AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1123|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

[月費版] 《童話輕小說》-貝碧遊記 [複製鏈接]

EXP
60 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章

樓主

伺服器:月費版
                    角色名稱:皇甫朝雲

姓名:貝碧
年齡:18
地址:貝伯港 碧海藍天花園 12號
教育程度:
吉恩村學校幻獸師證書
工作經驗:大量捕捉黑羊

裝備商:點解你會黎見依份工呢?
       我:唔好問點解啦

裝備商:你黎見工仲咁串?!!
   我:我知你等人用既,成條街又唔係得你一個賣裝備!

裝備商:你好野!月薪二千可因,一日十二個鐘
  我:12個鐘!番一日都暈低啦

裝備商:你唔好同我講咁多野,依家隔離海港搞緊罷工,好快好多人冇野做黎同你搶架啦!得就聽日番啦下
  我:好好好...

大家好!我叫貝碧,我曾經既夢想同好多人一樣,係做一個偉大既冒險家,好可惜我老豆唔係村長,亦唔係咩富商,根本冇能力出去冒險,就好人地隔離屋個明仔,佢老豆就係賣傳送粉起家,佢資質低低地,但係有錢讀個速成高級劍士課程,疏通下d國家官員
,就得到國家既認可證,可以隨處冒險!

冇錯,係我地人類既王國,冒險當然要得到各關卡既通行證先可以通行,而且有一定既學歷先可以

第二日
 我:埋黎睇埋黎簡!!我地賣既都係上等既裝備!
客人:把劍點賣呀?

我:先生,你真係識貨,依把劍係我地全港最尖利既劍,任何野都可以穿破!
客人:有冇咁堅呀,就依把啦!

我:咁不如就買埋依個盾啦,佢堅固既程度,咩野都可以擋得住
客人:下,咁我用把劍吉囉去,咁又會點呢

我:唔...你買左自己試下啦不如,兩件裝備多謝你一萬可因
客人:我冇咁多錢起身...

我:用埋你身上粒封印石換點睇?
客人:你對佢有興趣?

我心諗(依粒正野呀!!!封印石既分法就係睇佢既色彩,依粒黎講應該都值30萬可因)

我:我廢事你行黎行去麻,依粒青bb咁,囉去賣都值5000可因掛
客人:好!!我留黎都冇用!

說時遲那時快,我已經同左老闆辭職,我帶上粒稀有封印石,決定去展開我既冒險!

我一個人去到吉恩村買番d補給品上路,我既目的地!矮人王國金銀城,果到有最大既市集,我粒封印石一定可以賣到好價錢
等我去留言版留番我個大名先,依!單新聞...

吉恩動新聞
貝伯港兩名戰士試裝備,誤斬好友,裝備商被捕

我:嘩,走遲半步都死真係....

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
60 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章

經過南綠野同害怕峽谷,雖然有好多兇惡幻獸,但係只要你唔搞佢,經過由國家指定既道路係非常之安全
黎到伊利村,其實已經係地下既世界,裹邊非常之黑,完全係生活唔到人真係

衛兵長:喂,細路唔好亂講野!我地矮人族係全世界最勇猛既民族,開片上黎你叫救命都冇用
  我:我貝伯港碧爺,成個海港都我睇既,打水怪當食生菜架咋,好心兵大哥你講野果時就向上望啦,唔係我真係睇你唔到架

衛兵長:咁串?看我閃電斬
我向右一翻,立即避開佢既快刀,然後使出我既本領裝死

衛兵長:有冇咁化學呀!搞出人命添
衛兵長:阿a阿b,依到有人被幻獸襲擊受傷,送佢去金銀城醫院
ab士兵:係既長官!!!

a:伊利村有幻獸既咩
b:冇架
a:咁阿頭話佢比幻獸襲擊既
b:話之佢比恐怖份子襲擊,阿頭話咩野味咩野囉!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
護士:你好,你岩岩係伊利村暈左!所以比人送左黎全世界人流最高既金銀城醫院
 我:呀..唔該你,幫我減輕唔少腳力

護士:你講咩話?
 我:冇...我話唔該你幫我減輕唔少痛楚...

老老實實,伊利村同金銀城有唔少兇惡既幻獸,以前就有唔少想去金銀城市集既年青人受襲,死傷人數不少

嘩終於黎到金銀城既市集,真係好多人,好多靚女

商人A:平賣800mp藥!!
商人B:收各類珍品!!
商人c:賣地下最強卡拉龍,只要黃金不要可因

民眾:嘩嘩嘩!傳說中既王者幻獸
卡拉龍:望咩望呀

民眾:識講野添呀隻幻獸
卡拉龍:大驚小怪

竟然比我見到卡拉龍,真係不枉此行
我:老細!黃金我就冇啦,我用粒稀有既封印石同你換啦

商人c:粒爛鬼石,值得幾多錢,都唔夠d金價升得快掛?
  我:說話就唔係咁講,依粒稀有既封印石可以捉更高級既幻獸,而且同寵物精靈卡通故事書既必捉球一樣,一封即得

商人c(咁堅,睇黎佢都唔似吹水,還掂有傻仔上檔):好!就我同你換
  我(咁都有傻仔上檔,今次成個貝伯港既裝備街都可以買落,然後再狂加d人租,勁過綠夫村既領匯!!)

就係咁,我就帶住卡龍拉離開金銀城,回去貝伯港既路途

金銀城幻獸店內
商人c:請問依粒稀有既封印石值幾錢呢?
幻獸師:下.....依粒玻璃黎架咋,邊係封印石呀.....

商人c:!!!我竟然比條友呃左

害怕峽谷下
卡拉龍:好熱呀!!唔好行住得唔得呀
  我:唔得,我要囉你黎晒命直到返到去貝伯港呀

卡拉龍:我唔撈啦!!!
此時卡拉龍慢慢將自己個頭除下來,然後露出一個人頭

我:咩話!!人扮既
卡拉龍:我收左個商人500可因叫我扮,佢話要到南綠野先可以除低個頭套,但我頂唔順真係...
  我:下,唔係掛,明明隔離好多人係到,冇可能冇人發現唔到係假架?
卡拉龍:果d mk矮人下嘩,收左人一百可因做馬架咋,就同你地選村長d人比錢做馬差唔多咁啦

之後,我就番去貝伯港做番一個普通既市民....

完~~

EXP
547 點
正!笑了

EXP
89 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
639 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

充滿驚喜呀!

EXP
89 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章

EXP
442 點

儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主好野

EXP
330 點

EXP
60 點