AGAMES 討論區

標題: 白袍乂戰商使用外掛舉報貼,希望官方公平檢舉, 不要偏袒資 [打印本頁]

作者: abc123def    時間: 2013-1-31 10:39:50     標題: 白袍乂戰商使用外掛舉報貼,希望官方公平檢舉, 不要偏袒資

證據確鑿, 希望官方不要因為某某200LV資深玩家而作出偏袒及庇護

請GM有空去SER2龍3,睇睇, 佢經常在該處外掛, 也是眾所周知的事
希望GM絕對以公平公正態度處理!

疑似外掛使用者的角色名稱:白袍乂戰商
發現時間:2013年1月25日 08:22 am
所在地圖位置:龍宮3F (55,135)
所在伺服器:雪姑七友
所在分流:2
圖片或影片(如有):
[hd]7w5R1P0cZI4[/hd]

作者: Wesley0413    時間: 2013-1-31 11:12:55

支持 請馬上凍結ac
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-1-31 11:29:02

其實呢...憑你地一段咁既片 其實就無咩用
人地係度升緊LV 然後唔理你就好正常既...
如果真係咁都封呢...我諗真係無人玩架喇
唔理人就要封AC既GAME 咩道理?
而點解上次桐人會被BAN 係因為佢係醫院行
作者: abc123def    時間: 2013-1-31 11:42:25

蘋果味牙籤 發表於 2013-1-31 11:29
其實呢...憑你地一段咁既片 其實就無咩用
人地係度升緊LV 然後唔理你就好正常既...
如果真係咁都封呢...我 ...

四隻人自己開一團掛升這證據還不夠有力嗎? (請不要辯駁話這是其他人, 正常人都不會無端端企50商比你吸經)
依影片所見,佢絕對以正常速度打完一場, 難道一個人按4ac嗎??
另外...我大概清晨6點就見到他在"升等"...大概差不過早上8點才開始拍片....難道他一個人按四個人一直人手一整晚並以正常速度秒殺怪物?
另外, 你說在醫院行就一定是外掛....以你的邏輯, 我也為影片中的主角反駁他只是隨便亂行啊...難道這樣的邏輯也合理嗎? 正常人也不會這樣子思考吧.....
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-1-31 12:16:36

abc123def 發表於 2013-1-31 11:42
四隻人自己開一團掛升這證據還不夠有力嗎? (請不要辯駁話這是其他人, 正常人都不會無端端企50商比你吸經) ...

我完全明白你的意思 只是你不明白我的意思...
4個人物兩個人雙開就可以
清晨6點升等有甚麼問題? 你也清晨6點起了床去監視他們 不是嗎?
GM應該在醫院不斷行是外掛 但我就不覺得GM會認為這是外掛
再重申一次 只是你不明白我的意思而已
作者: abc123def    時間: 2013-1-31 12:44:16

蘋果味牙籤 發表於 2013-1-31 12:16
我完全明白你的意思 只是你不明白我的意思...
4個人物兩個人雙開就可以
清晨6點升等有甚麼問題? 你也清晨 ...

首先,我只想響應官方的呼籲檢舉外掛人士. 然而我們玩家可以提供的證據就真的只有簡單的影片/圖片而已,
至於驗證和檢控的工作就留待給GM定奪, 但大前提希望官方以公平的角度處理

而我想提出的一點是: 即使在這如此簡單影片中, 環境證供已經提供了絕對有力而合理既疑點證明這人的確使用外掛
首先, 時間: 早上6-8點被發現, 其實已經有足夠理由相信佢由晚上掛到早上
人物: 三隻50lv+200lv打手這個組合...如果真的兩個人開每人開兩隻的話, 那麼開兩隻50的那位到底在龍3可以升到什麽?寵物最多只能60, 人物更加不用講....所以絕對有合理懷疑是一個人開四隻掛升

最後我很質疑你是基於什麽立場懷疑該影片的公信力...你是他本人嗎?還是打手?收了他錢嗎?...如果個個都認為這類影片是完全沒有公信力, 那麼你認為玩家應該提供什麽類型的證據才算是有絕對的公信力證明該外掛人士在犯規??

作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-1-31 13:08:52

abc123def 發表於 2013-1-31 12:44
首先,我只想響應官方的呼籲檢舉外掛人士. 然而我們玩家可以提供的證據就真的只有簡單的影片/圖片而已,
至 ...

我也說過了 我非常明白你的意思
我也沒說過他一定沒有用外掛
只是以我立場來說
其實沒有人有證據能證明有人在用外掛
一切只能靠GM自己去抓
單憑你這樣的一段影片就要GM去BAN人是不太可能
作者: Wesley0413    時間: 2013-1-31 13:11:57

大家都心知肚明
但GM未必有證據捉佢
作者: 魏王曹操    時間: 2013-1-31 13:12:29

你係3樓幫人地解話...呢個就係你既立場???
呢D好明顯就係2個字:外掛

作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-1-31 13:17:48

即係咁 如果我係GM
我就一定唔會因為一段"影片"入面
有3個50LV 同1個200LV既人
係6:00AM-8:00AM升緊LV
就去BAN佢 你依家明我意思未?
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-1-31 13:18:20

Wesley0413 發表於 2013-1-31 13:11
大家都心知肚明
但GM未必有證據捉佢

終於有人明我講緊乜
作者: 魏王曹操    時間: 2013-1-31 13:25:08

即係咁...我就唔識樓主既
但係片中呢位人兄就9成9係外掛...
至於樓上呢位人兄呢...就係因為你3樓個段留言
比人感覺就係你係幫緊片中既個位人兄

不過係免費SER,GM9成都係唔捉,要做野一早做左...
作者: abc123def    時間: 2013-1-31 13:29:27

蘋果味牙籤 發表於 2013-1-31 13:17
即係咁 如果我係GM
我就一定唔會因為一段"影片"入面
有3個50LV 同1個200LV既人

我同意你的觀點,而大家都已經盡力提供證據檢舉外掛人士。只希望用我的言論 能夠令多點人同意該影片的公信力,希望gm會懲罰這外掛玩家。
作者: Wesley0413    時間: 2013-1-31 15:22:03

蘋果味牙籤 發表於 2013-1-31 13:18
終於有人明我講緊乜

同意9成9係外掛
不過我就唔明點解有人出聲幫佢啦
大家估下點解啦
作者: 歐陽小王    時間: 2013-1-31 15:25:57

唔只龍2,龍3
童話任何地區都存在外掛
作者: 蘋果味牙籤    時間: 2013-2-1 02:18:04

Wesley0413 發表於 2013-1-31 15:22
同意9成9係外掛
不過我就唔明點解有人出聲幫佢啦
大家估下點解啦

你不如講下你估緊D咩喇
咁等我答你係定唔係
唔洗大家係度估估下喇
好冇阿智者?
不過我驚你估錯ja
作者: fairyland    時間: 2013-2-1 08:41:29

坦白講
佢係咪用外掛大家心知肚明
但呢d證據夠唔夠指證?老實講,唔夠
官方盡快引入反外掛程式吧

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2