AGAMES 討論區

標題: 唔好話童話,你玩Online Game為左咩 ? [內有燥狂言論] [打印本頁]

作者: 傻武    時間: 2013-1-30 11:30:07     標題: 唔好話童話,你玩Online Game為左咩 ? [內有燥狂言論]

每一日一開呢個Forum睇 ,
總會見到有幾個Post係舉報外掛 , 幾張圖 , 一個Youtube片段
其實你地玩呢隻Game為左咩 ?
初頭一個半個舉報上榜果d人 , 我都仲覺得好合理 ,
而家你地竟然得閒到每一日走去地下室搵外掛人 ? WTF IS GOING ON ?
你舉報得多又唔會有獎 !
(利申 我唔係話用外掛係正確行為 , 請勿亂抽 )
我係話緊你地點解自己唔可以好好去Enjoy隻Game ,
淨係不停咁搵隻Game既缺點出黎
因為童話咁樣所以我唔玩 , 因為童話有外掛所以唔玩 ,
因為童話呢個場景多棵草我唔玩。
好煩 , 你唔玩咪唔玩囉 無人留你呢d haters , 乜春你都唔滿意

成日淨係係度怨無活動無更新無新意無新資料片無最新防外掛
根本而家ALTA成間公司都唔夠人用 , 自己去ALTA個網右下角CLICK入招聘果度睇下啦
淨係識係度話人地ALTA唔投放資源 , 唔投放資源就唔會專登走去開呢個月費版啦皇帝
淨係諗住人地呃錢呃錢 , 有無聽過咩叫十年人事幾番新啊 ?
童話D開發人員轉晒 , 本身好熟童話Online 可以改程式果班都走左喇
你可唔可以比d時間人地了解下先 ?

Okay我知你又想問點解唔了解完 改完d野先出
咁我反問你 知唔知咩叫公測
公開測試呀 DLLM
我地成班人都係幫佢手試緊野姐 , 如果唔係人地做咩要免費比你啊
你咁多唔滿意你咪等d野穩定晒你先返黎玩囉皇帝

唔該係你地怪緊隻Game點點點 隻Game點點點既時候
諗下自己點解要玩童話 , 諗下背後好辛苦爭取呢個月費版返黎既人 !

你班Haters再係咁多不滿 只會冷卻一堆開發人員對隻Game既熱誠
唔會加速更新速度

歡迎辯論

作者: 戀魂乂KIT    時間: 2013-1-30 11:51:01

公測不刪檔, 不解釋
作者: Divinaluck    時間: 2013-1-30 12:09:52

今天已經收費了
作者: GentlemanBeard    時間: 2013-1-30 12:35:59

為免出現不必要的爭論我在這裡借個地方說幾句。

的確現在童話的原廠方開發團隊已經全部換人了,所以要給予新團隊時間讓他們進行調整及適應。讓大家都能好好享受的童話是我們的目標。
資料片、創意玩法之類的也在研究。幸運的是,新團隊是十分熱誠的。他們也樂意去再次開發童話,但唯一需要的是時間。
現階段大家未必會感到滿意,但我與開發團隊會盡可能去調整遊戲。讓遊戲令各位更能回味甚至有驚喜。

作者: kychau    時間: 2013-1-30 12:45:55

你唔玩咪唔玩囉 無人留你呢d haters

呢句先係重點~~~~gd

d _樣係咁話咁落去童話會變死城....但你咪又係留係童話...講黎做乜春姐......
作者: saint_t    時間: 2013-1-30 12:53:24

GentlemanBeard 發表於 2013-1-30 12:35

的確現在童話的原廠方開發團隊已經全部換人了,所以要給予 ...

認真強烈要求公開進度及情況
現在外面玩家根本什麼情況也不了解
只知道外掛橫行及洗錢
官方不斷說時間我諒解
但連公開進度安撫人心也不懂?
還是要等大家一直蒙在鼓裡?
由當初滿腔熱誠捉外掛
到現在發現無法改變其實是一場show
有很多原因是官方自己封閉政策做成
2星期了,究竟你們改過什麼,無人知道
作者: aesopn12131    時間: 2013-1-30 13:01:27

GentlemanBeard 發表於 2013-1-30 12:35

的確現在童話的原廠方開發團隊已經全部換人了,所以要給予 ...

時間唔係唔比你
但由討論出童十到現在你諗下過左幾耐..
之前一直都無視班咩都反既玩家
但係而家我自己都忍唔住有D怨言
比個時間我地啦
作者: jasoncheung523    時間: 2013-1-30 13:30:16

其實玩家捉外掛...係公測出現預左嫁啦...
捉有好...俾GM了解下現今外掛情況  
(當係俾GM體驗下,熟練下個處理程序,苦果係新入職GM)
但都有壞..因為怕殺錯良民煩到人....

但我覺得應該忍耐哩D野...正正係人手唔夠...小市民小玩家...
都幫手去捉...咪當係一件事去睇化佢...做咩要咁討厭捉外掛D人

公測時咩情況都有可能發生...有D地方可能連GM都未必發覺到有問題
就要靠玩家去舉報出問題...
預左嫁啦...好煩咩?
煩既唔好出公測囉...
你又唔係唔明有心想隻GAME好既玩家係想急進...
成世界大把人冇忍性嫁啦...
你咪當食菜咁睇...
再加埋網上面發言係唔洗負責任...
D人點講點鬧...點鬧GM點吊官方做野慢咪由佢...
最後佢都係扮走催人做野...做馬既...
只要GM真係有做野既, 有改進, 怕咩姐...
大把人有耐性既係到一路玩一路等改善...
係未出聲...
相反唔多滿意隻GAME既地方緊係會有人出聲...
咁都唔叫正常丫?.
唔通入入FORM見到童話有問題仲有玩家叫好拍手?

給GM大大...針對玩家提出既問題作出調整...專心搞好...唔好理人既評論

唔好講到要人去享受隻GAME既樂趣...你咁跟本係迫人
享唔享受係要出於他人本意自發
起馬尊重返每個人玩返隻GAME既目的同自由既態度
人地唔係欠左你嫁...唔一定要跟你E套

作者: 傻武    時間: 2013-1-30 14:34:40

re 傳說中的風雲 你辯論的話唔該你比d禮貌
Alta請人點會唔關事 ? 你地日日話外掛外掛 , 外掛邊個捉呀 ?
咪GM囉 , GM係邊啊 ? 咪Alta請囉

作者: 傻武    時間: 2013-1-30 14:48:30

其實玩家捉外掛...係公測出現預左嫁啦...
捉有好...俾GM了解下現今外掛情況  
(當係俾GM體驗下,熟練下個處理程序,苦果係新入職GM)
但都有壞..因為怕殺錯良民煩到人....

但我覺得應該忍耐哩D野...正正係人手唔夠...小市民小玩家...
都幫手去捉...咪當係一件事去睇化佢...做咩要咁討厭捉外掛D人

公測時咩情況都有可能發生...有D地方可能連GM都未必發覺到有問題
就要靠玩家去舉報出問題...
預左嫁啦...好煩咩?
煩既唔好出公測囉...
你又唔係唔明有心想隻GAME好既玩家係想急進...
成世界大把人冇忍性嫁啦...
你咪當食菜咁睇...
再加埋網上面發言係唔洗負責任...
D人點講點鬧...點鬧GM點吊官方做野慢咪由佢...
最後佢都係扮走催人做野...做馬既...
只要GM真係有做野既, 有改進, 怕咩姐...
大把人有耐性既係到一路玩一路等改善...
係未出聲...
相反唔多滿意隻GAME既地方緊係會有人出聲...
咁都唔叫正常丫?.
唔通入入FORUM見到童話有問題仲有玩家叫好拍手?

給GM大大...針對玩家提出既問題作出調整...專心搞好...唔好理人既評論

唔好講到要人去享受隻GAME既樂趣...你咁跟本係迫人
享唔享受係要出於他人本意自發
起馬尊重返每個人玩返隻GAME既目的同自由既態度
人地唔係欠左你嫁...唔一定要跟你E套

我跟顏色覆你 , 唔知大家記唔記得其實係FORUM有一個外掛舉報專帖架 ?
而家我話煩既完全係話緊專登開個Post貼圖貼Youtube果班人
就好似眾所周知報案要去警察局,而唔係拎去城市論壇等人公審,之後警察見到先去搵人落口供
大家應該明架啦 ?
.
其實你地知唔知GM都係人? 薪金仲唔高 滿腔熱血熱誠咁幫你傾呢樣傾果樣做呢樣做果樣,
到頭來見到自己原來幾努力都係比你地鬧,心灰意冷辭職,d野邊個做 ?
將心比己,你考英文一直唔合格,今次突然發力考到99/100,點知你屋企人知道仲鬧你咁廢果一分都唔拎埋
你會唔會寧願唔合格 ?
.
你想捉人地字蚤的話,希望你都睇清楚人地講d咩
人地係句野係 「讓大家都能好好享受的童話是我們的目標。」
即係話佢地希望令童話係每一個玩家都可以享受玩呢隻Game.

作者: kitkit001    時間: 2013-1-30 18:21:18

其實我地都明白做野需要時間
不過有d野比較緊急希望可以改左先
1.裝備扣耐
2打怪金錢
3出手次序
其他可以慢慢黎...但呢d唔同左真係同回憶有出入
作者: Mr.豪    時間: 2013-1-30 18:21:45

DUM你波鍾渣
d意見一直都係果堆,點解係跟原設定推出收月費再一項項改而唔係改完再出你自己諗下
全部都係與原廠討論中,到底係為左快d推出黎膚顯下大家又可以收下錢,定真係有心攪你又自己諗下啦

作者: jasoncheung523    時間: 2013-1-31 01:38:31

又多個61lv外掛id:Stargonk gm做野啦 新增影片

大家一齊去同個貼既樓主講聲...發返貼去專區
作者: fairyland    時間: 2013-2-1 09:03:17

玩童話
為左掛機搵可因
作者: fairyland    時間: 2013-2-1 09:09:07

資料片出埋165lv打後的怪我就滿足
家下有200lv但打怪最多升到170lv真係K型
作者: galaxykaho    時間: 2013-2-2 04:53:49

公開測試?
佢改左D咩黎比我地測試呢?
作者: ballballmilk    時間: 2013-2-2 08:07:06

出手順序又唔刪 好難玩落去

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2