AGAMES 討論區

標題: 反傷真係咁惡咩? [打印本頁]

作者: iamahtung    時間: 2012-1-25 16:13:55     標題: 反傷真係咁惡咩?

個個武尊衝埋黎連三下已經死左啦:)
有幾多人係堅驚陰陽反傷丫講真:&
霸星血多, 反傷又多, 攻又多, 都算..畢竟那是錢
一個60武尊普通+5,+6裝+3+4武, 都可以秒七,八千血啦
陰陽呢? 上齊裝上足符文, 套裝加埋血, 頂多咪8千左右(唔計手染)
3連, 秒下果下唔計, 真正反返去既, 得6千左右, 當一個陰陽反傷最高119%
6千x1.19, 7140
一個60武尊普通裝開埋buff, 都起底9千血
係, 陰陽有得冰人, 仲要定足4.8秒(上限)
你搵十幾個普通裝既人, 去試下有幾多個可以定人先
唔好淨係比果幾個例子我, 要比就比個比例我
點解係陰陽唯一可以反擊既位置, 都要整個減30%反彈?
唔好話係因為我少血我無錢整係我既事
我大大話話都八千血, 全身+10果d都接近1萬啦下話?
個陰陽+10得黎對方唔識+10既?
6千攻都秒到8千血, 萬四攻既點算?
活血暈左又出唔到, 3連秒左連再生都無用處了:)
個個之前都係咁投訴陰陽有咩屈有咩屈
又唔見你地諗下自己個職有咩好:)
武尊副裝同金裝差距過千血
御靈副裝比金裝更多血
血既差距又拉開左一千:)
稍為有心少少打下裝既武尊都可以簡單上萬一血
御靈上埋hp神器都未必到9千
反傷由119減30, 變左89
當佢3連計埋普攻同暈人打8千, 反左7190
你叫一個普通裝既陰陽如何打4千?
講真有無機會打都成問題:)
作者: 孤單心事    時間: 2012-1-25 18:14:35

A_A 咁你有冇諗過陰陽係戰場 冰腳消火盾
暴風雪掃人?
武者有咩技?  全身+10 5LV波動係戰場都打唔郁人啦
靠最高輸出既3連擊逐個打?
你要拎單P黎講  點解唔講絕影 疾風?
不滅絕影1閃埋黎殺人   疾風武鬥無影裝消變身火盾   仲有驚魂呢招
1P1   唔係你死就佢死嫁啦     唔通你想改到隻隻職暈完你 1係自己反死 1係打你唔死 跟住比你冰腳屈4.8秒?  
作者: aliceapril    時間: 2012-1-26 12:52:54

反傷好勁架!!!!
可惜...我好廢....次次都比人打死...
因為冇技能點去+火盾...又唔想用99點...
假如你係陰陽的話...記住...+火盾!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 惡意灌水    時間: 2012-1-26 16:12:42

孤單心事 發表於 2012-1-25 18:14
暴風雪掃人?

吾好嚇親人啦A_A
佢捍衛陰陽之嘛
作者: iamahtung    時間: 2012-1-26 20:20:22

孤單心事 發表於 2012-1-25 18:14
暴風雪掃人?

以普通裝既要刺而言,佢地實在少血,而且站於你地兩方都係可以衝埋去暈人而言,你們先手既取得率比較平均。
講真團p, 陰陽係後面打,近攻上前,實在好合理。
你比人殺既同時,你果邊既陰陽咪又係打緊我果邊既近攻。
講真,pvp唔係你死就我死架啦,你打唔死我,唔通我唔定你?
但而家,係武尊普通裝都都秒8千血,一個普通裝既陰陽,唔好話定人拉開距離(一般而言呢段時間夠武尊打多兩三下),係隨時連補一下血既機會都無。
普通一套金裝+5,開埋buff,1萬1血左右
當對方+5,7千攻左右,淨係爆1,2下的話,都有機會還擊
但陰陽才沒機會,真係比多少少血都好,起碼有個還擊機會,你地班+10點會明:)
作者: 孤單心事    時間: 2012-1-26 23:41:12

iamahtung 發表於 2012-1-26 20:20
以普通裝既要刺而言,佢地實在少血,而且站於你地兩方都係可以衝埋去暈人而言,你們先手既取得率比較平均。
...

有邊隻GAME既布衣系   係多血既?  

以單P 黎講 的確唔夠武者黎
群P呢? 戰場公會戰  成為主力既永遠係遠攻  陰陽 射手

如果陰陽連單P都設定為強勢  無得輸  
咁我都唔玩武者啦 我開隻陰陽升仲好

作者: iamahtung    時間: 2012-1-27 03:27:19

孤單心事 發表於 2012-1-26 23:41
有邊隻GAME既布衣系   係多血既?  

以單P 黎講 的確唔夠武者黎

其實你地班+10可以係大量遠攻中無啦啦衝入遠攻羣中一個打幾個我見唔少,再者唔係你地開路係前面死的話,結果咪又係遠攻打遠攻。
會戰呢啲野,係職業合作既姐,唔通人地全公會都係遠攻,個個都係戰場主力,就會贏到你地皇族?唔會丫?
再者武鬥,範圍真係好有限,定得一個黎,都比第二個暈左,行得埋去定得黎,唔好彩對面有個霸星的話,真係等比人圍
當你抗暈抗定身,個武尊更加可以毫無顧慮咁衝埋黎,又係一個3連秒7~8千血就得
所以認真除左單p好脆之外,我真係唔覺陰陽有咩地方係特別強勢
武尊暈,普攻,三連,加埋1秒左右已經打到五下,真係再生都回唔到啦
唔好話要陰陽pvp強勢,只係起碼留少少機會比陰陽反擊
根本好多時候,無機會出手,反傷反得果六七千就死左
六七千,對一個普通裝既武尊而言,一半多啲ja
作者: ming123123    時間: 2012-1-27 04:01:07

咁岩路過..宜家好少玩唔知改左D咩
不過好奇怪我竟然見到<留少少機會比陰陽反擊>
晴空個pk系統唔係不嬲都係玩先手攻擊同暈既咩..你比人暈先味死先..sosad
我係絕影 我都想有反擊機會haha  

作者: 孤單心事    時間: 2012-1-27 12:46:28

iamahtung 發表於 2012-1-27 03:27
其實你地班+10可以係大量遠攻中無啦啦衝入遠攻羣中一個打幾個我見唔少,再者唔係你地開路係前面死的話,結 ...

A"A   我打戰場公會戰根本唔洗出手   SOR
到E+未出過全力打公會戰
我掛機居多:(  打條柱  其他交比我D團友做
另外  我武鬥場用2點武鬥幣買抗定抗暈   我唔受束縛殺人  好唔應該??
我識買抗暈你唔識買?  
暈普攻3連加埋1秒左右<---   突襲都要時間啦  技能CD最少都1秒啦  
比陰陽有機會反擊?  我相信更加多人放棄隻GAME
你玩唔出陰陽既強勢之處   唔該你唔好話陰陽弱勢
講到尾  只係你發揮唔出   你要用+5裝打1個全+10裝 乜都輸啦
+10裝打+10裝   我比陰陽反死過 SOR  

我未開BUFF  呢個狀態ONLY   開左聚精 未齊裝 -上衣  換埋可以再+1000血
同反傷寵+物盾符文陰陽打 我秒佢都反到得返少少血
陰陽弱勢?   SOR  只係你弱 唔係陰陽弱
作者: iamahtung    時間: 2012-1-27 19:23:16

ming123123 發表於 2012-1-27 04:01
咁岩路過..宜家好少玩唔知改左D咩
不過好奇怪我竟然見到
晴空個pk系統唔係不嬲都係玩先手攻擊同暈既咩..你 ...

都話你地先手機會比較平均,相對陰陽先手既機會比較細,唔好比個例子我…你比十幾個普通通裝既人既比例我
作者: iamahtung    時間: 2012-1-27 19:35:00

孤單心事 發表於 2012-1-27 12:46
A"A   我打戰場公會戰根本唔洗出手   SOR
到E+未出過全力打公會戰
我掛機居多:(  打條柱  其他交比我D團友 ...

你會戰點打唔關我事,你根本無答我野
講真有幾多普通裝既人會去買抗暈抗定?
一粒未必頂到三局,隨時要買兩粒,輸左就蝕
都話你唔會明普通人既做法:&
再者我一直話+5打+5,無話+5打+10
你搞清楚個pt先覆我:&

作者: 冇名好改    時間: 2012-1-28 17:07:50

iamahtung 發表於 2012-1-27 19:35
你會戰點打唔關我事,你根本無答我野
講真有幾多普通裝既人會去買抗暈抗定?
一粒未必頂到三局,隨時要買兩 ...

反傷唔惡就唔會減啦,打星光想win但係唔肯晒錢買野輸係正常
作者: tomtom35    時間: 2012-1-29 00:02:29

自己血少比人反死就系到嘈
作者: iamahtung    時間: 2012-1-29 14:51:04

tomtom35 發表於 2012-1-29 00:02
自己血少比人反死就系到嘈

你話邊個阿, 講緊陰陽血少..邊個比人反死係到嘈
作者: iamahtung    時間: 2012-1-29 14:52:01

冇名好改 發表於 2012-1-28 17:07
反傷唔惡就唔會減啦,打星光想win但係唔肯晒錢買野輸係正常

反傷惡反傷惡..唔見有人話武尊個三連惡?
一個三連都秒左個陰陽啦:&普通裝打普通裝的話
作者: 孤單心事    時間: 2012-1-29 18:30:20

:(  咁不如將全部職改哂佢啦
全部1樣技
1樣無暈 無連擊 無反傷 無追擊 無補血 無復活 無定身
作者: kevinCCK    時間: 2012-1-30 10:58:09

反傷唔係由119減30, 變左89,係119X(1-30%)=119X70%=83.3,如果就咁減咁D反王咪變咗15%反0傷害,咁點解我揾隻47副有反buff嘅王我有減反可以2下流星秒番我自己??仲有你普通裝嘅定義係咩?如果你係都要攞自己+5同+10人比咁就係你不自量力啦,仲要係度嘈減反傷,又唔見有人嘈話呢個game一開始有反傷已經係唔公平?仲叫人比10幾個普通裝例你,又唔見你比10幾個平民裝武尊我睇?我都想睇下平民裝可以秒7,8千血果D'平民裝'係咩裝,我雲狩,低血低防果果都知+6紫武,+5武場裝,同我個公會FD御靈+5橙武,+5武場裝,反傷得8,90如果佢唔開補血企係度我先打得羸佢,係險勝217HP,我有減30%都反到我得番217血,如果我冇減反佢又係反119比我,我諗我第一下已經講88,佢變身2,3下冰可以KO我,點解人地可以平民裝得咁勁你唔得?仲話10個例子,1個都收到你聲啦,自己又唔利用環境D雜物,傷心頂層棵樹已經係一樣可以好好利用嘅野,可以用嚟屈近戰,圍住棵樹打,佢根本過唔到嚟暈我,點秒我?我7千幾血真係未試過比平民裝武尊秒,麻煩你比1個例子我,1個夠,唔洗10個咁多,OK?你唔識利用場地=輸,你唔識走位=輸,你冇技術=輸,你輸咗賴人=輸,自己未試過嘅野就發表仲同我講119%-30%你一開始已經輸了,冇認真做過試驗嘅人點樣都會輸
作者: iamahtung    時間: 2012-1-31 03:36:21

kevinCCK 發表於 2012-1-30 10:58
反傷唔係由119減30, 變左89,係119X(1-30%)=119X70%=83.3,如果就咁減咁D反王咪變咗15%反0傷害,咁點解我揾隻4 ...

呢位人兄, 講真要pvp, 你100%死我手
我一直話搵普通裝既人黎試裝, 我一直都係指+5打+5
我回心事果陣都講到明我一直係講+5打+5
我識唔識走位?
講真要贏我贏大把人啦:&
目前過萬血陰陽有幾多位? 你又識幾多位阿阿生?
+5爆左, 3連秒7千認真唔難, 係你識既人無技術, 唔識走位
同埋我從來無輸左賴人, 因為果位普通裝人士根本唔夠我打
我成個post邊忽話我比人秒:&?
1萬血比普通裝秒就慘囉
咩q野叫無認真做過試驗?
你同d無技術既人打叫做做過試驗?
我一直都係講緊普通裝既人
吹到你地話我講緊我+5打+10
邊個+10阿而家?
字你又睇唔明, 裝你又唔夠人黎, 技術你又唔掂, 有技術既你又未見過
雲狩招技唔係要發動1.5秒的話可以做低好多人
40-50武鬥d+3都秒到人
以上post個範圍係pvp到pvm
你淨係識講pvp?
你既視野咁細既?
又唔見你知道pvm果陣雲狩係後面可以好勁?
你到底識唔識玩雲狩?
作者: kevinCCK    時間: 2012-1-31 10:29:37

問題係PVP會有人企定定比我用流星秒?我真係未見過.星空同戰場就大把.發動1.5你知唔知有幾耐?你用過未?你知唔知有時個特效打中咗都未必係打中,講真個系統真係有D爛,又唔係miss,又唔係block,特效打但係條友又咩事都冇,你貼近D個牆都失效.仲有你又唔係唔夠人打,何必係度話D人投訴陰陽有咩屈有咩屈,佢地話完晴空都唔會改架啦,你比人訴下苦有咩問題?你+10梗係唔知+5嘅慘況,你+得10打2下都應該KO我啦,你+得10都唔洗用反啦, 人地都傷唔到你,+5個D真係靠反先保命,你係度開得post你都預咗人地有野講,你1開始話+5可以秒+5,跟住又話你自己+10人地唔夠你打,咁你一開始何必訴苦呢,定係你一開始就係想show你自己+10,+5有佢地嘅苦況但係你都識講'個個之前'都係咁投訴陰陽有咩屈有咩屈,已經係之前好耐嘅事,自從出咗2轉,到改咗流星同風神之絆 ,你見到有幾多個人投訴反傷屈?你而家舊事重提咪即係激起D以前對反傷仇視D人嚟你度講野,根本好少人話反傷屈,+5都有人可以好勁,有點火刃變身埋嚟3.4下都打得死人啦,反只係綿上添花,遊戲個角色設定一開始係咁都冇得改,只係有1堆人成日都反死,所以咪出個減反等D人以為有得打囉,其實減得幾多?你又唔係唔用技淨用火盾反死人,減反對你冇影響,點解你又要係度嘈呢?
作者: iamahtung    時間: 2012-1-31 13:03:51

kevinCCK 發表於 2012-1-31 10:29
問題係PVP會有人企定定比我用流星秒?我真係未見過.星空同戰場就大把.發動1.5你知唔知有幾耐?你用過未?你知 ...

你個重點出左黎!
「但係你都識講'個個之前'都係咁投訴陰陽有咩屈有咩屈,已經係之前好耐嘅事,自從出咗2轉,到改咗流星同風神之絆 ,你見到有幾多個人投訴反傷屈?」
問題係, 因為之前既投訴
導致今時今日, 反傷要比人降
點解今時今日無人投訴先走黎改?
點解到個個職都勁返哂平均返先走黎改?
點解官方要「舊事重提」走黎改我地反傷?
以上呢個點你唔答我你真係唔洗回, 成個post重點係到

講真我真係淨係用技反死人, 畢竟我係補c
邊個話反只係綿上添花?
反傷對我而言係武鬥有保命作用
的確目前我係+10, 我只係曾經+5
但以我身為補c有得解暈有得補, 都係贏過幾百血
我仲要係以血為主, +5果陣8千幾血既陰陽補黎計
得七千血既好明顯已經秒左
個post我明顯為+5而講
再者, 武鬥pvp, 就算係, 真係未必打得中
老實講就算係51-60武鬥我都見大把人一下秒
pvp, 老實講我認同弓手弱雞, 血又少(對我而言)
不過學你咁話...
唔識走位架你? 技術呢?
我而家千辛萬苦整左個19跑速出黎, 為左定人
你地雲狩呢? 開個buff都夠啦唔好玩啦
有暈技唔用? 唔好同我講因為你唔係為pvp
唔係為pvp就唔好講啦
變身60%攻擊時令對方無法移動4秒
技攻48%暈4.3秒
如果我19跑速都定到人既
你實得啦
4秒同4.3秒, 夠你發動流星啦掛?

+5可以勁, 武尊都可以囉, 問題係比人秒左的話, 仲有咩火刃出?
講真, 佢要改就一開始改, 之後就全部一齊改勁佢
老實講我的確唔係淨用火盾反死人
因為淨用火盾反人我死硬
30%影響唔大?
當你一下2千5, 三連7千5
本身119%反傷, 反8925
好了, 再說一下, 7千5, 已經係1個普通陰陽多數既血量, 而8925, 仲未達普通武尊既9千底
減左30%, 而家89%反傷, 7千5會反6675
2千3血左右既差距, 你話無影響?
30%, 真係唔多?
係你唔係反傷你唔明喳
作者: kevinCCK    時間: 2012-1-31 14:38:31

雖然係比人減反,但係撞到D+10武尊就算佢冇減反都冇用啦,咁屈.我公會個全+10紫太紫裝武尊平時打戰場我跟佢後面就得,佢打晒都得,係佢比人圍我先幫下佢(其實係反少2677先啱,8925X0.3=2677.5,佢唔係就咁減)同埋我可以定人4秒,但係我平時開重砲都係得番幾%跑,比人緩+定+中間有雜物果D好黑人憎嘅野係,行得過去人地都定/暈完啦,pvp1打1真係好難先出到流星,人地一見到我要用流星仲唔即刻爆發打死我咩,唔好睇平時我地戰場流星秒人咁威,係因為LAG到D人走又走唔到打又打唔到企咗係度比我地打,何況有近戰開路,自己又落招旋風先打得咁舒服,1下打到幾個+10御靈都試過反死,講真,絕影同術武咪仲屈,個game設定係抗性唔會跟lv升,但係防會,仲有裝會+防,跟本要人攏錢去開洞/買抗裝,比8000術攻打到仲慘過比10000物攻打中,又唔知佢咩屬性,唔怪得知咁多人做術雲狩啦,如果佢減到119得番8X反,咁你有一個比較樂觀嘅想法就係當反傷符文冇出過
作者: iamahtung    時間: 2012-1-31 15:12:06

kevinCCK 發表於 2012-1-31 14:38
雖然係比人減反,但係撞到D+10武尊就算佢冇減反都冇用啦,咁屈.我公會個全+10紫太紫裝武尊平時打戰場我跟佢後 ...

第一, 都話個post係為+5而設:( 你講+10武尊做乜:(?
第二, 你無答我問題, 再唔答你真係無覆我既必要:&
第三, 你見唔見心事一直係到主張戰場遠攻先係主力A_A?
    佢話佢平時唔多打企定定睇你地遠攻做野架wo? 你可以同佢傾完個pt先再入黎
第四, 認真+10武尊...我而家+10都仲夠頂1個+10武既武尊既:(
    不過要靠19跑速極快定身先得囉堅係:(
    你句2千6係幫我定幫你自己? 2千6, 哇, 距離又大左:( 30%影響好大wow
第五, 無人叫你開重炮:( 我平時唔係真係淨係靠19%, 係靠變身+25跑速, 個個都加25架啦
    「比人緩+定+中間有雜物果D好黑人憎嘅野」你想講乜? 係都你定人同暈人啦?
    「行得過去人地都定/暈完啦」好明顯你技術問題, 點解我19跑速定到人?
    就算你比人定, 有咩問題? 你遠攻黎:(佢定得你姐係十之八九有距離, 夠你定人同暈人啦掛?
第六, 「個game設定係抗性唔會跟lv升,但係防會,仲有裝會+防,跟本要人攏錢去開洞/買抗裝,比8000術攻打到仲慘過比10000物攻打中,又唔知佢咩屬性」
講真丫, 防會跟lv升, 但係攻都會, 就算你係坦, 頂多都係減物傷50%左右
術攻你可以上75抗
比8千術攻打到係慘, 但係我pvp都會上抗
咩叫唔知咩屬性? 唔識睇裝架?
我長期幾套抗係身:(
唔好同我講邊有人pvp帶幾套係身, 咁好明顯你唔係玩pvp既人
就算係pvm
術雲狩, 主要都係風同暗抗
因為60主要係風, 唔記得50定55主要係暗
武尊用太刀的話主要都係風同火抗
如果有火的話, 就靠火盾算
係唯獨御靈冰抗難搵d
係我就會叫d近攻去「開路」
「雖然係比人減反,但係撞到D+10武尊就算佢冇減反都冇用啦,咁屈.」
你講架a_a
如果要我當反傷符文無出過...不如整走所有符文算啦:(?
上乜鬼野符文姐, 你地就好地地多4%hp, 我地符文無左當算數?
你地好地地又好左緊係叫我地樂觀d架:&
作者: 孤單心事    時間: 2012-1-31 15:31:29

kevinCCK 發表於 2012-1-31 14:38
雖然係比人減反,但係撞到D+10武尊就算佢冇減反都冇用啦,咁屈.我公會個全+10紫太紫裝武尊平時打戰場我跟佢後 ...

拿  就即係咁
我暫時13000血 13000攻    300爆傷 50爆率   物爆武尊  我個數值有得再推高既
戰場 你覺得近戰既作用  除左開路  仲有咩?
全身無抗   只包被動技 公會戰BUFF  戰場BUFF  全抗20 火抗30
你確定挨到3秒不死?    SOR 我都挨唔到3秒
雲狩戰場星空有幾強勢你知唔知?  仲要比佢單P勁?    洗唔洗比埋100%暈4秒比你?
我公會有術雲狩  我開齊BUFF  14000血 40風幽抗
佢秒我 :)      有物爆雲狩 我變身 14000血 75%減傷     4400防(未變,變左唔記得)
近乎秒我 剩返1000血唔夠
戰場主力係雲狩同陰陽   
無佢地  你搵100隻武尊都無用 :)  埋到身?

作者: iamahtung    時間: 2012-1-31 16:18:34

孤單心事 發表於 2012-1-31 15:31
拿  就即係咁
我暫時13000血 13000攻    300爆傷 50爆率   物爆武尊  我個數值有得再推高既
戰場 你覺得 ...

「雖然係比人減反,但係撞到D+10武尊就算佢冇減反都冇用啦,咁屈.我公會個全+10紫太紫裝武尊平時打戰場我跟佢後面就得,佢打晒都得」
果位人兄話+10武尊打得哂A_A人地紫ja點算:O
作者: 多此一愛    時間: 2012-1-31 23:10:31

所謂職業優勢..唉
再生術效益在副本用處遠於PK
不論什麼遊戲...懂得利用自身優勢去換取最大利益才是強~
何必鑽牛角尖....
所謂職業..不在其位..不謀其政...明明打手..何必把自己弄成全能形...到最後只會樣樣不精...
絕對建議你到巴哈多點看台灣的陰陽文章......

作者: iamahtung    時間: 2012-2-1 01:07:29

多此一愛 發表於 2012-1-31 23:10
所謂職業優勢..唉
再生術效益在副本用處遠於PK
不論什麼遊戲...懂得利用自身優勢去換取最大利益才是強~

「明明打手..何必把自己弄成全能形...」
我邊忽弄到自己全能型:(?
我要全能我就點滿攻技啦, 洗乜點滿復活
半補半打咪算:(
我澄清一下我係「全補」
自問補得好過好多靈仙:(
作者: badbear    時間: 2012-2-2 14:41:01

iamahtung 發表於 2012-2-1 01:07
「明明打手..何必把自己弄成全能形...」
我邊忽弄到自己全能型:(?
我要全能我就點滿攻技啦, 洗乜點滿復活 ...

其實最近少左人話反傷屈機~

我自己本身都係陰陽~ 雖然我唔勁 (9xxx 血 11xxx攻 )~

+ 10 武尊一樣輕鬆秒殺我 ~ 陰陽的確係 皮薄 ~ 攻擊夠高~ 秒殺就唔怕對方反傷~

不過~ 對應方法係 冰腳~ 遠遠的 冰佢~燒佢~ 埋到身佢都無左大半血~ 落多下火刃 / 火盾 ~佢都死得~

除非佢偷襲~ 否則面對面冲埋來~ 我 80% 可以截擊冰腳殺佢 ~

星空 5 打 5 ~ 混戰 亂戰時 ~ + 10 武尊 真係有機會 1隻隻 秒殺~ 呢個的確係事實 ~

反傷強大~ 我認~ 紫寵可以減反傷亦合理 (30% ~ 可以接受 )

平衡是好是~ 如果唔係 pvp 就唔好玩了  
作者: iamahtung    時間: 2012-2-3 22:26:26

badbear 發表於 2012-2-2 14:41
其實最近少左人話反傷屈機~

我自己本身都係陰陽~ 雖然我唔勁 (9xxx 血 11xxx攻 )~

SHOW ME十個陰陽入面有幾多個拎先手權?
真係隨時3個都無:) 19跑速我要跑夠定到人:(
但有幾多個陰陽會無啦啦走去整個19跑速?_?
我都要靠對鞋5跑速+符文4跑速:( 技4寵6
作者: 呀FunG    時間: 2012-2-4 00:09:23

老老實實我唔係好明白點解你會話陰陽搶先手會輸俾武者
講番正題,當然,你可以話武尊三連好惡,但我好同意25樓大大講既職業優勢
我覺得武者坦輸俾力士,打手又輸俾射手刺客
好,我就當官方會廢左武者既三連,咁武者仲有D咩優勢?
講真,我本身有隻60武尊,而家都半放棄佢走去升緊兩隻陰陽
如果陰陽單P又要最勁,團隊又要能補能高輸出,咁做乜要設其他職?個個升哂陰陽算啦
作者: F仔﹏    時間: 2012-2-4 03:50:43

術攻武尊~
路過到些一遊~  

作者: badbear    時間: 2012-2-4 09:09:11

iamahtung 發表於 2012-2-3 22:26
SHOW ME十個陰陽入面有幾多個拎先手權?
真係隨時3個都無:) 19跑速我要跑夠定到人:(
但有幾多個陰陽會無啦 ...

企定定等佢行過來冰佢啦~ 洗咩跑速架 =___=
你唔好同我講~ 係城 1 p 1 ....
城 1 p 1 ~ 你咪坐騎跑開先囉 ~
作者: propropro1    時間: 2012-2-5 02:15:14

iamahtung 發表於 2012-1-31 13:03
你個重點出左黎!
「但係你都識講'個個之前'都係咁投訴陰陽有咩屈有咩屈,已經係之前好耐嘅事,自從出咗2轉, ...

就算係咁,咪當比近戰玩返一會-.-

作者: iamahtung    時間: 2012-2-6 03:43:24

badbear 發表於 2012-2-4 09:09
企定定等佢行過來冰佢啦~ 洗咩跑速架 =___=
你唔好同我講~ 係城 1 p 1 ....
城 1 p 1 ~ 你咪坐騎跑開先囉 ...

企定定等佢行埋黎?你隔三萬七千里黎邀人pvp?坐騎你識開人地唔識開?
作者: iamahtung    時間: 2012-2-6 03:46:43

propropro1 發表於 2012-2-5 02:15
就算係咁,咪當比近戰玩返一會-.-

如果你一句咁既野全部職可以當公平返的話點解唔見呢句野以前有人講?
作者: iamahtung    時間: 2012-2-6 04:00:11

呀FunG 發表於 2012-2-4 00:09
老老實實我唔係好明白點解你會話陰陽搶先手會輸俾武者
講番正題,當然,你可以話武尊三連好惡,但我好同意25樓 ...

我邊忽話陰陽搶到先手會輸?我一直係話陰陽向來難拎先手
我從來無話陰陽能補能打,全補同全打點的技差很遠你知道嗎???你要貪心你要兩樣一齊有我只能說一句「祝你好運」
術爆值,術傷,冰傷+6%,作為補師我無點
因果輪迴,復活、活血點爆,唔通打手又會咁做?
陰陽你玩熟了沒有???再者正題,唔係三連,係反傷囉,字你又看清了沒有???
你「覺得」武士坦輸比力士,打又輸比刺客射手?
你見唔見樓上上幾層某射手先話完距離未拉已被暈?
近攻打近攻幾乎都係睇搶先手點解又會輸比刺客?
坦輸比力士理由又何在?

作者: propropro1    時間: 2012-2-6 20:01:22

iamahtung 發表於 2012-2-6 03:46
如果你一句咁既野全部職可以當公平返的話點解唔見呢句野以前有人講?

咁我想問下你你之前火盾屈左一時,比返近戰屈返唔得?
我見到陰陽怕音速好奇怪lol
你做補就右怕比人秒啦,誰叫你不當打手?
沒音速打你仲有咩打到你?
作者: propropro1    時間: 2012-2-6 20:07:49

iamahtung 發表於 2012-2-6 04:00
我邊忽話陰陽搶到先手會輸?我一直係話陰陽向來難拎先手
我從來無話陰陽能補能打,全補同全打點的技差很遠你 ...

第1,你前後有問題
你講到10個只有3個不到拿到先手
咁仲唔係輸?
你70%拿到同30% 拿到
30%都輸了
你知道機率是咩?
音速唔係下下連
75%
佢連唔到,佢就死了
你要咁搞全補
是你自己問題
你想全補不怕音速
我想問你,比你50000血好味?
你睇下靈仙,盾都沒啦
唔好同我講咩+5,你估戰場只有+5?
你打仗用刀跟拿槍打
一開波理念有問題
+5本來只係打副本
全補,要補到,右要音速打唔死......
我打唔死你,你用補血技
我唔覺得有咩問題
平衡啦^.^
想下一招打你唔死
你補一補就血回來了
慢慢同你反傷啊@@

作者: propropro1    時間: 2012-2-6 20:09:34

iamahtung 發表於 2012-2-6 03:46

屈得一時屈唔到一世啊
你屈過你就知足啦
比人屈返一會不可以?
仲有,唔好問點解
人地唔講可能因為人家想不到
作者: iamahtung    時間: 2012-2-6 21:19:52

propropro1 發表於 2012-2-6 20:01
咁我想問下你你之前火盾屈左一時,比返近戰屈返唔得?
我見到陰陽怕音速好奇怪lol
你做補就右怕比人秒啦,誰 ...

點解係打手? 正常而言陰陽補比陰陽打多血的你知道嗎?
陰陽升高了沒有? 齊裝了沒有? 懂點技了沒有?
做打手會唔怕比人秒?_? 唔好意思我未見過打手陰高血過我:(
你快d搵個唔怕比人秒既打手比我:( 仲要高過我10140血:(
作者: iamahtung    時間: 2012-2-6 21:35:31

propropro1 發表於 2012-2-6 20:07
第1,你前後有問題
你講到10個只有3個不到拿到先手
咁仲唔係輸?

「你講到10個只有3個不到拿到先手
咁仲唔係輸?
30%都輸了」
你到底明唔明10個只有3個不到拿到先手同30%拎到先手係差幾遠?
其一, 3個不到, 姐係頂盡1,2個, 何來30%?
其二, 我當餘下有8個, 佢地有幾個可能係果d100%完全拎唔到先手既人黎
點解陰陽先手難拎?
1, 距離
2, 冰錐要飛出去, 飛一段距離, 沒錯看來很快, 但完全唔夠近戰衝埋黎快
要拎先手靠乜? 距離. 無返十幾跑速你估5秒可以拉得出呢個距離?
講真如果唔拉距離都比人定到的話, 隻近都幾廢下
「你知道機率是咩?
音速唔係下下連
75%
佢連唔到,佢就死了」
咁你知唔知隻game既機率係乜?
40%爆擊率唔知點解3場可以爆2場}
5%暈唔知點解可以5,6下暈1下
25%+15%既60紫武成功率唔知點解我可以合3次中3次
打王果攻擊時3-5%暈人唔知點解又可以係咁暈
呢隻game既機率你了解未?
「你要咁搞全補
是你自己問題
你想全補不怕音速
我想問你,比你50000血好味?」
5萬血我又唔敢諗, 1萬係陰陽而言都算夠
全補怕音速唔通打手會唔怕?
你搵個可以過萬血既陰陽打先講啦
「唔好同我講咩+5,你估戰場只有+5?
你打仗用刀跟拿槍打
一開波理念有問題
+5本來只係打副本
全補,要補到,右要音速打唔死......
我打唔死你,你用補血技
我唔覺得有咩問題」
戰場當然唔止+5, 有+10阿, 仲有雜裝添
咁不如你例哂+0至+10, 例埋各種雜裝組合我再答你好無?
「一開波理念有問題
+5本來只係打副本」
咁呢隻game大把人好有問題, 唔知點解我係武鬥見到好多雜裝人
普通+5既又有, 全身+4既都有, +8至+10佔全場一半都無
做咩唔去打副本既佢地?
做咩黎pvp:(?
我見到d打手仲低攻過我呢個補c我都好辛苦
希望你唔會係其中一個啦
「全補,要補到,右要音速打唔死......
我打唔死你,你用補血技
我唔覺得有咩問題
平衡啦^.^」
我全補, 要補到好正常, 我無話要音速打唔死, 我係話, 反正音速打得死, 何以又要再減反傷?
你打唔死我, 我用補血技, 正常, 正常
你無暈到我我咪用補血技囉
用完音速, 我起碼仲要暈多1.5秒
我用咩補血? 食水呀?
pvp你有幾可見人食水? 武鬥食水, 對面唔識食? 對面無補c?
再生呀? 我有幾多秒可以補? 比盡2秒, 800血左右
但係30%減反傷, 果到減左2千6血反傷喎, 幫補到幾多?
「想下一招打你唔死
你補一補就血回來了
慢慢同你反傷啊@@」
本po係反傷, 唔係主要指陰陽補
講真陰陽補已算很有利
但打手點算??
打又打唔到回又回唔到, 暈又解唔到
針對陰陽補無用架:)本po講到明陰陽:)係包括打手
作者: iamahtung    時間: 2012-2-6 21:43:34

propropro1 發表於 2012-2-6 20:09
屈得一時屈唔到一世啊
你屈過你就知足啦
比人屈返一會不可以?

「屈得一時屈唔到一世啊
你屈過你就知足啦」
向來最屈既都唔係陰陽補
一開頭係刺客屈先, 6秒驚魂, 未有血符, 陰陽當時既血更係比刺客少
刺客裝係hp,mp均等, 武裝係hp多於mp, 法裝係武裝既相反
從來都未由陰陽補屈過
到有武尊了, 有3連了, 個個走去開武尊
d人見招驚魂最盡係去到65, 就個個都唔學
有技唔學, 絕對係刺客自己既損失
陰陽, 講真, 向來都無乜點屈過
我地最盡都係第2,3, 係最盡, 可能結果只係3,4,5
「比人屈返一會不可以?」
武尊3連出果陣, 無嘈
雲狩能秒人了, 無嘈
到個個都平衡了, 屈得返陰陽轉頭了, 大家都無嘈了
然後反傷減了.
「人地唔講可能因為人家想不到」
人地諗唔到係人地既問題, 唔好將呢堆野係平衡之後再放返係我地陰陽到
作者: propropro1    時間: 2012-2-6 22:20:11

iamahtung 發表於 2012-2-6 21:35
「你講到10個只有3個不到拿到先手
咁仲唔係輸?
反正之後都有+血野,血量好易+++++了
陰陽補我認為沒有什麼利...
講到反傷
佢有反傷符文術法25%
你打佢沒反傷了^^
打手陰陽打右打唔到真的有問題了....
打陰陽沒咁怕音速
但怕霸星了
補陰陽就不太怕ba星了
沒有最強的陰陽
個人認為
+5+10真的好睇時間
其實請把他當成全+10了
反正有排先65了
陰陽打手打不痛好奇怪了...... ==
我用轉精暴風同冰錐打下去馬上ot
連公會的塔王都塔唔實....
而換上音速的打手都不太坦到
暈1野就ot
但好快就ot
可以正明
其實音速係陰陽最怕的地方
一下秒反唔到
咩野都唔洗講......
如果佢連唔到,佢就係屎了
戰場一個陰陽的定位是補/打/打補
其他不是你做到的....
你點都要靠隊友
隊友可以幫你暈下佢

作者: 呀FunG    時間: 2012-2-7 02:30:05

陰陽我兩隻都係剛剛過50,未到頂,裝未齊
配點學技上裝既文章就睇過下啦,心得就冇乜
可能我唔熟識點操作啦,無論係戰場,同陰陽FD 1P1 ,搶先手既機會都係一半一半
又或者係我用緊既真係平民到好平民既+5副本裝,剛剛貼住9000血
減反傷寵我就未合到,有次同隻一樣係全身+5既神巫打,俾佢反死左
當我用緊+8拳紫拳既同時佢都只係用緊+5橙武,果次仲要係我搶到先手~_~...
我見到你都有提過武尊金裝會多好多血
裝我就未打到,正如你都話,個個都升武尊,係街搵組都難,我D FD又齊紫裝唔打金裝
如果多果二千幾血,我諗就算有反傷都唔會反得死人
反傷,寵物既融合技我就唔記得幾時出,不過配埋符文,就算減左30%反傷,都仲有80%係度
有加有減,我又唔覺得有好大問題

題外話:
力士一般比武者多血多防,又可開BUFF
刺客,成日都係佢打到我我打唔到佢(大概又係因我唔識打)
射手如果一對一,我贏既次數又真係高D

以上都只係我既個人感受,我冇諗住要說服邊個,更加冇諗住要改變甚麼人的想法
可能我講既全部都係錯
我自問只係一個好平凡既玩家,想既只係開開心心咁遊戲,唔係果D成日諗住點樣變強既人
亦都唔會因為出左減反傷呢樣野而覺得好開心或者好煩惱

同埋你可唔可以一開口就問人玩熟了沒有?我敢講晴空入面高手大有人在,而你呢句說話係相當之目中無人
應該咁講,我都睇得出樓主(同埋以上幾過留過言既玩家)係偏向理性討論既人
不過敬請大家字裡行間都注意唔好太過激動
討論區既罵戰我都經歷得多(係經歷得多而唔係見得多...)
本身爭吵既起由好多時就可以由一D細微既位問始避免
大家玩遊戲,又何苦搞到大家唔開心?
(SORRY咁多位,我已大量離題~_~)

作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 15:40:50

propropro1 發表於 2012-2-6 22:20
反正之後都有+血野,血量好易+++++了
陰陽補我認為沒有什麼利...
講到反傷

「打手陰陽打右打唔到真的有問題了....
打陰陽沒咁怕音速」
你由武尊玩陰陽, 還記得武尊暈幾多秒嗎????
打手陰絕對比陰陽補慘
以神巫同御靈為例
御靈再生有20%被攻擊時解負面, 有一定機會會解暈
基本上解到既機會係1半1半, 3連過後有機會可以補血
然而神巫沒有這項專精
一但搶唔到先手, 打後兩三秒都要純挨打
「陰陽打手打不痛好奇怪了...... ==
我用轉精暴風同冰錐打下去馬上ot
連公會的塔王都塔唔實....」
我從來無話打手陰打人唔痛wo, 我係補c定住d武尊塔王打都打佢地一半血啦
問題係有無出手機會咁解之嘛
你有幾可見到打手陰(一般而言7千血, +10約莫8千至8千5)可以挨到3秒比武尊任打?
「戰場一個陰陽的定位是補/打/打補
其他不是你做到的....
你點都要靠隊友
隊友可以幫你暈下佢」
我笑, 戰場, 呢方面, 上好幾層已經講完咁制
遠攻既又話lag到死, 一向都係靠近攻開路
近攻既又話, 戰場不嬲遠攻係主力, 近攻只係負責死, 衝都衝唔到上前
咁, 無隊友靠既時侯點? 唔係戰場既時侯點?
「其實音速係陰陽最怕的地方
一下秒反唔到
咩野都唔洗講......
如果佢連唔到,佢就係屎了」
你意思係, 佢連到, 你就屎了?
你大可以試十場, 睇下佢連到既機會止唔止75%
咁d搶唔到先手既陰陽係唔係要90%秒屎你先覺得好平衡?
作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 15:52:15

呀FunG 發表於 2012-2-7 02:30
陰陽我兩隻都係剛剛過50,未到頂,裝未齊
配點學技上裝既文章就睇過下啦,心得就冇乜
可能我唔熟識點操作啦,無 ...

「我見到你都有提過武尊金裝會多好多血
裝我就未打到,正如你都話,個個都升武尊,係街搵組都難,我D FD又齊紫裝唔打金裝
如果多果二千幾血,我諗就算有反傷都唔會反得死人」
你fd齊裝都可以自己去打金裝架?
我成q日比d會員捉左去幫手, 得閒無事又有個fd到11點半先叫我幫佢快快手手清3場
我唔知我或者識唔識你, 我game名同呢到個名差唔多, RealForce會長
有緣相識的話, 我唔介意純幫手打金副~_~金副我完全無裝要..畢竟係純補

「反傷,寵物既融合技我就唔記得幾時出,不過配埋符文,就算減左30%反傷,都仲有80%係度
有加有減,我又唔覺得有好大問題」
符文是公平的, 我+25%反傷, 你+4%血, 同埋物盾同靈盾, 係50/50
有錢當然可以兩件一齊整, 但我付出了錢, 我得到也是合理
你大可以付出金錢, 一套術一套物, 符文於這點是公平的
而言, 寵了. 寵頂盡+14-16%反傷(事關我暫未見過4lv反傷寵), 但減既係30%
唔係真係80+25+14-30咁簡單, 而係(80+25+14)x0.7
前者既結果, 係89%反傷, 後者既結果, 係83.3%反傷, 4捨5入, 83%
83%, 同我淨係出技無咩分別, 得3%既差距
我用寵加了, 你用寵減了, 看似合理, 但竟然可以連我的符文也減了

「同埋你可唔可以一開口就問人玩熟了沒有?我敢講晴空入面高手大有人在,而你呢句說話係相當之目中無人」
你可以話我目中無人既,不過我主要係目中無佢姐
晴空入面, 高手有係有, 不過以「陰陽補」而言, 我敢認頭5:X打手唔敢, 唔係果行
由佢講既野我可以好肯定咁講, 陰陽佢未玩熟
由頭到尾亦無話佢玩唔掂, 但好肯定佢要花更多既時間
作者: propropro1    時間: 2012-2-7 16:04:31

iamahtung 發表於 2012-2-7 15:40
「打手陰陽打右打唔到真的有問題了....
打陰陽沒咁怕音速」
你由武尊玩陰陽, 還記得武尊暈幾多秒嗎????

我從來無話打手陰打人唔痛wo, 我係補c定住d武尊塔王打都打佢地一半血啦
我都沒話你講緊打手都人不痛
只是打手打不痛本是你自己有問題or裝/配點有問題
你不會放寵暈他5秒?
陰陽天生唔識暈你就不想方法去解決?
死寵有什麼大不了
你用隻1 lv寵咪得
只1p1
仲有,我想問你當突襲是遠距離?
你不會沒點冰錐吧...@@
引你的話
我笑, 戰場, 呢方面, 上好幾層已經講完咁制
遠攻既又話lag到死, 一向都係靠近攻開路
近攻既又話, 戰場不嬲遠攻係主力, 近攻只係負責死, 衝都衝唔到上前
咁, 無隊友靠既時侯點? 唔係戰場既時侯點

咁好笑,你笑你自己思想?

講過唔可以講?
你今日食完飯唔可以食啊?
晴空一句lag就咩都唔洗玩啦
你仲講咩陰陽反傷啊~~?
仲有,

近攻既又話, 戰場不嬲遠攻係主力, *近攻只係負責死*, 衝都衝唔到上前
你自己想想你思考杗法是什麼好?
近攻絕大多數係要食招,分分鍾連打你一下機會都沒
近攻音速不就是了?
唔係戰場,如果一p一
你本本沒有用冰錐吧?
你是補的話
你就是0cd白車/補血
你不是盾
你比人打係補的角度就是要死
補到,自己防右高
咁好明顯有問題了
仲有,學你講
要比就比比例
有幾昤戰場只有一人?
當1p1時,
請自己好好想下點搞
火盾唔沒扣反傷
80+25+14
是120啊
有咩理由打你一野要食返1.2野?
絕影打你一下唔死佢就反死了(你會攻的話)
扣傷是絕對要

最後,我想問

射手沒盾反
點靠唔靠暈都打到陰陽?
最大問題係
講到近戰就係死,咁點解音速都仲打到你
可唔可以睇下之前講左咩野先?你遠戰是衝的?

作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 16:20:55

propropro1 發表於 2012-2-7 16:04
我都 ...

「近攻既又話, 戰場不嬲遠攻係主力, *近攻只係負責死*, 衝都衝唔到上前」
呢個pt係根據上幾樓既對話, 心事所講的
「晴空一句lag就咩都唔洗玩啦」
lag呢句野, 係上幾層某某不知名雲狩所講的
「射手沒盾反
點靠唔靠暈都打到陰陽?」
我從來無話唔靠暈打陰陽wo
遠攻打遠攻, 先手機會係平均, 我覺得無問題
「你本本沒有用冰錐吧?
你是補的話
你就是0cd白車/補血
你不是盾
你比人打係補的角度就是要死」
你完全係侮辱緊補c^^
你地近戰, 保護後面係你地既職責
補c死左, 前面唔好得去邊
比人打, 係補既角度, 唔係死
簡單d以副本為例, 唔通我比小怪打, 我職責都係補到死?
靈仙補應用暈技拉一拉距離繼續補, 御靈亦應定身後繼續補
以我角度, 我認為補c應該要長命, 多血
咁先可以有命救人, 補人
補c比人打就係要死?
補c死了, 前面也沒戲了
so, 補c比人打, 要保命好正常, 你「你比人打係補的角度就是要死」呢句全完係侮辱補c
反正補c比人打就係要死, 咁你不如唔好同補c一組, 佢地比人打就要死架啦
「當1p1時?你會做補血?」
除左先手果一下之外, 我的確係純補血, 以我攻擊力, 補血更有利
定完人之後, 要跑開, 期間基本上絕對夠距離比近攻打多下
呢點絕對係補比打好
「陰陽天生唔識暈你就不想方法去解決?
死寵有什麼大不了
你用隻1 lv寵咪得」
你有幾時見過有人1p1開寵?
你識開人地唔識開??
你不如去城問下幾十人1p1有幾多人開寵好無??
「你自己想想你思考杗法是什麼好?」
你知唔知自己打緊乜?
「遠攻既又話lag到死, 一向都係靠近攻開路
咁, 無隊友靠既時侯點? 唔係戰場既時侯點」
呢段野我講到明係d近攻同遠攻講, 我有話係我呢個補講既咩?
你睇清字了沒有??
你大可以搵果位雲狩黎串, 又或者去s5傷之心搵下心事黎串
不過以你既認知, 會唔會比人串返轉頭又係另一個問題
作者: propropro1    時間: 2012-2-7 16:36:35

iamahtung 發表於 2012-2-7 16:20
「近攻既又話, 戰場不嬲遠攻係主力, *近攻只係負責死*, 衝都衝唔到上前」
呢個pt係根據上幾樓既對話, 心 ...

近戰保護唔到,比人用音速打到來
咁唔係你責任
我都沒講係你個補講
好了,
我自己是補c
我有靈仙補啊
你自己打過幾場副本?
靈仙唔係擋招啊
佢天生唔食得招
佢比人打左一野好明顯就係d打手問題啦
佢只係幫手補
你明唔明?
補得右擋得
就只有陰陽了
咁靈仙?
你開得這個post是想靈仙走@@?
你唔洗走開,你要補的話見到d打手唔走搞咩?
打手打你唔死仲要自己比人反死(至小秒唔到你,都仲要失血過多啦)
晴空都比多左好多你啦
你仲想點
係咪要咩野都秒唔到你
你係後面補同反傷反到夠@@?
你不如試下用靈仙補,我睇下你仲知唔知足

作者: propropro    時間: 2012-2-7 16:59:32

比你算算
陰陽0cd白車
擋到招可以反人(可能死)+教到人,仲可以連放暴風
靈仙:
可以補,但一野秒就沒得教
差別?

作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 16:59:39

propropro1 發表於 2012-2-7 16:36
近戰保護唔到,比人用音速打到來
咁唔係你責任
我都沒講係你個補講

「你自己打過幾場副本?
靈仙唔係擋招啊
佢天生唔食得招
佢比人打左一野好明顯就係d打手問題啦
佢只係幫手補
你明唔明?
補得右擋得
就只有陰陽了
咁靈仙?」
副本副本副本, 講真少血係真係補c本身既錯
點解佢係補c我係補c我可以上萬血?
我50%法速率點解我可以上萬血?
點解靈仙唔上hp符文?
9千血靈仙我見過, 不過佢上哂法速符文咁解
佢上哂佢都上到萬血
乜野叫唔擋得?
乜野叫陰陽擋得?
到我60lv, 幫人打59副, 5千7血, 6千5血左右既陰陽大有人在
擋唔擋得完全係取決於你選點玩
你鍾意自己少血到乜招都食唔到既
你既問題
我地補c裝個個都一樣, 都係果套
防係一樣, 上唔上抗自選
點解陰陽擋得?
點解靈仙又唔擋得?
你玩唔掂靈仙絕對唔係我責任喎, 唔見L0uisbabe補唔掂?
唔見佢比人殺? 佢企係裂縫比幾隻怪圍幾分鐘都唔死既?
「講到近戰就係死,咁點解音速都仲打到你
可唔可以睇下之前講左咩野先?你遠戰是衝的?」
講近戰死既, 唔係我, 其二, 遠戰衝既? 你打乜?
戰場你打過幾多場? 一個近戰衝入遠攻群入面一次過殺幾個你見過未?
定你根本未見識過?
d字放大左唔代表你會岩, 你放大既字根本連pt都無, 句子亦唔通
戰場戰場, 1p1呢? 你隔3萬7千里邀人pvp?_?
「你今日食完飯唔可以食啊」
你今日屙完既屎唔見你食返既?
作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 17:01:52

propropro 發表於 2012-2-7 16:59
比你算算
陰陽0cd白車
擋到招可以反人(可能死)+教到人,仲可以連放暴風

你比人秒絕對係你既問題^^
+10打+10, 我上萬血都可以比武尊秒^^
呢個po由頭到尾講緊減反傷, 你講靈仙做乜?
你靈仙比人秒你自己問題, 唔見某d靈仙比人秒既?
作者: propropro    時間: 2012-2-7 17:22:31

iamahtung 發表於 2012-2-7 17:01
你比人秒絕對係你既問題^^
+10打+10, 我上萬血都可以比武尊秒^^
呢個po由頭到尾講緊減反傷, 你講靈仙做乜 ...

你真的不見?
+10打+10
補比打手 秒好正常
我就是拿靈仙跟陰陽比
你咁講的話
你做咩拉埋音速來講?
你不就跟別的角色比~~?
我都說了
重點是平衡
你全補就全補
打咩野反傷啊?
本來就明犯哂規啦!!打你唔死都成身傷

秒你右唔得,你想點啊
比夠你30000血好?
靈仙先係正常的補血角
你陰陽只補的話

做咩要反盾?
打手定位係秒殺同暈
只是剛好黑死你這補c
補c本來就怕打手
你要用佢來擋招,仲要反到人唔死都一身散
你的責任是補吧?右補右反到人死,咁唔洗玩啦,你企定定都得了
近戰打手沒得補沒得遠攻,一開波就死比遠攻打幾野了?我真係唔明陰陽變到反盾大神?
反盾只係陰陽特點其中之一!!!!!!!!!!!

作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 18:03:34

propropro 發表於 2012-2-7 17:22
你真的不見?
+10打+10
補比打手 秒好正常

「你真的不見?
+10打+10
補比打手 秒好正常
我就是拿靈仙跟陰陽比
你咁講的話
你做咩拉埋音速來講?」
點解正常?_?
其實我講既果位+10係全身金裝+10:(
如果我定身先的話其實佢輸左:(
同埋咩叫拉埋音速黎講?_?
唔該你睇返成個post入面第1個post
一開波就已經係音速
係你自己拉埋d靈仙阿, 補c黎講
「你全補就全補
打咩野反傷啊?
本來就明犯哂規啦!!打你唔死都成身傷」
我係全補:(我打反傷做乜?_?
有乜野犯規?_?
有咩人1p1唔係成身傷?_?
有乜野晴空最強職業可以打完人自己無事血傷都唔傷咁勁我唔識?_?
「靈仙先係正常的補血角
你陰陽只補的話
做咩要反盾?」
咩叫正常的補血角?_?
御靈補唔係補c?_?
反盾用黎做乜? 保命囉
「補c本來就怕打手」, 怕打手又點?_?
怕的話, pvm咪逃命囉, pvp咪定人囉
靈仙你唔識暈人? 靈仙先手仲易過陰, 你唔識玩完全係你自己問題
「你的責任是補吧?右補右反到人死,咁唔洗玩啦,你企定定都得了」
如果淨係補同反可以反死人我相信我唔洗開post
「近戰打手沒得補沒得遠攻,一開波就死比遠攻打幾野了?我真係唔明陰陽變到反盾大神?」
講真pvp我無幾可見近戰唔係衝埋黎
如果你見開果d係咁的話, 只能說你pvp開既人水平勁低:)
「反盾只係陰陽特點其中之一!!!!!!!!!!!」
咁減黎做乜?_?如果特點要減的話, 咁好多職好多野都要減:)
講真叫得做特點就唔會減啦
減左已經唔係特點啦
「補c本來就怕打手
你要用佢來擋招,仲要反到人唔死都一身散
你的責任是補吧?右補右反到人死,咁唔洗玩啦,你企定定都得了
近戰打手沒得補沒得遠攻,一開波就死比遠攻打幾野了?我真係唔明陰陽變到反盾大神?
反盾只係陰陽特點其中之一!!!!!!!!!!!」
我只係咁岩係純補, 我澄清我係純補只係因為上幾層有人指陰陽又要補又要打話我要完美
我只係澄清我唔係要補得又打得
我補唔補到同我反唔反得死人其實扯唔上關係, 雖然補血的確有利反死人
但係本po由頭到尾都係講陰陽, 唔係淨係指陰陽補
講真反盾大神, 唔會係陰陽, 你要講就講霸星^^
不過如果你真係要講, 唔該你自己開返個反霸星post
本po係陰陽反傷問題, 靈仙補同陰陽補邊個擋得邊個補得扯唔上關係^^
你放大完d字, 個pt又錯, 自己攞黎衰?
你講野可唔可以唔好離題??
作為靈仙既你唔明陰陽亦唔明打手你為乜?
如果你只係可憐靈仙, 同情靈仙, 唔抵得御靈補的話
自己開post啦
「你做咩拉埋音速來講?
你不就跟別的角色比~~?
我都說了
重點是平衡
你全補就全補」
個post你架?_? 樓主好似係我wo:(
我個post開黎為「點解而家無人投訴先走黎減反傷」而設
重點幾時變左而我呢個樓主唔知?_?
作者: propropro    時間: 2012-2-7 18:08:57

iamahtung 發表於 2012-2-7 18:03
「你真的不見?
+10打+10
補比打手 秒好正常

樓主係你,你右唔好爆粗@@?
係你右點?
我問你
你logic有問題
你叫人唔好拉其他職比,你就拉音速比?
你原因係咩?
最大問題係,你都識講保命
咁仲咩要反咁多?保命定義是反到人死or補1刀死?
保血本來怕打手,這點絕對合理
一個game沒可能一個職沒黑星啦,你開post思想有問題了
給你計一下
一下打你5600血
5600x120%反
=6720血
保命技?
絕影,術射,坦系一下打你5600血
靈仙保命技都沒
咁點解你之前講佢死唔去,但右開post講陰陽死?
問題右來
+血時裝出了
陰陽屈機之路變太,更可怕
我就係要拉靈仙同陰陽比,不就是突出陰陽果個沒技術的反盾?
正常補c 可0cd?
隻game太可怕了
有咩理由可以咁
仲有,你死左其他0cd來救你, 0cd天下了........
醒啦,唔好下下都要咁屈機,同外掛沒分別

作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 18:14:48

propropro 發表於 2012-2-7 18:08
係你右點?
我問你

「樓主係你,你右唔好爆粗@@」<你想打乜:(?
樓主係我, post既重點就唔係由你定
如果你自己要講平衡的話, 自己開個post講平衡
我個post唔係為平衡而設:(如果你要認為靈仙唔平衡, 自己去開po啦:(
呢到無人得閒同情靈仙有無反傷:(有無反傷都唔關你事:(
你又唔會打我, 你亦無反傷, 反傷有無減對你造成咩問題導致你要回我post?
「我問你
你logic有問題」
你文筆完全唔通囉:(
作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 18:40:40

propropro 發表於 2012-2-7 18:08
係你右點?
我問你

「給你計一下
一下打你5600血
5600x120%反
=6720血
保命技?
絕影,術射,坦系一下打你5600血」
佢地既血, 又止唔止陰陽既120%^^?
「你叫人唔好拉其他職比,你就拉音速比?
你原因係咩?」
我根本唔洗拉^^因為個post既starting pt就係咁
中途加個靈仙補既係你, 你呢d就叫拉^^
你明乜野係logic未?
「咁仲咩要反咁多?保命定義是反到人死or補1刀死?」
你以為好多?
7千5血陰陽(普通裝有升調氣,活泉符,術爆值/傷符文)
我當一個武尊要打4下, 7千5/4, 1875:1
打死果下係唔會反, 咁姐係1875x3, 5625x1.19=6693.75
7千5, 殺到一個陰陽, 6千7, 卻只係接近一個武尊5分3既血量
「保血本來怕打手,這點絕對合理」
合理, 唔合理我洗乜四圍走
不過打手陰呢??
重點唔在於我係唔係補:)
如果你係純粹想傾補c的話, 講真, 我做得御靈補, 我當然覺得御靈補好
雖然解唔到負面, 但死左咪復囉, 我解到自己buff咪得
不過以上呢兩句你唔洗覆我:)因為重點唔係到, 你想傾補c自己開post^^
「咁點解你之前講佢死唔去,但右開post講陰陽死?」
我都話, +5我曾經過^^御靈有機率解到buff我先唔洗死, 但神巫要比人打足3秒
1萬血御靈又實在少之又少, 我要為我既陰陽後輩出面
「+血時裝出了
陰陽屈機之路變太,更可怕」
我加血你唔加血既?
同埋, 呢d, 真係錢黎, 我比得起錢, 屈得起係我付出得黎既野
你比得起錢, 你都可以厚血唔死
「正常補c 可0cd?
隻game太可怕了
有咩理由可以咁
仲有,你死左其他0cd來救你, 0cd天下了........
醒啦,唔好下下都要咁屈機,同外掛沒分別」
正常補c 0唔0cd到關我咩事?
0唔0cd到又關反傷咩事?
比得起錢有咩問題?
你比唔起錢就預左架啦?
我以前無錢果陣又唔見我去話0cd太屈?
「我就係要拉靈仙同陰陽比,不就是突出陰陽果個沒技術的反盾?」
乜野叫無技術?
你真係以為要咁樣補血無技術?
你真係以為陰陽要拉距離鬥快開冰錐無技術?
點解你唔話武尊招3連無技術? 暈完人出技就得
你要可憐靈仙乜都無就自己開po, 求gm改下啦^^
我唔得閒理靈仙亦唔想知靈仙有幾慘^^
「醒啦,唔好下下都要咁屈機,同外掛沒分別」
你想無比錢同有比錢一樣勁? 0cd係比錢整出黎
1萬血係用金錢, 時間去搵符文, 搵hp寵, 整出黎
有付出有回報, 好合理
唔好將自己無既野講到好唔合理咁先得架
到你有一日頂唔順洗錢既時侯你都係咁「屈機」架ja
作者: 孤單心事    時間: 2012-2-7 19:22:57

iamahtung 發表於 2012-2-7 18:40
「給你計一下
一下打你5600血
5600x120%反

嘈到E+仲未嘈完= =
我都無諗住嘈咩  不過有樣野我想講
武者既清怪技  少得可憐  
      直線:鬥氣衝擊   波動拳(2轉武尊技,仲要儲氣)
自身範圍:迴旋斬   無雙迴轉(2轉武尊技,持續狀態,副本被小怪封增益技不能使用)
好啦 有4招   
鬥氣衝擊 0CD(1秒)  機率160%傷  貌似好好,但係範圍細  副本小怪唔會永久企你前面
迴旋斬  非0CD  塔王有專精  但都要有返咁上下攻速先可以連放
波動拳  要儲氣 打副本容易被小怪CUT   清怪速度慢
無雙迴轉  更無用 1封增益狀態就無法使用
如果連3連擊音速勾拳都要減弱   咁武尊仲有咩突點存在?
補陰玩法有好多  要PVP 你唔用暈介  係你蝕底  暈介可以用2隻
大大增加左攻擊者被暈既機率    再+上再生解除暈既機率   生存率絕對高

我諗應該無咩武尊高過我既數值嫁啦   話哂公會戰BUFF+戰場BUFF
如果我打御靈中左暈介/比佢解左暈  咁我就輸硬   我血再多都無用

作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 19:35:08

孤單心事 發表於 2012-2-7 19:22
嘈到E+仲未嘈完= =
我都無諗住嘈咩  不過有樣野我想講
武者既清怪技  少得可憐  

佢要話係特點我無計:(
我都諗無咩陰陽血高得過我戰場buff都無既10140血:(
作者: propropro    時間: 2012-2-7 20:28:58

唔講平衡這個post重點是廢野一個了
不平衡就唔好煩咩火盾扣反傷啦
重點都有問題~~

作者: propropro    時間: 2012-2-7 20:30:48

重點是重要,但其他就不可說的?
咁政府玩哂啦,我地仲洗咩咁多野同政府講啊?
你當其他人有問題?

作者: propropro    時間: 2012-2-7 20:32:23

「給你計一下
一下打你5600血
5600x120%反

+10先得笑左-.-
你自己其實係咪0cd?
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=19778&snA=21493&tnum=5&subbsn=6

作者: 孤單心事    時間: 2012-2-7 20:47:21

iamahtung 發表於 2012-2-7 19:35
佢要話係特點我無計:(
我都諗無咩陰陽血高得過我戰場buff都無既10140血:(

睇點玩姐
E+降物反未實裝     都已經無人反得死我
除左金裝全+10狂衛   應該都無咩可能會反死
作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 20:52:28

propropro 發表於 2012-2-7 20:28
唔講平衡這個post重點是廢野一個了
不平衡就唔好煩咩火盾扣反傷啦
重點都有問題~~

就算係平衡, 我重點都係平衡返武尊同陰陽既差距:(
你靈仙弱雞關我咩事?_?
你自己要為靈仙爭取關我咩事?_?
火盾扣反傷關你靈仙咩事?_?
你會唔會去消防局睇醫生?
你會唔會去醫院報警?
你會唔會搵社工捉賊?
作者: propropro    時間: 2012-2-7 20:55:39

iamahtung 發表於 2012-2-7 20:52
就算係平衡, 我重點都係平衡返武尊同陰陽既差距:(
你靈仙弱雞關我咩事?_?
你自己要為靈仙爭取關我咩事?_? ...

我沒為靈仙搶d咩野
幾時認為先?>
唔好亂屈我
靈仙同陰陽比是比出陰陽強大的地方~~
有什麼重點@@?
平衡?
唉,你算把啦-.-
唔關音速事
係關防同血事:lol
咪右比比流星秒= = ?????
血你得到了
血量強化....,明更更新^^^
陰陽online新世代
加油@@
你講平衡就唔好只講陰陽
唔係一個平衡另一個就可能不平衡
你要支持陰陽的話我都支持你
因為我都有陰陽啊@@

作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 20:56:03

propropro 發表於 2012-2-7 20:32
+10先得笑左-.-
你自己其實係咪0cd?
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=19778&snA=21493&tnum=5&subbs ...

我邊句話要+10?
比錢=+10:(?
符文唔洗錢?
+3法速率,+3靈敏你估好平?
我係咪0cd你咪黎搵我證實下囉^^
作者: propropro    時間: 2012-2-7 21:00:04

iamahtung 發表於 2012-2-7 20:56
我邊句話要+10?
比錢=+10:(?
符文唔洗錢?

頭先先講完+10,右話沒-.-
這點算了
重點係
你沒野啊-.-
+3靈
20銀都唔洗
+3法速
你咪玩啦
你後活慢多0.x秒沒咩問題掛
反正行都要時間@@?
你用外掛識飛?
我問你
你會唔會隊友100%同一時間掛點-.-
比就比比例我
回返我
我幾時講過要同情靈仙@@?
講啊
仲有
重點係你來定
但唔等同我要跟你重點講

作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 21:03:24

propropro 發表於 2012-2-7 20:55
我沒為靈仙搶d咩野
幾時認為先?>
唔好亂屈我

我最了解既係陰陽平衡我唔係淨講陰陽講乜?
「唔係一個平衡另一個就可能不平衡」
咁呢個要靠你啦
我淨係會為陰陽爭取平衡:(
「靈仙同陰陽比是比出陰陽強大的地方~~
有什麼重點@@?」
又唔見你比下靈仙有咩勁, 我夠唔明點解御靈明明偏補, 點知除左復活同護盾之外, 補技無咩幫助
「血你得到了
血量強化....,明更更新^^^
陰陽online新世代」
你唔係話靈仙乜都擋唔到既, 而家比你加下血啦^^
唔好玩啦, 血既強化大家係一樣
點解唔見你講時裝?
加血大家都一樣有咩問題?
陰陽獨有架?
作者: propropro    時間: 2012-2-7 21:04:28

「給你計一下
一下打你5600血
5600x120%反

自己找下你這句 = =
56樓啊

作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 21:15:36

propropro 發表於 2012-2-7 21:04
自己找下你這句 = =
56樓啊

都話, 你講既野唔洗比錢:(?
0cd0cd, 你見唔見我仲講到明1萬血?
果d咁弱雞既0cd唔岩我:(
果d0cd, 5個組埋一齊都死啦^^
復一次秒一次
你想無比錢同有比錢一樣勁?
無.可.能
重點係我定^^你唔跟=你離題
你想講其他? 開po囉^^
作者: propropro    時間: 2012-2-7 21:15:58

最後係
吵到怎都是沒結果
我退出了= = 打搞
最後係
我都有陰陽^.^
作者: iamahtung    時間: 2012-2-7 21:18:59

propropro 發表於 2012-2-7 21:15
最後係
吵到怎都是沒結果
我退出了= = 打搞

你玩熟陰陽先搵我^^

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2