AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4079|回復: 39
打印 上一主題 下一主題

[分享] GM終於明白我地的痛苦了!!改革第一步:攻城!! [複製鏈接]

EXP
54 點
樓主
起初玩天羽係因為佢好user friendly, 好易上手好易玩, eg:有自動尋路, 內掛等等..依個真係幫到我地要返學/返工的玩家....

不知不覺就玩左幾個月, 雖然好少上同埋玩極等級都係咁低...但我覺得online game都只係一個誤樂同發洩的平台, 有些人想係虛擬世界得到一些真實世界得唔到的東西, eg:虛榮, 權力, 感情等等...
天羽都為左我地提供左一個平台....去構造一個屬於自己的虛擬角色...

係天羽合服後, 睇住個城迫爆人, 到而家又回復到之前的冷清....心中有點心酸...因為覺得依個本是一個不錯的遊戲, 如果早點推出多點東西玩(eg:暑假前推出)...

人數可能不像現在只有小貓3,4隻.....一個online game最重要的是人流...可惜正是天羽現在欠缺的....宣傳不足可以口碑搭救.....可惜天羽現在即使有新人加入也沒什麼用...

很多活動都參加不了...個個都開始心灰....

最近發現GM有所行動了,  就係將攻城戰改了...由原本只有守城一方有獎改成為攻城/參加都有獎....
GM開始留意到我地低等的一群.....

發現到城戰根本沒人去攻...沒人玩...因為大家都知道稍為高等的玩家都加入了夢幻_2...仲有150lv坐陣...入去打=送死...冇獎又點解要入去俾人打.??

星期3及6他們都係坐享其成...等拎所謂的守城獎....根本冇人攻...又點叫守??

GM改左個獎勵, 加了一些獎勵給攻方.....這令零碎,小人的部落開始醒來了...大家都去參加...因為參加有獎...大家都抱住一個..就算死都要死得轟轟烈烈....即使死100次先殺到一個又何妨...

見到有幾廿人係城戰出現 (即係有成效個獎勵)...有時偶然聯盟有一至2個高等人士帶領我地上前...向守方推前了一大步...果下振奮真的不錯....仲見到有位死士...不斷死不斷復活...真的精神可嘉!!!我記得果位個名叫薯仔同木頭人..第一次見到咁勇猛之士....有機會真的要結識一下.....

如果唔係咁強弱懸殊....部戰真的是一個不錯的活動!!...
我相信gm日後一定會做得更好...我會繼續支持天羽....等待GM的改革^^

(題外話:見有幾個post不滿...中肯講句, 而家你地又唔係冇獎品都....你地活動完左有幾百萬經定幾千經+20戰同$$$$....攻的人都只係得5點戰同10m經書幾本...唔係連少少的甜頭都要剝削人吧??

如果覺得攻城方係吸引點的..你可以轉其他部....這也正是GM想要的...希望有人會為了這獎而加入其他部...令實力平均....)

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
143 點
幾同意你講法
但G.M所做既實有人唔滿意
所以都希望天羽有1個更完美既現套
最後送上一個聯絡電話
任打唔嬲

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

他們不滿意的就是拿不到5戰績...........

EXP
54 點
原帖由 鬆弛仔 於 2009-12-18 06:27 發表
幾同意你講法
但G.M所做既實有人唔滿意
所以都希望天羽有1個更完美既現套

其實任何活動, 改動....都一定有人唔滿意...GM能做的都係取一個中間點...

但依個改動最重要的都係想有人參加攻城...唔好晒左個活動...

所以加多d獎俾攻城方...冇唔妥...

EXP
54 點
原帖由 勤勞的企鵝 於 2009-12-18 07:19 發表
他們不滿意的就是拿不到5戰績...........

但佢地打完左...咪有..20點戰績...都唔夠??...再加而家佢地守到都有5戰...
係冇左經書姐....咁都反對..
太貪心啦...

EXP
59 點
多謝分享!

EXP
54 點
GM係聽到我地聲音的..^^

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

原帖由 SASA0234 於 2009-12-18 13:54 發表

但佢地打完左...咪有..20點戰績...都唔夠??...再加而家佢地守到都有5戰...
係冇左經書姐....咁都反對..
太貪心啦...
我也贊同。
希望你唔好誤會我系不滿個d人

EXP
1746 點
我明你地不滿咩既...老實講 我都不滿的!!
但係e家守城方個面不滿既係經書
你都知有d人係猛開分身架啦!!!
佢地一隻60本 佢地8開既就480本一次架啦!!
e家gm改左 守城班野更係有不滿啦!!
但係我贊成gm 今次做既野!!

EXP
527 點
攻城唔係派糖既獎戲

攻城應該參加有較小的獎勵 成功攻到後 獎勵才能較多
參加城戰攻方d獎勵 仲多過防 咁點有人攻
個個純參加拎野?

A 字膊 /shocking/_____\

EXP
92 點
攻城好玩-3-個地圖夠大ha

EXP
54 點
原帖由 勤勞的企鵝 於 2009-12-18 17:37 發表
我也贊同。
希望你唔好誤會我系不滿個d人

當然唔會啦..

EXP
54 點
原帖由 心霜乂碎 於 2009-12-18 20:08 發表
我明你地不滿咩既...老實講 我都不滿的!!
但係e家守城方個面不滿既係經書
你都知有d人係猛開分身架啦!!!
佢地一隻60本 佢地8開既就480本一次架啦!!
e家gm改左 守城班野更係有不滿啦!!
但係我贊成gm 今次做既野!! ...

我見到之前有d守城的post...8開果個...好似都係個叫我最型...我好型..依類人...
咁即係都係佢不滿姐....

EXP
54 點
原帖由 我最型 於 2009-12-18 20:08 發表
攻城唔係派糖既獎戲

個個純參加拎野?

咁首先你要明白而家部戰的情況...
就係冇人夠打..冇人去玩...你地所謂的守城方...就可以坐係到...等收廿幾戰績同幾千經驗....

加碼後...仲要有60本書同5戰...

攻唔到就冇人攻...咁明知攻唔到又點會有人攻...?咁你地咪拎緊d獎..??果時又唔見你地話唔公平..
叫gm 取消你地d獎..同gm話:"我地都冇守到..d獎我地唔要啦..."

到自己少左一點點好處時就係到叫唔公平....呀唔係...你就係狂開分身拎60本經書果位...難怪啦...

我覺得如果要個個都覺公平..就連你地果廿幾戰..同幾千萬經都冇埋...攻守成唔成都冇獎....
大家咩野都冇咪最公平囉...

根本依個天羽一開始都唔公平架啦...你平時唔係扮到好大仁大義...覺得天羽好好架咩...
而家到你少左果少少少野..就嘈...如果你係我地..咪嘈翻天..??hahah

EXP
54 點
原帖由 oscarlai1114 於 2009-12-18 22:26 發表
攻城好玩-3-個地圖夠大ha

如果有得揀..部戰係對邊個部就好啦...
即係可以挑戰.....咁就唔洗只係對果個部...
佢想做城主部..由佢做...開放一個時間出黎..俾其他部自己玩都唔錯..

EXP
74 點
改左之後係多左人攻.....^^

EXP
74 點
原帖由 我最型 於 2009-12-18 20:08 發表
攻城唔係派糖既獎戲

個個純參加拎野?

係呀..唔係派糖呀...所以而家change左..
你冇糖食啦...同d分身..;P

仲有呀..冇獎前..唔通有人攻..??...而家有人入去同你地玩下..益左你啦..
唔洗你同d分身等個坐字...
起碼你要跟住布同ay身後先啦...;P

EXP
527 點
原帖由 SASA0234 於 2009-12-18 22:43 發表

咁首先你要明白而家部戰的情況...
就係冇人夠打..冇人去玩...你地所謂的守城方...就可以坐係到...等收廿幾戰績同幾千經驗....

加碼後...仲要有60本書同5戰...

攻唔到就冇人攻...咁明知攻唔到又點會有人攻...?咁你 ...

參加方有 經書+戰積 但係未攻就有 參加守方 淨得5戰積
我唔見得點公平?
如果參加獎勵全部一樣,攻方嬴左後咪更多獎囉 我無反對架wo
而且我想講 我無8個分身 你講果個我唔識wo
仲有 如果 有心要屈書
轉一轉部就有啦
如果改到全部無獎勵我都OK架:lol

EXP
527 點
原帖由 nana912 於 2009-12-18 23:02 發表

係呀..唔係派糖呀...所以而家change左..
你冇糖食啦...同d分身..;P

仲有呀..冇獎前..唔通有人攻..??...而家有人入去同你地玩下..益左你啦..
唔洗你同d分身等個坐字...
起碼你要跟住布同ay身後先啦...;P ...

你又唔抵得我有朋友啦/_\
咁你又係慘D 永遠開住 恨小風呀 少甜 果D名 3,4開玩~_~
見到唔夠打 咪拎住隻訓戎 跑下哩埋下咁 做下走狗幾好玩

EXP
74 點
原帖由 我最型 於 2009-12-18 23:15 發表

你又唔抵得我有朋友啦/_\
咁你又係慘D 永遠開住 恨小風呀 少甜 果D名 3,4開玩~_~
見到唔夠打 咪拎住隻訓戎 跑下哩埋下咁 做下走狗幾好玩

你成日都覺得人地係3,4開咁得意ge...
見到你咁low b都真係想笑...:lol

好過你連介都冇用....要lei係人地到呢..走都冇用..;P
走狗走唔出樣...要做跟尾果d先唔洗死..:time: 高招呀你..