AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6589|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

幻獸幻化大全 . [複製鏈接]

三級英雄會員

嗯 .. 我很好 :)

EXP
409 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主
由於幻化過程官網都有提及 .
以下就提供一些官網沒有的 . 或是流傳在遊戲間的東西 .

Q . 寶寶蛋寵紅寵有甚麼分別 ?
A . 寶寶沒有修為 . 但屬性屬於中高水平 . 一般 3 - 5 星
  寶寶分兩種 . 野生捉的寶寶和用蛋寵孵的寶寶 .
  兩種寶寶沒甚麼分別 . 也可以當主幻化寵 .

而蛋寵全部是孵出來的 . 亦沒有修為 . 屬性屬於中水平 . 一般 0 - 1 星
  蛋寵亦分兩種 . 野生捉的蛋寵和蛋寵 .
  兩種蛋寵有分別的 . 野生捉的蛋寵孵出來不可以當主幻化寵 .
  但是於靈石商店和用點數抽獎換取蛋卷換的蛋寵則可以當主幻化寵 .
  而蛋寵最主要的用途是增加主幻化寵的屬性 .
  但是蛋寵亦有機率孵出寶寶 . 無論野生捉的蛋寵或蛋寵孵出的寶寶也可以當主幻化寵 .
  若孵出的蛋寵屬性 / 成長率的數值不理想 . 可以拿去輪回 . 輪回亦有機率中寶寶 .
  而寶寶拿去輪回的話是 100 % 中回寶寶的 .

至於紅寵有修為 . 屬性屬於低水平 . 一般 0 - 1 星 . 亦有機率捉到強的紅寵 . 一般 4 星以下
  通常遊戲內的人用紅寵當副幻化寵 . 為甚麼呢 ? 因為有修為 .
  一隻寵的星級決定於 . 初始屬性 . 各種屬性的成長率 . 德智體美勞評分 . 血統 . 歷練 及 修為
  當然各種屬性也十分重要 . 但各種屬性不影響幻獸的星級評定 .
Q . 怎樣幻化才最有用 ?
A . 以我所知 .
  若要升修為的話 . 可以以紅寵 A  當主幻化寵 .
  以紅寵 BCDE 當副幻化寵 .
  以低修為開始幻化 . 如這樣 .
  留意 . + 號左邊為主幻化位 . + 號右邊為副幻化位
  紅寵 A + 紅寵 B = 紅寵 AB
  紅寵 AB + 紅寵 C = 紅寵 ABC
  紅寵 ABC + 紅寵 D = 紅寵 ABCD
  紅寵 ABCD + 紅寵 E = 紅寵 ABCDE
  再用你想加修為的寵當主幻化位 . 紅寵 ABCDE 當副幻化位
  加修為的寵 + 紅寵 ABCDE .

亦有另一種方法 . 但這種方法需要點時間 .
  如這樣 .
  留意 . + 號左邊為主幻化位 . + 號右邊為副幻化位
  主幻化寵 + 水晶兒 A = 主幻化寵 A
  主幻化寵 A + 水晶兒 B = 主幻化寵 AB
  主幻化寵 AB + 水晶兒 C = 主幻化寵 ABC
  主幻化寵 ABC + 水晶兒 D = 主幻化寵 ABCD
  主幻化寵 ABCD + 水晶兒 E = 主幻化寵 ABCDE
  這種方法 . 需要點時間 .
  因為五星以上的寵一天只可以幻化五次
  而五星以下的寵則無限 .

若需要加屬性 / 成長率 .
  則找一些屬性 / 成長率比主幻化寵來的高的寵來當副幻化寵 .
  例如 . 主幻化寵 生命成長率 10.000 . 你就需要找一些寵生命成長率高於 10.000 .
  而加屬性 / 成長率的幻化方法 . 需要一隻一隻合 . 如這樣 .
  主幻化寵 + 副幻化寵 A = 主幻化寵 A
  主幻化寵 A + 副幻化寵 B = 主幻化寵 AB
  主幻化寵 AB + 副幻化寵 C = 主幻化寵 ABC
  主幻化寵 ABC + 副幻化寵 D = 主幻化寵 ABCD
  主幻化寵 ABCD + 副幻化寵 E = 主幻化寵 ABCDE

而血統及歷練在幻化中亦會增加 . 在這不必多說 .
  至於德智體美勞評分可以將幻獸送去上課 . 而打怪練功亦會掉出各種課程免費的體驗卷 .
  轉載請註明本網址 : http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=52618
  如有各種關於幻獸的問題 . 歡迎回覆提出 . 本人將會更新此帖

已有 1 人評分EXP 金幣 收起 理由
至緊要開心 + 5 + 5 + 5 值得嘉許

總評分: EXP + 5  金幣 + 5  + 5   查看全部評分

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

四級霸王會員

高橋涼俊

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
793 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

多謝大佬賜教:bowdown: :yip:
神話

EXP
1180 點
非常好的教學文章...謝謝..我先收下了

EXP
133 點
竟然係咁!!!!!:em800_66:

EXP
439 點
謝謝提供資料~~~

EXP
821 點
咁姐係要用紅寵黎做副寵
就一定要隻主寵有修為先得架??

三級英雄會員

EXP
409 點

即是如果你想升一隻寵既修為 . 以下稱佢為主幻化寵 .
主幻化寵吾需要有修為 . 但係副幻化寵一定要有修為 . 即紅寵 .
但係如果你有空的話都可以升一隻充滿修為的寵來做副幻化寵
但係利用主幻化寵同副幻化寵 [紅寵] 係最快既方法 .
當然 . 隻主幻化寵都可以做另外一隻寵的副幻化寵 .
即係 "一隻充滿修為的寵 ."
最後 . 需要加修為當然需要有修為的副幻化寵 .
無論蛋寵紅寵寶寶或正常寵也好 .
但是我是會比較推介紅寵的 .

EXP
3 點

wa 唔知真係比你呃左...

望住你手寵 真係估唔到 呢篇文章係你原創既
喂篇野 邊度 copy 出黎架 寫返個 original 好wo 你冇copyright 比人告你架...:em800_113:
牙 我又 google下先^^

EXP
821 點
o下- -
我合寵個陣佢唔比我用紅寵合bo=3=

三級英雄會員

EXP
409 點

回小黃狗 :
慢慢 google it 喇 =.=
篇野我一手一腳自己慢慢打出黎 .
你妒忌既話可以拎去其他 forum post 嫁 . 不過學你話齋最好打番個轉貼喇 ^^

回ovid17 :
佢點樣吾比你用紅寵合 ?
可吾可以詳細d講 .

EXP
821 點
姐係我放番隻紅寵落幻獸到
合果陣冇得比隻紅寵做副寵
(姐係冇得拎去擺落副寵果邊)

三級英雄會員

EXP
409 點

我想問佢寫左 d 咩 =.= .
你既意思係係幻化個介面到 .
你擺左隻主幻化寵上去之後 .
當你擺副幻化寵果陣 .
佢就係透明左 . 擺吾到上去 .
係咪咁 ?
如果係咁的話 ..
佢應該有 d 字打左出黎

或者方便的話建議你影張相上黎 =.=

EXP
821 點
係咁lo
放左隻主寵
放副寵個陣得隻水晶兒 個隻紅寵就冇得擺

三級英雄會員

EXP
409 點

咁佢有無打 d 咩字 ?
或者你擺左隻主幻化寵想去之後你見吾見到隻紅寵 ?
見吾到的話我想問下兩隻寵係咪一樣類型 ?
eg . 主幻化寵係小龍女 . 咁隻副幻化寵又係咪小龍女呢 ?

EXP
821 點
原來要同一隻寵架-.-
唔該哂-__-

三級英雄會員

EXP
409 點

係呀 =.= 你吾知咩 =.=
eg . 小龍女只可以同小龍女同埋水晶兒合嫁咋 =.=

EXP
821 點
我合緊水晶兒
咁有冇水晶兒紅寵架XD

三級英雄會員

EXP
409 點

玩野阿 =.=
水晶兒無紅寵嫁 ..
不過有 bb .
d bb 就係由係靈石商店買既水晶兒 [ 俗稱商水 ] 孵出來 .

主打遊戲
夢想世界
EXP
4286 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 紅寶石勳章 藍寶石勳章

我冇玩架,哈哈:)

EXP
252 點
唔該,我想問合寵既時候,佢話副寵''屬性太低''即係點?