AGAMES 討論區

標題: 【未定案】伺服器合併意見收集 [打印本頁]

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-10-31 13:09:11     標題: 【未定案】伺服器合併意見收集

還沒有決定伺服器是否合併,先讓各位給予意見和討論。
例如:哪兩(幾)個伺服器進行合併、合併有機會影響到的機制之類的。

作者: a875583054    時間: 2012-10-31 13:58:03

天空同天寧
作者: a27761868    時間: 2012-10-31 15:42:21

全部合做一個ser
作者: 迪迪迪    時間: 2012-10-31 15:55:28

天空同天寧
作者: love05171314    時間: 2012-10-31 15:55:42

支持天空天寧合!!
作者: 183890    時間: 2012-10-31 15:55:44

5好搞到南遙就得...
作者: 明明明    時間: 2012-10-31 16:04:01

支持天寧同天空合ser!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: sam629hk    時間: 2012-10-31 16:39:12

支持天空合天寧!!
作者: ╝FunG╟    時間: 2012-10-31 16:39:48

支持天空合天寧!!
作者: 乂絃舞v3v    時間: 2012-10-31 16:59:55

-唔支持合-
之前都合過ser>效果>合完>愈黎愈小人.
e家再合>效果相同>咪又係愈來愈小人.
小人完>咪又要合ser>最後咪得番1個ser
交易方面.天界交易官;
合完ser d價格(?)
天空D價本來咁平.合完貴哂>仲會有人玩咩.
------------------------------------------------
作者: ★sIuhEI×.    時間: 2012-10-31 17:13:13

同上一樣吾支持合.

不過樓上既講法有D吾岩. 天空SER D價格都好貴下 冇人放野但系就不斷買野.

吾支持既原因系. 首先,假設我曾經玩過SER 但系同一個帳號開既. 甘如果合左天寧SER 甘我想問應該玩邊隻人物先好? 一個帳號不同重覆使用 對轉去玩天空SER 而曾經同一個帳號開既人好吾公平

仲有既就系. 合左加洛SER之後既天空SER 反而越黎越少人 效果明顯冇用. 更何況合左之後真系個班人會多D消費? 就算系又多得幾多. 同時好多人系因為天空SER 少人而放帳號 反回 天寧或者南遙玩 甘樣對個SER少人而番南遙或者天寧既人 好吾公平

另外,就算可以一個帳號重覆使用 物品 點數個類點樣平衡? 倉庫?
更何況限制住甘多野 一個帳號可以重覆登入既話會造成更多不便

或者好似會第一次合SER甘樣 好多野吾公平,玩家冇心機
斷斷續續甘走 到遲下又再合埋南遙? 仲有本身SER既差距實在太遠.

一個5年既同一個兩年-,-
作者: y5419598    時間: 2012-10-31 17:36:46

天空同天寧
作者: abcde5201314    時間: 2012-10-31 17:37:28

支持樓上那位反對合ser的仁兄
作者: y5419598    時間: 2012-10-31 17:50:04

唔好再一錯再錯,因為你唔合ser d人走得好快,最重要係而家天空ser幾本冇人,打副星都係5開,幫派實力差勁遠,國戰更加唔洗打,所以要求同天寧合
作者: t63121291    時間: 2012-10-31 18:34:54

最好3合1,為什麼?香港版3個SER加埋都不及大陸SER多人,而且活動基本上少人,草群舞活動0分拿第一名,每個SER都咁少人有什麼樂趣,和單機沒分別呀,單人比武大會也是,都是固定在打幾個人,128LV還會打飛昇玩家,而且天選之戰也出現問題,一組普通110級別的玩家竟然能去天選出戰,天寧SER天選基本上沒有WIN過一埸.
作者: 賓尼    時間: 2012-10-31 18:38:18

合ser就唔好了..
不如轉ser啦..我覺得唔錯
作者: 可苦可樂    時間: 2012-10-31 18:44:48

其實可以好似上次甘合SER..
不過今次合南遙SER;市價最好跟返天空ser..
因為南遙ser d價及時三刻天空ser會轉變好大..
至於如果幫派同名我個人建議可以比佢地轉名/免費合幫等...
天空ser比返d經驗和修煉回贈可以追到小小南遙ser..
因為如果南遙ser合ser都出現問題既話甘天寧ser就吾洗估都一樣。
作者: 可苦可樂    時間: 2012-10-31 18:45:27

同埋一日吾正視問題走既人數係你地合完ser既更多

作者: y5419598    時間: 2012-10-31 18:52:18

其實我覺得同天寧合最好,南瑤太多人,再加d落去,打活動個d會好麻煩
作者: t63121291    時間: 2012-10-31 18:56:44

天空SER,不少正身都在舊SER,見有新SER開就去天空SER開AC玩玩,只不過是堅持不住而退回舊SER,而且夢想世界在香港(澳門)又不出名,現在個個追求真實,3D的年代,誰會理這個2D的,又沒新血液加入,加上個個退回舊SER,天空SER少人有什麼奇怪的,想玩的始終留下,堅持不住的自然DEL  夢想,少人的天空SER希望人,多人的2個SER還會反對再多些人?
作者: 可苦可樂    時間: 2012-10-31 19:07:51

其實我想講 天空SER我問左幾個人都因為少人吾想玩..合SER對其他SER只係多人D有乜影響?
作者: 可苦可樂    時間: 2012-10-31 19:17:36

其實留下來的 始終都吾想放棄隻ac;
合ser就係可以吾洗放棄ac又可以繼續既方法.
同埋天空ser吾會追吾到各大ser既進度..
因為每個ser有勁人的同時亦有不強的人..
每個人都勤力甘追上去..
天空ser有D人pvp都可以羸到台ser、南ser、天寧ser..
所以吾好咩都話追吾到,追吾到..
有心就追到,睇你地自己對隻game點玩啦..
作者: ★sIuhEI×.    時間: 2012-10-31 19:21:21

問題一.
你都識講宜家天空ser 50人都冇 合落南遙會有幾麻煩(重點考慮 合落南遙 都系靠運搶活動. 合落天寧 就一定會搶到?)

問題二.
吾合走既人會更多? 合左系咪保證吾會走先
(重點考慮 其他ser既人會否不滿)

問題三.
遊戲本身就不應該有合ser呢個情況 補經呢類野 對其他ser既人會否不公平?
(重點考慮 就系因為遲開ser?)

問題四.
當時清嵐ser少人. 成功要求合併加洛 .效果如何?
(重點考慮 根據我認識既朋友所說. 一手巴黎夜:我本身系玩清嵐 因為好多關系轉入加洛 到最後又合番加洛, 甘本身轉ser既意思何在? 走既原因更大部份系因為合左ser覺得不滿 又要重返舊時制度)

問題五.
合併伺服器 有咩得著?
(重點考慮 是否真系好玩d 每位玩家得到公平? 就之前儲值送特效為例 好多玩家都儲值為求特效.
天空ser以小人之制 好輕易就已經可以獲得儲值獎勵 如果合併既話 系咪每位玩家都可以享受呢種福利先?)

最後,吾該玩天空ser既人自己諗下 當初選擇玩清嵐及加洛ser既系你地自己. 吾好為左自己既福利或者得著而去要求任何野 畢竟系你地自己所選擇. 好認真講 天空ser 之前d福利已經比南遙及天寧多好多. 例如開服之前既 悟技送神獸/仙獸 升至某等級送150貢(估計當初每日至少數十隻分身了吧? 補經補神武什麼都以你地為優先 仲想得到d咩福利. 如果真系合併既話 就麻煩官方每人都有相同既物品 甘一定吾會有玩家不滿同吾公平既問題啦?

作者: ★sIuhEI×.    時間: 2012-10-31 19:24:40

可苦可樂 發表於 2012-10-31 19:17
其實留下來的 始終都吾想放棄隻ac;
合ser就係可以吾洗放棄ac又可以繼續既方法.
同埋天空ser吾會追吾到各大s ...

你宜家都可以吾放棄架?
合左就吾放棄咩例子黎?
吾合就一定要放棄?
問題? 影響? 甘個個ser都系好似天空甘冇人既
你又會吾會放棄?
根本自身問題=,= 廢話道理
作者: ★sIuhEI×.    時間: 2012-10-31 19:26:17

吾該吾好大條道理甘樣-,-
自身問題
當初選擇既系你地自己
貪圖福利
最後玩大改革?
作者: 可苦可樂    時間: 2012-10-31 20:47:14

當初重開天空ser就係諗住多人轉先玩;
呢家都走得7788啦;
甘吾通可以點?
本身佢開天寧ser戈刻就已經係錯;
佢呢家就係要搵辦法解決;
甘你有冇方法解除個小人玩既ser既玩家不滿?

作者: 龍仔~.    時間: 2012-10-31 20:54:30

真快
作者: rexhing    時間: 2012-10-31 22:53:29

唔支持合
作者: y5419598    時間: 2012-10-31 23:19:49

我想講就係轉佢玩天空原因就係諗住分間d人,點知而家越黎越小人,先要求合ser
作者: 銀次    時間: 2012-11-1 01:53:59

支持天空合天寧!!
作者: iceicebbb    時間: 2012-11-1 02:37:04

天空合天寧
作者: 緣到情濃☆    時間: 2012-11-1 10:16:30

其實我覺得如果要合ser.不如將天空ser轉為「新手樂園」同大陸甘.係遊戲內進行轉ser功能                                                                                                                                   例子:「當角色進行轉ser功能必須退出幫派.轉ser之後人物.裝備.修煉等保持不變.轉了ser之後所有野跟番果個ser現時機制進行」                                                         1.可以比天空ser既玩家揀自已想去既伺服器.2.對天寜/南遙現時機制應該影響不太                                                               
作者: kitjaiv3v    時間: 2012-11-1 11:04:26

可苦可樂 發表於 2012-10-31 18:44
其實可以好似上次甘合SER..
不過今次合南遙SER;市價最好跟返天空ser..
因為南遙ser d價及時三刻天空ser會轉 ...

因為你係天空ser d人 所以你比d提議完全係對天空ser 即係自己有利
有冇諗過南ser既人既感受 意見??????????????????????????????????
作者: violetv3v    時間: 2012-11-1 11:50:04

支持天空合天寧!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: x紫戀x    時間: 2012-11-1 11:59:30

作者: violetv3v    時間: 2012-11-1 12:02:38

其實講真天空ser d人真係少到數得出,唔合ser真係唔知幾時會冇人玩
活動組人都難,試問你又想唔想係一個冇人既ser玩?
升都冇心機啦.自己個ser多人就唔諗下人地個ser.
d價gm可以調整,反正天空ser冇乜人.一係你就同天0ser合,
一係就比我地選擇轉ser(人物裝備.現金.等級...唔變),冇現由要人重新升過
唔想合ser果d 9成都唔係天空ser既人
自己個ser多人,就唔理其他野!

作者: kitjaiv3v    時間: 2012-11-1 12:15:36

可苦可樂 發表於 2012-10-31 20:47
當初重開天空ser就係諗住多人轉先玩;
呢家都走得7788啦;
甘吾通可以點?

我係gm 就唔解決你個小部份人既不滿
為左你個小部份人既不滿 去搞到另一個ser 大部份人既不滿 拎黎賤咩

接受下人地講野啦
作者: x紫戀x    時間: 2012-11-1 12:30:03

作者: violetv3v    時間: 2012-11-1 14:22:57

少人既ser唔等於冇人。其實真係唔好係好明合左ser會對你有咩大既影響
為解決小部份人不滿引致大部份人不滿。你又知其他人唔想合。你一個唔可以代表一個ser
玩game更係愈多人愈好。邊個想玩一個冇人既ser,合完ser多d人唔好咩?
唔好將你既個人睇法套用係人地身上。唔係個個都好似你咁淨係識為自己諗
你都識講個ser小人合ser對多人既ser有幾大影響?但對於小人既ser就唔同。
合完ser人多左自然更加想放錢同時間落去。如果個see得幾條友比你都唔玩啦,自己同自己鬥勁?!
天空同南\天0ser合都好,熱鬧d唔好咩?!
作者: 可苦可樂    時間: 2012-11-1 17:28:59

kitjaiv3v 發表於 2012-11-1 11:04
因為你係天空ser d人 所以你比d提議完全係對天空ser 即係自己有利
有冇諗過南ser既人既感受 意見???????? ...

甘你有冇睇GM個標題?咩叫意見收集?
有利自己?你地d奧義比人炒高哂個價,乜都炒高哂,
相反天空ser既價係比南ser平;
最終有利吾剩係天空ser;
神武系統你地無份用咩?
作者: matthewman999    時間: 2012-11-1 17:38:04

吾想合天寧 合左會多左好多幫 天l寧國已有5個幫喇
作者: 龍仔~.    時間: 2012-11-1 17:41:30

其實合ser 個市價都唔會跟番新ser 然而 跟新ser既話 對南遙ser打擊好大 同埋好多人系合ser個果段時候屯積 造成不公平
作者: panging123    時間: 2012-11-1 17:59:33

同天0合
作者: hihihi    時間: 2012-11-1 18:23:03

支持天空合天0
作者: yoyoshi99    時間: 2012-11-1 18:32:33

睇黎天空ser絕大部份人都支持合服噃
作者: t63121291    時間: 2012-11-1 18:51:43

別整天想強弱問題,自己在一個SER稱霸,又怕合SER比人追上,私心很重,有競爭才好玩,想稱霸某一SER就玩單機啦,這是ONLINE,不是單機,ONLINE game最重要就是要有人,人都冇同單機有什麼分別?夢想世界單機版?
作者: t63121291    時間: 2012-11-1 19:06:42

合ser要講神武?對自己不利就要反對?還要講公平?玩online玩到單機仲算公平?一些實力追不上的人為什麼要離開?天天鬧事-2-3-4-5,叫了幾天誰入組?天天副本-2-3-4誰入組?叫了整天都沒人,這樣叫法誰不會del夢想,唔通去5開?打機打到5開咁辛苦,這叫什麼?合SER對新手也有好處,別整天去怕傷害自己利益,每次改版還不是粗口滿天飛?最後呢,還是照樣玩下去,合個SER會扣你錢?扣你神武?還是扣你扺經,照顧一下新手吧,不是每個人都很有錢,天天買點,我也是新手過來的,玩了3年才上手,好在那時有人陪,現在呢?新手找誰陪?
作者: 紫菜xd    時間: 2012-11-1 22:42:24

合服,有好有唔好。
大家都係為左自己福利同公平性姐,
咁不如整個轉SER系統,
等天空SER既玩家可以有一次免費轉Ser機會;
揀自己中意既Ser~條件係無結婚無幫派等...
咁各個Ser既夢想幣價就無咁大影響。
可能你地會話,
天空ser既人可以用好平既夢想幣價囤積貨品轉ser去賣,就唔公平。但我想講,人地遲起步幾年,有咩所謂?同埋佢地賣野入黎,啲價平左,對大家黎講唔係好事咩?唔通你地想天空啲玩家入黎買高晒你地既物價就好?
作者: 紫菜xd    時間: 2012-11-1 22:52:10

-仲話公平,呢個世界無絕對公平。
-好似合裝,開包等等。
~我開包,人地開包
~我開祝果冥神丸,人地開50碎開符,
---->都係唔公平架啦。
與其嗌呢啲問題,
倒不如大家集中討論點樣合ser可以令更多人得益仲好啦。
作者: stroll    時間: 2012-11-1 22:56:23

天空天寧合!!!
作者: y5419598    時間: 2012-11-1 23:10:20

其實好多人都想天空同天寧合
作者: x紫戀x    時間: 2012-11-2 00:38:38

作者: jjacky1405    時間: 2012-11-2 13:52:08

純粹個人意見  :
其實本身南ser都唔系有好多人系度玩  3合1其實都唔錯  始終人多少少先好玩  而且所謂南ser同其他ser差距問題  其實我覺得合左ser之後都可以有改善  共同進步   有競爭先好玩架嘛   其實我地南ser都冇同人比過  都系想多d人一齊玩  咁先有意思
作者: kitjaiv3v    時間: 2012-11-2 17:12:50

可苦可樂 發表於 2012-11-1 17:28
甘你有冇睇GM個標題?咩叫意見收集?
有利自己?你地d奧義比人炒高哂個價,乜都炒高哂,
相反天空ser既價係比 ...

人地想賣野d價係咪會低左 唔好講到咁好聽
作者: Eiyuv3v    時間: 2012-11-2 19:32:42

我認為天空同天寧合只會令天寧部份玩家轉玩南遙或者直情唔玩
之後天寧淨返既人加埋天空既人 都唔會多得去邊(大概)
而且南遙歷史最悠久 人又最多
如果只係合兩個Ser既話 一定唔會同南遙合
所以三個合曬既話 咁就三個Ser既人都冇野好講
三個合左=天空就唔洗得勁少人玩+天寧就唔洗因為天空天寧合而轉去南遙玩+南遙一開始就冇咩損失(大概)
    =對全部人都有好處
所以其實三個合曬似乎係比較好既選擇= =
至於天界價= =三個Ser既價加埋再除三囉=0=
再唔係咪重置天界價 當係合完Ser補償下玩家(其實係咪益左hkd= =?)
不過家陣d人個個都掛住玩3D Game
完全唔體會下2D Game既樂趣=.=
係咁落去只會愈泥愈少人玩同埋冇新玩家加入
合Ser都只係可以解決短暫的問題(始終都會有人因為學業/工作/湊仔之類而唔玩)
未必可以令隻Game長遠咁經營落去
所以......(其實我都唔知仲可以點= =)
以上純屬個人意見

題外話:我三個Ser同一個ac都有開人物=,= 如果真係合Ser既話會點?

作者: 2008146    時間: 2012-11-2 20:02:46

支持天空and 天寧 因為南搖人最多  再+落去只會令其他玩家投訴 天寧同天空合就係最好  再唔合 流失的玩家會更多
作者: 肥乂星    時間: 2012-11-2 21:48:48

支持三ser合一
其實2年前a game 同夢想好熱鬧 ,但係g.m開始開其他se就r愈來愈少人.
Eiyuv3v 都講左天寧都好少人  天空同天寧合左一樣都少人  最終都係合南ser
有競爭先有進步 d人愈勁就愈悶  合左就有對手.
希望G.m識做.
作者: 不了情    時間: 2012-11-3 05:28:06

合既話唔一定多人囉,知唔知宜家有幾多人5開?以為真系咁多人玩咩,就算天寧ser比天空ser多人,咪又系得個幾條友出頻,有好多人都留低帳號俾人掛咋嘛。
作者: 2008146    時間: 2012-11-3 07:10:46

雖然合唔一定多人,但系唔合就一定少人
作者: 12345678    時間: 2012-11-3 12:37:01

不了情 發表於 2012-11-3 05:28
合既話唔一定多人囉,知唔知宜家有幾多人5開?以為真系咁多人玩咩,就算天寧ser比天空ser多人,咪又系得個 ...

唔出頻講野既人未必係唔玩囉你搞清楚啦而家係大多數人都想合ser啊仲有你話大多數d人係叫人幫玩姐係味放ac啦
作者: jjacky1405    時間: 2012-11-3 19:25:54

其實我都系想話比大家知  佢合得一次  就會有第二次第三次  既然如此  不如一次過合左佢  (3合1)
國籍方面  我建議可以比轉ser來既人免費重新再選擇過  
幫派方面   我認為應該要比現有南ser既5lv幫可以再升上去以吸納更多合ser來既人  其實唔洗驚會唔會太多幫既問題  多幫的話 幫戰變化又會多d  其實都唔錯   而且有實力既幫自然能夠堅持到最後  唔需要擔心
賠償方案果d   我認為一系唔好比  要比就應該全部ser都要有
神武方面   我認為可以以比例分配既方式去定合左出來之後既新ser既價 eg: 南ser 佔50% 天ser佔30% 天空ser佔20%  例如(假設)聰果南ser6000 天ser5000 天空ser4000  咁演算方式就會系 6000x0.5 + 5000x0.3 + 4000x0.2 = 4900 =新價
活動方面   我認為有需要適當地增加次數 / 刷新數量 以應付增加左既人流     要增加次數活動:兵臨左右路  如由原來有5隊打加至8隊     要增加刷新次數同刷新數量既活動:天兵, 樹, 修羅, 四方等(如果大家有意見可以再補充)
熱血排行同天兵排行果類方面  直接將排名插入  (因為如果要重新打過太煩) 如南ser術士 第1名71輪12次 第2名 69輪15次 第3名 68輪12次  天ser 第1名69輪12次 第2名 68輪15次 第3名 65輪12次 天空ser第1名 68輪12次 第2名 66輪13次 第3名 66輪12次  
咁新既排名就會系  第1名=南ser第1名 第2名=南ser第2名 第3名天ser第1 如此類推
作者: y5419598    時間: 2012-11-3 23:25:25

而家都有不少人離開夢想,gm快d合ser,唔好再比人走啦
作者: t63121291    時間: 2012-11-3 23:28:28

兵林估計不可能去8組
作者: t63121291    時間: 2012-11-3 23:29:09

國籍最多只能打個折扣,不可能不用錢吧
作者: y5419598    時間: 2012-11-3 23:32:50

一係天寧同天空合,一係天空同南瑤合,三個一齊合都活動好麻煩的
作者: 不了情    時間: 2012-11-3 23:39:25

12345678 發表於 2012-11-3 12:37
唔出頻講野既人未必係唔玩囉你搞清楚啦而家係大多數人都想合ser啊仲有你話大多數d人係叫人幫玩姐係味放ac ...

我唔覺得天寧ser有幾多人想合 況且提出合ser一定唔係天寧同南遙既人
作者: y5419598    時間: 2012-11-3 23:48:53

不了情 發表於 2012-11-3 23:39
我唔覺得天寧ser有幾多人想合 況且提出合ser一定唔係天寧同南遙既人

其實我想講有d留言係天寧留低的,天空留的唔算多,因為個ser己經好少人玩,可能天寧d人覺得唔夠人,都想合ser
作者: x紫戀x    時間: 2012-11-4 00:27:55

作者: 12345678    時間: 2012-11-4 13:28:07

不了情 發表於 2012-11-3 23:39

你都幾好野嫁啵  你又知留言果d係唔係天0同南ser既人 你唔會傻到問人你係唔係天0同南ser下話   人地都未必應你啦
作者: y5419598    時間: 2012-11-4 14:02:31

12345678 發表於 2012-11-4 13:28
你都幾好野嫁啵  你又知留言果d係唔係天0同南ser既人 你唔會傻到問人你係唔係天0同南ser下話   人地都未 ...

贊成,我一睇完d留言都知唔少係天寧既人,
作者: 可苦可樂    時間: 2012-11-4 19:00:46

其實講到尾我認為將兵臨加到10隻都解決吾到問題..
應該每次打完左路/右路冷卻1分鐘先可以再打..
甘變相左d高lv吾洗次次搶到...
同埋我認為吾單止天空ser(本人戈ser)D人想合ser;
有吾少ser都會有D人都想合ser..
作者: 嵐xD    時間: 2012-11-4 23:18:54

合SER就賣AC之後等夢想汁粒吧
又乜又物, 改版就越改越差 簡直九唔搭八.

天寧 嵐
作者: abcde5201314    時間: 2012-11-5 00:03:07

甘仲吳快d賣
作者: t63121291    時間: 2012-11-5 05:09:45

嵐xD 發表於 2012-11-4 23:18
合SER就賣AC之後等夢想汁粒吧
又乜又物, 改版就越改越差 簡直九唔搭八.

都是不要合,合了冇AC玩
作者: matthewman999    時間: 2012-11-5 07:15:39

係我天寧唔想合
作者: 不了情    時間: 2012-11-5 10:15:04

12345678 發表於 2012-11-4 13:28
你都幾好野嫁啵  你又知留言果d係唔係天0同南ser既人 你唔會傻到問人你係唔係天0同南ser下話   人地都未 ...

宜家系討論緊野,你唔滿意人講野都唔洗咁話人,點樣幾好野呀!我有冇好唔禮貌覆你既貼呀!下下系到針對人咁款!宜家俾意見咋!咩叫討論區呀?
作者: GentlemanBeard    時間: 2012-11-5 10:47:05

暫時收集到的意見都有在研究了,希望各位繼續提供意見。
作者: 12345678    時間: 2012-11-5 16:10:30

不了情 發表於 2012-11-5 10:15
宜家系討論緊野,你唔滿意人講野都唔洗咁話人,點樣幾好野呀!我有冇好唔禮貌覆你既貼呀!下下系到針對人 ...
我唔覺得你而家好有禮貌!!!我只係以事論事,你覺得我針對都冇計,話你幾好野都唔得.粗口黎嫁?!有幾唔禮貌?以己度人!...................................

作者: 心心心    時間: 2012-11-5 18:09:36

最重要問天空既人,天空太少人 南遙同天空合幾好~!
作者: 心心心    時間: 2012-11-5 18:13:36

本來就唔應該改版改到咩都精品
作者: y5419598    時間: 2012-11-5 19:13:54

其實我想問如果1個ser冇人,你唔合的話,d人走得好快,加洛同清ser就是例子
作者: y5419598    時間: 2012-11-5 19:14:25

唔係問,係講
作者: 不了情    時間: 2012-11-5 23:01:13

12345678 發表於 2012-11-5 16:10
我唔覺得你而家好有禮貌!!!我只係以事論事,你覺得我針對都冇計,話你幾好野都唔得.粗口黎嫁?!有幾唔禮貌? ...

你之前好有禮貌?點解宜家我要好有禮貌對你?
作者: 不了情    時間: 2012-11-6 10:26:34

12345678 發表於 2012-11-5 16:10
我唔覺得你而家好有禮貌!!!我只係以事論事,你覺得我針對都冇計,話你幾好野都唔得.粗口黎嫁?!有幾唔禮貌? ...

唔講粗口就一定好有禮貌?唔該你自己留意番自己回啲貼啦!以為成個壇你咩!講野唔洗負責任咁!都唔知宜家邊個以己度人,咁你對禮貌既標準都好低下
作者: abc789957123    時間: 2012-11-6 11:47:40

天寧已經多左人玩,南遙ser已經多左人唔玩,放ac or 扔低隻ac,天寧而家多左南ser/大陸玩家入來,,天寧ser既天界交易官同天空ser既價梧差太遠,合左會更加少人玩,你地之前加洛同清嵐合已經係一個例子,合完之後個個覺得d野貴哂,我建議南遙同天空合,兩邊既人數夾埋就等於而家既天寧ser,可獲得兩ser平衡
作者: abc789957123    時間: 2012-11-6 11:55:47

而且你可以出多d活動or獎勵係天空ser,鼓吹d人番來玩or轉ser,如果唔合/同南ser合都會好過同天寧合
作者: abc789957123    時間: 2012-11-6 12:05:40

如果怕2個ser既人唔同意,不如做分流,一係就比佢地自己揀,你咁樣強逼性,會造成更加多人走
作者: abc789957123    時間: 2012-11-6 12:08:10

我天寧ser既,我唔想天寧同天空合,天寧而家實在太多人啦
作者: 暗黑戰魂    時間: 2012-11-6 12:19:26

我系天空SER既高LV玩家,我支持同南遙合
作者: 窮帥哥    時間: 2012-11-6 16:18:28

支持天寧合天空 (本人天寧ser的)
作者: 2008146    時間: 2012-11-6 18:09:02

支持天空同天寧合,我系天空ser玩家
作者: 12345678    時間: 2012-11-6 18:35:46

不了情 發表於 2012-11-5 23:01
你之前好有禮貌?點解宜家我要好有禮貌對你?

你之前又好有禮貌?你又覺得我有必要好有禮貌咁對你咩?
作者: 12345678    時間: 2012-11-6 18:38:56

不了情 發表於 2012-11-6 10:26
唔講粗口就一定好有禮貌?唔該你自己留意番自己回啲貼啦!以為成個壇你咩!講野唔洗負責任咁!都唔知宜家 ...

你而家就好有禮貌啦咩?我幾時有講成個論壇係我?人人理解咩叫有禮貌既定義唔同。我點唔負責任?!!!
作者: violetv3v    時間: 2012-11-6 18:40:23

玩game姐  負責任笑_左,
作者: violetv3v    時間: 2012-11-6 18:46:51

合唔一定多人,但我知唔合就一定少人。5開就係因為冇人,活動/副招人都難.
有陣時活動,係世頻招人  個活動完左冇搵唔到一組
作者: 不了情    時間: 2012-11-6 22:15:57

violetv3v 發表於 2012-11-6 18:40
玩game姐  負責任笑_左,

係呀 講野唔負責任架 講咩咪講咩囉 點樣 吹?學你`
作者: 不了情    時間: 2012-11-6 22:16:47

12345678 發表於 2012-11-6 18:38
你而家就好有禮貌啦咩?我幾時有講成個論壇係我?人人理解咩叫有禮貌既定義唔同。我點唔負責任?!!! ...

講左幾多次叫你睇番自己講咩呀 唔識字呀?
作者: violetv3v    時間: 2012-11-6 22:42:59

鬧交去第2度啦~唔識睇post名?
作者: 12345678    時間: 2012-11-6 22:45:09

不了情 發表於 2012-11-6 22:16
講左幾多次叫你睇番自己講咩呀 唔識字呀?

你叫我睇我就要睇?我唔鍾意睇你吹?  唔識字又點打字  冇腦!
作者: y5419598    時間: 2012-11-6 23:17:11

點解變左鬧交...

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2