AGAMES 討論區

標題: 必看!香港版時裝改造膠囊情報! [打印本頁]

作者: daniel19    時間: 2012-2-2 12:23:44     標題: 必看!香港版時裝改造膠囊情報!

親愛的玩家您好

經過長期以及大量收集各位玩家對時裝膠囊之意見及反映後,營運團隊成功向原廠爭取,對時裝改造膠囊作出針對性修改以及調整,以下為香港版時裝改造膠囊之預計調整:

將會推出從「商城及星光扭蛋機取得的膠囊」,以及「從遊戲取得的小膠囊」兩種版本之膠囊,針對付費以及非付費玩家之需求,「商城及星光扭蛋機取得的膠囊」與「從遊戲取得的小膠囊」之能力一樣,而且皆分為初、中、高階三個等級,以下為有關說明

商城及星光扭蛋機取得的膠囊
初中階
能力、成功率等沒有經過調整,與原版膠囊一樣
玩家使用初、中階膠囊強化失敗時,不會扣減時裝強化次數

高階
能力值調為最原始版本之40% (例如原版之「高階帽飾HP改造膠囊」,效果是提高HP 392點,香港版時裝膠囊則將會下修為原版之40%)
強化成功率為35%,與原版一樣保持不變
玩家使用高階膠囊強化時,將會扣減時裝強化次數

從遊戲取得的小膠囊
初中階
能力值與商城版一樣
成功率下調至初階65%及中階45% (商城版為初階75%及中階55%)
玩家使用初、中階小膠囊強化失敗時,將會扣減時裝強化次數
透過遊戲中副本、活動、釣寶箱等多種途徑取得

高階
能力值與商城版一樣
成功率為25%
玩家使用高階小膠囊強化時,將會扣減時裝強化次數
透過遊戲中打王、每日副本、餃子等多重方法取得

[補充說明:從遊戲途徑取得的所有小膠囊,強化後不論成功與否,皆會扣減時裝強化次數,每件時裝強化上限為五次(不論成功與否)。]

注意事項:此為時裝膠囊系統之預告,有關系統仍在作最後之調整,其內容及詳細情況皆以釋出時之公告為準,而時裝膠囊即將連同公會小島之釣魚系統實裝推出!

《晴空物語》港澳營運團隊 祝您遊戲愉快

作者: 無聊人    時間: 2012-2-2 13:26:00

盡快開放@@ 好心急喔
作者: badbear    時間: 2012-2-2 13:33:28

YEAH~~~~ 實在太好了~~~

快d出啦~~
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-2-2 13:36:50

我地真係有聽到玩家既意見架...已經盡左最大能力爭取,雖然未必個個都收貨,不過都叫做有做過野啦。
作者: 無聊人    時間: 2012-2-2 13:54:11

玩家使用初、中階膠囊強化失敗時,不會扣減時裝強化次數  <--- 咁咪沖" 中級膠囊好過.....

作者: badbear    時間: 2012-2-2 14:51:41

大覺屋師真 發表於 2012-2-2 13:36
我地真係有聽到玩家既意見架...已經盡左最大能力爭取,雖然未必個個都收貨,不過都叫做有做過野啦。 ...

請問:

中階失敗唔扣次數~ 可以話做到 + 5 唔困難 ~
姐係講緊 92x 5 = 460 攻擊力 ~
甘....高階要 +3 384攻擊 ; + 4 先有 512 攻擊~ 要 + 4 先贏到 中階 + 5~
高階 + 4 ~機率超低~ 甘搵鬼人沖高階咩 =___= 個個用中階算啦................

應該高風險~高回報吧~ 依家變左 高風險 ~ 普通回報.............有點兒........er...........

個人比較 buy 台灣的原本設定吧 =_=

作者: badbear    時間: 2012-2-2 14:52:13

無聊人 發表於 2012-2-2 13:54

yes !! 全中
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-2-2 15:45:50

badbear 發表於 2012-2-2 14:51
請問:

中階失敗唔扣次數~ 可以話做到 + 5 唔困難 ~

保守既人可以衝初中階,進取既人可以選擇搏高階,搏中左就勁過人,各適其式。
作者: 孤單心事    時間: 2012-2-2 17:58:47

讚@@
官方今次幾好 XD   調低左D數值
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-2-2 18:06:46

孤單心事 發表於 2012-2-2 17:58
讚@@
官方今次幾好 XD   調低左D數值

多得你地咁落力回應,我地至有力量同原廠傾嘛~~~(我地真係有叫佢地上黎睇玩家回應架)
作者: 無聊人    時間: 2012-2-2 20:21:38

咁幾時推出JA,下星期?
作者: askrun    時間: 2012-2-2 22:19:18

咁強化次數0戈陣用唔用到中階沖?
即係沖晒5次高階再沖中階沖唔沖到?
作者: 孤單心事    時間: 2012-2-2 22:24:26

askrun 發表於 2012-2-2 22:19
咁強化次數0戈陣用唔用到中階沖?
即係沖晒5次高階再沖中階沖唔沖到?

時裝可沖5次   
高階失敗會扣1次  成功都扣1次
失敗5次  = 可沖次數0
不可使用中階/低階膠囊再沖

中階 失敗不扣次數 成功扣1次
作者: 紫凝*    時間: 2012-2-2 23:26:29

今次真係雙嬴啦..
5洗用點既玩家都可以沖時裝..
值得1讚..
作者: DENNIS    時間: 2012-2-3 08:25:20

唔錯。good丫
作者: badbear    時間: 2012-2-3 09:02:42

大覺屋師真 發表於 2012-2-2 15:45
保守既人可以衝初中階,進取既人可以選擇搏高階,搏中左就勁過人,各適其式。 ...

問題係... 高階機率低...回報亦低....

減低 60%.... 真的太多了~~

下調 40% 會比較適合吧~ 否則絕 大部份人都只會用 中階....
作者: 七夕下的月亮    時間: 2012-2-3 11:07:59

基本上係唔錯,值得一讚

但總係覺得商城中階有點妹仔大過主人婆咁
因為中階數值不改,所以同高階差距大大減少
希望官方改改中階數值(中階原本值80%),
咁就有更多人沖商城高階。

作者: 大覺屋師真    時間: 2012-2-3 12:18:39

鼓勵大部份人衝中階都好呀,起碼能力唔會勁到好離譜。
作者: 孤單心事    時間: 2012-2-3 13:07:05

大覺屋師真 發表於 2012-2-3 12:18
鼓勵大部份人衝中階都好呀,起碼能力唔會勁到好離譜。

其實高階可以稍為上調少少
原數值*0.4  好似過少咁= =  高階+4先>中階+5  少少咁多  令人覺得唔值得沖
如果係原數值*0.5/0.6左右     機率不變  咁會令人想搏多D
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-2-3 13:30:17

孤單心事 發表於 2012-2-3 13:07
其實高階可以稍為上調少少
原數值*0.4  好似過少咁= =  高階+4先>中階+5  少少咁多  令人覺得唔值得沖
如 ...

其實...就算中階,都唔係話你想要就有....
始終對於某d人黎講,爭小小就係爭小小,所以我相信依然會有人會去搏高階,至於大部份人都會選擇中階,咁都係好事黎,起碼失敗左唔係扣次數,冇咁傷。(當然公司會賺少左,不過...大家喜歡就冇所謂啦)
作者: 孤單心事    時間: 2012-2-3 14:07:54

大覺屋師真 發表於 2012-2-3 13:30
其實...就算中階,都唔係話你想要就有....
始終對於某d人黎講,爭小小就係爭小小,所以我相信依然會有人 ...

XD 不過都唔緊要  
已經決定左中階+5       起碼唔洗搏件手染因為沖唔到+4而廢左
作者: ms3wu7tt    時間: 2012-2-3 17:00:35

個人認為應該所有階級都要-40%先岩!
不能只有高階減!
作者: 黑仔乂    時間: 2012-2-4 00:33:55

想問下GM 遲下會5會出還原強化次數之類既野?
作者: 大覺屋師真    時間: 2012-2-4 00:49:11

黑仔乂 發表於 2012-2-4 00:33
想問下GM 遲下會5會出還原強化次數之類既野?

冇聽過有咁既開發計劃~~~
作者: badbear    時間: 2012-2-4 09:22:34

不過 中級 應該是 星光蛋機出吧 ~

希望唔好set 到甘難出啦 =_=

依家 星光幣 有得抽 1-50 ~ 係咪為左甘來舖路 @@?
作者: 冇名好改    時間: 2012-2-4 11:44:28

作者: wing_babii    時間: 2012-2-4 19:46:27

沖中級膠囊就最好~

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2