AGAMES 討論區

標題: 職業克制 [打印本頁]

作者: 絕メ影    時間: 2008-5-23 17:09:13     標題: 職業克制

戰士克 盜(唔算太克,但是同lv打起上來戰著數d) 射手(唔洗多講,射手好難羸)
盜賊克 仙,治,幻(唔洗多講,一潛左你有80%win,除非你中左大技),射手 (都是果句,一潛左你有80%win,除非你中左大技)
射手克 唔係好知
仙法克 戰士
治c克 戰士 射手(唔係克係屈)
呢D克制是高於60,低於75
希望幫到大家~^^
作者: jimmylo    時間: 2008-5-23 17:20:20

仲有..
幻c屈曬全部
作者: 絕メ影    時間: 2008-5-23 17:45:38

我唔係好同意,因為盜一潛他身,同影連,然後狂用技就可以終結他一生
作者: 吹水仔    時間: 2008-5-23 17:49:53

你講得好有問題囉--
射手 (都是果句,一潛左你有80%win,除非你中左大技)
射手有得潛==?
你低能架--?

警告:請注意言詞勿涉及人身攻擊成份,再犯會扣分。

作者: 絕メ影    時間: 2008-5-23 17:51:21

= =我係話盜潛左有80%win
作者: 絕メ影    時間: 2008-5-23 17:51:53

其實都唔算80% win 70%
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-5-23 18:50:12

如果正常公平一打一..幻c係無敵點都唔會輸的~
唔好同我講話盜潛~正式公平比賽係字消雙方先可以出技
作者: 幻乂影    時間: 2008-5-23 20:59:53

原帖由 *緋雪夜* 於 2008-5-23 18:50 發表
如果正常公平一打一..幻c係無敵點都唔會輸的~
唔好同我講話盜潛~正式公平比賽係字消雙方先可以出技

認同= =正式比賽係應該3下先打唔可以潛...唔係既話仲駛乜打?
囧....樓主錯了~
戰係絕對剋唔到弓......我低隻戰4lv都扣到佢大半血-v-...咁你話同lv 1p1會邊個贏先....
盜潛左就無敵(戰可能多血頂得住d技)...但係正規比賽下唔準潛咁盜就差好多了....
最屈機既其實係幻c...1p1用左入夢...大把時間俾佢回血-v-...回完再打都唔遲-0-然後又出幾下技再訓你...屈哂...簡直係冇得玩喔@_@戰職魔防太少(正規比賽梗係著返d布先啦Xd)好易死....法職都唔一定有能力打低佢....
個人認為仙c pk冇咩優勢...又冇定身-0-d技又得大技...load好耐架嘛-_-

作者: 吹水仔    時間: 2008-5-23 21:54:55     標題: 回復 5# 的帖子

睇錯野- -
傻左~當我冇講過-.-
作者: S!U楓    時間: 2008-5-23 22:03:01

原帖由 幻乂影 於 2008-5-23 20:59 發表

認同= =正式比賽係應該3下先打唔可以潛...唔係既話仲駛乜打?
囧....樓主錯了~
戰係絕對剋唔到弓......我低隻戰4lv都扣到佢大半血-v-...咁你話同lv 1p1會邊個贏先....
盜潛左就無敵(戰可能多血頂得住d技)...但係正規 ...
而且我有一帖係講關係單挑係咩意思的
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-5-23 23:51:27

但係如果三秒之後先可以潛就無左盜既意義- -
作者: 武鬥之神    時間: 2008-5-24 03:04:53

仙c可能克吾到戰wo~因為佢冇d定身戈d招,有既就好易ko左個戰(有既就怕怕la,定你一陣,爆多幾招,爆擊埋就...)

盜好多職都克到,不過就係克吾到戰,因為戰高物防(我48盜打個46既戰,一下扣到20),不過吾洗咁灰,扣血都扣到佢七彩la~(呢句吾記得左係邊到睇既),一般都可以扣到一半,仲有,盜既影縫有d問題,就係戰or弓手用左弓係到射既,就算中左影縫都會係咁射,所以要走到好遠先吾射,之後一番到去又係咁比人射:'(

戰就係克吾到法術類既(仙c可能克到),弓and盜都低防低攻,弓既攻吾算低架,but戰用左元神就...

ec and幻c都冇咩好講,一招定身(ec)and訓教(幻c)走天下

弓手同盜差吾多都係克法術類既,弓手用箭射就吾洗走過去打,等d法c類既lang好招既,就已經定身+泣血+吾知咩技(扣血扣mp),弓打戰就冇咩可能打死戰la~因為戰有元神and佢本身高防,弓同盜就虧左少少la~因為盜可以潛行,佢一出招就閃影(吾多支持,因為要計%中架)or影縫,之佢就用雙兵,毒技+閃影,中左就差吾多死梗la~就算吾死,弓手一般都會走人而吾會定身(因為血少,所以好多時都會走人,不過走左一陣就會定身架la~呢個只係個人估計),你只要+招影縫就... he~he~he~

作者: 癲櫻×﹏♀    時間: 2008-5-24 07:44:51

麻煩你搞清楚晒所有職業特性先開p0講述- -咁樣會令人好容易誤解- -弓手好明顯係屈戰= =法c趕唔切定搞到比弓手定左都係輸硬- -弓手係絕對贏到低自身2-3lv戰既--唔好講到弓手咁渣屎-.-仲有其實仙c絕對打得到戰 爆左氣會係真係好高-- 魔攻又高 就算唔會心 拉打一陣 都好快搞掂- -
作者: ckahonam    時間: 2008-5-24 08:21:20

弓手-.-'''我未拖到比d弓手殺左了囧=]但係我贏到高自己幾lv既戰=]有時~_~我仙法~係一個低lv既仙法~係以前有點名氣而冇玩既仙法((拖
作者: 幻乂影    時間: 2008-5-24 09:41:00

原帖由 S!U楓 於 2008-5-23 22:03 發表
而且我有一帖係講關係單挑係咩意思的

米就係= =
潛到就屈哂啦...仲駛打咩
我地弓手其實唔廢架^.^
定身+遠攻...
上次同武神打佢高我4lv...數3聲前已經跑到我前面= =仲駛打咩....行遠d先公平架嘛/_\好彩我都扣左佢大半血...唔係就真冇面
作者: 絕メ影    時間: 2008-5-24 13:08:23

因為我未用夠射手,所以唔知射手實力去邊,可能你講得啱,射手唔廢
作者: 武鬥之神    時間: 2008-5-24 13:09:31

= = 其實戈次係只係時間既問題~我去到你身邊,but我冇出暈技wo~只係用箭射你,我只係怕你係咁拖,你d箭一下先扣我4,5,係招泣血扣得80幾,我一箭都扣你成100幾,我用左元神lv4(好似+400幾防架,太奈冇玩,吾知係吾係),so你係扣吾到我咩血
作者: 武鬥之神    時間: 2008-5-24 13:10:55

當然 la~我60戈陣係用緊9式星河,9式既防高過8式好多,呢個都係一個原因
作者: 幻乂影    時間: 2008-5-24 13:11:53

原帖由 武鬥之神 於 2008-5-24 13:09 發表
= = 其實戈次係只係時間既問題~我去到你身邊,but我冇出暈技wo~只係用箭射你,我只係怕你係咁拖,你d箭一下先扣我4,5,係招泣血扣得80幾,我一箭都扣你成100幾,我用左元神lv4(好似+400幾防架,太奈冇玩,吾知係吾係),so你係 ...

ht5rt1...你隻戰都冇左~嘈黎都冇用啦40lv幻c@_@
你新隻ac而家點a_a
作者: 絕メ影    時間: 2008-5-24 13:12:07

射手真係好難羸...
作者: 絕メ影    時間: 2008-5-24 13:12:46

射手真係好難羸戰...(貼少左果字)
作者: lamxdxd    時間: 2008-5-24 13:23:47     標題: 回復 21# 的帖子

這個論壇有「編輯」功能
編輯 引用 報告 回復 TOP
↑ 按「編輯」..打返你要補充ge野..再按「提交」..就可以了= =
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-5-24 13:43:11

我想講= =..武神...隻弓手一直射你,行遠佢會卡一卡,之後打你唔到= =同埋,盜之後係扣120一野,定都定8秒,夠晒出技
作者: 幻乂影    時間: 2008-5-24 13:51:02

原帖由 絕メ影 於 2008-5-24 13:12 發表
射手真係好難羸戰...(貼少左果字)

唔覺= =武神佢只不過遇到既係久不經戰既我姐-0-
如果而家同佢打多場我起碼唔會輸得咁慘~不過算啦,,,佢隻戰都冇左嚕~講黎都冇用啦=]唔好嘈了~唔想變左鬧交

作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-5-24 13:54:53     標題: 回復 24# 的帖子

佢係另一位人黎- -你認錯人啦
作者: 癲櫻×﹏♀    時間: 2008-5-24 14:51:56

我同你講....射手越高LV越勁越屈...
咩叫難贏- -??絕對贏到高自身2-4LV戰呀..我同你講- -我用戰我好清楚 因為比人屈過唔少次--
用弓手要有技巧架...你唔好拎D唔識用弓手既人黎比- -...咁乜都會廢
作者: 幻乂影    時間: 2008-5-24 14:56:19

原帖由 癲櫻×﹏♀ 於 2008-5-24 14:51 發表
我同你講....射手越高LV越勁越屈...
咩叫難贏- -??絕對贏到高自身2-4LV戰呀..我同你講- -我用戰我好清楚 因為比人屈過唔少次--
用弓手要有技巧架...你唔好拎D唔識用弓手既人黎比- -...咁乜都會廢 ...

是指我嗎?....
我呢d梗係升好lv先@_@
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-5-24 15:25:48

都係個句,呢隻game最白痴就係戰士可以用到弓
同埋就算係天女打緊個時,好多戰士打打下會出天女= =
作者: 武鬥之神    時間: 2008-5-24 17:22:17

係呀~我隻戰係冇左呀~我只係講我既意見姐
我個新ac e+48(盜)
個40幻同人換左個48戰
我e+仲有d想一次升2個,不過怕lag

作者: 癲櫻×﹏♀    時間: 2008-5-25 12:17:45

戰士用唔到弓又好似好慘咁- -比弓手法c食住晒 用弓都未必打得贏弓手 冇得用=係咁先= =完全冇得玩- -戰已經比咁多職屈咁滯- -仲要用唔到弓 = =命苦囉真係!!

作者: *緋雪夜*    時間: 2008-5-25 13:47:00

原帖由 癲櫻×﹏♀ 於 2008-5-25 12:17 發表
戰士用唔到弓又好似好慘咁- -比弓手法c食住晒 用弓都未必打得贏弓手 冇得用=係咁先= =完全冇得玩- -戰已經比咁多職屈咁滯- -仲要用唔到弓 = =命苦囉真係!! ...

戰士點比好多職屈?請解釋
作者: jimmylo    時間: 2008-5-25 13:53:42

我覺得尼隻game最白癡係仙法c冇定技
作者: 幻乂影    時間: 2008-5-25 14:43:06

原帖由 癲櫻×﹏♀ 於 2008-5-25 12:17 發表
戰士用唔到弓又好似好慘咁- -比弓手法c食住晒 用弓都未必打得贏弓手 冇得用=係咁先= =完全冇得玩- -戰已經比咁多職屈咁滯- -仲要用唔到弓 = =命苦囉真係!! ...

戰用到弓屈機嘛= =唉....好唔抵囉...戰用弓打怪好快...有迅擊...拾錢又行幾步is ok(弓拾錢由於定身所以要行到怪個位= =)
作者: 幻乂影    時間: 2008-5-25 14:44:38

原帖由 jimmylo 於 2008-5-25 13:53 發表
我覺得尼隻game最白癡係仙法c冇定技

都係個句啦= =仙c有定技玩哂...定實你爆幾下魔仲可能有double= =贏梗....
盜就正...80↑有大範定身....點解弓手冇><
作者: 癲櫻×﹏♀    時間: 2008-5-25 17:18:42

又唔係咁講既- -你諗下戰屈到乜?
唔比佢用弓好似又好陰公- -況且戰用弓都未必一定秒得死弓手 法c 賊 呢d職啦-.-
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-5-25 18:21:52

原帖由 癲櫻×﹏♀ 於 2008-5-25 17:18 發表
又唔係咁講既- -你諗下戰屈到乜?
唔比佢用弓好似又好陰公- -況且戰用弓都未必一定秒得死弓手 法c 賊 呢d職啦-.-

戰基本上乜野職都屈到~
咁叫陰公你有冇諗過弓手呢d叫乜?戰同弓手邊過陰公d?
戰仲有元神同加快攻速呢d招,唔洗一秒射一下~人地打佢扣1
你講到戰咁慘不如你隻戰試下著輕裝唔好用元神打怪 升lv~你比知弓手乜事lo~兄台
唔好玩啦;P 一下秒死法職弓手,咁ga話隻game都唔會有人玩啦~
你玩曬好冇;P ?

作者: 癲櫻×﹏♀    時間: 2008-5-25 19:22:41

我將個秒改改做打- -..s0r
其實弓手屈得到戰架啵睇就睇在條友識唔識用弓手姐- -定身 拉打 回完又定毒 係就係時間長d 不過一定打得死- -唔係lv相差好遠都打得死 弓手冇錯係防低 但回技快- -定完冇耐就回完可以再定毒 咁隻戰郁唔到佢幾多下- -
高lv少少既弓手毒技扣人都唔少 屈得下- -
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-5-26 19:59:55     標題: 回復 37# 的帖子

定身- -我想講戰一直用弓射,定左都會繼續射- -
作者: jimmylo    時間: 2008-5-26 20:33:17

原帖由 *緋雪夜* 於 2008-5-25 18:21 發表

戰基本上乜野職都屈到~
咁叫陰公你有冇諗過弓手呢d叫乜?戰同弓手邊過陰公d?
戰仲有元神同加快攻速呢d招,唔洗一秒射一下~人地打佢扣1
你講到戰咁慘不如你隻戰試下著輕裝唔好用元神打怪 升lv~你比知弓手乜事lo~兄台
...

弓手遠攻有技出ga
戰士冇lo唔該
一下秒弓手法職?
你有冇腦呀

警告:請注意言詞勿涉及人身攻擊成份,再犯會扣分。

作者: z樂    時間: 2008-5-26 21:58:44

緣緣算啦  緣緣好黑心><
作者: 癲櫻×﹏♀    時間: 2008-5-26 23:23:22     標題: 回復 38# 的帖子

只要拉出佢射到既範圍就會射唔到 弓手基本上都係要拉打 拉出左範圍就可以出技-.-
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-5-27 14:26:23     標題: 回復 42# 的帖子

拉左之後都就黎完定身啦- -
作者: 癲櫻×﹏♀    時間: 2008-5-27 20:35:41

仲有一定既時間可以出技 出完技再拉- -弓手就係要1路行1路準備打人的
作者: ckahonam    時間: 2008-5-28 18:16:18

仙c有定技就唔使玩了~_~"我爆野大技~定你~打多兩野你都88得a_a
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-5-28 18:41:46     標題: 回復 44# 的帖子

我定左你,打你兩野你都88了~_~
同埋狗,你出完技我就走了~_~回完血再殺你
作者: 癲櫻×﹏♀    時間: 2008-5-28 22:49:12

咁你要走 就矛得玩喇= =如果你係賊打你唔死出去潛番入黎殺過仲邊有得反- -

作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-5-29 18:01:16     標題: 回復 46# 的帖子

你兩個貼亂左,呢家講緊戰= =
作者: 癲櫻×﹏♀    時間: 2008-6-3 07:53:29

唔係亂左帖--係打少左d野
作者: Oo雨龍oO    時間: 2008-7-14 15:49:53

幻x影 : 個人認為仙c pk冇咩優勢...會心又冇可能100%爆到又冇定身-0-d技又得大技...load好耐架嘛-_-

如果我爆到 100魔會 點^^?   妳可以試下同我打。。。5系ec都 奉陪"" 試過你就知 出技耐5耐^^

to其他: 幻並非無敵"  if 幻同ec打   第一: 訓有機會miss   第二:ec 74技補1500(出得快過訓)幻個訓回完 人地都full血 仲有79技 2秒補1200  持續60秒 打得死^^?  so 賊都可以比 ec屈~
作者: lamxdxd    時間: 2008-7-14 22:43:20

原帖由 幻乂影 於 2008-7-14 22:26 發表

會心最多去到75=.=|||
佢d技都冇一個定....
以曙光目前既遊戲方法....仙c既大技無用武之地!
ps.其實miss既都可以即刻走....何況幻師魔法命中唔差

魔會!?
但我岩岩上某個曙光ge留言版..睇到有段咁ge野

順便告訴大家:抗性上限是100,魔法會心上限不是100,我有測試到126的素質 ( 本身+4 武器+9 戒指耳環項鍊+17 迴避魔暴藥劑+10 雷霆怒吼+20 強化元神+20 定性符咒+1 狂暴+45 )

咁到底會心上限係75定係去到1xx會心呢
作者: Oo雨龍oO    時間: 2008-7-16 14:48:08

你識5識野ga- -?  5識就咪亂講啦~

小弟e+都 爆到90魔會la +個8式仙專咪100咯  洗5洗數比你睇 ~~
武器+9  自身+4  鏈+6  戒指+6  耳環+5(76耳有機會鑑到+6 tim)  +招52技 +20  狂暴+45   有種藥水+10
8式仙專+10    甘加埋已經幾多ar ^^? 你自己計下~~ 至于小弟未有76技 so 5知有矛得+""  

仲有邊個話你知 d會上限系75?
作者: 盜墓賊老源    時間: 2008-7-18 17:19:17

原帖由 絕メ影 於 2008-5-23 17:09 發表
戰士克 盜(唔算太克,但是同lv打起上來戰著數d) 射手(唔洗多講,射手好難羸)
盜賊克 仙,治,幻(唔洗多講,一潛左你有80%win,除非你中左大技),射手 (都是果句,一潛左你有80%win,除非你中左大技)
射手克 唔係好知
仙法克 戰士
治c克 戰士 射手(唔係克 ...
盜賊潛行屈晒全部......不過要靠技術.........我玩賊咩都克(圍毆唔算)
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-7-18 21:57:16

原帖由 盜墓賊老源 於 2008-7-18 17:19 發表
盜賊潛行屈晒全部......不過要靠技術.........我玩賊咩都克(圍毆唔算)

如果你對住一隻差唔多lv,用弓ga戰你會點打@@?
作者: 幻乂影    時間: 2008-7-18 22:40:26

原帖由 *緋雪夜* 於 2008-7-18 21:57 發表

佢會用佢隻戰打;P
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-7-19 03:05:57

原帖由 幻乂影 於 2008-7-18 22:40 發表

佢會用佢隻戰打;P

咁如果人地用幻c或者ec,佢隻戰會點打@@?
作者: 盜墓賊老源    時間: 2008-7-19 14:42:12

原帖由 *緋雪夜* 於 2008-7-18 21:57 發表

我會首先閃影.......再毒........影縫.......再變獸.......放大定........變人毒佢......影縫........閃影..........變獸..........大定.........影縫.........毒.............應該死左= =
作者: 盜墓賊老源    時間: 2008-7-19 14:42:56

原帖由 幻乂影 於 2008-7-18 22:40 發表

佢會用佢隻戰打;P
我打咩職業都用賊打= =
作者: 盜墓賊老源    時間: 2008-7-19 14:43:24

原帖由 *緋雪夜* 於 2008-7-19 03:05 發表

咁如果人地用幻c或者ec,佢隻戰會點打@@?
我可以雙開呀嗎= =
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-7-19 17:06:00

總之盜學左破甲就好玩了
台灣個隻最強盜好似可以一分鐘內殺一隻8x戰
作者: 盜墓賊老源    時間: 2008-7-20 06:46:54

原帖由 *緋雪夜* 於 2008-7-19 17:06 發表
總之盜學左破甲就好玩了
台灣個隻最強盜好似可以一分鐘內殺一隻8x戰
咩lv= =???如果80lv或以上.........我都得啦!!!

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2