AGAMES 討論區

標題: ```故仔.膠膠甜甜奏奏聯作-心語星愿`旦愿我們心裡的語言;星星會聽見(: [打印本頁]

作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-18 15:26:28     標題: ```故仔.膠膠甜甜奏奏聯作-心語星愿`旦愿我們心裡的語言;星星會聽見(:

心語星愿`

`

曾經聽過很多關於向星星許愿的故事;
如果在這壹刻我坐著向星星說心事;
我的愿望又會否實現;?

`

故事內容;
在沙灘上,有壹間只會在晚上經營的飾物店;
名叫;心語星愿`
壹間由7姐妹所開的舖(:
早上她們要上學;晚上就在店舖裡工作;
原本壹直相安冇事...
直至那幾兄弟轉校到7姐妹的學校;

還要與她們互爭班級領導權;!
到底最後誰勝誰敗尼;?

`

`

人物介紹;
---女---

源糕糕-我們的大家姐*3*;
好講道理*3*;
好有義氣*3*;
源荳荳-我們的2家姐*3*;
比較暴力的女仔#10;
源懧嘟-我們的3家姐*3*;
好gag既女仔*3*;
源休糖-我們的4家姐*3*;
好可愛好令令既女仔*3*;
好受歡迎*3*勁多人中意*3*;

源嗶奏-我們的5家姐*3*;
串串v3v旦其實好nice嫁*3*;
好有義氣嫁*3*;

源甜婗&源膠唲-孖生姐妹*3*;
除左智商*3*;
其他冇野似-_-;
甜糸戈好溫柔既女仔;好可愛;
膠糸戈KAIKAI地既女仔;好彩有甜甜陪拒癲:X`

---男---
梁某天-好無聊既男仔;
有啲O咀-_-;!
西索洋-淫淫的男仔;
好曳好曳好曳好曳好曳;
馬力偉-善良;所以拒有罪.3.

幾好人咁啦
黃梓幫-好惡;
旦其實好人;
楊嘰糖-花心-____-;
花花公子咁-_-;

米小翼-自大-_-;
郭小海-幾好人;

`

序;
糕同荳走左買野;
比2個冇眼既人撞親;
荳;叼.撞銀趺哂我D野;!

2個男仔;咁又點比啊;?

糕;收皮啦;你講下道理好冇啊;

2個男仔;隻揪囉;!
荳荳就咁壹下打到拒2個去左棵樹上面-v-;

番到去間木屋入面;
甜&奏&膠;源荳荳,,快D過黎啦(:

荳;做咩-0-;
甜;做海派甜柑啦-v-;
荳;w0w >////<
[海派的天空 讓你盡情揮霍
為你愛瘋頭到走火入魔
海派的生活 讓你盡情享受
為你愛瘋頭快流浪街頭
海派 海派]
奏;妖,,扑街貓彈開啦;阻住哂;!
1小時后;!

奏&荳&膠&甜;真糸好好睇啊-v-;!!!!!

糕糕;快啲訓啦;夜啦

奏&荳&膠&甜;糸;!

---第2日---

7姐妹壹入到班房;
個個就驚到收哂聲;X
打左鐘;
老師入到黎;
老師;各位今日有7位插班生0v0;
有7個樣好串既男仔入左黎;
自我介紹完之後;

荳;咪琴日條扑街-_-;

幫;吹Q漲;?你琴晚打我仲未同你計

荳;你收聲啦;!
幫;憑咩?

荳;憑我糸班長;!
糕&糖&懧&奏&膠&甜;荳好波;
老師;睇黎大家都熟絡左啦#10落堂#10;!

作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-18 15:30:06

:em800_16: 好好笑;
我愛海派甜心.;小豬
又愛七姐妹;心語星愿
推;撕m
           /\/\/\ 
        < -\  / /-<
            \/\/
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-18 15:42:18

原帖由 曳小甜o3o 於 2011-1-18 15:30 發表
:em800_16: 好好笑;
我愛海派甜心.;小豬
又愛七姐妹;心語星愿
推;撕m
           /\/\/\ 
        < -\  / /-<
            \/\/ ...

嘻-v-;
我也愛甜甜;!
作者: 筱懧x3x    時間: 2011-1-18 17:18:41

;$;$
懧懧來了
作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-18 17:43:43

:em800_16: 快post!
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-18 19:23:04

post s!N;$;$;$
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-18 19:54:07

[youtube]Jli8EFIz_iM[/youtube]

我系第2位作者;餅餅:p`
每次我作既話都1定有背景歌既xd.`
大家記住聽住睇xd~''

-  第1集;$`
滴答滴即即滴滴 ..`
坐係窗口邊既奏`聽到雨聲;就知乜皮啦;)`
落雨囉;唔係腦殘既都會知喇;
唔通冷氣機滴水咩 -v-?! `
無可能喇;$ 都智障既;$`
[Miss]`餅同學,你黎答呢題啦;v_v
[奏]`Miss;你有冇野啊;e.原來你新黎架?`
[Miss]`你乜態度啊v0v?!`
跟住班上勁多同學對住個Miss做收聲手勢-_-;`
大概奏系班上實在霸道-v-;!
邊個唔驚佢地7姊妹架-0-?!`
除非個條友食左跑子膽撈屎啦;$`
[奏]`我乜態度;?點解我會咁態度;?唔係你聊起我;我會咁態度;?
[Miss]`咁姐系我錯晒呀?_?`
[奏]`唔通我錯呀?;吊你個肺xp`?;
[Miss]`你同我去訓導室.\_/.`
[奏]`你乜皮呀0,0 同你去訓導室做乜銀野;?
[Miss]`(激動)記.. 記 .. 缺點v口v;!
[奏]`我d缺點比人記到爆晒啦;你係米重想記啊;?(浪左隻腳上抬)`
[荳]`叼;好煩呀;@` miss你無事就米咁多爹啦;
[奏]`荳荳做乜咁火姐0v0
[荳]`家陣我訓緊覺囉-,-;人地睇窗都要聊;咁我訓教呢;?係就聊左我先啦;!(扯高衫就)`
[Miss]`咳;大家打開書第136頁;! (淆低)`
跟住落左堂;老師立即就走左-_-;!
顯得十分淆低 ;D`★;;
[糕]`我番飾物店啦;
[糖]`重有3堂b0r`-3-;`
[糕]`唔銀上啦;睇d呀婆miss唔順眼:S`
[糖]`唔好因為d miss唔上堂啦;xd.
[糕]`聽日情人節我先番啦;我想食朱古力.`
[糖]`哦-v-. ;  咁懧懧你陪糕豬番去啦;`
[懧]`下`
[糖]`乜啊? -3-`
[懧]`哦.
[糖]`洗唔洗咁cool啊;!
[懧]`唔知.甜,膠,番唔番.
[甜]`zzzzZ`
[膠]`呆~~~~~
[懧]`唉-[]-`咁糕我地番啦';
[奏]`我又番/33\`
[懧]`哦;咁1齊;)`
[糕]`有邊個想幫我同miss講我地走左啊;?
無人舉手;
[荳]`係米無人舉手啊;? (扯高衫就)`
d人立即舉晒;
[糖]`嗯;你地走啦走啦;`

今集無男仔出場-v-!`xD`
到xxx作:S`

作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-18 20:06:23

:em800_11: ;奏奏是勇@@@@
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-18 20:12:36

我同甜甜是呆;X
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-18 23:08:23

你地兩個-v-!
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-18 23:54:10

原帖由 帥小餅v3v 於 2011-1-18 23:08 發表
你地兩個-v-!

吾糸你地兩個;
糸我地3個>v<
作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-19 12:28:27

第二集;
[幫]佢地咩事.逃課牙-v-;
[洋]唔通佢地去做雞*0*;
[糖]佢地做咩關我地差事-.-!?(男)
[天]好煩aR;我要報仇;@
[翼]依班女仔真的無法無天-.-;;
[海]唔好咁講啦;-3-佢地都唔衰;;
咁岩就比到膠同甜同糖聽到;
[膠]咩佢地真係咁衰*v*!?
[幫]你都覺呀*3*!?
[糖]我地就係你地講既衰女囝;(女)
[翼]班女囝真賤;班長依個位一定係我地做;
[甜]zzzzzZZZZZZZ///..
[洋]個到個女仔仲係到訓教..唔幫你地;;
[膠]甜甜;你個小豬黎左#109
[甜]小豬*v*;係邊'(彈左起身)
[海]...花痴;-.-;
[糖]你地一日仲係依到;就比我地整囉;(女)
[糖]你睇真都幾令*v*;(男)
[甜]你個p.k唔好整我既糖糖.唔係你死定了;
[幫]口刁 亻尓 ;抄我糖糖名#98
[膠]你咩9;7_7;
[洋]我冇99;
[翼]夠膽隻抽;
[甜]#1我夠膽;我怕怕;
d男囝以為嬴到女囝點知輸哂;
[懧]次次你都失敗我整啦;-3-;
[糕]一齊整;#1

到xxx作;作得唔好

送隻歌比你地;;

[youtube]h7lERtGE_Sk[/youtube]

作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-19 13:05:03

跑商先;
壹陣作;->
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-19 14:50:57

c0mment ;)`
很帥的說 ~ `
整朱古力的說 ~ `
很期待 ~ `
作者: 筱懧x3x    時間: 2011-1-19 17:13:57

c0mc0mz:;
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-19 17:42:58

thz c0mz;)
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-19 21:24:03

[youtube]Oau2nsRLJzs[/youtube]

.

首歌吾洗睇;
聽就可以了(:

第3集:->

膠&甜;w0w,,好香啊.家姐你地整緊咩啊;?
懧&荳&奏&糕&糖;情人節朱古力#53;!
膠&甜;嘩;我地要食我地要食>v<;!
懧&荳&奏&糕&糖;吾得w0,咁好食,容乜易比你地2隻野食鬼哂嫁;?@@
膠&甜;吾制啊吾制啊;!!!
懧&荳&奏&糕&糖;好啦,壹舊;

膠&甜;好好味啊>w<我地要多粒:em800_111:

懧&荳&奏&糕&糖;吾得w0w,,要比人嘛:em800_05:

膠&甜;哼...睇死你到送都冇人要啊.V.

懧&荳&奏&糕&糖;你地夠膽就講多次:em800_31:;!
膠&甜;:em800_113:,,我地眼訓.咩都吾記得lu,訓覺先捌捌:em800_18: (閃人)
懧&荳&奏&糕&糖;走左啦-口-!咁快既;!
荳;個2隻野下次再咁講就殺左拒地;
糖;不過會吾會真糸冇人要嫁;?
懧;喂,啊妹,成家最受歡迎糸你w0;你冇信心咁我地點算-x-;!
---房入面---

膠&甜;不如壹陣拒地訓哂一齊出去整囉xD;!
膠&甜;依,你又知我想講咩既@@;!
膠;又壹樣囉#98;!

甜;#98

膠;#98;!

當其他個五個訓哂之後;
拒2個就開始整拒地既朱古力啦;D

---第2日---

糕;依...膠膠同甜甜尼;

荳;個2隻野糸廚房度訓緊覺;!
懧;廚房都訓咁K形#98;!
奏;壹定糸我地訓左戈時拒地去左整朱古力啦;
糖;我都覺#98

懧&糖;#98#98哇哈哈#98

五個番到去之後;

糖;送比邊個好尼;?>///<;!
糕&荳;鬼知你咩,你搞掂你啲追求者比你個啲先啦;
糖;-3-...(走左去汁啲朱古力)

[砰]啲朱古力趺哂落地;
糖;你有冇搞錯啊;
糖(男);對吾住啊;尼位令女...
糖(男);我張我尼盒自制既心形朱古力送比你補償:em800_111:

糖;你.....咁姐糸咩意思;!
糖(男);姐糸我愛你囉..(壹下咀左落糖度)

糕&荳&奏&懧;w0w!!

糖;...(面紅)

糕;得啦,去拍拖啦;

糖同糖走左出課室談情-v-;!
糕;又壹對-_-;!
奏;吾洗咁w0w家姐,你望下你后面;!
糕;...(望后面)嘩;!你企糸度做咩;想做咩啊@@;

偉;你...你盒朱古力好似好好味咁w0w;就比左我啦(搶)

糕;喂,你想點啊;比番我啦;!

偉;依..你又知我叫[偉]既@@;!
偉;我想點?我想你做我女朋友囉,想點;?

糕;.....(面紅)

荳;(推糕去偉度);拍拖啦你地;

又走左壹對~~~

荳&奏&懧;唉又壹對;

另壹邊;

膠;喂喂喂;甜甜甜;起身啦;死啦;就黎遲到啦:em800_101:

甜;咩話@@死啦:em800_101:

之後用左10分鐘搞掂完就趕番校;!

跑啊跑啊跑;!
膠;跑埋尼幾級就到了;!

甜;糸,我跑啊..

甜;哎;!

膠;@@甜.....小心啊(閉眼;吾敢眼)

甜;嘩,,死啦死啦,我死左啦死左啦;!!!!!!!

膠;@口@'''''甜甜你冇死到啊;
甜;依!糸咩;?(望壹望后面)
甜(心諗);好令仔啊>v<;!!!

海;下次小心啲啦;
甜;#31多謝你啊;你叫咩名;?#31

海;叫我海啦;!

海(心諗);個女仔好可愛#31但糸我要cool啲先#65;!
甜;我叫甜啊;->

膠;行快啲啦;吾糸遲到;

甜;糸;!

番到課室;`

甜;嗚,好彩姐;!

膠;依,乜原來岩岩你話令仔戈戈同我地同班嫁-_-;!
甜;你又知我心諗拒令仔既;

膠;睇你個樣就知啦-_-;!

待續...

作者: 破乂翼    時間: 2011-1-19 21:31:35

冇我架  出3集我只係講左2定唔知3句野:em800_27:  平均一集1句都唔知有冇:em800_27:
作者: 筱懧x3x    時間: 2011-1-19 21:32:33

糕糕同偉好正;p;p
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-19 21:32:35

1*v*..1```
作者: 筱懧x3x    時間: 2011-1-19 21:33:13

頂;;;比你搶左個1;@
作者: 破乂翼    時間: 2011-1-19 21:33:17

更正 原來3集得1句 平均一集得0.33句:em800_27:
作者: 殤惢情唲v3v    時間: 2011-1-19 21:39:50

c0mc0m;)
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-19 21:40:22

原帖由 破乂翼 於 2011-1-19 21:31 發表
冇我架  出3集我只係講左2定唔知3句野:em800_27:  平均一集1句都唔知有冇:em800_27:

#65;!
s0r#65
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-19 21:41:25

原帖由 筱懧x3x 於 2011-1-19 21:32 發表
糕糕同偉好正;p;p

糸;D
哈哈哈;D
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-19 21:42:18

原帖由 殤惢情唲v3v 於 2011-1-19 21:39 發表
c0mc0m;)

新AC;?A___A
作者: 殤惢情唲v3v    時間: 2011-1-19 21:42:41

系呀;xd
作者: 殤惢情唲v3v    時間: 2011-1-19 21:45:08

我看見我遙遠的將來;p
就是有周柏豪同在;p
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-19 21:57:36

[youtube]d6RRyEHGsGI&feature=fvst[/youtube]

第4集*v*`
鈴鈴鈴'` 又要上堂lUr -3-`;!
d人面上難掩失落面色v3v;!
唯有小息再送:-*` 亦有d傻仔v_v;`
怕羞怕到唔送>//<` 智障-v-`!
無啦啦有一個古裝既死扑街走左入課室;p`
重好乸型;!  一步一步好似中史燕國人d步法-v-;!
係個呀sir黎 o___o!`
[Sir]`大家好;p我叫做米小俠;->`你地既Miss已經辭左職;以後就系我教架啦;!
[翼]`吊你;呀sir你個名抄我既;`
[奏]`下?v?`佢琴日先岩岩黎咁快走;-o`
[Sir]`大家有乜問題可以問我架^_< (扮可愛)`
[甜]`呀sir;! (舉手)`
[Sir]`係既呢位可~愛既同學>//<
[甜]`你唔好咁乸型得唔得呀.口.`?
[Sir]`.....重有冇其他同學想問~問題?
[膠]`米Sir;點解你咁硬膠既?`
[Sir]`問得好>//<` 因為我今日食左膠膠派膠囊;男女老少都食得;>//<
[荳]`呀sir你收皮啦`賣廣告咩;
[Sir]`係呀;200蚊一粒;食完會好似我咁膠架>33<
[糕]`呀Sir;最後1個問題;
[Sir]`係-v-`
[糕]`你係邊個時代黎架?`
[Sir]`...
[糕]`唔該同我換番衫先;唔係7姊妹唔歡迎你, 係--到--上--堂! (勁大聲)
[Sir]`我無衫bor.`
[糕]`去校務處拎條校服裙啦.
[Sir]`好...好...''  提早放小息(!)  落堂!
=========================================
米小翼到左操場`見到B班既佢心儀既女孩子!
[翼]`呀!米小美(k呢啡)!
[美]`.__.你好;!
[翼]`我呢>v<我~~~~
[美]`乜事呀?v?`
[翼]`你見過d屎形既朱古力未?!`
[美]`-口-! `未呀!
[翼]`請你食好唔好?
[美]`叼你;你請我食.屎?-.-
[翼]`我唔係咁意思牙!!
[美]`我請番你食.屎呀 (摑左翼一把)`
[翼]`下!真既?!比我0v0`! (以為d屎係朱古力)`
[美]`邊有人想食.屎架.. 0n9` =]'' 89078! (走左)`
[翼]` .. (down`v3v)
=========================================
[偉]`糕.
[糕]`(心跳)乜.?
[偉]`你今朝..係米真係接受我<3`
[糕]`你話呢?`
[偉]`我唔知b0r` (想逼糕講)`
[糕]`咁你收皮` .__.(走)
[偉]`-口-;! 糕糕豬~~(追)

話咁快放學啦;`
但個米小俠都系不見影中...
我地派左餅餅隊貓仔隊精英去搵佢;`
先發現佢係到照鏡#64`
[俠]`原來我著裙,都幾令>3<`校工;有冇再短d既裙?
[校工]`你條媽煙通露晒出黎啦;收斂d啦`
[俠]`有冇姐! 最少我除左條媽煙通l0r`
[校工]`你...我報警架
[俠]`咁你快d拎比我啦!`
==========================================
(飾物店)`
[奏]`個貝殼好令...好,等我整個新飾物先`
點知個貝殼勁神奇,磨極整極一d動靜都冇..
奏上網查下,搵到個故事....`
『這種貝殼,只要找齊兩個~而且兩個人一起擁有,就可以一輩子喔~
   但如果其中一個人不見了貝殼,兩個人會有數不斷的蘗緣,
   但不會在一起,而是不停傷害對方,夢中也會看見對方,是要痛苦一輩子的!』
[奏]`嘩.. 去沙灘搵下有冇另外一個先..
搵完後..`
[奏]`到底係邊個汁到呢..希望佢唔好唔見`唔係我就xyz.... (驚)`
` 續:S:S:S:S:S`

作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-19 22:09:57

1 -_____-`
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-19 22:22:38

c0m;`
我愛餅餅;!`
#98#98#98;`
作者: 殤惢情唲v3v    時間: 2011-1-19 22:32:17

c0m;);)
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-19 22:45:02

原帖由 殤惢情唲v3v 於 2011-1-19 22:32 發表
c0m;);)

yoyoyo(k)
作者: MAI=P    時間: 2011-1-20 10:58:44

cm,,, 如果真實真係可以用粗口串番miss 就正~_~
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-20 12:39:46

原帖由 MAI=P 於 2011-1-20 10:58 發表
cm,,, 如果真實真係可以用粗口串番miss 就正~_~

糸,,哈哈哈;D
不過其實糸得既@v@;
旦糸吾專重姐-v-;!
作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-20 13:01:13

:em800_11: :em800_11: 咁快到我作
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-20 14:36:16

原帖由 曳小甜o3o 於 2011-1-20 13:01 發表
:em800_11: :em800_11: 咁快到我作

作你就作啦;D
作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-20 15:22:38

第伍集;
[膠]個個米小俠老師膠膠地-.;;
[甜]海海海海..我愛你呀#77
[膠]你有冇聽我講aR.甜#105
[甜]下;咩事咩事@v@;做咩事;;
[膠]唔好掛住你個海#4.喔k?;
[甜]我愛薛海#98';一生一世;等我錫佢;
[膠]唔理你了;你慢慢薛海;#105
膠走入間房就係到嬲嬲啦;!
[糖]頭先個個係我初吻.!#105
[糖](男)下;你咁大個仲未啜啜;?#89
[糖]信唔信我將你(那個);!#89
[糖](男)係依到喔;#21我很怕咧;
[糖]你知唔知醜#105;!
[糖](男)有你我唔知醜;#21老婆糖;
[糖]咁你去食屎啦;你條p.k;!
[糖](男)老婆糖;我知道啦#1;!
[糕]你很煩咧;!#105
[偉]老婆;!#2
[糕]我唔係你老婆;!#89
[偉]魯共;你愛我?#1
[糕]嗯.?魯共你愛我.?;
[偉]老婆//>////////<我愛你;
[糕]叼you;魯你個死人頭;
[偉]車;/^\;
[荳]t^t;
[懧]t^t;

作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-20 15:24:27

-__-`no.1;d`
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-20 15:26:52

-口-;!
c0m;`
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-20 15:29:30

衰甜好心你就爛下尾;@`
咁好收尾點作;@;@;@;@`
作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-20 15:38:45

:bigcry: ;唔洗跟我的;!
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-20 15:52:50

[youtube]iGdzFvNhczA[/youtube]

真糸好好好愛啊GEM;
吾糸講笑-3-;

我的秘密堅糸勁好聽-v-;!!!!!!!!!

第6集;->

姐妹吹完水之後;
[鈴,鈴,鈴,鈴,鈴]放學=]

放左學之後;

糕糕同偉去左挽;車又話吾中意人囉;!

糖糖就陪糖去睇戲;車又話要咩拒囉;!

荳&懧;成班都有異性冇人性T__T;

膠&奏&甜;咪糸囉#89;!

冇啦啦有個人話;荳姐..賞面同我去食晚飯嗎;?

荳;你乜水;

幫;我叫幫啊:->我咩左你好耐:s

荳;夠勇,我中意>v<(跟拒走左-口-;)

懧;哇;!

膠&奏&甜;做咩-0-

懧;你邊Q個,,做咩拖住我隻手@@

天;你好啊懧懧..我叫天啊;-)我想同你去睇星星談情-v-;

懧;下......>///<;

天;走啦xD(拉左我懧懧走#89)

甜;啊~~~~~~~~

膠&奏;下;?-0-

甜;我個海海啊>v<;!

膠&奏;花痴@口@;

海;你叫我啊;?

膠&奏;咁都聽到-0-

甜;糸啊糸啊-v-

海;做咩;?

甜;尼盒朱古力比你嫁xD;!

海;哈xD黎啊同我去冒險樂園挽啊-v-

甜;好哇-vvvvvvvvv-;!

奏;冒險樂園-口-;呃細路咩;?#89

膠;吾洗講啦,,走哂啦-3-;!

膠;番去做生意仲好-_-;

奏;咁又糸xD;

番到去;

膠;哇,家姐,D貝殼好令啊;

奏;哈哈..我汁左成日先汁到尼塊壹模壹樣既貝殼炸-v-;

膠;有咩意思-口-;

之後奏奏就解釋左壹大輪-0-;

膠;啊..我終於明啦B-)

奏;蠢#89

膠;/___\;

奏;做野啦蠢;!

膠;糸v3v;

待續...

作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-20 15:54:33

:em800_16: 搶一;好好笑;;;!!!!!!!!
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-20 15:55:47

原帖由 曳小甜o3o 於 2011-1-20 15:54 發表
:em800_16: 搶一;好好笑;;;!!!!!!!!

哇哈哈哈哈;->
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-20 16:06:25

;-> 搶2``!
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-20 16:35:23

[youtube]YaJWn-Spxfc&feature=related[/youtube]

第七集;貝殼之旅;`<:`  (死甜甜死膠膠記住同我寫-集-數!)`
跟住膠膠就派左貓仔隊去搵擁有另外一個貝殼既人v3v;!
[膠]`-[]-;搵到未啊?`
[貓]`搵到啦;喵 $:`
[膠]`咁個條友係邊個呀-[]-;!
[貓]`係個呀伯;喵 $:`
[膠]`下-_-;!?
[喵]`個仔(>^ω^<)喵''
[膠]`米玩我啦啦啦啦啦''快d同我查埋佢地住響邊A_a`
[喵]`係既;喵>v<` (走左)`
[奏]`點呀v3v;蠢`
[膠]`我系膠啊/口\;!
[奏]`又蠢又膠v3v`
[膠]`嗚..
[奏]`好好好._.;錫番(k)`
[膠]`嘻>v<'' 係一個呀伯..
[奏]`-[]-;!
[膠]`個仔0v0`
[奏]`嚇得我..我先唔要成世同個呀伯一齊..`:S
第2日;)`
7姊妹請晒事假;`
陪奏奏去搵條仔*3*;!
[糖]`呃呃~好凍呀#10重要行黎行去;!
[甜]`都唔知乜人黎.. 住咁偏僻既地方\33/!`
[奏]`靜1陣啦;]`
[甜]`呃..好的`#96
終於搵到間小屋;D`
[荳]`我地就係膠膠地入去;會比人話系賊.我地係到紮個營;認識下佢地先0v0`
[糖]`e.好提議;
[懧]`個邊好多生果;我摘黎食;
[奏]`好的;)`
跟住係6姊妹整營個陣;
奏去左間屋到偷窺;`
見到個呀伯.;
奏考1考門-v-;
[呀伯]`乜事呀??
[奏]`請問呀伯._.`你係米有個仔架?`
[呀伯]`哈!係呀!
[奏]`佢係邊?`
[呀伯]`佢出左去汁貝殼l0r`
[奏]`汁貝殼?`
[呀伯]`係呀;佢醉中意汁貝殼o3o`
[奏]`咁佢有冇汁過1個好神奇既貝殼?`
[呀伯]`個個貝殼都好神奇架b0r~`
[奏]`點解咁講;?
[呀伯]`我地呢間屋;行五步跟住轉彎再直行二十步就見到個海灘;
[呀伯]`你去到就知幾神奇._.`!
[奏]`thz呀伯''
到左個海灘; -0-
奏是但拎起一隻貝殼;都似足佢之前汁個隻咁令;
跟住重睇到好多腳印;應該就系另一個貝殼個個少年岩岩走左.` ;-o`
唉(!)` 奏1番到去;就見到懧懧攤左係地下;
個身體起晒紅班(!)` -0-
[奏]`喂;姊妹姊妹;懧出左事呀!`
跟住d姊妹個個黎晒睇;但幫唔到手..`
無啦啦有個少年仔出現;!
佢除低左書包;跟住喂左小小水比懧飲;`
懧就醒左#64;!
懧1望;原來係個令仔>///<`
心唸;唔得;( 我有天~~!!
奏望1望佢書包;多貝殼多到..`
就知道佢係個個..汁到另一個貝殼既人<;`
[荳]`我請1個月假啦;
[糖]`狼死到你:S`
[荳]`哈v3v`天色已夜;訓教lUr`'
[少年]`呢到天黑姐係岩岩日頭;你訓得著話你叻''
[奏]`你叫乜名?_?`
[少年]`梁隧旭;` =]
[奏]`我叫源嗶奏;)`
[旭]`嗯.` 掰掰;D`(走左)`
[奏]`令仔>///<

待xppppppppppppppppppppppppppppp`

作者: 殤惢情唲v3v    時間: 2011-1-20 18:18:17

c0mc0m;
你地作到我甘咖/v\
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-20 19:56:35

哈哈哈;D
c0m;`
作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-22 22:52:04

集;呷唶.?
[偉]t^t做咩萱萱唔番;
[糖]我的寶唄糖/^\'
[海]你地好白痴-.-;
[翼]好過你同個個咩甜儿去邊到玩#98
[常]荳荳呀;!
[天]懧懧豬v3v;!
[翼]你地咁多個係到溝女-.-;!
[洋]戈d既野;唔要仲好-3-我地溝女*3*;;
[偉]你死心啦;我只係愛萱萱嫁;#105
[洋]咁糖糖.翼翼.海海/.天天.同常常.?
[糖]你死開啦;我係糖糖嫁;!
[翼]你嗶啦;我去搵米小美#1';!
[海]無理由;0n.9甜做咩唔番;
[常]荳荳荳荳#21'1
[天]懧懧懧baby;!y0我要啜你;1
[洋]咁我去算啦;掰掰!
[膠]痴心的花痴;!
[甜]旭旭旭旭旭旭旭旭旭旭#21;1
[奏]耶耶耶耶;1
[荳]嘩嘩嘩嘩嘩嘩#21'!
[奏]你地一定掛住你地條仔@v@;1
[膠]恰我地冇仔;
[甜]我冇仔-.-;
[懧]我都係-3;
[萱]你的海>?
[荳]你的天.?
[甜]我地冇野嫁.只係白痴;
[懧]冇野囉;1
[奏]講大話;1
[膠]你都有旭我一個都冇v3v;!
[懧]米小翼同西索洋囉;!
[膠]嘔囉-.-;
[奏]#98米小翼ok既;
[甜]小心西索洋姦左你#98

作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-22 23:57:07

[youtube]om1cUVFrUVs[/youtube]

壞人好好聽啊-v-;!!!

.

第9集*3*;!

[甜蜜的愛情;會否就是以后悲傷的根源?!;]

.

當成班姐妹糸度吹緊水既時候;`
旭行左過黎找奏;
之后..

旭;你糸咪叫奏啊;?
奏;恩恩:$

旭;聽啊爸講,,你糸專程黎找我嫁w0;

奏;啊..糸丫;!我想問你糸咪都有尼個貝殼啊;?:$

旭;依..尼個咪糸...啊;糸啊我有尼個貝殼既另壹面個個;

奏;真糸嫁#31

旭;拿..我日日都帶住拒嫁;因為我聽過個個浪漫既傳說(:

奏;糸咩#31我都糸聽左尼個傳說先尼找...#21;!

旭;其實望到你戈壹眼開始;
旭;我對你已經....
旭;吾知你肯吾肯做我女朋友尼;?#21

奏;恩#31#20;!!!!!!

---第2天---

偉;糕糕(k)

糕;傻佬xD;!
天;老婆#44

懧;老公#44

糖(男);啜;!

糖;(k)

幫;荳荳荳荳荳荳荳:D

荳;幫幫幫幫幫幫幫:D

海;嘿,我粒甜心(k)

甜;yo;$!!!

鈴~鈴~鈴~

老師;各位同學..今日有個校生;拒叫...

奏;旭#31

旭;奏#31

奏;哈哈哈;D

旭;傻豬(k)

老師;咳咳咳...旭同學就坐去奏同學格黎啦:)

奏;miss我錫哂你;!

老師;..@@#10(受寵若驚)

---落堂后---

膠;zzzzzzzzzzzzzzz

翼;哇-,-仲可以訓緊-.-

翼;喂...起身啦-,-

膠;咩料啊你,我眼訓啊#89;!

翼;叫你起就起啦;

膠;點解啊-_-眼訓囉-.-;!zzzzz

翼;我咩你咪想叫你起身囉=3=

膠;咩啊-____-;`

甜;膠膠吾好訓,吾好理拒啦;D

甜;我地去挽lu~~

膠;-___-V眼訓-3-;

甜;去啦..(拉走左膠)

翼;......妖-口-;!!!

甜;去挽lu,,哈哈哈哈哈#39

待續...

作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-23 10:37:21

-v-`     0ne;D!?
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-23 15:36:38

原帖由 帥小餅v3v 於 2011-1-23 10:37 發表
-v-`     0ne;D!?

YO(:
愛死餅餅yo:$:$
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-23 16:52:34

[youtube]edh1FAEOGLU[/youtube]
第10集; [若1切再次重新開始;你所選擇的也會是我麼;?]

甜就去左玩啦-_-;
原來拒地去左擇衫衫;$
[甜]`快新年啦*v*; 奏奏話要搞個舞會;$`
[膠]`所以你就黎擇衫-v-;?
[甜]`係呀;$`我想靚1次比我海海豬睇;$`
[膠]`w0w;w0w;$恩愛;
[甜]`而且;$`可能海拒想同我求婚;$`
[膠]`e -0-`?!
[甜]`我地都快高中畢業啦;$`!
[膠]`又係;你點知既;?
[甜]`我見拒之前系介指店個到啊;`重係隻介指到叫店員刻左一個字>///<`
[甜]`呢個字一定係個''甜''字啦;$;$`
[膠]`你小心d先好`(:
[甜]`我海海不嬲都咁錫我架喇`(: ,, 驚乜.
[膠]`海話唔定係向另1個女人求婚v_v;
[甜]`米離間我地好w0w,, #27 再見;! #25
[膠]`唉.. 我睇海都唔係咩野善男信女..唔想你受傷害炸..`
[甜]`得喇得喇;`我大個喇;`自己既野自己識^_^。
[膠]`好好好;`唔講拉;`擇衫擇衫;` ;-)
-     ;;  話咁快到左個舞會;$`
[膠]`e;米小翼你做乜跟住我著衫v3v;?
[翼]`無囉v0v`
[膠]`我先唔要同你著情侶裝-__-;
[翼]`咁你想同邊個著啊?v?;!
[膠]`um..  `v_v;!
[翼]`無既話就是但啦;$` 反正我又冇拍擋;!
[膠]`嗯v3v;你唔好誤會w0w;我只係陪你跳舞;)`
[翼]`唔洗怕羞w0w;$
[膠]`反抬v0v;!
[翼]`#1`
[膠]`v3v`;
==================================
[奏]`小旭a3a;
[旭]`小奏<3`
拒地兩個都整左個用個個神奇貝殼整既頸鏈;
s0恩愛<3`
==================================
[懧]`天天;( 唔好意思個次提都無提就同奏去左旅行啊;
[天]`你都係幫佢搵真命天子姐;) 我唔怪你;BB`
[懧]`野;$ 愛人>///< ;!
跟住其他姊妹都係到跳得好開心;!
又食又跳v3v;! 同d仔勁恩愛<3`
唯獨甜甜-__-;` 竟然搵唔到海v3v;`
[甜]`可能海去左廁所;搵下先;`
跟住到左男廁v_v;`甜真係係一個廁格聽到海把聲v_v;
但係;`
[海]`BB;我愛你;<3`
跟住一把女聲;
[女]`我好愛你;你幾時先同個甜甜講我地既事啊v___v;
[海]`吊v3v`佢好煩啊;乜都煩住;到時機我會講架喇;`
[女]`我地咁樣玩地下情;我好五開心;(`
[海]`唔好講咁多傷心野喇;你放心啦;我永遠只屬你;`
甜係另一個廁格爬高望過去;`
見到海同B班個位小芬打緊茄輪;`重摸身摸世v__v;`
甜甜立即成個心dnow左落去;`
但佢重唸[呀海玩佢炸姐<3`條女咁豬<3`]
拒唸唸下滴左幾滴眼淚出黎;`
滴左去呀海個頭到;!`
甜甜驚比人發現;想立即出番去;`
點知一扇低;甜甜扑左街;!`
右腳差左落馬桶到;''卡''1聲條骨斷左-_-;!
奏見到;o` 立即報警;`
而海聽到佢地既聲音;` 就係廁格到同條女死唔出黎v3v;!(驚d姊妹察覺到)`
甜就係救護車到係咁喊;`乜都唔肯講;`!

[待]`v3v`

作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-23 17:02:32

甜甜好慘v3v;!
條扑街咁恰我甜甜:@:@
我砍拒媽媽西#105:@
作者: -膠小糖v3v    時間: 2011-1-23 18:40:07

期待;-*
您地d文好正;o
作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-23 21:05:50

:'(  我很傻v3v;!
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-23 21:55:45

原帖由 曳小甜o3o 於 2011-1-23 21:05 發表
:'(  我很傻v3v;!

不不不;
在我心目中是最叻叻的乖寶寶(k):-*
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-23 22:43:59

c0mment le;(`
作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-24 19:44:54

十一集;[傷心的事.你可去知;!]
[翼]我地去跳loR;!
[膠]得得得-.-;!
[翼]我跳舞.你會怕嫁喔;!
[膠]試下囉-3-;;@!
[翼]看看吧;!<3
音樂一開的時候'!
很多人跳得好好;!
[翼]你也很好*3*
[膠]唔洗你講我都知-3-;!
[翼]好大哂;?
[膠]係丫,吹牙-3-;?
突然停了電@v@;!
[膠]好黑牙V3V:!
[翼]我黎保護你>////<;
[膠]好牙>/////<'
[翼]小心D呀>///<;
[膠]嗯>///<
但膠唔小心踩到翼;
整到兩個一齊跌倒落街;
仲唔小心鍚左嘴嘴;
突然;
燈又開番了'
好多人見到米小翼同膠膠嘴嘴;
D人就唔阻住佢地;;
[翼]係啦;唔好再錫;我想問你野;@V@;1
[膠]想問咩;v3v;
[翼]你第一既初吻;1?
[膠]係-3-;;
[翼]其實/我...想你....>///<
[膠]講啦-.-;;
[翼]我想你做me的女朋友;
[膠].....嗯;好牙;>/////////<
[翼]咁我地再熱吻>///////<
[膠]好>////////////<;1

唔睇佢地啦>//////////////////////<佢地嘴嘴緊;
[甜]唔係牙;唔好理啦v3v;
[奏]咁我番去先;@v@;!
[甜]掰掰/^\;
[懧]唔通..甜見到佢地一齊;就一扇低;扑左街.?'
[糖](男)甜甜好慘v3v;!
[荳]條扑街.係邊.我要搵佢#105'
[幫]岩岩奏你邊到睇到佢地;1
[奏]男廁;!.3.
[旭]奏奏牙;1不如我地去睇睇@v@;!
[偉]個海仲話好中意甜甜;.0.
[糕]個扑街整到我甜妹咁.我要殺死佢#105;
到男廁;
[海]芬芬呀;我地唔好出聲;
[芬]當然#21;!
奏奏佢地入左黎;
[奏]扑街海同我出黎;
[幫]芬芬同我出黎;.v.;
[芬]耶;幫幫少我黎啦.
[懧]............
[荳]耶;海海出黎;
[海]-.-;;
芬因為幫;叫佢.佢出左黎;
[幫]做咩同佢咁玩甜.
[芬]我收人錢緊係玩甜啦;!
[奏]邊個.?
[芬]好似叫凌子俊;
[懧]係佢.......甜甜個;
[荳]凌子俊/?個扑街?
[糖]條扑街做咩叫你玩甜.;
[旭]佢係邊個@c@;!
[天]係囉係囉;
[荳]依條友係我地既學長-3-;;

作者: -SupErBabyy`奏    時間: 2011-1-25 22:37:02

sup*0*`
好睇*v*`
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-26 22:12:40

*v*`甜甜唯1佳作x)
作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-27 17:58:38     標題: 回覆 62樓 帥小餅v3v 的帖子

:funk: :funk: :funk: 係咩;;嘻
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-1-27 23:20:16

[youtube]N7M4GIfeTR0&feature=related[/youtube]

.

<<十二集;愛情選項>>

第2日;

甜甜糸醫院覺覺豬;

6姐妹就去左找俊;

膠;扑街,你做咩叫人hurt我baby啊;?

俊;你講乜啊?

奏;問你啊,做乜7叫條八婆姣我啊妹條仔啊;?

俊;下-0-;

懧;嘟街,敢做吾敢應?

糖;喂.噓.條姣芬同啊海糸前面,聽下拒地講咩.

芬;哎唷唷,海海bb豬;

海;芬芬傻豬豬:-*

芬;耶:-*

海;都糸BB你醒;諗到呃拒地過關;-*

芬;當然啦:-*

海;豬豬:-*

芬;BB:-*

膠衝左出去;

膠;我嗶你個街咩,fake 9我地;?

海&芬;#10

荳;捉拒地入次所;!

荳&懧&糖負責海;

荳&懧;hurt我啊妹hurt得咁爽;?

糖;打到拒性無能啦;

荳;好;!

糕&膠&奏負責啊芬;

膠;你條死姣芬,搶我baby條仔;?

糕;死姣糸;!

契;飲次所水啦你;!

回到課室;

旭;奏奏老婆;

奏;糸糸'

旭;過壹過黎啊,有野同你講:)

奏;嗯下;

旭;我啊爸要我去番小島到番學;

旭;你都過黎啦,,吾糸好難聯絡嫁...

奏;下...

旭;我比時間你諗下啦;

奏;恩............
膠同洋吹緊水;

翼;膠!過一過黎;!

膠;恩恩?

翼;我吾中意你同洋玩咁埋;

膠;有幾埋啊-_-;?

翼;總之我討厭洋,你吾好同拒挽;

膠;下..旦糸;

翼;你自己諗下,一糸簡我一糸簡拒.

膠;............

偉;糕糕;

糕;恩?

偉;你可吾可以吾好同你啲姐妹挽咁埋;

糕;下-0-點解;

偉;我吾中意見到你咁粗魯..

糕;下..

偉;你自己諗下啦...

糕;........

關於愛情與朋友;

我們應該如果取捨尼;?

待續...

作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-1-28 19:01:44

=,= d男朋友堅糸好扑街``
比d咁難題目我作T___T`
作者: 曳小甜o3o    時間: 2011-1-28 20:42:38

:loveliness: :loveliness: :loveliness
死左好似好玩;!
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-2-2 14:15:16

餅餅作未啊;?
-333333-;~
wait you(k)
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-2-3 11:42:06

*3333333333*`
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-2-3 11:45:15

原帖由 帥小餅v3v 於 2011-2-3 11:42 發表
*3333333333*`

餅餅餅餅餅*3*
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-2-3 14:11:34

<<十三集;讓你的面在我回憶裡沈澱;讓我們回到相識的那天`>>
漸漸走遠;留下了想念;-*
流星劃過天邊;我不再許下心願;-)`
幾姊妹唸左好內好內/__\v`
第2日;'
[糖]`奏奏呢..?
[甜]`嗚`~~以後都~~以後都見唔到佢啦/0\`
[糖]`下!點解...
[甜]`因為..
[糖]`你唔好同我講;你唔好同我講原因呀(激動)`
[甜]`你要接受架;呢個係人地幸福黎架.`
[糖]`夠啦!!(卜低係張抬咁喊)`
[翼]`膠膠..重未番黎..
[荳]`哈!`洋洋都未番呀!`算啦你;人地條件好你咁多;:
[翼]`打你啊拿 0.0
[荳]`黎啊.
[翼]`叼你;`
[糖]`米銀打啦;好7好玩呀?!咁q中意玩;玩我呀!(勁激動)`
[荳]`糖糖好惡#10
[翼]`#10
[甜]`你乜事啊.=)`
[海]`對唔住啊甜甜/33\`
[甜]`你當我低9b定3歲幼稚雞啊?!/v\xd`?!
[海]`我好中意你架..
[甜]`搵你個芬芬啦,好冇!?`
[海]`我可唔可以同你做朋友?!`=(
[甜]`唔可以w0w;s0r`v33v
[海]`你好狠^___^. 擺明係你d所謂好姊妹教你架喇.
[海]`痴住佢地你盞無幸福呀;我話你知;!(大聲)`
[甜]`吊;! (1把c0m落海到)`
[海]`八婆v0v`(走左)`
[甜]`我番飾物店;`你地自己番學番到夠;掰;
[荳]`-___-''唉;家陣乜情況啊;(W)!
[糖]`扑街;乜野係朋友啊;?我地姊妹解散囉;(走左)`
[懧]`-...........-`悶死;咁我去d店到M野A_A(偷野;`)
當甜甜同糖糖番到飾物店;`
佢地竟然... -_-`
見到奏;糕`膠;洋;
而膠同洋變到好河蟹咁-__-`;

續;`
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-2-5 00:59:14

餅餅作的是最好的-v-;`
c0m;`
很期待下集-v-;`
作者: `宣洩×醉;$    時間: 2011-2-5 13:22:52

:$ :$ :$
我要點作;;
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-2-5 15:17:57

原帖由 `宣洩×醉;$ 於 2011-2-5 13:22 發表
:$ :$ :$
我要點作;;

你喜;$;$
作者: 曳小膠o3o    時間: 2011-2-9 22:08:23

推推推推推;`
推番上去先-v-;`
蓓蓓快D出文啦;`
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-4-1 10:27:36

推推推推推推推推推(k).
睇番覺得自己作得很爛;-s.
作者: SHAJAI曈;)    時間: 2011-4-1 10:50:41

原帖由 帥小餅v3v 於 2011-4-1 10:27 發表
推推推推推推推推推(k).
睇番覺得自己作得很爛;-s.

;-*;-*;-*
作者: 帥小餅v3v    時間: 2011-4-1 10:55:27

原帖由 SHAJAI曈;) 於 2011-4-1 10:50 發表

;-*;-*;-*

;-*;-*;-*

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2