AGAMES 討論區

標題: 人物轉名 [打印本頁]

作者: NATIVE    時間: 2012-2-7 01:45:42     標題: 人物轉名

請問會唔會出轉人物名稱呢?

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-2-7 09:48:21

這個意見我會轉述予原廠,看看能否增加功能。
作者: pgchicken    時間: 2012-2-7 09:55:22

呢個問題之前其實有其他玩家問過,如果玩家需要改角色名,需要致電或電郵客服查詢,暫時遊戲內唔會有相關道具。
作者: 路飛仔    時間: 2012-2-7 11:26:13

個人覺得唔應該出呢個道具,因為呢隻GAME 有好多"出名"既玩家做一D損害其他玩家利益既事,
好似"入人公會會倉偷野","交易時偷改銀碼","卡人信"等等...
有D比人欺騙既玩家把自己既經驗同佢地既朋友分享,等其他人可以有所防範,
所以如果官方考慮會出呢個道具既時候,請考慮埋有D不利於其他玩家既後果
作者: 紫凝*    時間: 2012-2-7 11:46:13

我覺得ALTA可以參考某ONLINE GAME
玩家係更改名稱後, 官網會列出該玩家改名前同改名後既名

咁就可以防止一D玩家於騙案後更改名字, 去等人5知佢厄過人..

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-2-7 11:55:18

紫凝* 發表於 2012-2-7 11:46
我覺得ALTA可以參考某ONLINE GAME
玩家係更改名稱後, 官網會列出該玩家改名前同改名後既名

雖然暫時未有這類道具,但如果列出已改與未改的名稱。那改名不就沒有意義了‧‧‧?

作者: 紫凝*    時間: 2012-2-7 12:54:47

GentlemanBeard 發表於 2012-2-7 11:55
雖然暫時未有這類道具,但如果列出已改與未改的名稱。那改名不就沒有意義了‧‧‧?

...

我認為只是為了保障其他玩家免因騙子改名要再次被騙
怎說名字也是改了那會沒意義呢XD

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-2-7 13:00:02

雖然暫時可由客服的同事為大家更改名稱,但這並不是必須的服務。如沒有合理理由,也不一得會更改名稱的。這一點各位要特別留意。
作者: NATIVE    時間: 2012-2-7 13:37:01

GentlemanBeard 發表於 2012-2-7 13:00
雖然暫時可由客服的同事為大家更改名稱,但這並不是必須的服務。如沒有合理理由,也不一得會更改名稱的。這 ...

姐係我打去客服 佢可以幫我人物轉名? 點先為之合理既理由?
作者: DENNIS    時間: 2012-2-7 14:17:03

無啦啦點解要改名
作者: NATIVE    時間: 2012-2-7 14:38:57

ac收返黎 唔太鐘意個名
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-2-7 14:51:08

NATIVE 發表於 2012-2-7 13:37
姐係我打去客服 佢可以幫我人物轉名? 點先為之合理既理由?

例如:名稱意思不雅、侵犯版權/著作權、與官方人員或活動大使名稱相似等等

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2