AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 2oo5豬仔
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 做人做到咁真係不知所謂   [複製鏈接]

EXP
98 點
2oo5豬仔 發表於 2014-6-24 19:30
1M金 之前有答案 請自行查找
你係邊到見到賣家甘願用4800賣比第個?
就當我6800知難而退 咁咩叫又唔想6800 ...

據某人得知 你到最後係先行退左組
咁姐係話你對之後買賣家既既對話係一無所之
你話我點知人地係甘願賣?
咁你答我啦 你點知人地係唔甘願賣? :o)

拿 不如咁講啦 你都親眼睇住買家話6千8唔要
咁有心收呢件時裝既你 點解唔即刻用6千7收返而係要繼續爭論落去?
當真係鎖匙本人唔岩 出完6千8唔要 佢賤格
咁點解你唔用6千7收返:o) 心頭好喎
為左啖氣又唔收 之後又要出post diu人小學雞 為咩

宜家賣家都未出頻出post鬧鎖匙本人玩野
你咁不忿既一早咪6千7收左佢囉:o) 有咩咁不知所謂?

補充內容 (2014-6-24 20:35):
買賣家既*對話係一無所之

手殘
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
376 點
先唔理以上2位同買家咩關係 而家就回答以上問題

1.開POST已經講左 心頭好 貴唔係問題

1. 貴唔係問題 不如你直接出1萬金收啦 好冇? e家你表達貴係問題:(
2. 照我咁講 要頂點解唔頂你 9000 唔頂你 10000  又幾好笑
3. 對於小學雞3隻隻係你feel到 解釋得幾好wor  咁唔通我話e家feel到你係on12345678仔 你就係 a_a 開個post想表達d咩? 撩交嘈?
4. 賣家係問過你 咁請問到到最後有冇世頻開到你個名 我夠識密賣家 我唔介意 但係我只係想你密第2條友開名? 唔好世頻開?
5. 賣家亦都開過價比我 而且1開就係開3800 邊個頂冇人清楚 你有冇問賣家拎圖 睇下邊個頂到4800 咁好笑既 如果跟據樓主所講 姐係 3500-4800入面 你冇出過任何1次價啦? 如果你話有人特登頂你價
6. 我"feel到"有人會咁諗>> 只要係唔幫你既人就=同另一位買家有關係既人 :) 笑

EXP
173 點
jeff3131 發表於 2014-6-24 20:30
就係e個問題 我都想知道 最高去到1萬 點解唔直接出1萬呢 其實由頭講到尾佢都係得把口
e家收唔到把野就唯 ...

咁點解我要直接出1萬 比我理由我
100,1000金唔係重點 重點係我出完個價 佢加100
例如.拍賣緊件野 底價1萬 A出2萬 B出2萬零1蚊 如果你地係A 會點? 請良心回答

補充內容 (2014-6-24 20:38):
比個理由我

EXP
376 點
1M金 之前有答案 請自行查找
你係邊到見到賣家甘願用4800賣比第個?
就當我6800知難而退 咁咩叫又唔想6800 ...

世事又唔洗太認真 講反唔反口既 反口既人大把 只係睇佢點反嫁姐 a_a
賣家如果唔係甘願4800賣既就一早密你 問你5000收唔收 6000收唔收啦 點解唔用下個腦諗下野先呢
除此之外啦 我第1個回復入面冇你想搵既答案咩? 唔洗你自行查找 我答埋你
我話 賣家亦曾指出 賣比d有心收既人<<<如果4800佢唔滿意 又點會賣呢

如果賣家唔係4800賣左比xXIam鎖匙Xx  <<e位玩家既話 歡迎你向賣家查詢
同時 歡迎你到s2 霜之森  近觀 xXIam鎖匙Xx 拎住既武器時裝
真相就自然出左黎啦 :)

EXP
376 點
2oo5豬仔 發表於 2014-6-24 20:38
咁點解我要直接出1萬 比我理由我
100,1000金唔係重點 重點係我出完個價 佢加100
例如.拍賣緊件野 底價1萬 ...

如果A既身家真係得2m蚊  佢有咩辦法? 去乞個1蚊返黎?

點解會係站在買家既角度睇?

買家只會諗 多得1蚊得1蚊 佢多你1蚊唔係多過你?

只要賣家冇講明每口價幾多 只要賣家接受 多得1蚊得1蚊  請問A可以做d咩?  我想講賣家接受既 絕對成立

如果你唔直接出1萬 咁請問樓主相中 一表達就表達自己最高可以出到1萬金既意思何在?

你冇留心人地講咩? 人地話 幾十幾十咁去拍賣都係一件好平常既事 真係下下同你1000 1000咁加落去? 100 100已經好唔錯 你明唔明人地想講d咩?

EXP
173 點
Mizayiu 發表於 2014-6-24 20:34
據某人得知 你到最後係先行退左組
咁姐係話你對之後買賣家既既對話係一無所之
你話我點知人地係甘願賣?

點解唔可以為啖氣唔收?
你邊隻眼見我我diu人?
下面果隻?

EXP
173 點
jeff3131 發表於 2014-6-24 20:36
1. 貴唔係問題 不如你直接出1萬金收啦 好冇? e家你表達貴係問題:(
2. 照我咁講 要頂點解唔頂你 9000 唔頂 ...

1. 講解下邊忽表達緊?
2.出9000 10000頂我 我放棄既話同而家6800放棄 佢6700唔收有咩分別
3.人有人感覺 你覺得既野係絕對冇問題 但係咪事實人見人智
4.我夠識密賣家 我唔介意 但係我只係想你密第2條友開名? 唔好世頻開?
  呢句係你想法? 見到我有咁講? 唔好老作扮有見解
5.賣家一開始係出3500 唔係3800 睇清楚先 冇錯 中間係有其他玩家出價 但頂價呢2個字係佢講先 唔好下下將d字掉轉講
6.咁你可以慢慢笑

補充內容 (2014-6-24 21:10):
見人見智)

EXP
173 點
jeff3131 發表於 2014-6-24 20:40
世事又唔洗太認真 講反唔反口既 反口既人大把 只係睇佢點反嫁姐 a_a
賣家如果唔係甘願4800賣既就一早密你 ...

咁我比張圖你 睇清楚d 到底係我放棄定係..?
4800唔放 唔通世頻再賣過? 作為一個賣家 我信相唔會做咁傻既野

EXP
173 點
jeff3131 發表於 2014-6-24 20:45
如果A既身家真係得2m蚊  佢有咩辦法? 去乞個1蚊返黎?

點解會係站在買家既角度睇?

賣家接受既 絕對成立 呢個論點冇問題 同意

最高同直接出 係兩樣野 唔好將我句1m當做已經出左1萬

主打遊戲
晴空物語
EXP
37 點
你大人就得,人地大你就唔得

EXP
173 點
波波球 發表於 2014-6-24 21:10
你大人就得,人地大你就唔得

從何見得? 請詳細講解

EXP
98 點
2oo5豬仔 發表於 2014-6-24 20:59
點解唔可以為啖氣唔收?
你邊隻眼見我我diu人?
下面果隻?

咁都係個句啦 點解你可以用1萬金叫人自難以退
人地用6千8令你自難以退就要話人?

唔夠講要拎D咩第3隻眼出黎講:o) 邊個小學雞多d

補充內容 (2014-6-24 21:15):
知難*

補充內容 (2014-6-24 21:16):
而且你話你唔係想diu人
咁自己話囉:o) 你宜家開post既目的係咩?
唱鎖匙? 定想顯低你自己既思想有問題?

EXP
173 點
Mizayiu 發表於 2014-6-24 21:13
咁都係個句啦 點解你可以用1萬金叫人自難以退
人地用6千8令你自難以退就要話人?

頂價 反口 正係咁足唔足夠開post?
邊個下下老作當事實 仲要話我diu人? 咁邊個小學雞多dddd

補充內容 (2014-6-24 21:19):
人地咩語氣咩字面上意思 我就以此回覆 你下下咁串 我唔可以令你第3隻眼出黎?

補充內容 (2014-6-24 21:21):
事實係唱 等人知道忘人人品 好嗎
又會同思想有關聯 又想老作d咩咁先

補充內容 (2014-6-24 21:21):
此人)

補充內容 (2014-6-24 21:24):
食飯先 你諗下點老作d野出黎 等我聽日返到公司諗下點破解你

EXP
98 點
2oo5豬仔 發表於 2014-6-24 21:18
頂價 反口 正係咁足唔足夠開post?
邊個下下老作當事實 仲要話我diu人? 咁邊個小學雞多dddd

你到宜家仲係要講D俾人串既野:o) 究竟你明唔明問題係邊?

1. 頂價
頂咩價? 咩叫頂價?
我睇左你咁多次回覆 你對頂價既定義俾我既感覺係
一)
本身賣3500定唔知3800(wtever)
後尾鎖匙殺出黎話想要 2個人一齊講價
跟住你都自行解決左呢個問題 都接受左 ok 冇問題
二)
到個價去到6800既時候鎖匙話其實佢淨係4800先會收
你覺得佢特登頂9你價頂到6800
咁點解你唔4900/5000收左佢呀:o)????????????????
你見到佢咁講你都可以以4900/5000呢個價收架喎
你究竟明唔明點解自己俾人話啊傻豬:o)
你用1萬分黎大9人 話: 我最高出到1萬金
目的係要人知難而退
咁人地出到6800話唔要既時候 人地既心態都係大9你架咋喎
人地都話唔要啦 你做乜唔收呀? 你仲係度嘈乜呀:o)????????/

2. 反口
哦 鎖匙咁賤既 反口喎
都係個句啦 人地6800唔要反左口呀
咁照計拍賣呢個原理 第1高價唔收既時候
呢件拍賣品理應就係第2高價者得架啦
你應該用6700收返佢架喎 點解你唔收呀?
點解你直接放棄左呀?
咦唔通你都係想頂佢價頂到6800等佢收?_?
點解你可以放棄6700收既時候人地唔可以放棄6800收呀:o)?
咦你貴人黎架? 你做得人地唔做得架?

3. 老作當事實
用返你個句啦 你點知呢d係老作唔係事實?
證據呢? 係呀你岩呀我同鎖匙識架有關係架
但唔會因為佢同我有關係就幫住晒佢囉:o)
呢個post唔計我 大部份既comment都係話你
(另外有一d中立既comment我唔計啦下)
咁你有冇諗過自己都有問題呀:o)??????

補充內容 (2014-6-24 21:33):
句句串=你要人身攻擊人? 咩思想?:o)
WA咁得罪你既人第3隻眼咪好唔得閒?
咁不如你試下講下我邊個point邊句野係老作架啦你咁威豬

主打遊戲
晴空物語
EXP
398 點
Mizayiu 發表於 2014-6-24 21:31

1. 頂價

佢點解可以放棄系因為有人高於佢~佢吾想再出` 佢放棄
但出左最高價個個人照常理系應該照番自己出既價錢收

我認為兩者一開始已經有問題
買賣呢樣野有乜必要要大黎大去
你用乜價錢一開始講出黎咪好
又何必要用1m黎想令對方吾同你爭(但其實你系吾會用1m黎買)
又或者試到對方到6800 再話自己只會出到4800

主打遊戲
晴空物語
EXP
37 點
2oo5豬仔 發表於 2014-6-24 21:11
從何見得? 請詳細講解

你大人1000金就得,人地大你6800金就唔得?_?

Mizayiu  10000  發表於 2014-6-24 22:10:43

EXP
98 點
遺愛` 發表於 2014-6-24 22:05
佢點解可以放棄系因為有人高於佢~佢吾想再出` 佢放棄
但出左最高價個個人照常理系應該照番自己出既價錢收 ...

我冇話鎖匙本人冇問題 佢出到6千8唔收故之言佢有唔岩
但由始至終樓主都認為成件事佢1D問題都冇
一味就係話鎖匙/賣家問題
係啊鎖匙有錯啊 但一方有錯=另一方冇錯?
樓主係咪到宜家都睇唔明?

P.S. 唔係話你:| 因為你係理性討論 唔會冇啦啦講第3隻眼:o)

遺愛`  xD 我下面都吾系話你a_a 我評下件事~ 不過上面回覆你就順手打埋~  發表於 2014-6-24 22:55:46

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

6千8豪比佢lo
要5要都擺la~~~~

EXP
173 點
Mizayiu 發表於 2014-6-24 21:31

1. 頂價

1. 咩叫其實? 6800時候 我唔再出價 佢事後先表明只會用4800收
  正身出價 到最後反口 我要硬食貴野?
    點解要9 9聲? 請解釋一下 同埋6800 呢4隻字明顯地係出價 你可以兜到變大我咁有趣?

2.  搞清楚 唔好打橫講 我唔再出價 等同於佢可以放棄?
     嗯 你終於諗到老作到貴人黎形容我 期待你之後既老作

3. 講證據? 而家就係有哂圖證明佢囉 一早知你有關係 同會嘛 我點會唔知呢

EXP
173 點
波波球 發表於 2014-6-24 22:09
你大人1000金就得,人地大你6800金就唔得?_?

正確黎講 大既意思係 高對方幾多
但你理解能力有幾高?
1.我最高可以1M
2.6800
明顯地1係普通講野 2係出價