達夜暮之谷後..樂天立即去和夜暮之谷的主人….查問虎族的事….但是在樂天追問之下…竟然沒有任何虎族人民或軍人來過夜暮之谷…樂天想了又想….終於發覺這竟是蟲族的計謀…阿帝天一早發覺了樂天派出的探子..所以把假消息發放….由於夜暮之谷只有一個出入口..無處可逃…這正可以把六族大軍一網打盡………….

抄到咁...月崖寫全名啦..交章丫
作者: micky977〥    時間: 2008-3-28 21:35:06

阿帝天.....唔得咩:funk: :funk:
作者: 癲×゚凍凍    時間: 2008-3-28 21:36:27

冇野講-0-滅魂又點講....
作者: micky977〥    時間: 2008-3-28 21:37:48

改左La本來叫斷魂...:funk:
作者: 癲×゚凍凍    時間: 2008-3-28 21:41:03

唉....對你好失望
比埋意見你...
小云
小油
小歡
小輪
小相
小優
作者: micky977〥    時間: 2008-3-28 21:42:09

唔鐘意D小X-    -   下次加小劍落去==
作者: 癲×゚凍凍    時間: 2008-3-28 21:45:03

死COPY佬...唔帶我升LV唔原諒你...
作者: micky977〥    時間: 2008-3-28 21:48:38

COPY左D咩牙....
作者: 癲×゚凍凍    時間: 2008-3-28 21:51:15

總之帶我升LV啦...唔好理
作者: 吹水仔    時間: 2008-3-29 00:22:05

我岩岩睇落去果陣仲以為你作得幾好~點知係抄人炸= =
作者: 癲×゚凍凍    時間: 2008-3-29 00:25:38

佢抄我D人名姐...D字好亂AR
作者: 熊貓大王    時間: 2008-3-29 03:36:14

小小意見:

作小說時:唔好用口語la,名字要打全名(除非你係講野果時)
作者: jacky喵~w~    時間: 2008-3-29 10:14:43

咁都得...你作尼D文我估係學校就算唔計字數都一定唔合格..
咁多標點......狂用省略號你係米玩野先?
作者: 熊貓大王    時間: 2008-3-29 10:36:56

有小小名比你參考下:

尼奧 尼娜 史提 愛麗斯 安妮
作者: micky977〥    時間: 2008-3-29 11:42:12     標題: 回復 26# 的帖子

只系D名抄姐~"~:funk:
作者: 吹水仔    時間: 2008-3-29 13:01:06

哦~原來係咁:lol
作者: 豬排    時間: 2008-3-29 21:47:05

開始時超有創意..
不過主題名就改左去啦= =
作者: 神聖兵    時間: 2008-5-14 09:43:24

超級超級超級超級超級超級超級無奈= =

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2