AGAMES 討論區

標題: 呢隻game所玩既人有?這是一篇給GM &玩家的文章!(比較長 但請耐心看) [打印本頁]

作者: 南北杏    時間: 2010-2-20 04:42:26     標題: 呢隻game所玩既人有?這是一篇給GM &玩家的文章!(比較長 但請耐心看)

五鈴羊,水靈子,AYUMI,娜娜子,我最型,黃勁威,砰砰哇,優質股,惡魔R,薯仔,笨乂小迪,KAS弒血,呂布,老鷹,笨笨de小龍,孤獨寂寞,怪胎洪生,醒目羊羊,千里,啡色瞳孔,大mei,巴小b,小同,麒麟仔,乂紫陵,cathyyyy

我知道我當然說唔晒,但我諗已經說出了天羽的核心人物吧?
說漏的希望不要介意 我知還有很多,但上面既人無咩邊個不認識他們吧

竟然是不達30名..我相信天羽不會就此滿足吧
我亦知道alta不只天羽一隻game 而且也開了一段時間 可能在打理方便時間會小一些 但也希望不要丟底
一直支持的玩家喔~!
天羽還不趕快推出新活動 人流而經維持了一段時間
看到天羽不斷是推出 一些為公司賺錢的方法
最初是5品裝 配10星 當初已經很難的了
然後離普的是還有聚魂石 而且初出時價格不平宜

近期還推出了6品裝
一次比一次離普竟然是開放了+20..雖然是很難的,但都會有人去沖
然後到藍眼石了 根本是一些恐布又令到新玩家而無奈的物品
只要有藍眼石 可以把攻轉換成更高攻..

其實帶出另一點 , 令到十分不平衡....我相信全天羽80%以上玩家也會認同,認同請支持這post

當然公司推出遊戲其目的是賺錢
但希望也能為玩家著想一點
不要盲目的出7品+30 那些

玩家只求得到快樂,開心
能創造一些新活動 比起 賺小小錢 我認為會較開心

所以希望gm能夠開一個post又好 當搞一個活動又好
收集玩家的意見,希望玩家提供一些新活動(當然要詳細及玩法等等)
收集意見也可以當作活動 就如好文章等等
當然可以象徵式給回10分,最好當選的活動才給一些大獎

我諗大家都唔想在一隻日日只在等打王的遊戲玩吧?
在假期我留意到連打王的人都開始小了 都只是我一開始說的人

所以現在希望一玩家一留簽名在這post 支持我以下的point!
1.希望GM不要再亂出6品裝 那些物品 請先平衡過(5品,6品裝能力可以差多麼遠啊)!
2.希望GM開一個POST收集民意的活動,令天羽生動不要只是打王,打王和打王<<這是重點來
3.開放新的地圖
4.最初我也不認同有人說hkd是皇道 當然這是對的 但開始變作一定要hkd才能玩落去
5.希望GM能親身進入遊戲體驗下 現在玩家的情況

我會每天更新誰加了名字落去
我先簽個名:
南北大使

作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-20 10:49:14

關啡色咩事=0=
話啡色勁,咁7仔算點@@"
我呢- -+
作者: 南北杏    時間: 2010-2-20 13:08:44

我沒有說誰人勁誰人廢
只是說出常玩的玩家
作者: 唯愛乂星    時間: 2010-2-20 13:11:49

我呢:bigcry: :bigcry: @___@沒人識我
------------------------------------------
人緣差=3=
作者: joensr250    時間: 2010-2-20 13:31:42

推~~~~~~~~~寫得好:em800_111:
作者: abg4b10    時間: 2010-2-20 13:40:21     標題: 回覆 樓主+4樓 的帖子

星星,我識你v3333v
---------------------------------------
仲有我呢
我都常搶王,又冇名,有冇搶同搶5搶到係兩回事
算,都冇人識我,同星星一樣,人緣差
作者: 南北杏    時間: 2010-2-20 13:40:34

不是不認識 只是打出了比較核心的人物
我上說的名字我想他們無人不曉吧
作者: 小緣=]    時間: 2010-2-20 13:41:26

原帖由 唯愛乂星 於 2010-2-20 13:11 發表
我呢:bigcry: :bigcry: @___@沒人識我
------------------------------------------
人緣差=3=

因為我們不是核心人物` :yeah:
不過 星星的人緣倒是很好喔a_a`

---

其實天羽更新了那個多的東西;
也是為了金錢;
而忽略了大部分玩家;`

玩家只求得到快樂,開心

這點我是同意的;`,
  有時回想起來 以前天羽沒6品裝;`+20的時候;
  人流還有很多 還有很多人很高興的在玩天羽;
  但現在呢`?  有多少人還在玩天羽`?
現在每天上線的 大概只有核心人物;
以及小部分人士吧;!`

作者: 南北杏    時間: 2010-2-20 13:43:46

原帖由 小緣=] 於 2010-2-20 13:41 發表

因為我們不是核心人物` :yeah:
不過 星星的人緣倒是很好喔a_a`

---

其實天羽更新了那個多的東西;
也是為了金錢;
而忽略了大部分玩家;`

玩家只求得到快樂,開心
這點 ...

我覺得5品配10星+10 已經是極限 因為還可以玩一點點的技術
現在真的沒眼看了
希望gm看到能打救下我們這一班不起眼的玩家
作者: 小緣=]    時間: 2010-2-20 13:57:02

原帖由 南北杏 於 2010-2-20 13:43 發表

我覺得5品配10星+10 已經是極限 因為還可以玩一點點的技術
現在真的沒眼看了
希望gm看到能打救下我們這一班不起眼的玩家

就是這樣; 實力嚴重不平衡`;,
使部分玩家被欺壓;;
這就是玩家流失的其中一個問題`.

公司推出遊戲;;
目的當然是因為希望能夠賺錢;;
但是如果再這樣下去,`
人流少了;` 即使還有玩家再玩;`
但對公司來說 足夠嗎`?
靠部分玩家以維持遊戲及賺錢;`
足夠麼 ?`

公司大概已經盲目為了金錢;
無視其他玩家.`
作者: 南北杏    時間: 2010-2-20 14:10:17

原帖由 小緣=] 於 2010-2-20 13:57 發表

就是這樣; 實力嚴重不平衡`;,
使部分玩家被欺壓;;
這就是玩家流失的其中一個問題`.

公司推出遊戲;;
目的當然是因為希望能夠賺錢;;
但是如果再這樣下去,`
人流少了;` 即使還有玩家再玩;`
但對公司來說 足夠嗎`?
靠 ...

我不太同意你所說
由出了六品裝基本上已經很不平衡了
大家都強了 而王沒有被強化
令玩家都快了

使部分玩家被欺壓;;我是一名長期玩的玩家 ,但不是很高等級 只是剛剛100等
但還可以還未受到欺壓
我深信你不搞人 別人也不會搞你吧

現在我想能夠出新活動才能打救天羽
這是急的一項事情
我想大家都認 同?
作者: 水靈子    時間: 2010-2-20 15:05:06

:yeah: 第2名ar:time:
作者: 南北杏    時間: 2010-2-20 15:18:11

原帖由 水靈子 於 2010-2-20 15:05 發表

請不要胡亂猜測
這不是一個實力排行榜 不先分先後次序
只是一個清單 列出人物
不要誤會
作者: 小緣=]    時間: 2010-2-20 16:14:30

原帖由 南北杏 於 2010-2-20 14:10 發表

我不太同意你所說
由出了六品裝基本上已經很不平衡了
大家都強了 而王沒有被強化
令玩家都快了

使部分玩家被欺壓;;我是一名長期玩的玩家 ,但不是很高等級 只是剛剛100等
但還可以還未受到欺壓
我深信你不搞人 別 ...

我所說的只是意見;;`

原帖由 水靈子 於 2010-2-20 15:05 發表

核心玩家 :fly:
作者: 南北杏    時間: 2010-2-20 16:51:39

原帖由 小緣=] 於 2010-2-20 16:14 發表

我所說的只是意見;;`

核心玩家 :fly:

只是一些較常見的玩家而已
作者: 千里    時間: 2010-2-20 18:37:28

如果係講核心玩家GA話,我當之無愧:lol
因為由佢開SER玩到E+,果時好好玩,E+難講LO
作者: 南北杏    時間: 2010-2-20 18:49:38

原帖由 千里 於 2010-2-20 18:37 發表

以你而家的狀況黎玩都已經算核心
你可想而知天羽既情況係點
作者: abg4b10    時間: 2010-2-20 19:11:03

小緣變到好文雅-0-
------------------------------
其實千里講D野我好認同
本人在舊波板Ser是一名老手(算是吧)
由舊波板Ser開Ser就玩了
一開始是很好玩,但是GM越出都是一樣的活動,也令遊戲越變越悶
唔講住-0-沖涼先-0-
作者: 南北杏    時間: 2010-2-20 19:24:35

原帖由 abg4b10 於 2010-2-20 19:11 發表
小緣變到好文雅-0-
------------------------------
其實千里講D野我好認同
一開始是很好玩,但是GM越出都是一樣的活動,也令遊戲越變越悶
唔講住-0-沖涼先 ...

你那些算活動嗎?
我想說一個好的活動更勝10個馬虎的活動
作者: 小緣=]    時間: 2010-2-20 19:37:59

原帖由 千里 於 2010-2-20 18:37 發表

OH  千千 ` :fly:
好掛住你 ` :bigcry:

原帖由 abg4b10 於 2010-2-20 19:11 發表
小緣變到好文雅-0-
其實千里講D野我好認同
唔講住-0-沖涼先 ...

真面目吾好咁快比人知住xdxd
講下姐`  其實我1向都好文雅`:yeah:
其實而家天羽既活動 …
我根本冇個想玩 -_-`;;
所以最近都冇乜點上線 -____-;,`

作者: 南北杏    時間: 2010-2-20 23:44:11

估唔到無人支持我這簽名活動
作者: wongkingwai    時間: 2010-2-21 01:01:08

我都有名 @__@
作者: wongkingwai    時間: 2010-2-21 01:02:45

但我已經沒玩了 @____@
作者: MYSH    時間: 2010-2-21 03:09:55

說什麼好呢..先看看由台灣天羽團隊所打出的文章吧, 但都已是十月時的了, 那是天羽玩家開始流失的時候

http://www.wretch.cc/blog/featherblog/10843937

看過後都不知道該說什麼..配合部落格的配樂, 當初天羽帶比我的回憶都好像出來了..現在的天羽再很難給予這種感覺吧

剛剛天羽封測完後, 我便從廣告的途徑接觸到它, 一開始時感覺真的不錯, 最重要是它真的能讓我感受得到現實中得不到的東西..遊戲感覺很休閒, 剛接觸來說真的很吸引, 而且廣告的效用下, 伺服器都接近爆滿了, 要組隊十分容易, 簡易的交友及聊天系統..有趣的表情符號..惡搞的文字表情..舒服的人物及畫面也令我們輕鬆識到很多朋友.剛開始的天羽是最令讓我們得到友誼的, 這是天羽吸引我直至現在的原因.
以上都係起初天羽的優點..無可否認它能讓玩家感受到單純的遊戲快樂, 但這不是永恆的.

推出愈久, 遊戲所發現的問題便愈來愈多, 面對的困難亦是數之不盡.有人會怪罪於HKD戰士, 但其實早在遊戲公測時他們便已存在, 只是那時官方還未推出過份明顯的一項又一項賺錢措施, 因此HKD戰跟普通玩家的差距還未至於太大.至於遊戲中的BUG, 玩起來是有點煩, 但它們不是衰落的主要原因, 就算我們的好友list再消失多少次, npc的說話再有多少是亂碼, 也不是我們離開一隻好遊戲的真正原因吧?

天羽的地圖我覺得還真美, 但有多少玩家是曾欣賞過呢?從新手階段的地圖都是陽光普照的, 愈後期便開始黑暗起來, 還有點淒寒的感覺..這跟天羽的前境有點相似吧! 地圖是美, 但實用性不高, 掛機經常卡位.我要說的不是純粹地圖, 而是天羽的遊戲性.

相信很多老玩家還記得以前有一隻專在流沙古域欺負新手的普陀大佛吧! 那時我地還未有5品裝, 每在流沙掛機都會不小心招惹到這邪教教主被他打往地獄! 我們還嘗試過趕往一線丘練等來避他, 雖然我們都未嘗過搶王的快感, 但我們還會開開心心的一起組隊燒卷, 刷副本, 山野妖, 專職任, 打妖魔(那時來說幾十萬經驗值已經是寶藏了), 小雞, 靜待8點鐘的問題(上頭十後的經驗多得嚇死人)..那時每天充實但快樂的行程.

直至有玩家開始轉了全身5品裝, 搶王風便開始與起了吧.誰也想當王喊最後名字的人, 這些甜頭不多, 但卻吸引. 隨後推出了愈來愈多boss, 趺落的寶物也隨等級變得豐富, 能者居之.裝強就是一切的說話便開始出現了.天羽BOSS變得是為了HKD戰士而出的, 高攻的優待也變得誇張, 防高便能吃王. 這些東西吸引了不少玩家投資金錢下天羽, 換來的或是為了征服世界, 觸享BOSS的待遇.波板糖SER便曾有一段很長時間的115王是同一隊人包吃的, 雖然現在情況也差不多..這足以看見HKD在天羽世界是多麼重要吧
BOSS大量的經驗值吸引了不少玩家, 吃王比什麼都好升, SAD BUT TRUE..搶王便成了天羽唯一可做的事情, 8點鐘做什麼?當然是等王出吧..再沒人會記得有什麼東東問答, 做任務更加是多餘.一隻小王的經驗值還比你做整天任務多吧?傻的才會去幹

久而久之, 天羽世界變得沈悶, 變得現實, 想從中得到的東西似乎變得沒有價值, 要留下來談何容易?都是有遺憾的回憶才是最美的, 或許離開是玩家最好的選擇吧..
作者: MYSH    時間: 2010-2-21 03:14:06

原帖由 南北杏 於 2010-2-20 23:44 發表
估唔到無人支持我這簽名活動

說起來是支持, 但問題不是出一兩個新活動便能解決
況且..天羽玩的人已經那麼少, 會上來這個版的還不是那數個玩家, 期望不要太大喔.
作者: 南北杏    時間: 2010-2-21 13:21:50

喔 我沒留意台灣那方便的事
估不到竟然是天羽團隊自己打出來:@ :@
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-21 18:18:46

唉,天羽宜家有幾多人玩呀?
我覺得天羽噶出路有一個,
就系開新ser,(菜鳥ser)
沒左變態裝備,沒左星星。
作者: 南北杏    時間: 2010-2-21 21:34:10

原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-2-21 18:18 發表
唉,天羽宜家有幾多人玩呀?
我覺得天羽噶出路有一個,
就系開新ser,(菜鳥ser)
沒左變態裝備,沒左星星。

這個是沒可能
只希望救得一d得一d
希望gm做下野
其實我玩左好耐都不覺得gm 有盡力地為天羽做野
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-2-22 01:48:10

我其實幾同意樓主講法  
出左感多勁裝 我明白人當然要不斷向上的
但推行過快了 五品裝 六品裝 10星 +20 一切都太快了
個個都幾萬血 有人可能超過10萬tim
感祭師既加血技能 仲有咩用!!?
就算技能升得高 精神升得高 都補到冇mp啦
即係話祭師有幾招可以作廢了
同埋我有種想法-0-"
我希望gm會推出技書 我覺得e家d技能對老手黎講 的確可以說是玩厭了
我建議gm可以推出d新技書 至於獲得方法
可以有好多種
1. 打boss(當然要設定到 50lv打5x lv 唔好打太高,100lv打10x 唔好太高唔好太低)
2.抽箱
等方法
以上只係我個人意見 不喜勿踩!!
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 15:44:04

原帖由 心霜乂碎 於 2010-2-22 01:48 發表
我其實幾同意樓主講法  
就算技能升得高 精神升得高  ...

嗯 其實有很多野可以發挖
但問題是gm 會否take action
因為由gm搞出來的活動給我感覺是gm都不太想理會
竟然搞出一個入元寶..
入6萬元有一隻花仙子boss寵 這些..根來是.....我都無言了
我相信有了這花仙子 也沒太大作用
可能跟普通寵一樣 or 還比它們廢
真的只能夠為了賺錢嗎?
作者: 心領=)    時間: 2010-2-22 17:23:59

e.............cathy呀:victory:
baby i love u:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 17:46:01

上面的人是進來示愛啊?
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-22 17:48:39

天羽現在失去人流的原因都是主要因為世界BOSS的經驗過多!
不過如果現在關閉經驗又會令到等級不平衡,
所以如果可以-低競爭性的話。
例1:使得世界BOSS可以像VIPboss一樣出現,並且可以一隊人進行挑戰或以上(就像可以開設房間差不多,每個房間一個BOSS),這樣至少可以保留現在玩天羽的人流,並且會有玩家為了推倒世界BOSS而投資真錢(因為花仙子實在太強)。
例2:使得世界BOSS只會在部落營地出現(就像討伐任一樣),這樣可能可以使得實力強的人因為吃不了BOSS而分離前往其他部落,可以將部落實力平衡化,然後落日城不會變成夢旋唯我獨尊。
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 19:21:05

原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-2-22 17:48 發表
天羽現在失去人流的原因都是主要因為世界BOSS的經驗過多!
不過如果現在關閉經驗又會令到等級不平衡,
所以如果可以-低競爭性的話。
例1:使得世界BOSS可以像VIPboss一樣出現,並且可以一隊人進行挑戰或以上(就像可以開設房間 ...

啊 沒關西啊 經驗都沒最重要的關係啊
雖然我沒打開不太清楚
但客觀地看都是公平的喔 好像115lv的boss 有pk來會有人pk
但其他都未影響
但現在大家都一向升到等 所以影響大小真的不太清楚
我自己是沒有打王 只打過數次流沙古城的boss
其他都是燒卷 打怪喔 也很好
但天羽真的缺小活動 如果人流也沒有 就算boss 多少經也沒用啦 都沒用打了:'(
啊 城戰 我真的心服口服
雖然是夢幻旋律佔領 但只怪自己技不如人
遊戲始中有分勁和廢 :'( 沒計子的了
是這樣的啦~要公平只有單人遊戲
如果真的不滿意 你只能夠轉遊戲啊

作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-22 19:23:39

原帖由 南北杏 於 2010-2-22 19:21 發表

啊 沒關西啊 經驗都沒最重要的關係啊
雖然我沒打開不太清楚
但客觀地看都是公平的喔 好像115lv的boss 有pk來會有人pk
但其他都未影響
但現在大家都一向升到等 所以影響大小真的不太清楚
我自己是沒有打王 只打過 ...
經驗很重要的說,
經驗多了,就會多人變強,
然後就會造成天羽平衡實力的局面。
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 19:27:23

原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-2-22 19:23 發表
經驗很重要的說,
經驗多了,就會多人變強,
然後就會造成天羽平衡實力的局面。

不知道喔
因為我個人不計較強與弱
只要本身不得罪人 就算別人多麼的強 也不會傷害我 可能還做成朋友一起玩
古語有云: 多一個朋友好過多一個敵人啊嘛

我只得100lv 玩了很久啦 都算開心 不過不失:lol
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-22 19:32:08

原帖由 南北杏 於 2010-2-22 19:27 發表

不知道喔
因為我個人不計較強與弱
只要本身不得罪人 就算別人多麼的強 也不會傷害我 可能還做成朋友一起玩
古語有云: 多一個朋友好過多一個敵人啊嘛

我只得100lv 玩了很久啦 都算開心 不過不失:lol ...
在香港服,
在PK場BOSS裏面,
無論你是誰,
都會有人為了搶名而去殺人。
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 19:34:51

原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-2-22 19:32 發表
在香港服,
在PK場BOSS裏面,
無論你是誰,
都會有人為了搶名而去殺人。

啊 是星期5活動?
我在上班:lol 好像一次還沒打過
但在pk場殺人好像沒問題喔
GM 又有提醒喔
注意事項:

2) 比武場為自由PK地圖,請各勇士小心大BOSS以外的攻擊。
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-22 19:44:20

原帖由 南北杏 於 2010-2-22 19:34 發表

啊 是星期5活動?
我在上班:lol 好像一次還沒打過
但在pk場殺人好像沒問題喔
GM 又有提醒喔
注意事項:

2) 比武場為自由PK地圖,請各勇士小心大BOSS以外的攻擊。 ...

所以才說經驗很重要哇。
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 19:54:10

原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-2-22 19:44 發表

所以才說經驗很重要哇。

嗯啊 河水不犯井水 你不打人 應該沒人打你吧
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-22 20:26:31

原帖由 南北杏 於 2010-2-22 19:54 發表

嗯啊 河水不犯井水 你不打人 應該沒人打你吧
為了搶王,
那些人都會殺令到名個個人
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 20:55:16

原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-2-22 20:26 發表
為了搶王,
那些人都會殺令到名個個人

這就是活動的義意喔
gm在PVP場舉行 就是可讓玩家PK
現在GM都產生了星期二晚的另一活動 那就沒有PK喔
所以是正常的現象
作者: 水靈子    時間: 2010-2-22 20:56:10

我唔係成日玩啵。。 。。 。。。。。。
作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 20:58:24

原帖由 水靈子 於 2010-2-22 20:56 發表
我唔係成日玩啵。。 。。 。。。。。。

那不清楚啊 經常看到你在線
就算這幾天零晨時間也在喔~
包括所有打王時間喔
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-22 21:00:22

原帖由 南北杏 於 2010-2-22 20:55 發表

這就是活動的義意喔
gm在PVP場舉行 就是可讓玩家PK
現在GM都產生了星期二晚的另一活動 那就沒有PK喔
所以是正常的現象
所以說經驗是必須的嗎= =
作者: bRown'    時間: 2010-2-22 21:05:25

哎..樓主你果然未玩過比武場活動, 仲未了解裝強係天羽係幾咁重要

部落伐鳥任, 只要你裝強夠頂, 每日打兩次的經驗值及寶係你安守本份地燒足成日卷都得唔到的
115王, 小圈子式活動, 自己人名的快殺吧, 所有的他們都包起了.  高攻才是王道, 你能搶走嗎?
星期五那個王者什麼什麼, 專為"最強"的部落而設的, 強的愈來愈強, 無能者永遠都係失敗的在一旁燒卷
落日城戰, 人家所說的"人以群分", 精英中的精英, 唔同部的都別哂心機吧
星期日團隊比武, 團結的一群精英, 分開組分身拉低全隊平均等級, 讓人家越級挑戰都別讓我們輸啊..比武是我們包辦的.最後四強都係同一個部, 名副其實最強對最強:白目vs白目
自私既人永遠唔會認自私, 個堆人走埋一齊叫作"夢幻旋律"..有你玩冇人玩, 最後淨低佢地全部一齊上哂150玩到如日中天, 永遠只有佢地開心, 唔需要亦冇必要理其他人.  最後, 天羽=夢幻旋律, 是單機game來的

星期六至日都是hkd戰士無限優待日..這就是天羽的敗筆

作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 21:19:52

原帖由 bRown' 於 2010-2-22 21:05 發表
哎..樓主你果然未玩過比武場活動, 仲未了解裝強係天羽係幾咁重要

部落伐鳥任, 只要你裝強夠頂, 每日打兩次的經驗值及寶係你安守本份地燒足成日卷都得唔到的
115王, 小圈子式活動, 自己人名的快殺吧, 所有的他們都包 ...

部落鳥任,我部落殺了:lol 有25500000經 算不錯的新加項目喔, 單人是打不到 為有集合團隊力量
115王 他們殺人好像會紅名趺裝喔 :hug:
星期5王 我見到好多人也吃到啊,但自己沒有親身進去 都是看公告得知, 都有不同人士能殺到王
部戰 我無言 因為不夠打:lol  但始於都要有一個是城主 不能每次也這樣說喔 我們一起拉走AYUMI 幫手攻城吧:time:
說到比武我也認同 ==分得不好 我100LV可以對12X LV啊 慘敗T_T
我在落日城也很好啊,我未試過入夢幻喔,好像也有不是夢幻的人也升得很高喔 ,剛查回最強實力榜
砰砰哇 娜娜子 第8,9跟10名 也好像不是 也能升得起喔~

我不太清楚但你這樣說 如果我入了他們部,那便會有歡樂喔?真的想試試:L
作者: bRown'    時間: 2010-2-22 21:35:16

提伐鳥任只係想講佢對裝備須求好大, 打得贏的不是很多, 有些人會用低價速銷既手段賣出寶物, 為的當然是趁沒多人打到前賺錢吧
115王佢地可以話係"唯我獨尊", 有人做打有人搶名, 團隊精神係有, 但會唔會有點獨食? 你能唔能夠講出有能打甩佢地裝既人有幾多個?
落日城應該係比所有人參與吧, 一個部落獨大唔係一件好事, 天羽不應該實行一皇政策喔
最強實力榜十個有七個都是了, 其中有一個ac而家唔知算係邊個
加入佢地應該會吧, 睇起來好團結, 但小心獨食難肥

作者: 南北杏    時間: 2010-2-22 22:24:23

原帖由 bRown' 於 2010-2-22 21:35 發表
提伐鳥任只係想講佢對裝備須求好大, 打得贏的不是很多, 有些人會用低價速銷既手段賣出寶物, 為的當然是趁沒多人打到前賺錢吧
115王佢地可以話係"唯我獨尊", 有人做打有人搶名, 團隊精神係有, 但會唔會有點獨食? 你能 ...

討鳥任真的幾好玩雖然很難打
但都不錯:lol :lol
115我自己就真的沒去打過喔
但是我有時見到時我最型 有時是薯仔 有時是老鷹 或其他人 連永恆記憶 (佢仲低lv過我:'( )也試過:L
我估不會獨食吧 不知了@@
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-2-24 00:45:50

115 真係好小圈子化
D人自己組既 就算黑左名都唔會打
通常都係d最強實力頭5名個d一組 對!紅名會跌裝  叫得最強實力 真係感易比你殺到?分分鐘比人打到甩埋裝都唔知咩事啦= =!至於有d唔顯眼既玩家搶到= =就真係運氣了...
作者: 南北杏    時間: 2010-2-24 03:21:18

原帖由 心霜乂碎 於 2010-2-24 00:45 發表
115 真係好小圈子化
D人自己組既 就算黑左名都唔會打
通常都係d最強實力頭5名個d一組 對!紅名會跌裝  叫得最強實力 真係感易比你殺到?分分鐘比人打到甩埋裝都唔知咩事啦= =!至於有d唔顯眼既玩家搶到= =就真係運氣了. ...

剛下班~
我都想試下打喔!
他們真的好運啊,可能是組起的玩家是一早認識, 一起打王一起升等, 很久以前維持到現在
所以他們一起共前進
對了115多少經驗的 ?
多一隻和小一隻影響不大吧
作者: colatsun    時間: 2010-2-24 05:53:41

有我份喎=3=留個名先

作者: 南北杏    時間: 2010-2-24 14:07:11

歡迎你喔       
作者: Lucciola    時間: 2010-2-24 17:23:28

原帖由 南北杏 於 2010-2-24 03:21 發表
對了115多少經驗的 ?
多一隻和小一隻影響不大吧

影響超大:]
如果你食過115就明@@"
作者: 唯愛乂星    時間: 2010-2-24 18:04:19

支持下:yeah: :yeah: :yeah: ^^留個名
作者: 南北杏    時間: 2010-2-24 19:52:44

原帖由 Lucciola 於 2010-2-24 17:23 發表

影響超大:]
如果你食過115就明@@"

好似3,4千萬經吧?
其實問心那句 如果說小圈子 我認為2方便都是不對的喔
作者: Magic7仔    時間: 2010-2-25 15:09:59     標題: 回覆 56樓 南北杏 的帖子

本人覺其實所有online game都係到最終都係得1個目的既姐~對嗎?
說要平衝其實跟本無咩可能~ 依個世界係現實的~!! 有無$玩係其次~!
最重要係對你自己黎講玩得開唔開心先~!! 我想差不多每隻online game都係咁樣去賺錢~ 如果你係代理商~! 我相信100%肯定~! 就係我代理隻game~!就係要為左去賺錢~ 而唔係諗你地d玩家用幾多錢入去~!! 當然有錢玩game既~ 佢地亦都要付出左先有收穫~ 點樣為之唔公平呢~!! 唔好咁沉迷於網絡世界裡面吧~!! 正視依個問題先岩 :P
作者: 南北杏    時間: 2010-2-25 17:08:04

原帖由 Magic7仔 於 2010-2-25 15:09 發表
本人覺其實所有online game都係到最終都係得1個目的既姐~對嗎?
說要平衝其實跟本無咩可能~ 依個世界係現實的~!! 有無$玩係其次~!
最重要係對你自己黎講玩得開唔開心先~!! 我想差不多每隻online game都係咁樣去賺錢~ ...
最近也見你多了上線喔:lol
作者: 冰乂影    時間: 2010-2-25 18:41:21

:em800_02: 原來我唔係,好失望lo 唔玩lo
作者: 冰乂影    時間: 2010-2-25 18:46:05

收皮啦你咩料
核心成員你定嫁咩
你係gm我就冇聲出姐
你有咩資格同埋準則出睇邊d核心成員先
作者: 南北杏    時間: 2010-2-25 18:52:28

原帖由 冰乂影 於 2010-2-25 18:46 發表
收皮啦你咩料
核心成員你定嫁咩
你係gm我就冇聲出姐
你有咩資格同埋準則出睇邊d核心成員先

只是我意見
如覺你不喜歡真的對不起
我可以加回你的名字呢
作者: Mc.HcL    時間: 2010-2-26 01:09:54

估唔到我都有份:yeah: :yeah:
留名:fly:
作者: 50羊    時間: 2010-2-26 11:41:34

wow  我緊係支持la  放我係第1:lol    第2又係水0@_@"  出7品 唔洗玩@_@鬼9有咁多hkd玩咩  你估係呂布<<強者  同                                                          惡r<<e個正係識沖裝的  王?打jj@_@  e隻game有錢就屈機架la 都唔係第1日先知..... 仲要出埋pk地圖比人強p-.- 又冇出新王  d王又出黎出去都係死位  邊個打頭下 機會很大了....      我提議應該d王好似烈.邪.100王..佛.黑佛  四處出  減低頭刀冇技術的打王方法...............
作者: 南北杏    時間: 2010-2-26 15:30:14

原帖由 50羊 於 2010-2-26 11:41 發表
wow  我緊係支持la  放我係第1:lol    第2又係水0@_@"  出7品 唔洗玩@_@鬼9有咁多hkd玩咩  你估係呂布

放位我只是亂打的喔
你有沒有很大陸的伺服器 有7品拍賣到10幾萬點喔
真的很恐怖耶
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-27 19:32:41

搶頭刀都有技術,
你以為一定要只BOSS不定位出並且搶到先系技術?
作者: 忠仔    時間: 2010-2-27 21:49:24

點解冇我既??
作者: 南北杏    時間: 2010-2-27 22:42:48

原帖由 忠仔 於 2010-2-27 21:49 發表
點解冇我既??

你game是咩名喔
我加回上去:$
作者: 貴族乂然    時間: 2010-2-28 17:17:20

唔該你收皮啦,講得咁少野:em800_105:
作者: vampire111    時間: 2010-2-28 20:15:07

真的是比較長...看不完了~886:victory:
作者: 乂紫陵    時間: 2010-2-28 20:30:26

@v@我都有人識:bigcry:
感動:bigcry:
作者: 乂紫陵    時間: 2010-2-28 20:32:03

原帖由 南北杏 於 2010-2-26 15:30 發表

放位我只是亂打的喔
你有沒有很大陸的伺服器 有7品拍賣到10幾萬點喔
真的很恐怖耶

十幾萬點搵鬼買咩ovo
作者: 水靈子    時間: 2010-2-28 20:56:29

又話每天更新
作者: 南北杏    時間: 2010-3-4 14:24:46

對不起 前一排要上班
現在來更新了
好像很小人上這論壇呢
作者: RAY6018    時間: 2010-3-4 16:01:07

睇左d回覆真係好搞笑...咩115王夢旋包辦~!!大佬個地圖開得pk就預左殺人搶王拎名!!hk咪已經算好~得115一隻王係出0係pk地圖...大陸ser 流沙古城後所有地圖都可以開pk!!你1個唔夠人打既..可以搵多幾個人打~我就唔信10個打1個~都輸丫~!!再者...呢個生界冇不勞而獲...咩叫自私??你話比得多錢玩既人=勁 就係唔岩~咁調番轉 冇乜比錢玩既人玩到勁 又會係岩咩???你要有收獲就先要有付出~!!我地夢旋打王用左幾多時間黎打,你又知唔知??第一隻115我地用左成8個鐘先打得死!!去到而家10分鐘唔洗就打完...呢d先叫付出!!唔好..睇到我地殺人搶王拎名 就係度講呢樣講果樣!!之前打8hr打得幾辛苦 你自己試過先好出聲!!
作者: bRown'    時間: 2010-3-4 23:31:13

而家已經唔再係你地係岩定錯既問題,而係你地影響到其他人以及成個ser既人流.成日以為有付出過就可以唔洗理其他人感受,根本就係歪理.不過算啦,你地有心改既一早改左,而家講落去都係變成罵戰.你慢慢沉醉係自己既個人世界入面啦,祝你玩得如日中天
作者: 我最型    時間: 2010-3-5 02:03:44

原帖由 bRown' 於 2010-3-4 23:31 發表
而家已經唔再係你地係岩定錯既問題,而係你地影響到其他人以及成個ser既人流.成日以為有付出過就可以唔洗理其他人感受,根本就係歪理.不過算啦,你地有心改既一早改左,而家講落去都係變成罵戰.你慢慢沉醉係自己既個人世 ...

都唔知點樣影響到人..
你話人地去pk 咁你唔好去打115咪無事..
作者: bRown'    時間: 2010-3-5 16:25:41

就好似你去買左枝煙,係部lift入面食,外面既人想搭lift上去,而你就叫佢去行樓梯
作者: 我最型    時間: 2010-3-5 17:00:29

原帖由 bRown' 於 2010-3-5 16:25 發表
就好似你去買左枝煙,係部lift入面食,外面既人想搭lift上去,而你就叫佢去行樓梯

係lift俾唔俾食煙我唔知
但如果有人咁做 我會叫管理員/果度d管理人員 拉走佢/趕走佢 如無意外都一定可以叫佢唔好食住先

如果你覺得佢地打人搶115有問題 可以叫gm ban姐
下話?
作者: KThey    時間: 2010-4-9 16:30:48

原帖由 心霜乂碎 於 2010-2-22 01:48 發表
我其實幾同意樓主講法  
就算技能升得高 精神升得高  ...

豬豬~~@@
作者: ︴月    時間: 2010-4-26 14:00:00

:em800_111: 你很利害
完全說出我的心聲
我好驚遲D出到10品裝+100:em800_82:
可能第時仲有+20星TIM:em800_101:
希望GM你正視下:em800_111:
作者: tom1998191    時間: 2010-4-28 17:21:25

我簽個名:
無界軒少

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2