AGAMES 討論區

標題: 《童話》十年回憶版,即將推出! [打印本頁]

作者: GentlemanBeard    時間: 2012-12-21 15:29:44     標題: 《童話》十年回憶版,即將推出!

所謂「人生有幾多個十年」,2013年,《童話》正式踏入十週年!還記得十年前的你,還在小學或初中階段,有一天在便利店買了汽水,店員送一款新遊戲光碟給你,沒錯,那就是《童話》!自此以後,你的生活出現了改變,在《童話》中認識了很多好朋友,每天一起聊天、一起打副本、一同成長。還記得第一次踏入「史洞」探險的情境嗎?還記得每天與小護士在地下室「約會」的日子嗎?還有前往金銀城途中的「小路」被怪物打趴趴的搞笑時光!那些年遊戲中的喜怒哀樂,見證了你的成長,成為了你兒時的珍貴回憶!

想重溫《童話》當年的回憶片段、重會《童話》當年的好戰友嗎?

為慶祝《童話》十週年以及回應玩家對月費版的訴求,官方即將於2013年1月中旬,推出《童話》十年回憶版,以感謝廣大《童話》玩家十年以來鼎力支持,屆時港澳區玩家將可重新感受這款經典遊戲的魅力!現有免費版本將與月費版本同時運作,為玩家提供更多選擇。

玩家喜訊,回復月費版本

作為一款經過十年開發的遊戲,《童話》的豐富內容已經無容置疑!而即將推出的《童話》十年回憶版,更是針對了玩家意見而作出了多項調整,務求令遊戲更好玩有趣!《童話》十年回憶版,將回復舊日的月費制,廢除了免費版《童話》中的商城機制及商城道具,令遊戲的公平性及平衡度大大提高,加上其他內容調整及全新活動安排,對喜愛《童話》的玩家來說,這無疑是一個喜訊!

昔日的友情歲月,今日重新出發

對不少《童話》玩家來說,《童話》是他們心目中永遠的經典!經過十年歲月,昔日的記憶可能漸漸忘記,但昔日的友情卻可能仍然存在!你還記得自己當年《童話》角色暱稱嗎?記得的話,可以在《童話》十年回憶版中把這個角色重現,看看昔日的好友們,你今天還認得出多少個呢?

形象官網即日開放

《童話》十年回憶版的形象官網已經即日開放!想第一時間知道這款遊戲更多資料及最新消息,請繼續密切留意遊戲官網及Facebook 專頁!

《童話》十年回憶版官網:http://FL10.alta.hk
《童話》官網:http://fairyland.alta.hk
Facebook專頁:https://www.facebook.com/altahkmm
作者: leung200914    時間: 2012-12-21 16:04:49

WOW終於有啦 有得玩@@支持
作者: pugpig862    時間: 2012-12-21 16:11:38

作者: Divinaluck    時間: 2012-12-21 16:22:36

幾錢一個月? 如果50$ 我打算開2個ac, 一隻掛技
作者: 魏王曹操    時間: 2012-12-21 16:32:37

哈,

放長雙眼睇下有冇BUG

同有幾多人玩先
作者: 幻乂魂    時間: 2012-12-21 16:39:34

作為一款經過十年開發的遊戲,《童話》的豐富內容已經無容置疑!
虧你up得出呢句野.........
作者: joseph5160    時間: 2012-12-21 17:03:35

一月中出!!!
仲未完SEM BREAK~~~
應該可以玩陣~~
希望可以有多D資料睇~~
會唔會出番珍寵卡/幻寵卡之類既產品?
作者: pugpig862    時間: 2012-12-21 17:47:18

幻乂魂 發表於 2012-12-21 16:39
作為一款經過十年開發的遊戲,《童話》的豐富內容已經無容置疑!
虧你up得出呢句野......... ...

作者: 命運的主宰    時間: 2012-12-21 18:07:08

想問下係海外既話買唔買到點,因為我黎緊1月會去法國,想問下可唔可以用信用卡上網買點
作者: SeHelibena    時間: 2012-12-21 18:09:57

問一下GM 舊帳號係咪都仲用得?

我係指洗唔洗另外開一個收費SER專用既ACC

以前新手包既帳號都好令人懷念 「aesopX數字」「climbX數字」果D

我相信有不少人都仲用緊呢種帳號
作者: 命運的主宰    時間: 2012-12-21 18:11:48

應該係話三年開發(03開ser到06糖果屋),七年閒置,希望佢今次開番收費ser可以係一個重新既開始
作者: 魏王曹操    時間: 2012-12-21 18:34:54

希望唔好係滅亡既開始就好
作者: Divinaluck    時間: 2012-12-21 19:07:29

命運的主宰 發表於 2012-12-21 18:07
想問下係海外既話買唔買到點,因為我黎緊1月會去法國,想問下可唔可以用信用卡上網買點 ...

信用卡可以上2000fun網站購買點數卡
作者: dickycwk09    時間: 2012-12-21 19:19:42

請問何時公佈遊戲機制,因為以前的裝備耐久損耗,物品掉落率都因免費而改變.
作者: pugpig862    時間: 2012-12-21 20:31:36

魏王曹操 發表於 2012-12-21 18:34

希望有資料片
作者: OceanOne    時間: 2012-12-21 20:38:11

支持支持 好能感動!!!
作者: Divinaluck    時間: 2012-12-21 21:31:57

我唔理佢豐唔豐富, 最緊要職業平衡

否則傾向某些強大職業, 咁就好快玩完
作者: siuken999    時間: 2012-12-21 22:56:05

我相信的確系滅亡既開始-.-
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2012-12-21 23:38:15

終於出 好感動
你肯出 我肯玩!!!
作者: 我傻女    時間: 2012-12-21 23:46:41

期待^.^
作者: 魏王曹操    時間: 2012-12-22 00:11:08

睇黎有人明白點解係滅亡既開始...隨便數一點出黎:

開左新收費ser之後,免費ser一定有D人會過去玩/2面都玩
但係點計條數免費ser都一定會少左人玩...你冇理由比錢去收費ser只係掛機吧?
變相就玩少左免費ser,自然會冷清D

係E家呢個免費ser人已經唔多...仲咁搞法...當然仲有回流玩收費ser
但係呢D回流玩家既人數...夠唔夠補返冷清左既空位???

最令人聯想到既情況係...收費ser又唔多人玩...免費ser又唔多人玩...死得

(大前題係免費ser E家已經唔多人玩,童錢貶值到E家1:100m已經知咩事...)

作者: Divinaluck    時間: 2012-12-22 00:28:03

魏王曹操 發表於 2012-12-22 00:11
睇黎有人明白點解係滅亡既開始...隨便數一點出黎:

開左新收費ser之後,免費ser一定有D人會過去玩/2面都玩

你的假設也有可能。
免費伺服器人數不斷減少, 最終只會停運,

市面上大部份都是免費遊戲,
開放月費也是另一條出路,

香港/台灣方面全部都是免費版本.
一來可以吸引台灣玩家, (部份台灣玩家會轉來港版)
二來可以令舊玩家回流.
三來可以令官方重新改善遊戲平衡,
四來可以減少外掛人士, (希望官方加強效率)
五來可以增加遊戲平衡度。

作者: kitkit001    時間: 2012-12-22 01:23:12

最緊要有新野出,好似以前一樣既話,頭果幾十lv就好玩...之後好快悶,跟住.......
唔更新既真係死路一條..我唔想童話死
作者: kitkit001    時間: 2012-12-22 01:26:28

突然發覺http://fl10.alta.hk/index/index.html
得個封面XD
幾時有野睇?早d放出黎吊下引都好
作者: Divinaluck    時間: 2012-12-22 02:15:04

kitkit001 發表於 2012-12-22 01:26
突然發覺http://fl10.alta.hk/index/index.html
得個封面XD
幾時有野睇?早d放出黎吊下引都好 ...

隻雪怪真系好正~
作者: 魏王曹操    時間: 2012-12-22 09:23:02

Divinaluck 發表於 2012-12-22 00:28
你的假設也有可能。
免費伺服器人數不斷減少, 最終只會停運,

呢個假設既可能性好大...

除左人數少之外...你再睇下E家D活動...

就睇下聖誕節呢個

我都唔講月兔個D了
作者: luke5710    時間: 2012-12-22 14:43:56

希望真係可以跟據玩家意見去選擇性更新啦........
作者: iamcpk1    時間: 2012-12-22 15:15:40

咁就十年..
作者: 秋仔    時間: 2012-12-22 16:16:32

我終於等到啦!
唔該你封埋D bug同外掛!
作者: mashing    時間: 2012-12-22 18:28:24

講到開番收費版係公平同平衡,咁以前合SER又點計?我有幾個account從收費到轉到免費,而家你又話開番收費,再講在免費期時買下D包又點計,單單買包就起碼用左5000元以上,我好認同魏王所講兩頭5到岸呢個論點,人生有幾多個十年,若果係要走回頭路真係無話可說...................................如果不正視外掛或加速問題,同埋無更新的話,根本係換湯不換藥!
作者: Divinaluck    時間: 2012-12-22 20:27:51

mashing 發表於 2012-12-22 18:28
講到開番收費版係公平同平衡,咁以前合SER又點計?我有幾個account從收費到轉到免費,而家你又話開番收費,再講 ...

免費server可以照玩, 不用擔心

至於轉唔轉去月費, 系個人選擇

不過官方應該要加強對外掛手段!

日日去幾分鐘地下室, 應該都會捉到一大推
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2012-12-23 00:11:30

因為事實上也12月尾
其實GM可不可以先放一些系統設定在這或是官網
好讓我們有個心理準備
或是給一些意見
好讓你們作最後考慮修改?_?
作者: 魏王曹操    時間: 2012-12-23 21:30:31

蘋果味牙籤 發表於 2012-12-23 00:11
因為事實上也12月尾
其實GM可不可以先放一些系統設定在這或是官網
好讓我們有個心理準備

如果GM真係會咁做...出野之前聽下玩家意見呢

D活動唔會咁樣出架(由幸運星開始既所有活動)
作者: iamcpk1    時間: 2012-12-24 19:06:41

原來10年
作者: joseph5160    時間: 2012-12-25 11:49:57

十年前冇錢玩
十年後有錢喇終於
作者: yauben925    時間: 2012-12-25 13:50:05

一至兩年後都係合ser的命運
作者: climbx55248    時間: 2012-12-25 14:42:45

支持
作者: Divinaluck    時間: 2012-12-25 17:01:25

yauben925 發表於 2012-12-25 13:50
一至兩年後都係合ser的命運

如果能堅持2年, 已經算好不錯!!
作者: tommyabcba3    時間: 2012-12-26 16:38:50

重未講幾錢??
作者: yu仔    時間: 2012-12-26 18:37:36

最好兩個ser都有新資料出啦
作者: 魏王曹操    時間: 2012-12-27 09:35:36

Divinaluck 發表於 2012-12-25 17:01
如果能堅持2年, 已經算好不錯!!

如果收費ser同免費ser合埋

童話即死
作者: yauben925    時間: 2013-1-4 17:12:21

魏王曹操 發表於 2012-12-27 09:35
如果收費ser同免費ser合埋

童話即死

胡蘇佬話保證唔會合ser
作者: eyeboythree    時間: 2013-1-4 19:01:59

落實 2013/1/16
作者: katiekwan314    時間: 2013-1-5 15:39:12

yauben925 發表於 2013-1-4 17:12
胡蘇佬話保證唔會合ser

who is 胡蘇佬 ?
作者: vanperise.robin    時間: 2013-1-6 00:16:04

總有呢日
作者: manyi1021    時間: 2013-1-24 22:23:43

下share左5次喇

幾時有獎?

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2