AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: cin0308
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 小說比賽結果呢?   [複製鏈接]

EXP
158 點
樓主
lovernami 發表於 2013-5-3 17:06
月費板出左結果了,大家點睇

唔覺得「吾係女仔」既「童話X世界」好睇...成篇故事唔知佢UP乜,奇怪的標點運用加上錯字數量不少,另外,佢話有伏筆姐,真係用放大鏡都搵唔到囉._.
仲有佢既故事好奇怪,開頭的「世界是虛幻,但又確實存在」這點可以做成文章中心,但之係輕輕提過,之後連解釋都無...
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
158 點

唔覺得批評有乜問題...你地口裡咪又係批論緊其他人?請問「只准州官放火」的標準又是什麼一回事?

從來官方都無講話一人只可以作一篇...我唔覺得我作得多都可以成為被攻擊的點,至於贏左要「靜靜地縮埋」同「批評其他人就要俾人DIU」就更加令人莫名其妙。

至於深層意義,有時候是要讀者思考的,就像「光魔法課」,我的原意是希望透過文章,話俾官方知,想佢有更多的光系魔法同唔同既運用,有冇留意到我無寫「學生」的對象?中心思想就係希望官方可以諗多D更新,我覺得「聖言術」做盾牌,「守護術」可以降人地命中率,都值得一試...

量多是錯?人地官方根本就無BAN投稿數量......

我亦唔覺得我係用量多羸「優秀」,如果有什麼在文章上能挑的,要不要都挑一下?我歡迎批評,我的進步就是這樣來的……

EXP
158 點
好的 如果ひみつ先生或者小姐覺得我的留言有冒犯 我道歉

但同樣,我真的覺得我所說的你可以參考,就例如一開始的展開,「童話人物的現實世界和就是我們人類的幻想世界」這點是絕對可以成立的,但你文中的說法有點站不住腳,給多點解釋和再展開多一點會好些,和你的文章的重點不少,要詳略得宜,別人才能明白你在想什麼。

以一個讀者的角度,大概就這樣。