AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 71255|回復: 40
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] ★《星界神話》意見、BUG、投訴 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
樓主

4/28 懷疑購買遊戲金幣停權名單

代表ALTA既電郵h e l p @ a l t a m m . c o m . h k曾經話過

關於停權名單,主要是 使用外掛而被凍結的角色,才會出現在停權名單中。違反其他遊戲規章的角色,一般都不會 顯示在停權名單中

今次特別公開懷疑購買遊戲金幣停權名單係咪有咩特別用意?
以下內容轉自星界神話港澳官方網站

致各位親愛的玩家您好:
營運團隊呼籲玩家切勿購買遊戲金幣,一旦發現帳號將會被停權,敬請留意,以下為 4/1 ~ 4/27 部份懷疑購買遊戲金幣的停權名單,目前帳號已經封鎖,請玩家主動與聯絡人員聯絡。
0o趙雲o0
jian
海嵐
Yuuu
0二二二D
稚氣x奶粉
小火柴
愛死戰火
王族追風
塔納托斯
WeiX
Joe
Paiste
栩澄
破刃之劍
純情小鋼炮
小緣
燕子
千燐
純情小雞
千夜CHIYA
三千院nagi
見女殺女
v蒲生
薀蔕
Tale
佩儀乂
無雙戰神
三角形
雷泣
亡命行者
油柔
乂嵐音乂
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點

同大家探討咁多外掛既真相[30/04更新 已證實]

據知情人士爆料,ALTA捉外掛既方法就係撓埋雙手等玩家拍片舉報,姐係話只要你唔好係人地面前用係會被捉到既機會係微乎其微,就算你俾人捉到,每個賬號都會有一次酌情處理既機會,懲處名單與規章中提到使用外掛或利用輔助程式進行遊戲就算係第一次違規帳號都會被永久停權,其實係呃人既,只要提供所使用的外掛程式俾佢地,佢地就可酌情處理。

我想討論既係ALTA處理手法,並非討論外掛,唔好因為俾我爆左出黎借啲意鎖呢樣鎖個樣

30/04更新
非常感謝官方版主米斯高係2樓既回覆,你唔鎖POST姐係承認左官方既做法係以上講咁,我欣賞你既誠實

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
米斯高 發表於 2016-4-29 10:21
又係我既朋友即係我既遊戲
只能講一句
我既做法唔係咁~

好可惜
你只不過係一個論壇版主,改變唔到你老細既做法

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
佢地處理緊架啦,不過承諾唔到幾時處理完畢

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
天中人 發表於 2016-4-28 19:43

支持,做得好好笫一次見ALTA有做野(最憎呢D人).但唔好停幾日就解 ...

你講到ALTA好似真係第一次做野咁,跟住米斯高回覆應該既應該既
如果幣商成個月靠個十幾個人養就死得人多啦,懷疑都淨係捉到咁少人,呢個月外掛交唔夠數姐

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
天中人 發表於 2016-4-29 16:47
幕後黑手你角色名是不是 係名單上呢
ALTA以前有冇做野都好,但今次ALTA話到比我知佢真係 ...

俾你發現左添
打電話過去轉個頭就解凍返啦,話晒都係集體違規,趕走晒啲人邊個出糧俾佢

其實我都好支持佢地對個別違規個種渣正黎做既精神,
對於集體違規又要引用電郵h e l p @ a l t a m m . c o m . h k大神既名言
關於玩家的帳號 狀況,因涉及私隱問題,我們無法告訴閣下,敬請見諒。

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
天中人 發表於 2016-4-29 17:27
米斯高官方版主, 請同ALTA個邊講請出返個解凍名單.不要令到我對ALTA失望,停左權都可解凍.解釋點解可解凍.{: ...
關於玩家的帳號 狀況,因涉及私隱問題,我們無法告訴閣下,敬請見諒。

目前帳號已經封鎖,請玩家主動與聯絡人員聯絡。
叫得人聯絡佢點解唔可以解凍?打電話過去為左話你知個賬號被凍結?

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
Hugo丶 發表於 2016-4-29 17:25

遊戲物價高,收入金幣數量少.整係識得凍結帳戶有咩用.係米應該改變一下?

方案一:賣點數1000點最少換到22000金,你會唔會去搵系統換10000金?
方案二:咁咪會少左人抽野囉,出糧啲錢係邊黎?

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
Hugo丶 發表於 2016-4-29 18:17
1:賣點同收金有咩分別?一開始我都賣點 無人肯同我交易。原因LV低 唔眼熟!
2:無人抽野。拍賣物品點黎 ...

1:喔喔 原來呢個提議係為左遷就低LV既你賣唔出點數
2:係少左人抽野,唔係冇人抽野,洗唔洗去驗下對眼呀?唔好過份沉迷打機影響視力就唔抵啦!拍賣系統上既物品全部都係出自商城架?長知識了

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
rayyip 發表於 2016-4-29 18:41
宜家都叫穩定??
幾日假期你叫我等到下星期維護????
係當我傻定點???

你都識講係代理啦,代理永遠都係代理,你估佢地真係識改咩,等下啦

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
Hugo丶 發表於 2016-4-29 18:58
睇清楚D 我係話 如果無人抽野 拍賣D野點黎 唔好答完又問!
同埋呢 LV低吾係我錯。係我遲左呢個game{:qq01 ...

如果呢?唔該你講清楚啲,我睇得唔清楚冇人話係你既錯,但唔代表你可以合法買金,個凍結名單好似有你份喎
離題啦,我地理性討論返你個兩個提議

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
Hugo丶 發表於 2016-4-29 19:29
係啊。有我份幾好啊 吾封幾日 我又點知收金會被封號

有心反省可以叫佢凍結多幾日架,順便俾對眼休息下

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點

關於 4/28 懷疑購買遊戲金幣,求官方回應

其實今次係衰邊條規章?在遊戲中以現實生活的金錢做買賣 定 遊戲中複製物品、遊戲幣?

如果係遊戲中以現實生活的金錢做買賣,我又唔稀罕你既酌情處理,係咪凍結三日就可以唔洗回收啲遊戲金幣?

既然違規既玩家明知啲金幣係違規得返黎,甚至係來歷不明,咁用呢啲黑錢同其他玩家交易過係咪衰多條 惡意陷害其他正當執行遊戲玩家?

好似要帳號永久停權架喎,我今日已經見到凍結名單上既人上過線,咁又係,用外掛都可以酌情處理,呢啲好小事

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
rayyip 發表於 2016-4-30 10:07
出現咁多問題 都仲要等下星期???
官方有冇係到睇過人地講出黎既bug???

因為佢永遠只係代理,好明顯淨係

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
625672224 發表於 2016-4-30 12:07
成堆外掛唔見你地封 人地以物易物就係到開哂名單封人咁 叫人地打去客服 打到去就話唔係佢地負責  ...
經電郵回報一般需要 3 ~ 7 天時間處理,如有緊急事宜請直接撥打電話查詢
目前帳號已經封鎖,請玩家主動與聯絡人員聯絡。

你係咪指呢兩句?真相就係緊急事宜撥打電話係處理唔到,都係寄電郵啦

ALTA冇處理投訴既部門,所以冇王管

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
強烈要求ALTA設立投訴員工既部門,有投訴先會做得更好,唔好又叫我寄電郵去h e l p @ a l t a m m . c o m . h k投訴!中過一次伏又係同一條友回覆,自己處理返自己既投訴,咩制度?又話如有緊急事宜請直接撥打電話查詢,電話個邊又話佢地職位太低處理唔到,有冤無路訴

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
天中人 發表於 2016-4-30 13:08
以為做到野,點知........廢既.哂L氣啦,D所為停權名單唉, 3日都唔夠以經解左..只可講垃圾 ...

一切都係你以為
今日已經見到啲名單上既人上線啦

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點
回報咪回報囉,咁多粗口,咁多怨言,你可以唔入點,再唔係索性唔好玩!唔通間餐廳食到你食物中毒仲要幫襯多次咩?我就最欣賞ALTA既服務態度!十年如一日夠堅持!想玩就要接受!冇人迫你架!(消費者立場)

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 1E+69 才可瀏覽,您當前積分為 0

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
星界神話
EXP
82 點

建議!!!!!

建議官方將所有凍結名單列出及分類,再唔係可以統一係後面加返原因,唔好俾機會人地話你地唔做野!唔講原因只會令人覺得你地除左捉外掛咩都唔識,好似上次懷疑買金咁都有人話你地係第一次做野啦!要起到阻嚇性先可以打造良好既遊戲平台!呢排仲見到好多人賣AC,係時候捉下懷疑轉移/企圖買賣帳號啦!