AGAMES 討論區

標題: 集體 罷玩晴空物語 廢話唔好回[廢話者必定插] [打印本頁]

作者: 蘇蝦    時間: 2011-10-27 00:22:42     標題: 集體 罷玩晴空物語 廢話唔好回[廢話者必定插]

哩個遊戲個個咁既垃圾交易系統根本太容易入手去呃人..改動左根本就無咩分別..
GM又唔捉騙子,係到做就到成個SER都呃狗
秋葉原SER個個o坦妃o 今日呃左我地公會副會長 1隻傳熊同手衫服... 你唔跟IP封佢+回返D野比我地副會長我地決定轉GAME
唔係我迫你地做野,係你地真係唔肯做野,個個坦妃呃左超過20人我敢保證一定唔只20個,什至超過50...
如果我地1星期內無消息決定集體轉GAME,仲要得閒呃下野幫你地搞走下D人,反正你都唔捉
咁好搵,個個入幾千蚊抽埋D野一個下午比人呃走左 你地唔好比個官方回答我,我唔滿意既話你可以覺得係小事..
到你地隻GAME越黎越亂果陣先做野,趕走既人更多..已經越黎越多人比D騙子搞走,你地自己看著辦

作者: moaoofkoo    時間: 2011-10-27 00:52:10

o坦妃o上2000FUN之前成日見到泥個名
估吾到仲係到=,=
同埋傷之心前幾日都幾個中蕉
係交易系統神改價
我放隻稀狼150G 一禁確定變左15G
應該係同一個人

作者: 勤勞的企鵝    時間: 2011-10-27 08:27:46

甘ED同玩家素質好有關聯喔= =
同最近個小悅悅事件差唔多。
作者: 退隱居仕    時間: 2011-10-27 10:52:53

首先,你公會副會長比人呃左野,佢報左警未?因為呢種情況同比人爆acc一樣,都係刑事案。其實如果你地無報警我地証明唔到佢係唔係比人呃!任何人比人呃道具或爆acc我地都會幫大家處理。

另一樣有關交易系統我地已經同原廠方面提出左問題,但因為修改遊戲系統我地都要等原廠去修改。我地會為大家跟進有關交易系統既問題!有最新消息我會再同大家講。
作者: propropro    時間: 2011-10-27 16:24:48

去巴哈到睇下,原廠大把野做-.-右要搞道法
作者: everandever    時間: 2011-10-27 18:36:54

我都已經決定唔玩晴空了
但原因同你唔同

玩左晴空先2個月,但買點已經買左幾千蚊,其實我知買點係自由選擇,不過你唔可以唔承認係,好多野根本要買點先有機會有
例如時裝,強化用品,同埋抽星光
當然,一隻game要賺錢係理所當然,但當你付出大量金錢都得唔到你想要既野時,真係好灰心
好似今次更新,星光應該又係改左機率吧?
未試過抽100粒星光竟然只得1件時裝同1把黃金,其他都中coin,你話我黑又好咩都好,但我好多朋友都係抽個吉,未試過咁一面倒
可能大家以為我想要手染,其實手染所加既數值根本唔多,有時只係貪件3令,但抽蛋好老實,我真係試過抽30個連白裝都冇
咁到底要買幾多點先可以買到一套自己鍾意既野?
強化機率果到都已經成臉眼淚,有時真係黑到用晒加幅,都係強化失敗,不過呢個好多game都係,但+6+7既難度已經好高呢點都係事實(我真係可以黑到用左10幾粒增防都唔到6or7,有幾次同埋a級都失敗!!!)
我只係覺得,賺錢都要有d良心呀,
至少都要俾消費者覺得,我買點數時要的確係有野買到呀,而唔係用錢去買6合彩
我有D朋友堅持唔買點數,但佢地既裝備其實同我唔差好多,更加令我覺得花錢買點數為乜?
希望官方聽得入耳~畢竟HK$戰士唔係咁多

作者: propropro    時間: 2011-10-27 20:24:20

隻game唔洗錢都好開心啦-.-有錢想要+5%血放星光都好好玩
作者: 蘇蝦    時間: 2011-10-28 01:06:57

everandever 發表於 2011-10-27 18:36
我都已經決定唔玩晴空了
但原因同你唔同

你100粒星光咪算好..我之前抽左1000粒星光1件藍時都無..即刻通晒天
"任何人比人呃道具或爆acc我地都會幫大家處理。"
你地有紀錄,洗乜下下屈人去報警,一個對話+一個交易就捉晒喇,就係因為你地唔去捉先令到越黎越多哩d人..
報警係迫你做野唔要搵你做野

作者: propropro    時間: 2011-10-28 09:25:35

其實真係好大問題,最好係就咁放攤-.-煩就煩D ==
作者: pgchicken    時間: 2011-10-28 09:45:19

你100粒星光咪算好..我之前抽左1000粒星光1件藍時都無..即刻通晒天
"任何人比人呃道具或爆acc我地都會幫大家處理。"
你地有紀錄,洗乜下下屈人去報警,一個對話+一個交易就捉晒喇,就係因為你地唔去捉先令到越黎越多哩d人..
報警係迫你做野唔要搵你做野

唔好本未倒置左黎講,而家既情況係要你地受害者報警,證明左你地真係俾人呃,我地先有理由去封佢既帳號。
至於你話個玩家呃超過20個人呢個問題,唔係我地唔做野,而係無一個受害者肯去報警。
作者: 蘇蝦    時間: 2011-10-28 10:07:45

pgchicken 發表於 2011-10-28 09:45
唔好本未倒置左黎講,而家既情況係要你地受害者報警,證明左你地真係俾人呃,我地先有理由去封佢既帳號。
...

其實問題在於,你地管理隻遊戲,遊戲有犯規玩家官方都應該處理吧...就算玩家唔報警去追求返自己既利益
你地都應該封鎖返犯規既玩家,唔通官方覺得佢再繼續呃落去,唔係犯規?只係犯法?
作者: pgchicken    時間: 2011-10-28 10:22:12

其實呢個問題都講左好多次

玩家犯規我地當然會處理,但個問題就係需要證明左佢真係犯規先。
你話查對話,遊戲入面對話係無限制,每個玩家都可以講任何說話,做到扮哂交易咁樣,所以遊戲既對話記錄係證明唔到任何野(同GM既對話記錄除外)。
只有報警先證明到你真係俾人呃 / 爆a/c,我地先做到野。

正如捉外掛一樣,我地唔係亂捉亂封,真係叫個GM去到佢身邊,問極都無反應/應埋d唔關事既野,cap哂圖有哂證據先捉的。
作者: propropro    時間: 2011-10-28 13:16:45

證據+1,唔係好多人沒野做煩gm
作者: 蘇蝦    時間: 2011-10-29 23:22:56

pgchicken 發表於 2011-10-28 10:22
其實呢個問題都講左好多次

玩家犯規我地當然會處理,但個問題就係需要證明左佢真係犯規先。

1個人係老作 2個人叫集體老作 10個人叫接近事實 20個人叫事實..坦妃呃到出晒名喇-.-你地唔識搵人去放下蛇?
佢幫你趕客 你做幾多野都無用
作者: aesops16240    時間: 2011-11-2 09:51:54

成日都話有人比人呃野,究竟係點樣呃架呢,我真係唔係好明白,可以解釋一下嗎?
作者: yiuyiu999    時間: 2011-11-2 10:15:05

everandever 發表於 2011-10-27 18:36
我都已經決定唔玩晴空了
但原因同你唔同

星光好明顯係出南瓜之後係改左,我上巴哈睇過,好多人都鬧緊,
我好你少少,我星光100個,中左3把金刀,
但係我抽大天使旦,我到而家一共抽左306粒旦,
收獲 : 綠字白翼x1 , 綠字粉翼x5
所以我已經決定唔會再入錢抽任何野
另外唔知係咪我個人特別黑仔啦,我之前沖冰雪女王, +8上+9,都沖左我60粒防增先上倒
作者: AA8923    時間: 2011-11-2 12:16:44

其實官方應該做野啦 D人的金好難找的 特別是NEW HAND呀,毛啦啦比人騙左官方真是冇OBLIGATION嗎?!官方真是要用心查下 不是的話真是會好多玩家不玩的即使你推出有幾好玩的活動!!
作者: dizidizi511    時間: 2011-11-9 07:46:51

其實我公會有人都俾人爆左AC啦 又吾見佢報警 講真 俾人爆AC10個人有邊個會去報警? 大家玩吾玩晴空 都吾由妳去決定
作者: smarties1988    時間: 2011-11-9 11:01:43

我個人認為遊戲上既交易出問題都已經唔係第一隻~除了遊戲gm要有一套完善既解決方法.自己玩家都必需要自己負責,我都曾經比佢試過呃但係我禁確定前要睇清楚唔好急,佢呃我唔到.呢d野係雙方既~唔可以一面倒祗怪gm~大家交易務必要小心.盡量堅持貨到付款式寄信~如果個人有心同你買~點會唔肯?
作者: elkie8888    時間: 2011-11-9 11:28:07

作者: theeyy    時間: 2011-11-9 12:49:35

o坦妃o <--- e條友我係2000fun講過好多次 都冇人理 都講左佢 公測呃到e+
作者: smarties1988    時間: 2011-11-9 15:01:07

theeyy 發表於 2011-11-9 12:49
o坦妃o

正等於警訊講左好耐保藥黨個d咁之嘛咪又係有人上當一樣之嘛
作者: dizidizi511    時間: 2011-11-9 17:32:17

甘 禁多人俾佢呃 點解妳吾專登去比佢呃 ? 拍低有力既証據 交比警方 妳比人呃既野都攞得返啦 而且可以捉到佢 點解妳吾試 ? 要係度嘈
作者: qq875055004    時間: 2011-11-10 17:53:56

o坦妃o是昆神
被我昆返
我比手染大天使she  she比我200金
我立即ch返白色
作者: qq875055004    時間: 2011-11-10 17:54:58

但是she昆左我小ac- -
作者: propropro1    時間: 2011-11-10 19:48:01

交易可以強化一點的
作者: 星光下的愛    時間: 2011-11-14 06:16:06

呢d 要報左 警 gm 先可以做到嫁wor
作者: smarties1988    時間: 2011-11-14 11:51:16

星光下的愛 發表於 2011-11-14 06:16
呢d 要報左 警 gm 先可以做到嫁wor

完全認同~個個都走去話呢個昆我野就封佢~咁我憎一個人都可以屈佢~我都係覺得報左警先做野較為合適
作者: 諾克爾    時間: 2011-11-14 23:12:21

我明白受害者點都會想得到一個公道
不竟沒有一個人在交易時  想到自己會比人呃

可是,有d野係要做,比如在大面額交易時,
最好拍下短片和圖片去証明這是公平交易.
就好似你去買賣都會有一張單據証明你買過咩賣過咩.
只不過是今次由你來記下而已.
今次不幸,如果你拿不出証據,只能說你不幸

就算受害者人數一直上升,只要你們沒有証明,他也是合法的壞人.
你要記住一切利益是歸於被告.
作者: 賤嵐    時間: 2011-11-15 14:44:03

明知佢昆人,仲要同佢交易博D乜?
作者: Rock陰陽    時間: 2011-11-15 22:41:03

我之前都差啲俾佢呃,
改銀碼,@
作者: dream0    時間: 2011-11-17 00:07:29

妲妃(曾言自己昆左2000金,在1點:20銀時代) 乂神殤乂(好耐無出沒) 流雲風月(活躍份子 昆人方式與妲妃一致)
都係秋ser架昆哥來 及後都有d小霜兒 同埋唔知咩名架卡信者出現
妲妃同流雲風月架昆人方法:
單純同你交易 除消幾次 之後打1000金 然後極快改成100金
等同佢交易架人唔覺意按左確定 咁就出事
改金額聽閒係鎖定前做的.. 玩家若果冷靜d 慢d先按確定 應該唔會出事
(但有聽閒妲妃係可以鎖定完都改到金額)
更有見過有條友大大聲係世頻講報左警要拉q個妲妃...不過之後就無左件事~.~
總之..大家交易時小心多好多啦
甚至約個交易者去少d人架霜之森 開個攤比佢買 有心唔怕煩少少姐 反正交易都係要見面

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2