AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: quiet
打印 上一主題 下一主題

戰場問題~~~GM請入來參考下   [複製鏈接]

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

sesesese 發表於 2013-11-19 10:48
可能只係灰色地帶姐:)
回報緊:)
可能人少唔夠力 一齊去叫gm諗諗佢:)

其實比版主幫我地回報會快好多咁 XD
本人唔多鐘意小布 每次有小布個陣玩pk 一pk完就中bug:(
要重on/轉圖先可以再pk 好煩下
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
1160 點
Ailiao 發表於 2013-11-19 09:53
新ser人 無意參與鬧戰 只係表達自己既經驗同感想
關於戰場 我試過係戰場死左掛機 一番生就比系統踢左出黎  ...

就如你所講,相信你都係覺得泥巴小布係有問題存在,所以先會去回報~

只係我唔係咁認同你回報之後既做法~用左以牙還牙手法處理~

既然你都識分岩同唔岩~又何苦明知唔岩都去有樣學樣~

打架可以輸,最多下次打過~不過打到連品都輸埋,嬴亦唔會嬴得光彩~

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-11-19 11:05
就如你所講,相信你都係覺得泥巴小布係有問題存在,所以先會去回報~

只係我唔係咁認同你回報之後既做法~用 ...

我地係認為有問題先回報 但回報之後gm冇回應既話 我地又做到d咩呢?
的確 以牙還牙既做法係唔好 但我地都要學識下現實
有d野唔係保持原則就得 我地認同有問題 要幫手回報亦都得 但 佢一日唔改 我地都係會用
可能新同舊Ser唔同啦 新Ser個度 已經變左公會戰毒物 唔多唔小打會戰前既人都去拎番隻

堅持唔用 唔通又好似呢個post咁嘈咩= =
我地真係嘈到攰啦 如果你有心 你去睇下

http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=105647&mobile=yes

最後 以疑似外掛同不排除係網絡延遲 既理由 不了了之 結果我地又可以做到d咩

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-11-19 11:05

只係我唔係咁認同你回報之後既做法~用 ...

補充番
新Ser會戰前d人都拎
即係利害關系已經一致 所以唔存在任何不公平不光彩嫁啦 想小布唔出現戰場同會戰既話 我地真係唯有努力叫gm改昨:(

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

突然諗番起
就連武道都有人用小布XD
其實 小布亦都有好處 就係比人拎黎拖王 E.g 13訓 金副等等@0@

EXP
1160 點
Ailiao 發表於 2013-11-19 11:34
我地係認為有問題先回報 但回報之後gm冇回應既話 我地又做到d咩呢?
的確 以牙還牙既做法係唔好 但我地都 ...

回報台灣果邊可能會好D...

以下只係感嘆,而唔係直接指閣下~

但係做人做到連原則都無,咁不如做隻動物~

唔係唔去學識現實~只係明知唔岩既野都照樣去做...過得到人,都過唔到自己~

再講,打機都可以做到連人品都無埋...會唔會連現實生活都係咁~?

即係如果某人犯法,只係無人去理,唔通你都照樣跟住去做咩~?

堅持唔用,就算輸,都只係會輸埸交,而唔係會連品都輸埋~

EXP
1160 點
Ailiao 發表於 2013-11-19 11:53
突然諗番起
就連武道都有人用小布XD
其實 小布亦都有好處 就係比人拎黎拖王 E.g 13訓 金副等等@0@ ...

用黎打怪打王,影響唔到其他玩家~

當用黎武會,戰埸,會戰...等等~

就會影響到其他玩家...分別就係咁~

EXP
531 點
普普通通既1個任
變到會戰 戰場 武會都用到佢 仲要走街都係
真係悲哀
令人好難相信 廠商整呢隻野出黎有咁深遠既原因 同影響 同埋有咁多緣化既用途

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-11-19 12:07
回報台灣果邊可能會好D...

以下只係感嘆,而唔係直接指閣下~

台灣預計回覆一樣

原則唔可以當飯食 亦有唔放下原則唔得既時侯
一味堅持 只會係固執 冇害到人既情況下 放下原則都未嘗唔係一件好事
人一但鑽牛角尖 所諗到既範圍只會好細

我都認同 打機為開心 唔洗打機打到冇品((非指任何人
但有d野 可能只係一小部份人認為冇品
試問 我地新Serd人已經慣用小布 咁佢地又何來冇品呢個詞呢
根據唔同情況 唔同既人事物  得出既結果都唔同嫁

或者 個樣事做起黎似係罪 但警察話冇罪 法官話冇罪 我地又可以點 比你堅持到佢係有罪叫做好 但一旦一世都改變唔到呢?
我地覺得小布係bug姐 未必官方認同係bug
可能官方原意就係想比人咁用呢
係既話 試問 我地又可以做到乜?

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

sesesese 發表於 2013-11-19 12:19
普普通通既1個任
變到會戰 戰場 武會都用到佢 仲要走街都係
真係悲哀

我都覺悲哀XD ((但唔代表冇品
但gm一旦唔禁止就會繼續有人用 阻唔到..
隻咁既野 可以唔拖實唔會拖:'(

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-11-19 12:09
用黎打怪打王,影響唔到其他玩家~

當用黎武會,戰埸,會戰...等等~

其實呢家野 要大家協商 講定左唔用 之後有人違反走去用 先可以叫做冇品
而唔係你有得用唔用變成佢冇品
因為從來冇明文話過唔比帶小布入呢d地方
所以 你地舊Ser既人好好協商下啦  嘈都冇用 XD

EXP
1160 點
Ailiao 發表於 2013-11-19 12:21
台灣預計回覆一樣

原則唔可以當飯食 亦有唔放下原則唔得既時侯

睇黎你既思路已經比無品既人影響左...

唔係一件錯既事,多人去做就會變為岩,變得係正常...岩同唔岩,自己去識分~

係唔影響到其他玩家既情況,根本無人會理你做乜~

就係正正影響到其他玩家,所以呢個貼先會出現~

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-11-19 12:43
睇黎你既思路已經比無品既人影響左...

唔係一件錯既事,多人去做就會變為岩,變得係正常...岩同唔岩,自己 ...

會唔會係我地冇品既定義唔同呢?
就好似一堆街人去打異金箱 本身講明邊個要手箱邊個要頭箱 點知有條友乜都骰 咁先叫冇品
如果 晴空由日本 台灣 香港 都係 小布一開game就已經有人帶入會戰 戰場 武道 咁佢又唔會唔比人叫冇品
只係本身習慣冇用小布既人 見到人有帶小布去做咁既野 先會覺得冇品= =

EXP
1160 點
Ailiao 發表於 2013-11-19 12:54
會唔會係我地冇品既定義唔同呢?
就好似一堆街人去打異金箱 本身講明邊個要手箱邊個要頭箱 點知有條友乜都 ...

而家黎講的確係唔同~

但係我覺得之前層經係一樣,如果唔係既話,你都唔會走去回報啦~

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

卍xx鼠xx卍 發表於 2013-11-19 12:57
而家黎講的確係唔同~

但係我覺得之前層經係一樣,如果唔係既話,你都唔會走去回報啦~

到依家 我依然唔鐘意d人帶小布入戰場 入會戰 入武道 佢地有帶 我都唔會話佢地冇品 如果要我回報 我依然會回報 但 唔代表唔比人帶入去..
如果 人一開始出世既世界就係教人殺人 咁d人會唔會覺得殺人係唔岩?
如果 人一開始出世既世界就係教人殺人係犯罪 個陣人先覺得殺人係有罪
就好似d人一開始比人教要孝順 佢突然唔孝順先為不孝 如果佢一開始 有人教佢唔洗孝順 又何來不孝呢..
小布事件都係咁 只係小布唔係一開始就有人帶去戰場 會戰 武道 我地就默認為武道正係得寵 人 藥水 buff咁.. 當有人打破呢個默認既結果就好似依家咁..
係弱肉強食既世界 又有邊d弱者話強者唔應該食弱者呢..

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

不孝個度有小小補充
係如果個世界一開始就唔洗孝順 咁又何來不孝先岩XD
打錯搞到自己矛盾左 :p

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

鼠 真心問你一次
如果當你 第一次接觸晴空 第一次打到武道 對武道完全唔認識 而武道入面個個有小布 試問 你仲會覺得帶小布係冇品咩?
而打既過程中 你對小布極之唔鐘意 即使幾唔鐘意 但都要接受  因為人人都會用 呢d先叫面對現實
你覺得冇品係因為你之前既戰場 會戰 武道原全冇小布係度..

主打遊戲
晴空物語
EXP
364 點
樓主 你kai左? 你究竟有冇諗過天魔呢樣野架 如果招技有固定泠卻時間 咁d人打天魔係咁死 咁d 御o 神巫點樣救人呀? 慢慢救? 救黎天魔都回哂hp啦

主打遊戲
晴空物語
EXP
364 點
咁姐係法速冇咩【詞語過濾】用姐 人地過法速 都係想令到果招復甦術0cd 0cd救人

主打遊戲
新晴空物語
EXP
645 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

wai5c0023 發表於 2013-11-19 16:39
樓主 你kai左? 你究竟有冇諗過天魔呢樣野架 如果招技有固定泠卻時間 咁d人打天魔係咁死 咁d 御o 神巫點樣救 ...

238樓 你kai左?
樓主: <建議:GM可唔可以將陰陽救人(招名:復甦術)果個"提示"設定有限時間機制呢?>
吾係整成固定CD OK?