AGAMES 討論區

標題: 月費版伺服器收費投票 [打印本頁]

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-9-18 17:23:37     標題: 月費版伺服器收費投票

這些價錢不一定是最終定價,希望各位踴躍投票。並提出收費方面的建議。
作者: climbw23598    時間: 2012-9-18 17:41:27

其實講真,你問到,我地就緊係會話最平最好啦--定係d月費愈貴你出既野就愈多
作者: 念卦    時間: 2012-9-18 17:41:37

只能說開完我都吾會玩收費ser
作者: 歐陽小王    時間: 2012-9-18 17:48:16

視乎一下收費ser同免費ser有何分別..
不過我都無時間+無諗住玩
作者: aesopn42259    時間: 2012-9-18 17:52:32

in my opinion,要concern既係童話可以憑乜野吸引到舊玩家甚至係新玩家玩收費ser,如果呢個point影響力唔夠大,開黎會變相蝕錢
作者: FeLiX1216    時間: 2012-9-18 17:52:48

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-9-18 17:56:32

aesopn42259 發表於 2012-9-18 17:52
in my opinion,要concern既係童話可以憑乜野吸引到舊玩家甚至係新玩家玩收費ser,如果呢個point影響力唔夠大 ...

官方不擔心的問題反而玩家擔心了?

可透露的不多,但絕對不會有商城、魔幣。真正月費版本。
作者: chow0812    時間: 2012-9-18 18:08:51

開月費ser最好有keep住更新,平衡一d
而免費ser可以有更新,但係或者比月費ser慢一d,或者限制一d野
作者: 風之王者    時間: 2012-9-18 18:41:56

月費ser我唔會反對(我唔會玩)
最緊要唔關免費ser事

選就緊係選最平架啦(50蚊一個月)
都一包煙既價

月費ser都有人玩既
其實如果有新故事可以更新
實超正囉
作者: aesopn42259    時間: 2012-9-18 18:57:53

即係我會覺得"例如"新玩家既諗法"2d game要比月費?!" , 舊玩家又可能會覺得"舊ser我build up左咁多野,做咩我要比月費玩個由0開始既遊戲?!" 我認為呢d既諗法係會影響到貴game玩家既數量(客源),  當然就我自己而言,認為有時間有錢咪玩多個ser囉,加上我亦唔希望開完新ser之後,入到去係冇乜人玩,這現象係非常不幸
作者: brad    時間: 2012-9-18 19:19:09

點會有人啊..... 不過可能反正成本極低,即管賺多少少就少少。
作者: eriol1942    時間: 2012-9-18 20:47:04

無商城就當然好,但係升技,升工作技既娃娃,仲有封印石呢D點算?
如果我要掛工作技,又無高耐用既產品,掛唔到一晚都係無意思...ORZ
100蚊應該無咩可能啦,我估你地都係研究緊50 (200點A卡)定係獨立出75蚊月費包?

咩都好快D出~~我同我女朋友都等緊架,依家玩返免費SER同其他玩家既距離太遠玩唔落ORZ

作者: calvin9856    時間: 2012-9-18 21:33:21

最怕都係唔夠多人玩...
作者: vampiremaster=]    時間: 2012-9-18 22:12:59

$50就好了~學生都冇咩零用錢多當然愈平愈好-3-
作者: theeyy    時間: 2012-9-18 23:20:09

不如在 免費SER 加個VIP功能  1個月200點 30天VIP  之後加幾個VIP功能 (例如每天可以拿2小時 2倍經驗,掉寶率1.5倍,工作技快1.2倍等等)
作者: 命運的主宰    時間: 2012-9-18 23:26:44

theeyy 發表於 2012-9-18 23:20
不如在 免費SER 加個VIP功能  1個月200點 30天VIP  之後加幾個VIP功能 (例如每天可以拿2小時 2倍經驗,掉寶 ...

唔係好贊成vip功能,因為咁樣做變相又有d類似商城既feel,冇左童話一齊玩,一齊組隊,一齊升lv,打怪果陣係度吹水既童真feel

btw,支持$50/月,希望可以吸引到有d未玩過童話online,只係玩緊其他免費online game既人加入童話呢個大家庭
作者: classform    時間: 2012-9-18 23:34:12

有無得投$0 / 1個月!!?呢個問題雖然好似好白痴,但我認為令願出多個免費SER好過=_=
認真收費SER玩家應該少之有少=_=學生就....又少一忽
作者: ivan072703    時間: 2012-9-18 23:43:54

一定吾多人玩.
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2012-9-19 01:42:27

GentlemanBeard 發表於 2012-9-18 17:56
官方不擔心的問題反而玩家擔心了?

可透露的不多,但絕對不會有商城、魔幣。真正月費版本。 ...

不用太介懷樓上說不用玩的人
會玩的人多的是
不過樓上有一個很好的論點
就是收費ser和免費ser有甚麼不同
說實話
就算一個月60元 60元..兩餐飯
舊玩家怎會付不起(我有朋友玩LOL平均一個月也花100元)
新玩家可能玩其他免費遊戲也花不少真錢
最重要的問題是
有甚麼"設定"吸引到人肯付月費

我建議官方不要輕舉妄動
不要為開設收費ser而開設收費ser
要清楚玩家想要的是甚麼
加油吧 ;)
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2012-9-19 01:47:04

brad 發表於 2012-9-18 19:19
點會有人啊..... 不過可能反正成本極低,即管賺多少少就少少。

um...等我估下
你應該
仲讀緊中學 或者
讀完中學不過未玩過收費時期既童話
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2012-9-19 01:49:48

命運的主宰 發表於 2012-9-18 23:26
唔係好贊成vip功能,因為咁樣做變相又有d類似商城既feel,冇左童話一齊玩,一齊組隊,一齊升lv,打怪果陣 ...

咁同用點/錢買包包 超經 超娃 有咩分別...
仲要用番免費SER設定..
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2012-9-19 01:54:31

classform 發表於 2012-9-18 23:34
有無得投$0 / 1個月!!?呢個問題雖然好似好白痴,但我認為令願出多個免費SER好過=_=
認真收費SER玩家應該少之 ...

出多個免費SER
出下D包包 屈機野 俾玩到咁上下
之後無幾耐無咩人 合併番
從經濟學上
呃下D傻仔錢 又真係唔錯
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2012-9-19 01:57:14

ivan072703 發表於 2012-9-18 23:43
一定吾多人玩.

拿~多唔多人玩我就唔知
不過官方一話開番收費SER
設定會改 唔會跟免費SER之後
某著名討論區就討論得如火如荼
仲有好多人話會玩番
保守估計起碼開到兩個族
我就唔洗講就一定會玩

講真 如果個設定係搞得好
成個SER由4,5個大族拓起
完全唔係問題
作者: aesopn42259    時間: 2012-9-19 03:27:36

brad 發表於 2012-9-18 19:19

開新ser成本唔低的,因為涉及database,一定唔會平,切記
作者: arai789    時間: 2012-9-19 09:27:32

講真,出面有幾多人鬧緊D GAME下下都商城比HKD戰士屈晒
如果開返收費,而CUT晒D過左火既野一定好多人願意玩
仲有!你地話咩掛工作又難掛呢樣果樣,咁大家都係一樣咁難升咖啦
而重點係收費就會減少分身掛工作,而極需要玩家互相合作,你採料,我製藥等等
係一個公平既環境下,一定好舊玩家願意回流,仲可能連帶一D唔鐘意商城GAME既新玩家加入
至於月費幾錢,唔好貴過以前就OK,78$一個月都仲接受到
作者: OceanOne    時間: 2012-9-19 09:45:47

收費點會冇人玩
就係見收費先玩番, 至少唔洗成隻game都係分身, d人自己同自己玩 自己帶自己升
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-9-19 10:50:00

或許最近比較多回流的朋友甚至是新玩家來討論,對我立場不算太了解。

從官方立場上說,商城制的伺服器絕對會較月費制的賺得更多。但為甚麼我要那麼笨要開月費伺服器呢?
這一點要由我初任童話區版主說起了。

在原本很冷清的Agames論壇內,除了晴空物語外。較多人討論的的便是童話版區了。
但和晴空物語這類新式遊戲不同,童話玩家比較著重遊戲樂趣。而不是誰較強之類的話題,甚至更會有很多搞笑的個人分享。
而我亦是自少便打機的人,對遊戲也抱有一定熱誠。可惜的是我以前沒有玩過童話,是玩其他著名的老遊戲長大的。
不過,玩甚麼遊戲不是重點。而是在那個年代玩的遊戲都有共通點,就是大家是真的在享受遊戲。遊戲亦很有人情味。這點我是明白的。童話的玩家對遊戲的感情我充分地感受到了!

然後,我開始去了解遊戲。會登入遊戲玩、也會去看攻略之類的(雖然我仍然是新手)。甚至乎我在童話的facebook作了一個無聊的新嘗試,以小畫家及不堪入目的畫功畫下npc讓大家猜之類的。結果反應不俗,換了在其他遊戲facebook這樣做。我是必定會被說很無聊、甚至印象分扣減。收集玩家意見後,我便和原廠方建議玩家的意見。在最初的時候,他們是覺得沒甚麼可做的。而且遊戲都舊了,倒不如將團隊放到新遊戲的開發上更好。在經過多重實證(9週年網聚、agames的意見收集帖等等)後,原廠方終於明白到童話的玩家對遊戲的熱誠沒有因時間而減退。於是開始再對童話有一連串的計劃了。

月費伺服器主要是針對對遊戲性有要求之玩家,老實說會賺錢嗎?應該不會,伺服器的保養、電費、網絡費之類的單憑50元1個月的收費未必能回本。我甚至更會因為這些無聊的對遊戲執著令公司蝕錢,然後被「炒魷魚」。但遊戲代理原本不就是在賺錢中給予讓玩家享樂的服務嗎?更新是會有的,不必擔心月費伺服器祇是純粹的回憶。甚至更會有商城版沒有的要素。不玩玩看又哪能知道?50元1個月試試也無妨吧?
作者: jaste    時間: 2012-9-19 11:12:47

開番收費ser之後會玩番
收費個問題 如果你問我地玩家 咁緊係會揀平d
但係考慮到回本問題 我覺得貴d都無問題
$78都可以(以前都係78蚊一個月) 你一個月去7仔野少2支野飲都有
每人畀多少少 起碼公司個邊唔駛蝕咁多
作者: eriol1942    時間: 2012-9-19 12:22:00

最憎人講HKD戰士,通常係學生先會咁話人?
比錢買點係商城買野增強自己角色自己係有付出
付出唔起時間就付出金錢這是常識吧?
比月費你估我會唔會咁浪費夜晚訓教呢個時間黎掛野,
無得掛產量自然少這是常識吧
唔係個個都無工返無學返成日有得生產產物
-
回返正題
50蚊1個月只係去返你地A卡果度,唔需要獨立開多張新卡而有整卡成本係好事
香港要有個普選時間表,童話要個開服時間表=P

作者: aesopq09596    時間: 2012-9-19 13:40:02

eriol1942 發表於 2012-9-18 20:47
無商城就當然好,但係升技,升工作技既娃娃,仲有封印石呢D點算?
如果我要掛工作技,又無高耐用既產品,掛唔到一 ...

以前月費果陣,d娃娃同封印石可以係活動/特別包到取得,
唔似依家咁剩係得雙經活動,一到d節日就有相應既活動玩。
作者: aesopn42259    時間: 2012-9-19 16:58:34

我地既討論感動到原廠
作者: ming1028    時間: 2012-9-19 23:08:35

GentlemanBeard 發表於 2012-9-19 10:50
或許最近比較多回流的朋友甚至是新玩家來討論,對我立場不算太了解。

從官方立場上說,商城制的伺服器絕對 ...

支持你  你的努力是有目共睹的   加油!  感受你幫忙反映玩家的意見!
作者: ╭★紙巾`    時間: 2012-9-20 11:39:49

我覺得係收費上面應該係簡一個大家負擔得到既價錢;
除此之外;在收費ser應該加入免費ser沒有的功能以及職業系統!
個人意見;收費Ser!
1.開展多個新的地圖環境
2.在家族功能上應該增加人數;以及加開家族對戰功能
3.在職業系統當中可以加入E.G.弓箭手`將法師分為金木水火土!{主攻一個系XD!}等等
4.要加入新的怪獸
5.避免有職業能力高於其他職業;應該有優點時亦有缺點
6.雙經系統經常出現;導致大量高級人士出現;應該出現雙經系統有條理!
7.寶物系統應該更新!黎黎去去都係個幾尾;都厭啦!
作者: 十蚊飯    時間: 2012-9-20 15:39:16

童話一出就已經開始玩,由佢收費開始,果時都係一個學生,但係都會放錢落去玩,講真寧願食平小小慳返D都會玩。
到後來轉左免費玩左一排就無玩,但其寶咁多年黎都時不時會玩返,叫做懷念一下。但感覺同以往已經唔同左。
宜家少左"人情味"感覺上比較悶左D。系統黎講都係鐘意以前既系統。
雖然某D職業比較難玩(玩開修士系),但都會比心機去升技升LV。
講到尾玩童話係鐘意同人一齊傾計打怪既感覺。如果轉返免費前既模式就算收費都一定會玩返。
作者: himkentim    時間: 2012-9-20 19:27:11

可以考慮$75/點數制(進入扣點5-10/1次),
因為一個普通收入玩家其實可以玩一個月停一個月姐。
又可以考慮首7日免費試玩(重點係唔會刪ac),
Game:1.///刪除///全童話三號貨倉(買工作技能物品功能)、
2.彩虹城(家族打一百層存分換生命核心功能)、
3.翡翠城(產物庫房換宇宙奧秘功課)、
4.兌換可因功能(次元/其他)
5.職業技能(白金卡攻擊/獸神衝擊/合體)
6.刪除精鍊裝備功能-----開新服務(裝備提升功能<全屬最大加15/攻擊增加(有上限)>
                                          可用物品加運氣作提升方法
   ///取消///:1.降低禮包物品級數(可作諮詢式)--------禁止免費ser包入落收費ser2.限制一電腦只可以雙開/單開(不建議)
  ///大搞///:1.彩虹城(<個人(建議)>/家族PK功能)、
2.IP開AC上限、
3.增加經驗值兌換方法
4.增加技能(打三隻/一行的技能)
5.法師技能加強諗到再建議。
咁做可以令伺服唔會合拼,再建議增加免費ser冇o既野(Game入面可以買屋<佈置>等)
諗到再建議。

作者: eriol1942    時間: 2012-9-20 20:09:00

我覺得唔洗建議佢地整新野
,因為係成本利益上廠方應該唔會咁快整到比你,會唔會整亦係未知知數
就算整我諗都係整一D商城品或者稀有品
可以想想以前寵降都係奶/果汁/咖啡...依家已經去到??我都唔知了
就算係後期寵,都係D好難拎或者要用好高級既封印石先可以捉到既寵
好多野都走向商業化,著眼盈利而唔係遊戲性
作者: chwake999    時間: 2012-9-20 22:02:19

GentlemanBeard 發表於 2012-9-19 10:50

說話講得幾好聽,但由以上發言睇得出除左童話,其他遊戲根本賺唔到錢,再幫唔到公司賺錢就等比人炒,你掉返轉黎講 ^ .^
玩家最大的問題係會唔會有更新,你話有更新,咁我玩免費ser都得啦!你唔好話比我地班舊玩家知只有新ser先可以享受到更新,有商城的免費ser先係你老闆
作者: ming1028    時間: 2012-9-20 23:42:34

chwake999 發表於 2012-9-20 22:02
說話講得幾好聽,但由以上發言睇得出除左童話,其他遊戲根本賺唔到錢,再幫唔到公司賺錢就等比人炒,你掉返轉 ...

真好笑  如果係只有童話賺到錢  而佢再幫唔到公司賺錢就等比人炒  佢就唔會幫我地向廠方反映意見
開收費ser啦   佢唔想比人炒   咪淨係出力搞商城果d咪得囉     好心啦   小人之心
作者: eriol1942    時間: 2012-9-21 00:04:14

其實37#果位人兄唔洗借題插一刀既,
好多經典GAME都係最後太商業化又或者經營不善而執鬼左
彩虹,石器,龍族,魔力(執左未?),龍族 都係D好經典同令人回味
隔離既網遊代理公司亦有隻經典遊戲,由於更新不善追鎊追LV新手已經入唔到去玩
結果隻GAME只會越來越少人,我相信隔離公司既呢隻GAME擺係度根本讚唔到錢,
至於係咪要黎霸住個板權就不得而知。
既然呢位管理員有心搞好呢隻GAME, 咪支持下,比D有建設既野出黎,

開收費服,用返原有既「料」唔係唔得,不過應該要識得「煮」
落咩「調味」係其次, 最緊要岩岩好,可收可減,「火喉」要到位。

作者: ╭★紙巾`    時間: 2012-9-21 09:43:50

╭★紙巾` 發表於 2012-9-20 11:39
我覺得係收費上面應該係簡一個大家負擔得到既價錢;
除此之外;在收費ser應該加入免費ser沒有的功能以及職業 ...

我明也;但係你唔覺得只係可因係唔夠做!
可以加多D其他野架嘛:)我既建議就係可以加寶物;頭銜等等...
而且耐玩家族戰要長D;一招KO咩白金也;獸神就玩完啦!
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-9-21 12:27:03

chwake999 發表於 2012-9-20 22:02
說話講得幾好聽,但由以上發言睇得出除左童話,其他遊戲根本賺唔到錢,再幫唔到公司賺錢就等比人炒,你掉返轉 ...

免費制與月費制的更新會因應各自設定而有不同,所以一定會有分別的。但絕對會保證兩邊均有照顧。

招牌菜未必是最能賣的,童話就是這樣的遊戲。但玩家卻是最有熱誠的,我被感動到了。然後現在也在嘗試感動原廠。真的就這樣單純而已。
作者: georgia0427    時間: 2012-9-21 12:59:27

GentlemanBeard 發表於 2012-9-21 12:27
免費制與月費制的更新會因應各自設定而有不同,所以一定會有分別的。但絕對會保證兩邊均有照顧。

招牌菜 ...

老實請, 童話係我第一隻玩既ONLINE GAME
所以對佢都有返少少 情意結

當年小學時代都不惜死慳死抵咁用$78 黎買點數玩
後黎停左一段時間, 隔左幾年(轉免費之後) 再玩發覺已經面目全非
依家聽到話 童話 將返回月費制, 真係令我興奮左一陣
我重特意搵返當年既 童話週刊 以支持童話

作者: aa46    時間: 2012-9-21 13:03:07

官方 如果你真係想搞個新SER
第1點就係希望官方承諾會更新版本 台灣果邊2分1SER都有唔少新野我地無 但同時限制迷裝果D出現
而已版本應該過左好耐都仲係無更新 更新都係新物品 你要人玩 都要給到新的劇情給玩家 唔係搵鬼玩咩!
另外一點最重要 收費SER同免費SER希望係唔會再合併 無論邊個SER都會唔肯
作者: aesopn42259    時間: 2012-9-21 19:33:00

收費SER同免費SER希望係唔會再合併

非常同意,因為一合ser係走勁多人
作者: Divinaluck    時間: 2012-9-21 22:32:59

月費一定會支持,但希望官方及玩家抱住雙贏理念堅持下去,相信熱愛月費模式的超元老玩家,也不介意付多少少錢去尋回童話回憶,公測時的玩家應該好多都已經有工作能力,100元一個月,也能負擔吧。
作者: lamkwunyat2005    時間: 2012-9-23 11:26:15

最起馬要收費ser同免費ser有唔同啦~唔係點會有人玩
作者: 廷乂    時間: 2012-9-23 23:00:11

講真個句 如果轉返月費制
無商城無分子無迷裝
一定好多老手返黎玩!
我第一個玩!
未玩過收費童話既人
我只可以同你地講 以前既童話真係好美好
好有人情味
作者: 小雯    時間: 2012-9-27 19:51:00

緊係最平50蚊1個月啦不過我唔玩收費伺服器架喇,都係長駐番免費伺服器,唔係因為我鍾意免費伺服器既模式,只係無咩時間玩,由零開始喎,要擺好多時間同心血落去,同埋始終響免費伺服器既人仔陪左我9年幾,呢度都係掛機無時間玩,又點會玩第2個伺服器,兩頭走呢﹖
作者: SeHelibena    時間: 2012-10-1 12:04:12

童話出年10年啦 不少當年既玩家 讀書叻既上左大學 唔叻既都出左黎做野

我在角度睇 話100蚊月費貴既玩家 好有可能同冇錢買樓又個個月出新電話買名牌既人冇分別

100蚊 食煙既食少兩盒 六合彩買少幾注 馬買少一場 連小學生買少兩張BS X卡都有啦 當年既骨灰級玩家到現在一定有番咁上下經濟能力

如果廠方真係有心搞 收費ser做左出黎係有質有量既 100蚊月費不為過

又或者100蚊月費可以送幾set藥 「小藍貓的祝福」「狂暴龍魂」果類唔算高又唔算差既藥

如果唔係 到時小鼠要爭住打就慘......
作者: OceanOne    時間: 2012-10-1 17:10:21

其實可以公佈開ser時間未
作者: 悠靈風少    時間: 2012-10-6 18:25:56

默默地等待收費ser
支持Fairyland !
作者: aesope    時間: 2012-10-8 16:44:26

我係由收費ser玩到免費ser!

如果... 可以 希望能夠出多d新既野 同埋有新既職業._.
同埋 係咪可以 免費ser ac申請轉去收費T.T ... 我會好唔捨得d寵...
((睇寵既時候 可唔可以變番以前咁可以1開就睇到隻寵
宜唔係好似宜家咁要再禁多下._. ...或者加多個制俾我地選擇顯示同唔顯示 就好似天氣咁)
我等收費ser ._. 絕對會玩!!!

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-10-9 12:26:47

aesope 發表於 2012-10-8 16:44
我係由收費ser玩到免費ser!

如果... 可以 希望能夠出多d新既野 同埋有新既職業._.

由於database不同,所以資料或帳號轉移的機會不大。
作者: siU妍    時間: 2012-10-9 14:55:28

拿拿林開, 希望似童樂
作者: aesope    時間: 2012-10-9 20:19:59

支持開收費  雖然不能轉移

等待..
作者: OceanOne    時間: 2012-10-10 00:34:22

2個月都仲係冇消息
作者: Divinaluck    時間: 2012-10-11 17:05:21

L童童K 發表於 2012-10-10 21:02
只要童話一日響到,我都會支持
但希望台灣果面可以再開發一下童話
近呢3年都冇出過資料片

我諗條數(帳目)做得靚, 先會再開發
作者: kitkit001    時間: 2012-10-12 00:48:38

會唔會有人想留魔幣系統,不過點數只用於交月費
作者: lamkwunyat2005    時間: 2012-10-13 08:31:58

會唔會有入場費際呀~!!
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-10-15 11:28:18

魔幣系統正在研究將來可能會改變用途(非點數,可能用於活動獎勵。),但暫時決定不會在月費伺服器推出。
作者: love302    時間: 2012-10-15 15:21:27

我覺得50,75,100蚊都可以接受.. 其實有好多老手, 好似我咁 由童話新開果陣...小學就開始玩
一路都對童話好深刻 好想再玩返.. 但無奈次次都系玩一排就無玩 原因系已經無左以前果種一齊升級..SHARE大家既資源既FEEL 同埋物價/$$各樣失衡 令到我地吾可以持續玩落去,,,

如果開月費制新SER.. 我寧願放棄現有既$/物品/人物 來換取以前開心公平一齊玩既日子
就算而家比我升到200級.. 全SER最勁咁又點,,?  都無左果種感覺系度啦.. 番去屎洞組隊轉職仲好啦~

純粹個人感覺*不喜勿插
作者: tiffany0801    時間: 2012-10-15 21:10:27

大概幾時會出月費ser >.<
作者: tommyabcba    時間: 2012-10-24 19:36:49

$50 個月啦,同埋我建議要係註冊acc時check多D資料,
等唔好咁多昆狗出現,而家全部假id.....
用真id就唔夠膽昆人啦,亦無咁多人賣acc,自己玩咪幾好
作者: mokkawai92    時間: 2012-10-25 07:49:34

唔好啦要錢.....
作者: 痕仔xD    時間: 2012-10-25 19:40:56

收錢唔係好好喎~
作者: yu仔    時間: 2012-10-25 23:42:17

依家差唔多隻隻game都唔收費出商城 出個收費ser真係別樹一格@.@
作者: mokkawai92    時間: 2012-10-26 06:22:38

oh my god  free of charge la
作者: siuken999    時間: 2012-10-31 16:13:45

如果開新ser..可以唔洗收費..
又可以玩反以前既童話..咁咪幾好
不過要收費真系...

作者: Divinaluck    時間: 2012-11-4 01:34:09

siuken999 發表於 2012-10-31 16:13
如果開新ser..可以唔洗收費..
又可以玩反以前既童話..咁咪幾好
不過要收費真系...

更系收費好, 免得有人不斷開ac, 屈產物, 搞到d物價不平行
作者: atray    時間: 2012-11-4 14:58:23

好似好難唔收費又冇商城= =?
作者: lkmchoris    時間: 2012-11-4 18:12:40

lamkwunyat2005 發表於 2012-10-13 08:31
會唔會有入場費際呀~!!

咩係入場費際?
作者: lkmchoris    時間: 2012-11-4 18:13:25

如果可以去返之前果種風氣咁玩就好喇
作者: Divinaluck    時間: 2012-11-4 18:24:59

love302 發表於 2012-10-15 15:21
我覺得50,75,100蚊都可以接受.. 其實有好多老手, 好似我咁 由童話新開果陣...小學就開始玩
一路都對童話好 ...

我想法同你一樣,史洞,月光,哈秋的生活才是最好

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2