AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 我最型
打印 上一主題 下一主題

[報導] 不滿打王d人入黎討論下 (盡量集中討論下) [複製鏈接]

EXP
61 點
樓主
成日話付出有幾多幾多,食王打人係應份既…你根本就濫用左黎個道理囉,人地不滿唔係因為你肯比錢玩呀,係你點樣對其他人呀
調轉角度諗下啦,當你係個d岩岩上手既玩家你會點﹖好地地搶王一入到去就比人殺,我覺得你唔會講得咁輕鬆囉。   或者你又會話我地比左幾多幾多錢玩呀,搶王係應份架,你要搶王要殺番我o既咪出多d錢,升高d lv囉…你睇下個攻城戰,除左你個部仲有人玩咩?玩活動玩到咁無癮仲有冇人會玩落去呀?你出得咁多錢唔差在收購埋隻game,自己班人玩到如日中天都得呀,洗咩野搞到其他人咁?成個ser失哂平衢,你用腦諗下online game個字點解先啦…
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
61 點
原帖由 我最型 於 2009-11-25 22:51 發表

pvp打王係一個活動..你唔滿意可以唔參加 唔可以話因為俾人殺/搶唔到而發火架wo
攻城戰呢d係玩家自原
我深信你收晒 所有100lv /以上既人入族 一定有得打 但係人地申唔申入你部呢?

隻game出得有元寶 就會有人用錢 無 ...

又比你扯番去不停講"用錢用錢用錢"可能你地平時玩得太忘形,連隻game有咩野問題都睇唔出,你出番去睇下有幾多post講緊搶王,合左ser o既不滿啦,有咩野問題都唔知你洗咩野係度開post?唔好比我睇死你一陣又講番你用得多錢就比人批鬥o既理論呀,個問題根本唔係度

EXP
61 點
原帖由 bangbamwa 於 2009-11-26 01:05 發表

其實我覺你講得好岩 人地不滿係在於點對其他人
但問心果句 對於新入泥既玩家 我地呵護備至
佢地打佛打烈打豬打100 搶到我地會恭喜佢地 讚佢地
唔會話因為佢地搶到走去殺佢地
你睇返未合ser之前 唔知真定假 我聽返 ...

當然..係pvp場比人殺,搶唔到王既責任唔應該推哂落你地度,而你地係pvp場殺人亦都唔怪得你地,game就係咁玩.但係如果你地咁做,引起左咁多位玩家不滿,又話叫gm做野又話要聯手反人的話,我諗你地都需要思考同改變下,有d不滿o既玩家講o既說話亦都唔係幾反映到佢地o既意思,好多時會引起左罵戰,但你地應做o既唔係開post問人有咩野唔滿意再遂一反駁人,係應該諗下辦法點會可以做到"凡事留一線,日後好相見"我有聽聞過你地有位知名玩家曾經因為搶王有競爭對手,而日日去黑名人,追住人黎殺,唔通咁樣做對人地好咩?我都知道你地已經為左黎個問題有收歛到,希望不會再有咁多反對聲音,但係而家問題依然存在,亦因為合左ser令到更加多人受到影響,反對聲音愈黎愈大..我諗你地真係要盡量改變下你地打機o既態度,當然你地亦都可以唔作出改變,但係世頻毒罵o既聲音會由強烈變成薄弱,咁只係因為佢地都已經冇心機再玩落去

EXP
61 點
原帖由 bangbamwa 於 2009-11-26 19:58 發表

冇錯 當你提到因為合左ser
令到更加多人受到影響,反對聲音愈黎愈大既時候
只不過係因為未合之前
每個ser都有x隻王對應y個玩家
但合左之後 就變成x隻王 對應3y既個家
咁係呢個情況之下 究竟事情既根本係
你所提到 ...

兩者都有關係吧,唔完善o既打王系統令部份高等玩家能夠獨食王..如果天羽唔改一改打王o既系統的話你地都有責任去平息下個問題