AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4026|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

[其他] 單體3星?閃避3星?   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
樓主
玩法錯左吧
我以前都覺得雙刀好弱勢  但識左Masaxx就完全改觀   又坦得又高輸出(pve)  黑騎初期都係靠佢坦王
雙杖都成日比人話弱勢  成日比人同弓手比下去  但我唔見得有幾個弓手搶我仇(小弟最近48萬裝分)
而家專精出左蓄力火隕石   杖又比人話神級化, 但係蓄力本身火隕石都要成2秒先打出  加埋蓄力分分鐘要3到4秒  又冇弓手的額外爆率加乘 台服pvp仲慘   啲人話成日未蓄到就gg 左
一個職的強弱好多時睇你點玩  好似我就推到90%up爆率  50%速,  下下爆擊唔痛就奇 付出的就係比王2下訓低  世事無兩全其美
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
Terryand 發表於 2014-9-2 20:53
坦黑騎有咩咁難?真心問

岩出黑騎果陣仲未有70武  地獄黑騎個磨方拆得好慢  唔好話當時  而家地黑騎出魔方後都唔係個個打手職食到黑騎士啲技  果陣我個雙刀朋友已經坦緊佢@@
所以唔見得雙刀弱勢丫
當然只係一個例子

cskm2005  貴族級玩家好難明平民玩家點玩.  發表於 2014-9-3 10:26:16

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
Terryand 發表於 2014-9-3 11:23
果時我識得有人3條友就搞掂左黑騎
咁係咪要整個神台供奉?
有做屬傷準備,連擊料理果個副根本好易打

咁都要睇係咩職架   樓主好似唔明我想表達咩
我只係想講雙刀都唔一定係弱勢職  睇你點玩同點切個人  著重點唔係過唔過到黑騎  而係你有幾多打手可以企係到硬食黑騎的傷害(包括出魔方後的傷害)   隊伍夠火力輾過黑騎有幾難

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
Terryand 發表於 2014-9-3 12:30
其實我想講亦都好簡單,唔覺得咁就證明到d咩,由始至終都係

我唔知其他人點介定一個職強勢弱勢

所以未話睇你點玩同點切隻人
基本上企唔住=沒有輸出
仲要睇隊友,有時組隊唔係下下有火力(小弟跑慣街團),新手,平民需要carry,有時連補都冇,並不是每個職都可以做到

第一日專精出 好多人話杖蓄力火隕石op 睇數據能力梗係,我都有回覆實制作用未必咁理想  呢幾日睇返巴哈啲   都可見已經係彈多過讚

樓主講得岩,同一套裝唔同職有唔同效果   好多人都當曬係百答 埋沒了某些職天生的潛力

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
專精前好多人都話杖比唔上弓
呢段係我岩岩返黎  求其拎個風龍王打下
https://www.youtube.com/watch?v=1_R67PIe2Lc&feature=youtu.be
我完全唔覺得杖的輸出比弓低~ 而且我自己裝分都係48M幾~

雖然你話的百答係無錯~打天塔果陣企唔企得住~食唔食到王技?

我就從來無跟巴哈教的切法~ 一路以黎都係速杖+移速流(不過最近轉左海拉飾少左11移速...心痛死)~

打街團我就好少揀人~ 有隻補就夠

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
各有各玩法~ 行自己認為岩的就得
我見而家有D雙刀己經唔玩閃...可能閃真係太.....