AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: Fire戰士
打印 上一主題 下一主題

[免費版] [原創]參湯降寵極限[杜xx請入]   [複製鏈接]

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章

樓主
But妳好似漏左d野喎~
.一開始寵力可以唔只2~特製火機1lv70力就係一個好例子
.一lv升3.7又係妳計出黎o既最高值?升4.5得唔得?
.咁我又用三次開水三次雞精先再三次參湯得唔得先?
相信大多數「有錢人」都試過用雙/三香b降寵啦
.最後,人地都冇話過4000力寵剩係用參湯啦(如有可miss)
咁何來有一個特定標準﹖
(與題目無關)所以如果妳用參湯最高可以去到3912 o既話
咁我係用湯之前用一枝開水都破到4000啦...

P.s~不如下次再整個[原創]牛奶降寵極限[xxx請進]~黎試下THX
努力玩童話!
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章

nanayan 發表於 2012-7-31 17:24
你唔好又係到0n9
咁我又用三次開水三次雞精先再三次參湯得唔得先?
用湯降1定勁過晒開水雞精 你到最後3開 ...

咁其實妳有冇睇題目,
依家俾妳睇,係叫「參湯降寵極限」,
o既然妳睇唔明點解我要叫佢先用一枝參湯,
首先我同妳解釋下咩叫極限,
極限一字係一樣野冇得再升,冇得再增加。
但係我想講,我係叫佢係用左參湯變左3912力之前用「一枝」開水,
我係講緊點樣可以突破4000力,
並唔係要妳個三水三雞三湯,
而且妳講漏左樣野,既然妳可以用咁多湯,
咁係隻寵3912力之後再用多枝未得囉,
但係3912係極限啦,點用﹖
所以話,妳叫人onx9,小心俾個onx9串返妳轉頭,
唔係妳會變左2o2n2x(9x9)=2o2n2x81。P.S 唔好剩係捉字蝨。
-----Re草莓-----:Sorry呀,我係用數學o既方法解釋。冇留意到隻Game。

努力玩童話!

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

所以話俾妳聽,妳依家只係「捉」字蝨。
並唔係回應緊問題。
「你唔好為吊而吊啦」!我係為問題而回應。
依家只係妳針對我、同我o的「字」黎回應「我」,同問題並「無關」
依家唔係我知識不足,係妳理解唔到點解我要叫佢係隻寵3912力之前用開水可以上到4000!
我依家係回應問題,點可以將3912呢個數突破4000,唔係一定要三水三雞三湯。
我係話,叫佢唔一定要用湯先降,因為佢話湯降最多3912!
係妳理解唔到並唔係我回應有問題!P.S.論點同例子係有分別。
努力玩童話!

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

himkentim 發表於 2012-7-25 08:46
But妳好似漏左d野喎~
.一開始寵力可以唔只2~特製火機1lv70力就係一個好例子
.一lv升3.7又係妳計出黎o既最 ...

妳睇返上面,用湯最多可以降到3912力。
既然湯可以降到最多3912力,
就舉個例子:
」佢係用 湯x8 可以降到3912
」我用 開水x1 + 湯x8 就可以破到4000
點解要用其他野降, 因為係題目話參湯最多只可以降「當係8枝」。
努力玩童話!

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

苜先,我 假設

1.寵物1LV時力量為2

2.每次升到200LV先降,

3.每次升返上200lv 既平均加力值為 4

而家我計算一下佢點破4000

未降200lv=796
先開水=498
再200lv=1294
同一道理

設 F(x) = [F(x-1) + 1294] * 3 / 4 + 200/4*3 + 32

F(x) = [F(x-1) +1294] * 3 / 4 + 182

設 limit F(x)  = limit F(x-1) = A

A = [A + 1294] * 3 / 4 + 182

4A=3A+3882+ 728

A=4610

代入埋俾妳睇OK?
努力玩童話!

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

唔實際d ok?
依家係計數。
努力玩童話!

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

條式唔係萬能﹖
咁做咩要post o的唔一定o既野出黎﹖
就好似恆等式不再恆等一樣。
不過nanayan,唔好只依賴公式我buy,
不過9代都唔得就真係代表條公式唔恆等
A=B
A=6,B=8﹖
咁就唔會寫成A=2372
係要變做咁寫A >=< 2372
努力玩童話!

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

死雞王,估那麼多幹什麼?可以升到的東西就是可以升到,即使你怎樣一場+1exp都可以升到。(改篇自cin0308@批評/建議p.17 + 童之重案:死雞王)
妳估真係唔得咩,咁出200lv黎重咩﹖
妳依家係估喳,不如妳估下未來恆指會唔會跌返去1點﹖(改篇自童之重案@批評/建議p.16)
努力玩童話!