AGAMES 討論區

標題: 燈神系統問題 [打印本頁]

作者: oodd999    時間: 2009-5-23 23:16:52     標題: 燈神系統問題

開頭知道隻game有內掛程式覺得好吸引~但玩落先知有燈神系統~一隻有內掛既game又整d野出黎阻住人掛機~本身平時返工都已經冇咩時間玩~~諗住有內掛可以維持住lv唔好同其他人差咁遠~點解要整d咁既野出黎~我相信好多上班一族都有同感~onlinegame唔係只係比學生玩嫁~上班族都可以話係維持隻game既收入來源~希望官方可以作出改善啦~
作者: oodd999    時間: 2009-5-23 23:18:25

支持=支持繼續系統
反對=反對繼續系統
作者: F仔﹏    時間: 2009-5-24 00:18:28

:em800_08:   你要諗清楚wo 無左e個系統 就好易出現D外掛人出黎!   到時你手動升LV一定無D外掛人咁快~
作者: oodd999    時間: 2009-5-24 00:49:47

原帖由 F仔﹏ 於 2009-5-24 00:18 發表
:em800_08:   你要諗清楚wo 無左e個系統 就好易出現D外掛人出黎!   到時你手動升LV一定無D外掛人咁快~

咁冇左呢樣野大家就可以一齊內掛~到時外掛問題應該唔會好嚴重~
作者: dingdong    時間: 2009-5-24 01:19:04

其實個燈神系統好公平, 唔理你係學生定番工, 都會定時出黎 "提提你" ! 學生時間比較多, 他們通常都會升得比較快, 不過, 番工既都有優勢, 佢地既優勢, 就是比較捨得用錢買時間啦 ! 只要玩得開心, 用少少錢都無所謂啦.
作者: 賣底底    時間: 2009-5-24 07:13:02

講真,我寧願冇內掛都唔要燈神系統
好黑人憎-.-
我拉完 成堆怪
隻燈神 冇神神 彈出黎
成個計劃比隻燈神搞亂哂
作者: 大頭狗    時間: 2009-5-24 13:21:05

我支持..唔使D人成日掛..要自己打下怪..
而且可以左D小小D人用外掛..XD
作者: 飛航員    時間: 2009-5-24 20:45:23

支持:D
可以卡住掛機d人:lol
作者: dordor838    時間: 2009-5-25 01:10:45

我對樓主既意見好有同感~官方整得出內掛點解又要有燈神呢!!其實而家好多game都有全內掛,好似吞天2 秦皇等等~都可以做得幾好!!而同樣代理既征途都有自動打怪~同埋返工人士真係已經好少會參加到game入面既經驗活動同任務!追lv真係好點難~或者官方可以系商城整d道具可以解決到呢個問題都唔錯:cheer:
作者: 卍魂卍    時間: 2009-5-26 02:02:25

燈神系統 既目的 正正係想 唔比人長期掛機
唔想有人淨係掛機, 令隻GAME 冇晒交流

同時亦能防止外掛 自動掛機

交流個方面, 比一個例子就好似吞2 咁
我初頭玩,由朝到晚 個個掛機. 有咩意思?
咁鐘意升LV 掛機 不如玩單機GAME 洗乜玩 ONLINE GAME?
ONLINE GAME 既本意就係想比人有交流

所以我支持 燈神系統
作者: 小雨點yy    時間: 2009-5-26 23:08:17

支持神燈,某程度上可能會有些少不便,但能防止/或少外掛出現,確是有需要的。
作者: 愛~夜夢雪    時間: 2009-5-26 23:41:21

各有各既好處啦!出左燈神系統可以令到呢個遊戲唔會有咁多死人!
作者: brian1015    時間: 2009-5-27 20:19:46

有外掛的話好慘的:yeah:

有可能會沒得玩...
作者: 小小蕃茄    時間: 2009-5-29 15:42:47

唔知點解,玩過咁多隻game,
我覺得天羽呢個燈神系統係已經好好架@@
起碼係做到d人唔會齋掛機先啦~:victory:
作者: pokeken2000    時間: 2009-5-30 21:48:18

你都係打d 密碼之後你可以choose 打/唔打
我本人多數唔打因為打既詬 個d 怪好難打
作者: 辣貓    時間: 2009-6-2 12:45:59

燈神其實有兩樣野好
第1係如果你組有武士同術士可以群爆升好快
第2係如果你有玩偵查遇到燈神可以補滿體力
作者: ║小笨雪    時間: 2009-6-2 12:51:18

投錯票= =..我想投支持先岩

老實講,佢任你由朝掛到晚既話
咁個個都掛嫁啦,雙開、3開、4開咁掛
系,睇落個sever好多人
但個個都只系掛機邊有癮嫁
選擇玩online既都希望可以識多d fd
吾洗齊對住D npc
吾系既話,打PC Game算啦

好似飄流咁,初初睇覺得佢好玩
但入到sever先發覺d人有8成人都系掛機
搞到人多無怪打,又無人會同你傾計
咁悶既Game鐘意玩既都吾多啦

我以前玩無內掛既game
就算d人要反工既,佢地都可以升到好高lv啦
睇你願吾願付出時間姐(有錢付出埋錢都得)
作者: 辣貓    時間: 2009-6-2 13:01:25

隻game頂多雙開嫁=-=!
我想三開都唔比,奸!
作者: ║小笨雪    時間: 2009-6-2 13:16:34

乜有限幾多開嫁@口@..
我次次雙開無耐,就會有Error.\3/.
作者: 七夜    時間: 2009-6-2 14:17:14

個人認為
內掛同外掛冇麼分別

既然有燈神就唔好要內掛啦!反正掛唔到機
有內掛就唔好要燈神啦!阻Q住曬

仲諗住番學可以掛
作者: 辣貓    時間: 2009-6-2 14:44:45

Error我係打妖魔出過1次
唔知咩事
作者: aha1115    時間: 2009-6-2 15:14:13

-_-其實雙開問題可以解決
作者: akibb2004    時間: 2009-6-2 15:38:57

本人絕對支持有燈神,不過有還有,你都比我地睇得清楚D字丫大佬....D字難睇到呢....外星文咁 = =真係打到人發炆憎:o :o
作者: king23488178    時間: 2009-6-4 19:02:37

我覺得好白痴隻燈神
第1 你隻GAME套餐B 掛機 你上線佢就計時 你停左 佢計時唔停
係咪要睇住 隻人掛機唔可以走開? 咁我不如自己升
第2  你隻燈神同你個套餐B  好似唔係咁岩 你設計得比人掛機
就咪正燈神   有燈神又點掛機  我買左張A卡   買左6個鐘套餐B
之后  發現完來 我一去左訓 隻燈神就出現
令我冇打怪 呢一樣野唔緊要 最緊要係 冇打怪 時間一樣計緊
隻GAME呃錢 唔洗咁呃下  咁樣同搶有咩分別??
作者: garce001    時間: 2009-6-4 20:09:27

多謝樓主分享!!!!!thx!!!!!!!!
作者: Ss火sS    時間: 2009-6-6 23:18:46

支持繼續系統呀:em800_105: :em800_105:
作者: JPBUG    時間: 2009-6-9 11:39:28

我支持..唔使D人成日掛..要自己打下怪..:victory:
作者: 洛之遙    時間: 2009-6-16 12:00:48

其實我尋日第一次遇到燈神, 開頭都吾知要做咩(因為佢阻住我行, 用卷回城佢都跟埋返來). 入左PW 燈神會傳你去另一地方(修練), 我覺得還好啦~起碼D怪EXP 都幾多(9XX/隻), 而且你可以按NPC 出返來(吾夠打可以走佬).
小妹覺得, 如果燈神係阻止外掛出現的話, 反而對個GAME 有維護公平的意思, 吾可以用學生同上班族去比(2個吾同類的人).而且上面的大大都講, 個個人搞外掛, 會影響個GAME的趣味性.你玩GAME都係想有人同你傾下計, 一齊打怪啫.外掛的話,你不如打PC啦.
作者: kei0082003    時間: 2009-6-16 22:45:35     標題: 好搞笑

我本人玩左天羽差不都一個月.初初玩感覺好得意下.有燈神出來要你打字認証
初想幾好哦 防指外掛呀^^..
玩左幾日先知原來隻game本身有內掛的=.=當場覺得好好笑好奇怪的感覺:lol
點解有內掛重要整d甘搞笑野出來呢...最搞笑的係佢出 [b套餐內掛]
我起初想 唔通要用 b套餐內掛 先唔會彈 燈神 ? 我就 買點 試下用b餐掛哦...
點知一樣會彈 燈神 囉 重有一樣野就係 彈 燈神出來 我d點一路扣緊的
感覺比左無[良奸商昆的]:@ :@
今日重要出都個 防掛的圖案...覺得呢隻game我可以放棄唔駛玩啦
都唔知邊個想出來的 有內掛重防外掛 都痴痴地線的:victory:
作者: 秋刀    時間: 2009-6-17 03:31:37

支持神橙;P
卡死d人仲好
作者: kei0082003    時間: 2009-6-17 07:02:42     標題: 回覆 3樓 oodd999 的帖子

有內掛.我都唔都覺有咩人係用手動升:P
除非冇內掛啦.但如果冇內掛我諗應該冇咩人會玩囉
作者: kei0082003    時間: 2009-6-17 07:04:34     標題: 回覆 23樓 king23488178 的帖子

我都有同感 哈哈:time:
作者: 紫羽之A    時間: 2009-6-28 20:35:31

支持!!!!!!!!!!!!
作者: 乂小肥乂    時間: 2009-6-30 14:21:58

我反對LO:em800_82: 佢好煩LO..成日掛掛下佢彈D咁GE野出黎...有時咁錯左佢就話我用D咩非法程式...之後就彈GAME...
作者: kenny炎    時間: 2009-6-30 20:57:24

反對 害我死去
作者: KILL222    時間: 2009-6-30 21:57:56

我都好想要 10分有得拎
作者: K11K7777    時間: 2009-6-30 22:20:27

是Q但但未算囉 煩咩:(
作者: abc789957123    時間: 2010-6-6 15:31:07

梗係支持啦,冇左呢個系統,大把人外掛,你咪差得仲遠

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2