AGAMES 討論區

標題: Del遊戲後的日子 [打印本頁]

作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-24 14:46:03     標題: Del遊戲後的日子

天寧ser ID:14字頭
本人玩了<夢想世界online>超過1年半....
買了過千元的點....
從連太息鬧事都要補血...
直到如今2回秒螢火...
目睹了很多事的發生,例如:
3次離婚收場(都幾慘的....)
29次被踢+降(N朝元老)
轉國(easy come easy go....)
坐騎的普及化(以前得2,3個人有,已經可以稱霸)
3lv翼的普及化(以前有1lv翼,已經是天使)
人物屬性的要求(以前79lv戰士1200攻佢地已經開香檳)
武器的要求(以前80lv武器425攻佢地已經出世頻感謝G.M)
物價的飆升和急降(以前的點數135m=200世貢,現在.....)
招式的年輕化(55lv出刀降,以前d人有招人生如夢都會舉辦一場show....)
包的誕生(夢想綺麗包<<<害死不知幾多人..但令很多新手發達)
仙獸虎的出現(個人覺得佢冇乜用...)
最後,最重要的,就是很多人的離開....(例如敏,幽,輝,L,ABC7798579123,曉嵐...)

1個月前,我下定決心,比左個AC朋友!!!決定將<<夢想世界online天魔之戰2.0>>刪除!!!
最終!我掙扎一輪之後,終於刪除了這個超級無敵垃圾低能智障on.9無聊遊戲........(del左先敢講)
突然..好似放下了心頭大石...但...有後遺癥...例如:
手機SMS&MSN用表情術語...例如(#1~125)
同人講講下野扮表情....
中文作文用招式名(....王醫生慈悲為懷....經常幫人們推氣過宮...他的口才也很好..可以同別人針鋒相對...疑是銀河落九天....之類)
每日都會醒起要做職業任務...除魔..副本...吉光................
最重要的....
次次都會想下載回個game!!!!

我在這兒奉勸一句,,,,
別太沉迷了#11

已經準備好比你地鬧!來吧.....#12
作者: 筱懧x3x    時間: 2010-10-24 14:47:41

你系;;;...?:cheer:
推推:em800_02:
作者: 筱懧x3x    時間: 2010-10-24 14:48:52

29次被踢+降(N朝元老)
甘記得既- -:em800_137:
作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-24 14:53:40

天寧國的一份子....
孤兒院,海派,天國,雲萊,冰龍殿,夢裡天使,丐幫...差不多了
作者: lst7442    時間: 2010-10-24 16:28:08

路過路過..:em800_137: :em800_137:
作者: LouIse    時間: 2010-10-24 17:17:17

我冇DEL..但少玩LU~
都會MISS U 嫁
夫 君 大 人
作者: 童童~兒    時間: 2010-10-24 18:02:40

我知你係邊個...@@
作者: 楓€月    時間: 2010-10-24 21:00:34

你唔會係休屎:em800_08:
作者: - 筱唦a3a?    時間: 2010-10-24 22:09:33

休屎-.-;:call:
聽到冬冬講夫君大人.`
作者: rexhing    時間: 2010-10-24 22:25:42

說真很羨慕你能Del
我想很多人不能放手.

許志安 男人最痛
能形容此時心情
http://www.youtube.com/watch?v=EmNI1WIKAHE
作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-25 19:48:43     標題: 回覆 6樓 LouIse 的帖子

.........你不在的日子

嘿嘿....:kiss:

隻手遮天
作者: Ss火sS    時間: 2010-10-25 19:53:35

中文作文用招式名(....王醫生慈悲為懷....經常幫人們推氣過宮...他的口才也很好..可以同別人針鋒相對...疑是銀河落九天....之類)
搞笑lor~~
作者: 小鑽Babiii    時間: 2010-10-25 20:28:07

好正呀你D句子
作者: a6d022006    時間: 2010-10-26 16:36:08

1xxxx的id別裝老
作者: o茉莉    時間: 2010-10-26 19:22:46

我都不玩了~_~
回想起其實我買點比你更瘋狂呢~
但是...Game...能得到的又有多少?在Game嘛..有錢=無敵..
其實我也同意你吧...10天10天的過去...
落街買點買vip=逼自己日日職任...
真的很無奈...曾經付出了幾多時間...幾多心跳..
但是如今卻覺得一無所有.
始終都係要返返現實...要努力讀書XD..
作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-26 22:29:40     標題: 回覆 15樓 o茉莉 的帖子

狠下心來  shift + del 秒左佢!!!!
作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-26 22:31:03

我也很羡慕點解d新手開第一個夢想綺麗包可以中鳳羽.....
<<各位加油 努力脫離魔掌>>
作者: Plsces笨黑崎    時間: 2010-10-27 00:24:40

混蛋休止...你知唔知你走左你個ac點廢法..:em800_124:
連本大爺都有熱血豪俠啦..:em800_66:
得閒同我返黎..打場.
過唔慣唔同你一齊既日子(日打夜打..)
如果你唔返黎..我會搵日幹掉你:em800_47:
永遠懷念同你戰鬥的日子..
你放ac我幾乎精神崩潰..
咪話del左隻game先過唔慣
日日等待著你的回來...
天天渴望你突然出現...
你放ac的驚人舉動...
令我步向絕望的一日...
如果你見到呢段字...
我地隨時歡迎你返黎...
舉辦一場show?開香檳慶祝?
你唔返黎呢d乜都冇~
廢話講完~:em800_47:
你唔返黎我見到你會~
『令你帶住爆炸頭入土為安~
之後火葬你d白骨灰:em800_105: 』
我永遠係夢想等待你~
BY:天寧ser ID:15字頭
Plsces║笨黑崎
作者: 烙印乂魔王    時間: 2010-10-27 08:15:05

推推推推推推推推推推推推推推推
作者: circlexD    時間: 2010-10-27 19:46:44     標題: 回覆 18樓 Plsces笨黑崎 的帖子

麵包仔你別激動啦:em800_66:
佢要返黎既,一定會返:em800_66:
你逼佢都冇用啦:em800_02:
作者: Plsces笨黑崎    時間: 2010-10-27 19:51:03

原帖由 circlexD 於 2010-10-27 19:46 發表
麵包仔你別激動啦:em800_66:
佢要返黎既,一定會返:em800_66:
你逼佢都冇用啦:em800_02:

我日日期待中~:em800_66:
睇佢幾時返:em800_18:
作者: x紫戀x    時間: 2010-10-27 19:51:47

作者: circlexD    時間: 2010-10-27 19:53:04

我都好唔捨得夢游D人呀:bigcry:
搞到統測都繼續玩:em800_66:
作者: Plsces笨黑崎    時間: 2010-10-27 19:57:27

:em800_47: 我玩左1年多一個月炸
但係已經用左成萬去玩了(可見我異常沈迷):em800_66:
又係因為夢遊d『同學』~
我完全無諗過放ac~
作者: circlexD    時間: 2010-10-27 20:02:51

我玩左幾個月:em800_66:
呀:em800_82: 冇你地咁沈迷買點:em800_18:
我第1次去7仔買點戈陣勁驚:em800_113:
作者: Plsces笨黑崎    時間: 2010-10-27 20:20:46

:em800_111: 混蛋混蛋
:em800_111: 休止睇下
:em800_111: 望下都好
:em800_111: 最好回埋
:em800_111: 我地等你
:em800_111: 唔好唔返
:em800_111: 比人打死
:em800_111: 唔關我事
:em800_111: 我地等住你
:em800_111: 你記住返黎
:em800_111: 我係夢想等緊你
:em800_111: 給我好好緊記住
:em800_111: 快d同我返返黎
:em800_111: 唔係同我死快d
作者: zxcmnbv123    時間: 2010-10-27 20:27:37

我都算明白休止你個Feel既.其實係運吉仔ac比人爆果陣時我都冇諗住在玩E個Game  la   :L
我曾經Del左E個Game超個4次有多,次次都好有决心想戒左E個Game  :Q 但係Del左後又會心痕想玩返,所以我就Don完又Del,Del完又Don......:(
最後都係玩返E個Game,其中我買Card既數目一定5會輸比好多人,我將我D零用錢,紅包D錢都拿來買card:(    (小學時)直至升上中學少左買card,因為中一時我已經Del左個Game.直至中二時期:boxing:  天寧ser Id:149883 死笨豬叫我玩返:cheer:   我先玩小小:em800_66: 其中更新左新流派暗器,我先玩返:em800_111: 但係玩下玩下又有D覺得悶:em800_124:又想離開:(  ,但係E個Game中,在我幫裹(夢游天國)我識左好多FD:豐,圓.死紫.風等等:lol  另我有返動力玩返;P   所以我支持你返來:time:
作者: circlexD    時間: 2010-10-27 20:30:27     標題: 回覆 27樓 zxcmnbv123 的帖子

哈哈有我份呀臭逆:em800_18: 多謝你教我咁多野呀:em800_66:
你係其中一個令我不捨既人呢:em800_111:
作者: zxcmnbv123    時間: 2010-10-27 20:31:32

:em800_66: 5洗:D   5係你地我早走左lu
作者: wuyizhen    時間: 2010-10-27 20:33:08

:bigcry: 原來連夢遊d人都唔識我
我番鄉下算:bigcry:

另外  能放手是1件好事  但不能捨棄的是大家的友情(好似有d抽象.....):em800_47:
作者: circlexD    時間: 2010-10-27 20:35:35     標題: 回覆 30樓 wuyizhen 的帖子

wu仔:em800_66: 唔使唔開心,我識你呀:em800_111:
雖然你有時9唔搭8:em800_08: 但係你好大方呢,好人一個呀:em800_05:
作者: zxcmnbv123    時間: 2010-10-27 20:37:29

支持圓>,<
:em800_89:
作者: wuyizhen    時間: 2010-10-27 20:50:19

臭逆放心
我唔會唔原諒你:em800_18:

順帶1提:有人識我真係好  自從我玩番之後有d人連我係邊個都唔識:bigcry: 存在感極低?!...........:em800_11:
作者: circlexD    時間: 2010-10-27 20:51:17

低得過我:em800_66: ?!
講野講10幾廿次先有人應:em800_124:
作者: wuyizhen    時間: 2010-10-27 20:55:26

有時洗走左你講果d野姐:em800_137:
好多人都理你架:em800_05:
作者: circlexD    時間: 2010-10-27 21:00:36

唔覺囉:em800_124:
D女仔on戈陣就有人理我啦-.-
D男仔當我冇到:em800_47:
作者: wuyizhen    時間: 2010-10-27 21:06:21

至少我可以肯定你老公絕對冇咁唸過:em800_05:
作者: circlexD    時間: 2010-10-27 21:09:39

係就好啦:em800_111:
anyway,多謝wu仔:em800_02:
作者: wuyizhen    時間: 2010-10-27 21:10:49

唔使:em800_66:

順帶1提:點解講講下好似變左我地幫既帖咁既:em800_08:
作者: Plsces笨黑崎    時間: 2010-10-27 21:18:00

:em800_66: 因為休止之前都係我地幫既人(幾年前既事..?)
就算傾傾下變左我地幫都冇所為啦~(緊休止既立場係邊..)
根本就係比我地幫傾既~(休止睇到呢句應該當場痛哭..)
作者: wuyizhen    時間: 2010-10-27 21:19:38

佢肯來cc都好  最慘就係佢連睇都冇睇就真係...................:em800_89:
作者: circlexD    時間: 2010-10-27 21:19:52

anyway:cheer:
休止你快D返黎啦:eeeee:
麵包就黎要比人送入青山架啦>.<
作者: Plsces笨黑崎    時間: 2010-10-27 21:22:39

休止符係夢遊天國既『招牌人物兼靈魂人物』:em800_34:
回樓上
我比人送入青山係咩意思:em800_34:
作者: circlexD    時間: 2010-10-27 21:26:09

你話你步向絕望呀嘛._.
我驚你壓力太大會拎把刀去劈人:bigcry:
趁早送你去青山比較好:em800_02:
作者: wuyizhen    時間: 2010-10-27 21:32:09

去青山接受減肥治療?:em800_18:

作者: Plsces笨黑崎    時間: 2010-10-27 22:03:04

...我好肥咩...減乜鬼肥..
:em800_113: 小戀先肥~叫佢去減
唔係d人點解叫佢『肥戀』:em800_05:
作者: - 筱唦a3a?    時間: 2010-10-27 22:57:43

c0mment:em800_02:
作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-28 22:01:39     標題: 回覆 26樓 Plsces笨黑崎 的帖子

對住 ID 102 爆粗 = 放ac
作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-28 22:13:11

:em800_137: 順便幫玩我ac條女講聲......唔熟5修可以齋玩刀

and,del遊戲有幾難  先在夢想世界的總司令部文件檔案夾單擊滑鼠左鍵,然後左手禁住shift 同時禁埋delete 再把滑鼠移至確定 最後閉上眼睛....

時不時上來睇下各位點節墮法.......
順便勸你地脫離苦海:em800_11:
作者: LouIse    時間: 2010-10-28 22:33:12

唔係你FD來嫁嗎- -
女的!??????:eeeee:
原本仲想打:想念和你一起的日子
依家算LO:em800_31:
一陣DEL左你個名:em800_105:
作者: 逆愛    時間: 2010-10-28 22:42:02

夢想完全唔洗哂時間玩
基本上9成時間係用黎呆企
仲有錢賺添
作者: -惡作劇-    時間: 2010-10-29 12:41:27

:em800_35: -0-路過的
作者: - 筱唦a3a?    時間: 2010-10-29 14:06:08

原帖由 LouIse 於 2010-10-28 22:33 發表
唔係你FD來嫁嗎- -
女的!??????:eeeee:
原本仲想打:想念和你一起的日子
依家算LO:em800_31:
一陣DEL左你個名:em800_105:

冷靜#1...
作者: `★唯她命;D    時間: 2010-10-29 16:38:18

父 親 大 人 :$
叫番你壹聲吧,我都未正正經經叫過你呀爸/其他的說.
作者: wuyizhen    時間: 2010-10-29 18:27:17     標題: 回覆 49樓 siuyau_0811 的帖子

果d只係表面既del..................
另外 如果你冇沉迷到既話就得
一開頭比d心機搞好晒d野 之後得閒咪上吹下水 打下副本 又未嘗唔係1件好事:em800_111:
作者: Plsces笨黑崎    時間: 2010-10-29 20:02:08

休止符~:em800_66: 你黎啦~我等你好耐了
對人爆粗就放ac?呢d咩理由黎?
邊有人既ID得102三個字?同我講清楚d!
:em800_47: 放ac比條女都唔放比我(本大爺對你ac冇興趣..)
作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-29 23:09:48     標題: 回覆 50樓 LouIse 的帖子

世界不是男的就女的 <<
你以前教我的
大我3年的大姐姐....
作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-29 23:10:36

你的母親每天都跟不同的父親.....#12
作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-29 23:12:14

尋晚想禁download的....今日down到74.1% 見到你e句...

刪除左個任務....
作者: .★﹑小唯×    時間: 2010-10-30 13:20:38

:L 我刪games次數已過10次有多 但冇次成功 每次吾玩個陣 都會有好多既朋友吾捨得 最後又系失敗 其實吾玩你都可以開隻分身傾下計
作者: LouIse    時間: 2010-10-30 13:54:52     標題: 回覆 58樓 siuyau_0811 的帖子

靠,哪有!??????:em800_31:
作者: 天雨流星    時間: 2010-10-30 20:37:46

淫休 再見:yip:
fk u 我重玩之後問你野都唔答我

我都試過刪4次 但每次都掛住d fd 又down番-.-
作者: 小妃兒    時間: 2010-10-30 22:57:36

王醫生慈悲為懷....經常幫人們推氣過宮...他的口才也很好..可以同別人針鋒相對...疑是銀河落九天 <<<讚-.-
作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-30 23:16:00

擺左夢想世界落NOD32防毒個隔離區 開唔到...
唔識點拎翻出來.................
作者: siuyau_0811    時間: 2010-10-30 23:16:40

跟你的夫君們開牛郎店吧!:em800_27:
作者: LouIse    時間: 2010-10-31 18:23:48     標題: 回覆 65樓 siuyau_0811 的帖子

靠,依家ONLY得AIO
佢一個點應付咁多客人的「需求」:em800_31:
作者: Plsces笨黑崎    時間: 2010-10-31 18:31:29

:em800_89: 休止抱棄老婆獨自溝女去了
作者: LouIse    時間: 2010-10-31 21:26:47     標題: 回覆 67樓 Plsces笨黑崎 的帖子

拋<<<
唉.....:bigcry:
世情薄,人情惡,雨送黃昏花易落。
曉風乾,淚痕殘,欲箋心事,獨語斜欄。難、難、難。
人成各,今非昨,病魂嘗似秋千索。
角聲寒,夜闌珊,怕人尋問,咽淚裝歡。瞞、瞞、瞞。
作者: siuyau_0811    時間: 2010-11-1 22:55:52     標題: 回覆 67樓 Plsces笨黑崎 的帖子

長大了!要獨立!
作者: zxcmnbv123    時間: 2010-11-1 23:04:40     標題: 回覆 66樓 LouIse 的帖子

:em800_66: 豆腐冬好詩好詩:em800_05:

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2