AGAMES 討論區

標題: 誰來給我一把手槍 [打印本頁]

作者: 米米    時間: 2017-6-7 12:04:13     標題: 誰來給我一把手槍

[attach]16849[/attach][attach]16850[/attach]

我不求殺人,我求自殺

作者: 米米    時間: 2017-6-7 12:05:20

高價收購: 人生重來槍
用本人ACC換 號內有亞米坐騎(已綁定) 一隻
作者: 米米    時間: 2017-6-7 12:06:16

願來生不再FFO
作者: Asaki    時間: 2017-6-7 12:22:49

做咩啫你
作者: 米米    時間: 2017-6-7 12:36:06

台服公告內容: 清楚說明鍊金為期2星期
[attach]16854[/attach]
[attach]16853[/attach]

港服公告內容, 標題上清昕列明鍊金為期1星期
[attach]16851[/attach]

然後驚喜式加碼
[attach]16852[/attach]

作者: nightmare15951    時間: 2017-6-7 12:43:38

米米 發表於 2017-6-7 12:36
台服公告內容: 清楚說明鍊金為期2星期

好像台服沒有這個吧 只能說哈哈 港服消費太少了 ALTA不太爽
作者: 米米    時間: 2017-6-7 12:45:18

nightmare15951 發表於 2017-6-7 12:43
好像台服沒有這個吧 只能說哈哈 港服消費太少了 ALTA不太爽

耍人都有個限度, 唔洗咁驚喜呀?
作者: aaiscc    時間: 2017-6-7 12:52:03

R.i.p
米米再接再厲
作者: Asaki    時間: 2017-6-7 12:54:09

其實...就算係TW...我睇返佢第二個星期先件衫入去...
就算HK跟TW做法...都係有人吵...
作者: 米米    時間: 2017-6-7 12:54:26

aaiscc 發表於 2017-6-7 12:52
R.i.p
米米再接再厲

你地加油, 一陣開服我將公會轉讓出去
祝FFO 愈來愈多人玩
作者: 米米    時間: 2017-6-7 12:55:17

Asaki 發表於 2017-6-7 12:54
其實...就算係TW...我睇返佢第二個星期先件衫入去...
就算HK跟TW做法...都係有人吵... ...

你跟台服就唔該修正第一個星期出既鍊金活動標題

限乜鬼野時, 延乜鬼野長
作者: 米米    時間: 2017-6-7 12:56:40

講到好似: 呀我地官方見你地抽唔到D乜野, 特登延長活動, 幾好福利? 驚唔驚喜?
作者: 米米    時間: 2017-6-7 12:58:01

反正我一個人走左仲有大把人玩, 冇所謂架 係咪?
作者: 彼彼    時間: 2017-6-7 12:59:03

[attach]16855[/attach]

作者: aaiscc    時間: 2017-6-7 13:01:49

彼彼 隻野好樣衰
作者: 米米    時間: 2017-6-7 13:02:14

彼彼 發表於 2017-6-7 12:59

我知就算我係度9叫都冇意思, 唔通9叫就可以做GM?  所以我都係發泄完DEL GAME算
作者: 彼彼    時間: 2017-6-7 13:04:24

米米 發表於 2017-6-7 13:02
我知就算我係度9叫都冇意思, 唔通9叫就可以做GM?  所以我都係發泄完DEL GAME算 ...

又唔洗DEL既....其實你都唔會係蝕左好多野姐

作者: Asaki    時間: 2017-6-7 13:05:34

講真...會唔會關我事...?
我有回報過...D週年幣得一個星期係鍊唔夠 :O)
作者: 彼彼    時間: 2017-6-7 13:05:45

aaiscc 發表於 2017-6-7 13:01
彼彼 隻野好樣衰

小心你既言論
會影響到彼彼既心情
作者: Asaki    時間: 2017-6-7 13:06:29

再之前個消費活動都有要求連埋鍊金一齊搞
之後GM真係有延長個消費活動多一個星期 :O)
作者: Asaki    時間: 2017-6-7 13:07:21

SOR 丫 米米
我唔知同D朋友一齊爭取福利~
會搞到你架MA
作者: 彼彼    時間: 2017-6-7 13:09:17

Asaki 發表於 2017-6-7 13:05

D銀幣再機會再出掛?
作者: 米米    時間: 2017-6-7 13:09:44

Asaki 發表於 2017-6-7 13:05

你睇埋台服公告就知港服策畫咩事
得一個星期鍊的確係鍊唔夠丫? 咁咪學台服一開始就講明2星期LOR

玩陰濕?
作者: 米米    時間: 2017-6-7 13:11:24

Asaki 發表於 2017-6-7 13:07
SOR 丫 米米
我唔知同D朋友一齊爭取福利~
會搞到你架MA

SORRY, 我反應係大, 係我蠢, 邊有人打機課金 仲要咁公測以黎, 多年黎一直都係重課, 我蠢我既事JA MA係咪
作者: 彼彼    時間: 2017-6-7 13:14:13

不要相信"打機何必課金"呢D說話  
講過D先係重課
作者: aaiscc    時間: 2017-6-7 13:15:19

有幾重課阿 一定係課得唔夠
Alta聽唔到你聲音(ノ∀≦。)ノぷぷ-ッ
本皇窮 打機何必課金
作者: 彼彼    時間: 2017-6-7 13:16:18

aaiscc 發表於 2017-6-7 13:15
本皇窮 打機何必課金 ...

打機何必課金   

即時出現了
作者: Asaki    時間: 2017-6-7 13:19:48

不過我到而家都唔係好明有咩好嬲的...?
米米係因為本身說明得一個星期...所以而家發現當初唔需要咁急...?
BTW~~~~我醒起我樓下賣運動衫間野...永遠都係最後3天執粒清貨~~
同我一樣~永恆的16碎
作者: 米米    時間: 2017-6-7 13:30:43

aaiscc 發表於 2017-6-7 13:15
本皇窮 打機何必課金 ...

就是啊,課得果雞碎,走左都無所謂啦
作者: 米米    時間: 2017-6-7 13:34:44

Asaki 發表於 2017-6-7 13:19
不過我到而家都唔係好明有咩好嬲的...?
米米係因為本身說明得一個星期...所以而家發現當初唔需要咁急...?
B ...

可能只係一啖氣
但我已經搵唔理由再叫人過黎或翻黎港服
唔知點樣説服自己繼續留係度

作者: Asaki    時間: 2017-6-7 13:37:27

米米 發表於 2017-6-7 13:34
可能只係一啖氣
但我已經搵唔理由再叫人過黎或翻黎港服
唔知點樣説服自己繼續留係度

真係唔似你~
你之前俾人黑都唔會咁...
你係呢到出埋POST講俾人黑嘅事...
反應都唔係咁...其實係咪仲發生左咩事呢?
講出黎會舒服D WO~
雖然你應該唔知我係邊個...但其實我係你朋友黎的
作者: Asaki    時間: 2017-6-7 13:38:53

6/7延長維護事宜(預定至15:00)
WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
作者: 米米    時間: 2017-6-7 13:43:04

Asaki 發表於 2017-6-7 13:37
真係唔似你~
你之前俾人黑都唔會咁...
你係呢到出埋POST講俾人黑嘅事...

對玩家,同對遊戲公司或代理
應該唔同。

玩家唔鍾意咪拉黑,再唔係換ac玩對邊個都奈佢唔何,
但game公司? 可以點
作者: 米米    時間: 2017-6-7 13:46:43

更何況公告都出左,只能選擇受或不受,邊個做唔到啲乜
作者: Asaki    時間: 2017-6-7 13:47:56

只係唔明JA...雖然感覺呢D野好個人
但係FF之前...都幾耐之前...都好鐘意星期5就出一D新野....出一D消費活動...
D人星期三維護完用左D點...佢先黎出消費活動...都真係幾係野~
但而家我玩D手機GAME都係咁 (指名 KONAMI 某只CARD GAME )
作者: KerRK    時間: 2017-6-7 14:26:01

好彩我Pass左今次鍊金
留番點沖套pvp算
I don't fxxking care~
作者: Asaki    時間: 2017-6-7 14:50:16

KerRK 發表於 2017-6-7 14:26
好彩我Pass左今次鍊金
留番點沖套pvp算
I don't fxxking care~

你的簽名....
作者: 米米    時間: 2017-6-7 22:24:20

帳號已賣,轉手了,感謝好友多年來照顧。
公會同時轉手了,感謝
作者: nightmare15951    時間: 2017-6-8 13:19:22

米米 發表於 2017-6-7 22:24
帳號已賣,轉手了,感謝好友多年來照顧。
公會同時轉手了,感謝

居然有人出得起....不回來吹水?
作者: 米米    時間: 2017-6-8 14:49:24

nightmare15951 發表於 2017-6-8 13:19
居然有人出得起....不回來吹水?

500蚊賣左啦, 唔係好想繼續玩ALTA GAME
作者: KerRK    時間: 2017-6-8 16:24:51

Asaki 發表於 2017-6-7 14:50
你的簽名....

正唔正先?
作者: Asaki    時間: 2017-6-8 17:37:01

米米 發表於 2017-6-8 14:49
500蚊賣左啦, 唔係好想繼續玩ALTA GAME

乜咁睇唔開...
其實真係好少事...
更加冇對你造成直接損失...
如果真係有損失...咪同GM投拆爭取返囉...
點解要咁做...?
作者: Eva    時間: 2017-6-8 19:57:05

其實係咪仲未明究竟發生咩事...

HK SER 鍊金 由第一日開始清楚標明係時限1星期
無論邊個爭取左D乜野狗屎垃圾 我相信ALTA都係有足夠時間對呢個公告進行修正並透過各式渠道通知玩家 包括延時

而係原定既1星期過去後 出新公告延長時間 呢一個叫做推銷手法
賤唔賤就留比你自己判斷啦 不過我相信一定有傻仔以為真係1星期完就臨完狂鍊 咁咪一筆囉
莫講話開頭既鍊金真係垃圾一堆 時裝炒冷飯 今次先有新野擺上去

對咁既ALTA失望而棄GAME 作為一個理由係OK既 反正唔關我事
不過就會長而言我覺得有D算係不負責任咁..話走就走.. 我都試過會長唔玩放AC話走就走結果散晒

順便發表下偉論 其實我就覺得係ALTA一早PLAN好坑一筆多過有人去講先加開 新時裝WO 用下腦都知係一早PLAN好晒會出 自己爭取 仲要ALTA 想下好啦 自視過高
作者: Asaki    時間: 2017-6-8 23:16:20

Eva 發表於 2017-6-8 19:57

你咁講又真係會令人覺得唔好嘅
但係即使跟足TW...直接講好2星期...
我相信都係會有人吵...因為TW係第2個星期先出新衫
內容都係有唔同...第一個星期新野冇換走...只係將舊野換左做新衫
我唔係想否定你意見...只係想帶出基本上點都係有人會吵
除非佢拆開搞...但佢拆開左...果個星期又賣D咩...我相信ALTA又未必會麻煩呢樣野...所以因為咁我就睇開左喇~
作者: 米米    時間: 2017-6-8 23:17:38

Eva 發表於 2017-6-8 19:57

係架, 我就係果個傻仔, 以為限時完就抽左勁多垃圾番黎 送5隻妖耳賣6隻妖耳都仲有1行係倉 :(
然後開SER 俾人勸服上埋GAME開埋果2袋坐騎先啦, 抽/收得咁辛苦, 開完打副啦,  於是

對ALTA黎講少一個玩家少一個公會有咩所謂, 如果因為一個人走就成公會走, 咁應該係隻GAME既黏度冇理想中咁大咁解

岩架, 代理商策劃呢家野, 唔通會因為你一個人而讓步咩,

說好的工作室一隻亦都冇少到, 我們已將閣下所提供的資料轉交相關部門跟進

SO??

作者: 米米    時間: 2017-6-8 23:18:12

仲可以俾人笑, 抵死, 邊個叫你唔睇台服公告
作者: Eva    時間: 2017-6-8 23:47:46

米米 發表於 2017-6-8 23:18
仲可以俾人笑, 抵死, 邊個叫你唔睇台服公告

其實呢個又唔可以話錯既  不過好賤
作者: 米米    時間: 2017-6-9 00:01:40

Eva 發表於 2017-6-8 23:47
其實呢個又唔可以話錯既  不過好賤

係呀..就係知道佢地咁做並唔係錯, "唔滿意呀? 唔好課LOR"
作者: Eva    時間: 2017-6-9 00:03:10

Asaki 發表於 2017-6-8 23:16
我相信都係會有人吵...因為TW係第2個 ...

而係原定既1星期過去後 出新公告延長時間 呢一個叫做推銷手法
賤唔賤就留比你自己判斷啦 不過我相信一定有傻仔以為真係1星期完就臨完狂鍊 咁咪一筆囉

幫你HIGHLIGHT埋重點 希望可以減低你個腦對文字既處理壓力

「呃你話完哄你落搭」同炒完冷飯換新野係有唔同 但其實兩樣都係【詞語過濾】陷家產
「只係想帶出基本上點都係有人會吵」因為太【詞語過濾】陷家產
你覺得無問題係你既事 但唔該你唔好講到好似我誤導性描述緊所以搞到你覺得賤
作者: Eva    時間: 2017-6-9 00:07:03

米米 發表於 2017-6-9 00:01
係呀..就係知道佢地咁做並唔係錯, "唔滿意呀? 唔好課LOR"

呢樣又真 賤又唔肯改 去到絕望 真係退GAME好過

加油
作者: 米米    時間: 2017-6-9 00:14:41

Asaki 發表於 2017-6-8 23:16
我相信都係會有人吵...因為TW係第2個 ...

而家先見到呢層=_=

其實問題唔係鍊金連續搞2周..

你LOOK番我前面截圖睇多次圖內公告
http://forum.agames.hk/forum.php ... &fromuid=287284

台服雖然冇講到鍊金第二個星期會換野,
但係第一個星期出鍊金既公告既時候已經講明鍊金活動係2星期

而港服一開始鍊金活動標題就係 6月1~6月7, 指明係1個星期既活動,   
再係維護開始之後, 中午時段先出【延長及加碼】公告

--
所以有D人就話我係我唔睇台服公告唔知鍊金其實係2星期而且會出新野

咁其實我應該唔係玩緊台服吧?   如果唔係..約戰2呢? RE0呢?

--
就如同EVA所講, 呢個可以/可能係ALTA既推銷方法, 等某D人(e.g.我) 以為鍊金只有1星期而急著係出糧儲齊銀幣 & 冷飯時裝

然後係傻仔以為搞掂之後, 哈! 我驚你地鍊唔切D幣, 延長鍊金活動時間 之餘仲 換走D冷飯等大家再鍊得開心D  係咪好良心? 係咪好福利?

哦, 你地繼續.  我都係走先

作者: Mockingjay    時間: 2017-6-9 11:14:16

玩下其他game,玩下手遊,出面啲game要幾坑有坑啦,今日抽頂裝,過幾日又再出新頂裝,過幾日又黎限量金鑽級頂裝,無限loop咪又係咁,FFO算係咁啦.你要遊戲公司講心唔講金呀?會唔會諗多左呀?課唔到,蠢左,錯左時機,咪等下次囉,有乜咁大件事呀?上黎討拍冇意思架.
作者: KerRK    時間: 2017-6-9 13:23:22

我覺得遲下出+40又會有人嘈一輪
作者: Asaki    時間: 2017-6-9 13:44:39

Mockingjay 發表於 2017-6-9 11:14
玩下其他game,玩下手遊,出面啲game要幾坑有坑啦,今日抽頂裝,過幾日又再出新頂裝,過幾日又黎限量金鑽級頂裝, ...

其實ALTA真係比其他公司講心
我回報唔見左野...都係話係我幾時分時秒丟左...但都會俾返我
活動要求都有幾次...都有幫手改...比我感覺都係幫到就幫...有求必應

我咁大感觸...係因為我課PAD都至少幾皮野...有次唔小心食左水寶石姬...我回報佢都一句唔係官方問題而唔處理(PAD有中文客服同中文FB PAGE的)...頂佢支持左PAD5年...佢5週年一D人情味都冇
作者: Asaki    時間: 2017-6-9 13:46:09

唔鐘意FFO嘅地方都有
我仲好記得...版主針對我...刪我POST
作者: tino1990    時間: 2017-6-9 13:46:53

見你2013年開帳號,估你都玩左成4年,作為老玩家,ALTA嘅推銷手法你應該清楚
單單為左呢件小事退GAME,仲要將經營左咁耐既公會轉讓出去,真係非常可惜同埋相當有嫌疑
作者: 米米    時間: 2017-6-9 16:01:18

Mockingjay 發表於 2017-6-9 11:14
玩下其他game,玩下手遊,出面啲game要幾坑有坑啦,今日抽頂裝,過幾日又再出新頂裝,過幾日又黎限量金鑽級頂裝, ...

我明啊。。。之前一直都係呢種心態,錯過左咪下次嚕,我以前都有同人講過,小小事忍下個代理啦人地都係搵食姐,下次課少啲啦。但原來對某人/事失去信心個感覺又原來唔同。 觸唔觸到你底線原來係兩回事。

對我黎講,打機同時課金係一個package既娛樂,對一隻game失去左課金既心情等於唔想玩既心情,亦都唔係想唱衰ffo叫人唔玩,只係。。。想要把重來槍(ry

作者: 米米    時間: 2017-6-9 16:06:57

tino1990 發表於 2017-6-9 13:46
見你2013年開帳號,估你都玩左成4年,作為老玩家,ALTA嘅推銷手法你應該清楚
單單為左呢件小事退GAME,仲要 ...

公測第二日開既公會,公會同期全部人已在頭半年棄哂,個個有時傾計知我仲玩緊都話我傻ಥ_ಥ,對於可惜,其實都只剩可惜了
作者: MissFFO    時間: 2017-6-9 18:13:35

發洩完回來重新開始妳的雙手杖之路吧.
作者: 米米    時間: 2017-6-10 12:31:06

開心SHARE

[hd]M80VRFXsbeU[/hd]
https://www.youtube.com/watch?v=M80VRFXsbeU

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2