AGAMES 討論區

標題: 大家話幻c魔攻高定仙c魔攻高\/. [打印本頁]

作者: 幻乂影    時間: 2008-6-2 16:51:48     標題: 大家話幻c魔攻高定仙c魔攻高\/.

fd唔信幻c開哂技魔攻高d(-3-)佢話幻c係魔會高過仙....
你地俾d證據佢睇^3^

為左唔比有人一次過推起大量投票post,做成洗版既情況,我會將2個月以上發既投票post關閉。
by lam

作者: lamxdxd    時間: 2008-6-2 16:57:11

幻冇記錯ge話係魔攻高
仙法係魔會高
作者: 牛牛    時間: 2008-6-2 19:22:47

仙c魔攻同埋會心都高過幻c架
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-6-2 19:28:17

牛=  =我想問你...你知唔知幻有招野叫"虹光術"
作者: 牛牛    時間: 2008-6-2 19:29:05

:lol 佢都冇話計埋虹光術
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-6-2 19:31:42

無計都係一樣姐:lol ,無話邊個高d,計左無得玩:lol
作者: 牛牛    時間: 2008-6-2 19:33:59

虹光術唔係+好多,+埋都唔夠仙法勁
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-6-2 19:34:52

唔好傻啦,虹光4+160,仙c何來魔攻高丫,唔通佢1lv加3智!?仙係會魔高姐
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-6-2 19:35:44

同埋呢,睇清楚"fd唔信幻c開哂技魔攻高d(-3-)佢話幻c係魔會高過仙...."
作者: 牛牛    時間: 2008-6-2 21:10:21

仙法c真係會1lv加3智
作者: 俠客    時間: 2008-6-2 21:38:04

我個人認為仙c魔攻高d,but幻c雖然魔攻比仙c低左少少,但可以屈人,我之前用31仙都比26幻屈死左
而且我仲做過實驗,兩個12lv(仙同幻各1個)仙c魔攻比較高
講錯左5好笑我
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-6-2 21:41:30

我想問你個問題,你隻幻有無開”虹光術?”
作者: 俠客    時間: 2008-6-2 21:50:40

12lv幻學5到虹光術,遲d升埋16再試多一次
*為求公平起見,仙同幻打果陣冇+任何輔助技能
作者: 牛牛    時間: 2008-6-2 22:35:44

幻c得個屈字,正常公平起見,若幻c用虹光,亦要比仙c虹光,公平
作者: 俠客    時間: 2008-6-2 23:20:52

仙c都要幫幻+秘法祈福
作者: 牛牛    時間: 2008-6-2 23:29:12

秘法祈福冇咩用:L
作者: 俠客    時間: 2008-6-2 23:31:36

緊系有用la,快速回mp,我之前31仙打王都打到mp都冇曬
作者: 隱形人    時間: 2008-6-3 00:11:02

原帖由 牛牛 於 2008-6-2 23:29 發表
秘法祈福冇咩用:L

超有用-3-

用秘法既招式會加魔攻的!!

原本我都唔知的~~~係有個仙法朋友話我知!!
作者: ASZ    時間: 2008-6-3 05:48:45

緊係仙c魔攻高d la~~~~如果5係,仙c血又係最少,又冇定身招,輔技又少過人,咪死硬???我做過幻c同仙c................
作者: 癲櫻×﹏♀    時間: 2008-6-3 07:38:30

咁都係睇你計唔計虹光姐= =...
講咁多有鬼用 1 d話計 1 d話唔計
邊嘈得完==
作者: 老虎仔    時間: 2008-6-3 22:31:03

須然仙法高攻係人都知,但係大技多過你單技囉咁樣呀你幾高攻都冇用喇(比怪圍死你就真)
同埋仙d技係廢到爆囉
作者: 俠客    時間: 2008-6-3 22:38:22

55,認同
我之前升果陣用大技,比怪打死左勁多次,所以我只會系天女用黎玩
作者: lamxdxd    時間: 2008-6-3 22:42:05

原帖由 老虎仔 於 2008-6-3 22:31 發表
須然仙法高攻係人都知,但係大技多過你單技囉咁樣呀你幾高攻都冇用喇(比怪圍死你就真)
同埋仙d技係廢到爆囉

仙法升lv係用獸技
大技係團戰先有用
仙法單p係冇用...
團戰先係最有用
作者: 俠客    時間: 2008-6-3 22:49:21

我都系咁
but我成日開仙系天女狂用大技亂打人=-=大技真系太好玩
作者: jimmylo    時間: 2008-6-4 14:34:50

原本咁多人對仙法c誤解
仙法魔攻係最高(幻c同仙c都唔加技的話)
但如果幻c加左技,仙c就唔夠幻高攻
但魔會就一定係仙c高
屬性方面
仙c係唔會1lv有3點智+
最多只係+2
而正常黎講63-64lv的仙c已經同70lv的幻c相同甚至更高(唔信可以問湦赤鬼)
定性唔係好記得
但同級黎講仙c係比幻c高

以下有一個表可以更清楚:
龍治療師  虎仙術師  鵬幻術師
LV 28    28    28
HP 716   572   646
MP 795   1065  927
體力 46    35    40
力量 38    16    23
智慧 47    62    55
敏捷 31    23    22
定性 47    62    55
精神 46    60    61
物攻 114   48    69
物防 138   105   120
物會 2     2     1
魔攻 141   186   165
魔防 141   186   165
魔會 1     2     1
p.s:這是完全不含裝備和補助技能的狀態

作者: S!U楓    時間: 2008-6-4 15:49:47

原帖由 jimmylo 於 2008-6-4 14:34 發表
原本咁多人對仙法c誤解
仙法魔攻係最高(幻c同仙c都唔加技的話)
但如果幻c加左技,仙c就唔夠幻高攻
但魔會就一定係仙c高
屬性方面
仙c係唔會1lv有3點智+
最多只係+2
而正常黎講63-64lv的仙c已經同70lv的幻c相同甚至更 ...
哈巴copy落黎既=口=
講真...幻術唔用虹光就唔叫幻術喇....仙術係就係高魔攻過幻...
但係加左技就唔同....而且仙術冇「神技」...仙術跟本就係冇用-3-
幻術就唔同....幻術好玩而且技能多....好多人都覺得幻術好玩在佢既技
作者: jimmylo    時間: 2008-6-4 16:32:19

原帖由 S!U楓 於 2008-6-4 15:49 發表
哈巴copy落黎既=口=
講真...幻術唔用虹光就唔叫幻術喇....仙術係就係高魔攻過幻...
但係加左技就唔同....而且仙術冇「神技」...仙術跟本就係冇用-3-
幻術就唔同....幻術好玩而且技能多....好多人都覺得幻術好玩在佢 ...

但更加多人鐘意玩佢ge屈
作者: 俠客    時間: 2008-6-4 20:06:48

55,認同jimmylo,我之前31仙就系比隻26幻c屈死
作者: Oo雨龍oO    時間: 2008-6-5 14:28:22

需5需要  小弟黎 澄清1下"   (小弟係一個 低lv渺小的 仙法c)  以下純屬討論 本人都認為幻勁d ~

首先要 問1樣野先  你地所講的魔攻高 定義係咩?  係打怪扣得多d? or  齋睇 狀態入邊個魔攻?

如果係 齋睇"狀態"個魔攻  +左虹光的 幻  的確比 仙 高魔攻" ~~~~

but ~~~ 如果睇 打怪扣幾多的話 就5同啦wo~   你地大家都知 乜都 5+ 仙高d啦~

幻有 虹光 +魔攻  lv4 +160     姐打怪 打多50左右咋wo~

仙都有 祕法奧義 and 元素奧秘  lv4  wo   雖然冇係魔攻度+   但+左之後 打怪 打多120左右wo ~~~

最後一樣野:  小弟 e+ 係用 "人形" 升lv的~~~  :L
作者: 笨BE    時間: 2008-6-5 17:43:25

雨龍- -你叫低LV= =?
呃人><!
作者: 天天戀﹏。    時間: 2008-6-5 17:52:02

問下少女咪知囉a_a...
作者: 俠客    時間: 2008-6-5 17:57:54

用人= =
用獸打5快﹖﹖﹖
作者: lamxdxd    時間: 2008-6-5 18:00:19

原帖由 俠客 於 2008-6-5 17:57 發表
用人= =
用獸打5快﹖﹖﹖

或者佢係72lv↑
用新技打怪呢= =
作者: jimmylo    時間: 2008-6-5 18:44:29

仙c新人技出得好快
回得又快
好過用獸
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-6-5 18:48:51

睇左咁耐@@發覺有樣野咁多位誤會了~
幻c招虹光升到爆lv4都只係+80魔攻~唔係+160
其實最重要都係睇裝~本人係幻c而專玩魔攻的..不過數值..問下影楓哥哥吧a"a

作者: 俠客    時間: 2008-6-5 18:55:31

你話咩技先= =
我覺得幻c  d人技先勁
作者: S!U楓    時間: 2008-6-5 19:02:20

原帖由 *緋雪夜* 於 2008-6-5 18:48 發表
睇左咁耐@@發覺有樣野咁多位誤會了~
幻c招虹光升到爆lv4都只係+80魔攻~唔係+160
其實最重要都係睇裝~本人係幻c而專玩魔攻的..不過數值..問下影楓哥哥吧a"a ...
都係夜小弟弟認識D...
我冇玩幻好耐架喇...曙光新手A_A
作者: 俠客    時間: 2008-6-5 21:03:54

咁我去問佢點玩幻先
作者: 邀月    時間: 2008-6-6 10:09:18

仙c應該無論咩魔攻都高...
作者: S!U楓    時間: 2008-6-6 13:02:18

原帖由 邀月 於 2008-6-6 10:09 發表
仙c應該無論咩魔攻都高...
你錯喇....我宜家我地既最強幻術..夜小哥哥...
佢無論會心又好...魔攻都好..都係最強.......
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-6-6 13:11:09

原帖由 S!U楓 於 2008-6-6 13:02 發表
你錯喇....我宜家我地既最強幻術..夜小哥哥...
佢無論會心又好...魔攻都好..都係最強.......

魔會就唔知..不過魔攻就..xDDDDDDDDDDDD"""""""""""
作者: S!U楓    時間: 2008-6-6 13:13:15

原帖由 *緋雪夜* 於 2008-6-6 13:11 發表

魔會就唔知..不過魔攻就..xDDDDDDDDDDDD"""""""""""

唉...宜家D人都唔知幻術點玩...雖然係多左新手玩幻術....
不過個個都唔識玩...又成日死出天女...搞到D人覺得幻術好廢咁
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-6-6 13:17:37

原帖由 S!U楓 於 2008-6-6 13:13 發表

唉...宜家D人都唔知幻術點玩...雖然係多左新手玩幻術....
不過個個都唔識玩...又成日死出天女...搞到D人覺得幻術好廢咁

有d人仲好笑到話幻術玩魔會
正常一隻68lv幻c玩得勁最起碼都要過1400魔攻~
唔係唔好話打過千,打過900都有難度~
作者: S!U楓    時間: 2008-6-6 13:18:53

原帖由 *緋雪夜* 於 2008-6-6 13:17 發表

有d人仲好笑到話幻術玩魔會
正常一隻68lv幻c玩得勁最起碼都要過1400魔攻~
唔係唔好話打過千,打過900都有難度~
佢地太勁喇....
我懷念我隻影楓喔-33333-
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-6-6 13:26:25

原帖由 S!U楓 於 2008-6-6 13:18 發表
佢地太勁喇....
我懷念我隻影楓喔-33333-

好想要72lv技唷=V=到時唔知一招扣唔扣到過1500呢@0@"""
作者: S!U楓    時間: 2008-6-6 13:27:48

原帖由 *緋雪夜* 於 2008-6-6 13:26 發表

好想要72lv技唷=V=到時唔知一招扣唔扣到過1500呢@0@"""

我宜家專心升賊....點都要做最強賊=口口口口口口口口口=
作者: Oo雨龍oO    時間: 2008-6-6 13:58:22

如果 對方係戰- -  +上 最原始的魔防 +冇你過招的 抗性" 再+你d裝 and 杖"

1500絕對冇難度- -"    :lol   

另外順便1 宣傳下  小弟誠收 24+3- -"    74塔杆(3洞 or  +5魔會上)    意寄信比 Oo靇oO 寫埋賣咩- -:lol
作者: wuyiuchun    時間: 2008-6-14 17:57:35

我個人認為仙高魔攻dd囉
作者: !00~    時間: 2008-10-11 12:37:47

仙魔攻 比幻多=口=
作者: 影影    時間: 2008-10-11 12:39:28

仙法魔攻高d~我個人覺得~
作者: 藍妹    時間: 2008-10-18 13:08:03

仙師魔攻係高d
幻師係魔防勁
我係好耐好耐之前上官網睇既......(唔知衣家有冇比人改左)

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2