AGAMES 討論區

標題: 砰砰帳號被盜....賊人是誰? [打印本頁]

作者: nana912    時間: 2010-2-13 00:18:09     標題: 砰砰帳號被盜....賊人是誰?

2010年2月12日..下午4時左右...本人一回家就看到世頻有罵戰...

好奇追問下, 原來收購了 (id:砰砰哇) ac 的 玩家A....被人反爆了砰砰哇此帳號

佢地罵戰好激烈, 最後此位受害者 玩家A 去了差館...落左案...

相信大家都知道...網上盜竊係刑事...過去案例新聞報導不少...

而今次好thx..受害者 玩家A受訪

受害者 玩家A:我係2個月前向id:砰砰哇ac 的玩家B 收購了砰砰哇ac,
                   而家佢地等我整晒+20...唔夠打啦...就反爆個ac..拎埋d裝..改左pw
                   我唔知ams 個info要改囉..估唔到佢地咁衰囉...我一定要報警..追究...

me: 咁police點講?

受害者 玩家A: 佢地已經有id:砰砰哇ac 玩家的資料...而家等埋天羽方面的資料就可以行動

係到勸各位..網上盜竊係刑事..切勿以身試法...or 誤信人偷左冇事..查唔到..

(嚴重者( eg 有金錢交易...(即係買賣ac), 有預謀動機偷虛寶者, 會坐牢
輕則警司警戒+守行為一年....可能會留有案底)

唔好以為係虛擬世界冇事...而家科技先進..

PS:常改pw..收購人ac者記得小心改晒對方d email, pw同info...唔係就會俾壞人有機可乘!!

作者: wingsing0708    時間: 2010-2-13 00:48:27

哇 依家d人咁【詞語過濾】既

acc一有事第一時間查上一手用過既人啦

自首大事化小啦 新年搞呢d真係有排黑
作者: RAY6018    時間: 2010-2-13 00:56:59

妖,.,,,都唔知係咪佢自己DL埋D咩加速器比人爆AC架者-.-係度9 UP-.-
作者: nana912    時間: 2010-2-13 01:01:35

原帖由 wingsing0708 於 2010-2-13 00:48 發表
哇 依家d人咁【詞語過濾】既

acc一有事第一時間查上一手用過既人啦

自首大事化小啦 新年搞呢d真係有排黑

都係ga....唔死都一身散...起碼佢地d家人會知道先囉..
作者: nana912    時間: 2010-2-13 01:03:32

原帖由 RAY6018 於 2010-2-13 00:56 發表
妖,.,,,都唔知係咪佢自己DL埋D咩加速器比人爆AC架者-.-係度9 UP-.-

咁俾駭客偷..仲易搵返啦.....hahah..e d野..等差人查完咪知囉...

而家係當事人真係俾人偷左個ac..咁佢就有right 去報警..
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-2-13 02:40:05

希望報警e件事係真 唔係作出黎啦:em800_34:
如果係真既話 我都想快d知結果^^祝玩家A好運
作者: blowlok1    時間: 2010-2-13 05:03:43

大概估到邊條友仔做啦
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-13 09:45:36

真系呀- -
d人玩GAME玩到上曬腦,
真系沒修養。
作者: nana912    時間: 2010-2-13 13:07:31

原帖由 心霜乂碎 於 2010-2-13 02:40 發表
希望報警e件事係真 唔係作出黎啦:em800_34:
如果係真既話 我都想快d知結果^^祝玩家A好運

咁我可以100%  tell u 真係報左警....
你俾人打劫..你都會打999啦.....e d人..唔可以縱....
作者: nana912    時間: 2010-2-13 13:08:23

原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-2-13 09:45 發表
真系呀- -
d人玩GAME玩到上曬腦,
真系沒修養。

可能佢地以為網上偷野冇事ga...
e次就等佢地知..網上偷野係刑事囉...
e d 風氣不可長...
作者: nana912    時間: 2010-2-13 13:09:04

原帖由 blowlok1 於 2010-2-13 05:03 發表
大概估到邊條友仔做啦

e d等police  查啦...
查到邊個咪邊個囉...
作者: Mc.HcL    時間: 2010-2-14 00:02:46

唔通咁就要同玩家b講byebye:bang:
玩家b你唔好走呀:em800_47:
唔好拉玩家b住先啦:em800_27: :em800_27:
佢仲差我十幾粒優石架:em800_31: :em800_31:
係拉都等佢清左我果筆數先啦:yeah: :yeah:
作者: 小緣=]    時間: 2010-2-14 15:48:04

原帖由 nana912 於 2010-2-13 13:07 發表

咁我可以100%  tell u 真係報左警....
你俾人打劫..你都會打999啦.....e d人..唔可以縱....

咁又系既 有d人真系好比心機 用左好多錢去玩天羽 `
而家真系同打劫冇乜分別v___v `
不過我諗其實玩家b而家應該好驚..

原帖由 nana912 於 2010-2-13 01:01 發表

都係ga....唔死都一身散...起碼佢地d家人會知道先囉..

到時或者報紙會賣埋出黎`  大把人知道`
天羽咪當做下宣傳.. 但系多數會登埋玩家b系乜水`
到時就吾只屋企人會知道 `

原帖由 Mc.HcL 於 2010-2-14 00:02 發表
唔通咁就要同玩家b講byebye:bang:
玩家b你唔好走呀:em800_47:
唔好拉玩家b住先啦:em800_27: :em800_27:
佢仲差我十幾粒優石架:em800_31: :em800_31:
係拉都等佢清左我果筆數先啦:yeah: :yeah: ...

我覺得你好明顯話果個系呀邊個邊個囉-_-`
你心情似乎激動左小小啵-_-`
作者: ovid17    時間: 2010-2-14 20:18:14

好彩我有優石都唔洗比佢姐:em800_52:
作者: justforfun2    時間: 2010-2-15 11:24:44

比人爆個個真係慘
作者: RAY6018    時間: 2010-2-15 13:32:18

:em800_34: :em800_34: :em800_34: :em800_34: :em800_34: 砰狗成日屈人架啦-.-自己開加速..又走黎問我用邊隻加速-.-真係想死~用得外掛預左比人爆架啦-.-
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-2-16 02:24:34

原帖由 nana912 於 2010-2-15 04:14 發表

咁以你ge智慧...你會唔會咁得閒去爆個1lv ac??

如果個人我好好唔like ge...我會ga...:lol..就好似d7-11俾人偷香口膠都打999啦..

爆ac有好多方法的 或者感岩撞到個ac同pw尼@@雖然機會微 但唔代表冇機會xD
作者: 唯愛乂星    時間: 2010-2-16 21:54:22

樓上扼分~

-----------------------------------------------------------
@_@~砰砰5好彩姐~._.
作者: abg4b10    時間: 2010-2-18 12:47:47

我又呃
補字補字~

有好戲睇-
食出前一丁先~
作者: 我最型    時間: 2010-2-18 14:04:18

更新緊上黎打下字先><
捉左玩家B未
快D替天行道啦
作者: colatsun    時間: 2010-2-18 15:34:28

邊個咁衰?拉到人未呀?call pc喎=.=

作者: 我最型    時間: 2010-2-18 15:54:43

原帖由 colatsun 於 2010-2-18 15:34 發表
邊個咁衰?拉到人未呀?call pc喎=.=

HI你仲未俾人拉既?
作者: 唯愛乂星    時間: 2010-2-18 15:56:31

:em800_89:拉咩~~~冬冬=.=
-------------------------------
好怪=3=~!
作者: joensr250    時間: 2010-2-19 02:55:49

我又唔信告得入....:em800_52:
拉到人..你拎得返個ac玩既..我即del ac:em800_52:
呢d野口講口賠姐....又冇白紙黑字記得你買賣個ac...就算你入左錢有入數紙都吹人唔脹啦...
大家當d差佬傻嫁咩....人地一睇....冇証冇據...鬼得閒理你...你等下先..我地查緊..有消息通知你!!.:em800_111:
等到天羽收左皮都唔知查到未....:em800_05:

作者: 心霜乂碎    時間: 2010-2-20 02:46:13

係WO話時話 都查左好耐...
作者: nana912    時間: 2010-2-22 00:08:41

好似砰威上左差館....唔知點呢...0.0..但見砰砰d裝俾人拎返晒
作者: joensr250    時間: 2010-2-22 14:43:56

拎返d裝咋.....個ac拎唔返:em800_08:
好彩...拎返我咪要del ac囉...:em800_52: :em800_52:
作者: joensr250    時間: 2010-2-22 14:47:24

原帖由 nana912 於 2010-2-22 00:08 發表
好似砰威上左差館....唔知點呢...0.0..但見砰砰d裝俾人拎返晒

拎返咪比你用囉....得你上到150姐....:em800_05:
又或者你賣個ac比佢..佢咪又用得d裝囉:em800_35:
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 15:47:51

原帖由 nana912 於 2010-2-22 00:08 發表

但如果真的裝拿回 ac沒有拿回 這可能是不對路的情況喔
如果真的被爆 應該是一切都拿回吧?
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-2-22 16:36:38

ac同裝都係玩家心血=.=邊有理由正係比裝 隻ac唔比~.~"!
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 17:46:51

原帖由 心霜乂碎 於 2010-2-22 16:36 發表
ac同裝都係玩家心血=.=邊有理由正係比裝 隻ac唔比~.~"!

那可能實情是砰砰哇ac沒有被爆 或其他理由啊
真相是如何真的得他們自己知:'(
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-22 17:52:22

砰砰AC裝備本身沒有6品的,
那麽為什麽裝備不能歸還?
等我買番來給娜娜子就得啦A_A
咁就唔需要你個AC啦,
男仔裝備就留給其他人啦-_-"
作者: nana912    時間: 2010-2-22 18:44:15

原帖由 joensr250 於 2010-2-22 14:47 發表

拎返咪比你用囉....得你上到150姐....:em800_05:
又或者借你賣個ac比佢..佢咪又用得d裝囉:em800_35:

我似咁stupid???借同賣係2樣野...
作者: nana912    時間: 2010-2-22 18:46:38

原帖由 南北杏 於 2010-2-22 15:47 發表

但如果真的裝拿回 ac沒有拿回 這可能是不對路的情況喔
如果真的被爆 應該是一切都拿回吧?

咪就係因為sell ac的人奸....買ac的人疏忽....俾奸人有機可乘囉...

整裝的數據可以搵到...自然俾返整ge人..

面交..仲要冇第三者陪同下交收...d人而家反口..話冇放過...冇收過..果hkd$1300囉...
作者: nana912    時間: 2010-2-22 18:47:34

原帖由 南北杏 於 2010-2-22 17:46 發表

那可能實情是砰砰哇ac沒有被爆 或其他理由啊
真相是如何真的得他們自己知:'(

你地唔好同奸人交收ac啦= ="...交收時醒水少少..
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-22 18:52:39

其實如果當時放左,
如果可以叫放AC人聲明已放AC給XX玩家的話,
就可以給全天羽玩家做人證呀!
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 19:10:04

原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-2-22 18:52 發表
其實如果當時放左,
如果可以叫放AC人聲明已放AC給XX玩家的話,
就可以給全天羽玩家做人證呀!

這是沒用喔 我在台灣都知最有力是証據喔
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 19:11:38

原帖由 nana912 於 2010-2-22 18:46 發表

咪就係因為sell ac的人奸....買ac的人疏忽....俾奸人有機可乘囉...

整裝的數據可以搵到...自然俾返整ge人..

面交..仲要冇第三者陪同下交收...d人而家反口..話冇放過...冇收過..果hkd$1300囉... ...

啊 我不能單信一面的說話 我不是當時人
但現在 一方說賣 一方說沒有賣 真的是難分真與假
但現在沒証明情況下 真的只是見到ac沒有賣過喔
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 19:12:38

原帖由 nana912 於 2010-2-22 18:47 發表

你地唔好同奸人交收ac啦= ="...交收時醒水少少..

我不能和港人交收:$
作者: wongkingwai    時間: 2010-2-22 22:43:36

原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-2-22 18:52 發表 其實如果當時放左,如果可以叫放AC人聲明已放AC給XX玩家的話,就可以給全天羽玩家做人證呀!

聲明:黃勁威的ac放了 @___@
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 23:29:30

原帖由 wongkingwai 於 2010-2-22 22:43 發表

聲明:黃勁威的ac放了 @___@

ok 明白了
作者: nana912    時間: 2010-2-24 22:40:35

原帖由 南北杏 於 2010-2-22 23:29 發表

ok 明白了

你真係少玩天羽...一手砰砰放左ac俾人..就好多人都知= ="...
作者: 南北杏    時間: 2010-2-24 22:47:51

原帖由 nana912 於 2010-2-24 22:40 發表

你真係少玩天羽...一手砰砰放左ac俾人..就好多人都知= ="...

我不是常玩
但是我很早已經有玩了喔
作者: nana912    時間: 2010-2-28 23:08:10

原帖由 南北杏 於 2010-2-24 22:47 發表

我不是常玩
但是我很早已經有玩了喔

but..e個post係想俾大家知= =..爆人ac係唔岩ge= =..:thumb:
唔可以咁做..:no:
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-3-2 22:06:45

原帖由 nana912 於 2010-2-28 23:08 發表

but..e個post係想俾大家知= =..爆人ac係唔岩ge= =..:thumb:
唔可以咁做..:no:

多謝你寶貴既意見@@/提醒@@!!!!
但係我都係好想知你所講既『賊人是誰』
作者: haiabc123    時間: 2010-3-3 18:22:03

好彩我ac廢冇人爆
作者: 小桔子    時間: 2010-3-4 21:45:34

咁俾駭客偷..仲易搵返啦.....hahah..e d野..等差人查完咪知囉...

而家係當事人真係俾人偷左個ac..咁佢就有right 去報警..
作者: tom1998191    時間: 2010-5-13 16:53:49

比人爆is慘
作者: king1612    時間: 2010-5-16 17:23:38

好多人都因為廢事屋企人知唔報警
想私下搞掂..講真.唔報根本追夠唔到
天羽又冇d咩機制俾人翻查d ac幾耐幾耐之前同過咩人交易.俾咩人殺左
唔報警就搵唔到兇手
搞到d人狂爆人ac.因為知道只有少數人會報警
講真.gm又唔捨得話del果d人既ac當罰
搞到爆ac風愈黎愈勁
俾人爆左ac既人多數唔玩..搞到d人係咁流失:bang:
作者: tom1998919    時間: 2010-5-17 19:47:03

我好激動,想@*&%#@

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2