AGAMES 討論區

標題: 各大團的贈詩 [打印本頁]

作者: GOODGOODBOY    時間: 2008-7-30 13:35:20     標題: 各大團的贈詩

1.夜血盟: 夜月竹柳景氣高

血洗團戰日日和
                盟心句句顯真情:loveliness:

2.戀之雪: 風花雪月堪=戀=棧

(之)知己難求心需淨                                               (遲d講埋解釋就知點解~1/8會更新@@)
                雪白紛飛並頭開:)

3.新雄:     新日異月千篇律
                雄氣展翅吞天下:@

4.桃園:     桃花開滿月飛天
                園林竹鳥花自羞 :o

5.非主流:  苦辛悲怒皆=非=也

幸福開懷=主=樂是
                 流水落花春去也:'(                                                                   (全本人作的~如有錯誤~敬請原諒- -)
6.魔龍:     (唔識作= ='):L
(本人團)   龍鳳鸞配盡皆慶:loveliness: :loveliness: :loveliness:

(歡迎回帖-------------------------------->:D )

作者: zerofreefly    時間: 2008-7-30 13:39:26

KAKAKA
唔錯唔錯~~~~~
作得幾好....
係唔明魔龍個野.....
作者: GOODGOODBOY    時間: 2008-7-30 13:42:07

唔識作......(自己團都...) SORRY:'( :'( :'( 請見諒........- -
作者: db仔仔    時間: 2008-7-30 13:42:54

good...作得好..昨日係團頻見金b狂作詩= =
作者: 口號一旦    時間: 2008-7-30 13:43:28     標題:

:victory: :lol :L 唔識作......(自己團都...) SORRY:'(
作者: GOODGOODBOY    時間: 2008-7-30 13:45:16

.........抄人........唔好咁無polite....:'(
作者: 口號一旦    時間: 2008-7-30 13:46:10     標題: p

polite:L :L :L :L ?
作者: GOODGOODBOY    時間: 2008-7-30 13:47:15

[quote]原帖由 口號一旦 於 2008-7-30 13:46 發表
加油發表la.....唔好無聊:@
作者: 瘋Siu金    時間: 2008-7-30 13:49:29     標題: db豬送比你ga~~kakaka

夜紛飛了白雪~
淚洗去了塵埃~

緣之訣~幾番輪迥~
縱使青史己成遺缺~
愛db的心不滅~

作者: GOODGOODBOY    時間: 2008-7-30 13:51:15

描寫文bo....但我鍾意文言(較love 七言詩ar)......:lol
作者: 瘋Siu金    時間: 2008-7-30 13:55:43

oO寒月殿Oo

寒梅飛遍千花地~

月映世塵不俗沾~

殿宇結成萬千緣~

唯那仙寒月上殿~

呵呵呵:victory: :victory: :victory:

作者: lamxdxd    時間: 2008-7-30 13:58:27

好多團@@
不過非主果句有D悲傷GE感覺!!
作者: 瘋Siu金    時間: 2008-7-30 13:59:16

原帖由 瘋Siu金 於 2008-7-30 13:55 發表
oO寒月殿Oo

寒梅飛遍千花地~

月映世塵不俗沾~

殿宇結成萬千緣~

唯那仙寒月上殿~

呵呵呵:victory: :victory: :victory:

lam豬我作得好唔好><???
作者: lamxdxd    時間: 2008-7-30 14:00:18

原帖由 瘋Siu金 於 2008-7-30 13:59 發表

lam豬我作得好唔好>

詩E樣野我5熟=0=..所以..5知.
不過你地好勁=0=
作者: 瘋Siu金    時間: 2008-7-30 14:01:07

原帖由 lamxdxd 於 2008-7-30 14:00 發表

詩E樣野我5熟=0=..所以..5知.
不過你地好勁=0=

thz><xddd''':D
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-7-30 14:05:20

夜血中間個句...=0="好似講到我地係戰鬥一族咁=_=""""
作者: 瘋Siu金    時間: 2008-7-30 14:06:57

原帖由 *緋雪夜* 於 2008-7-30 14:05 發表
夜血中間個句...=0="好似講到我地係戰鬥一族咁=_=""""

e個係不爭既事實xdd''':lol
作者: *緋雪夜*    時間: 2008-7-30 14:27:20

原帖由 瘋Siu金 於 2008-7-30 14:06 發表

e個係不爭既事實xdd''':lol

咁右係xD"最緊要大家玩下,打完唔好嬲就得=V=
最緊要開心~
作者: GOODGOODBOY    時間: 2008-7-30 14:27:49

Siu金~你都是作詩高手(寒月盟首詩作得恰到好處GD^^)有知心la:loveliness:
作者: 瘋Siu金    時間: 2008-7-30 14:49:29

原帖由 GOODGOODBOY 於 2008-7-30 14:27 發表
Siu金~你都是作詩高手(寒月盟首詩作得恰到好處GD^^)有知心la:loveliness:

呵呵呵
當然~當然~:lol :victory: :victory:
作者: 斷情    時間: 2008-7-30 15:27:05

流水落花春去也<~咩意思= ="(係到咒我地摺得=口=?)

作者: micky977〥    時間: 2008-7-30 15:27:48

比人打到落花流水==
作者: 俠客    時間: 2008-7-30 15:28:44

我完全睇5明= =
仲有你系5系goodgoodboy2 ﹖
作者: lamxdxd    時間: 2008-7-30 15:29:54

原帖由 斷情 於 2008-7-30 15:27 發表
流水落花春去也

佢係咪將d字ge次序掉亂左
5係落花流水咩= =?
總之睇落去好似係度咒緊我地咁=_=
作者: 瘋Siu金    時間: 2008-7-30 15:39:36

原帖由 注定 於 2008-7-30 15:34 發表
我覺得作詩果個可能都吾識解释..只系亂up一通=,=

講緊我定樓主,我個個有得解ga啵=.=
作者: 【夜牡丹】    時間: 2008-7-30 16:00:06

吼~~~~做咩冇神奈>"<
作者: 瘋Siu金    時間: 2008-7-30 16:39:15

原帖由 注定 於 2008-7-30 15:47 發表
講緊樓主^^...........
樓主吾應機既.....吾通比我估岩左=.=

咁冇野了^^
作者: 煉鰲    時間: 2008-7-30 23:16:54

原帖由 瘋Siu金 於 2008-7-30 13:49 發表
夜紛飛了白雪~
淚洗去了塵埃~
緣之訣~幾番輪迥~
縱使青史己成遺缺~
愛db的心不滅~

全首詩都唔錯,最尾一句有d勉強
改成:love db永不變
甘會晤會好d呢?
作者: 煉鰲    時間: 2008-7-30 23:21:26

原帖由 GOODGOODBOY 於 2008-7-30 13:35 發表
1.夜血盟: 夜月竹柳景氣高

血洗團戰日日和
                盟心句句顯真情:loveliness:

2.戀之雪: 風花雪月堪=戀=棧

(之)知己難求心需淨
                雪白紛飛並頭開:)

3 ...

講到魔龍好似成日做壞事,
講到我地團好似好屎:funk:
作者: GOODGOODBOY    時間: 2008-7-30 23:42:49

~唉~好多人都唔明:Q 解:
1.流水落花.....解風景的景象(搞錯咗):'((改咗)
2.而魔龍......個魔字好難作......後句解大家一團和氣.龍鳳配和......
3.由於我將各團的字為首字所以很多句都是描述風景的:o
                                          (如有問題.歡迎發問):loveliness:
作者: lamxdxd    時間: 2008-7-30 23:44:19

原帖由 GOODGOODBOY 於 2008-7-30 23:42 發表
2.而魔龍......個魔字好難作......後句解大家一團和氣.龍鳳配和......
              ...

假如我將佢倒轉做「落花流水」呢= ="""""""""""
作者: GOODGOODBOY    時間: 2008-7-30 23:47:18

...........我都無符:'( :'( :'(     不過我是講流水落花.........(呢啲就是文言的趣味la):'( :'(
作者: 煉鰲    時間: 2008-7-30 23:53:32

原帖由 GOODGOODBOY 於 2008-7-30 23:42 發表
              ...

魔字用魔法or魔術作意思會唔會易作d啊?
作者: 段天    時間: 2008-7-31 01:50:17

我好憎文言文= ="""""
作者: 瘋Siu金    時間: 2008-8-1 02:41:19

...

其實我都唔係好明=.='''

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2