AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2032|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

治療c 有咩技  關閉 [複製鏈接]

EXP
2132 點
樓主
如上..治療c有咩技..

我想知道有咩+hp..攻擊個d唔要..因為我個治療c係+ egg123 hp
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
505 點
5好學仇恨遺忙=.=

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

轉貼返黎GE  :

《 治療師 》技能點法

70之前的技能

練功技能

幼獸魔法攻擊技能(0SP)的全部點滿
如果要點治療狂暴的話 點到1就好
進階狂暴不用說 50級解任務就可以學了
64級之後有新的獸型攻擊技能
那也要學 威力比較大

輔助技能

定身術 LV4
聖療術 LV9
聖光盾 LV3
聖光之鏈 LV4
聖光結界 LV4
聖光譴責 LV4
神聖祝福 LV1
復活術 LV2(先點到這就好 不然要晚一點才能學聖療9)
神聖干預 LV1 其實可學 也可不學

上面的點法是捨棄治療狂暴2和復活術LV3
因此如果有點治療狂暴2和復活3的話
這些技能要再過幾級才能學滿
如果沒點治療狂暴 
64級就可以把補血的聖光結界和聖光之鏈學滿 聖療學到LV8
到70級就能把這些實用的技能點滿了
箴言術和武神之光不考慮點 不然會不夠點其他的技能
神聖干預的話 雖然是人型攻擊範圍招式 但是對練功來說沒什麼幫助
在團戰PK的話 施法太慢是個致命傷 所以頂多打王、打塔或帶人用
畢竟補師的範圍技才那幾個 有時候解活動任務也可以用用
只是如果SP吃緊的話 不學神聖干預也沒差

70級之後的技能

70之後的技能要先用秘笈才能學 新出的技能都是人型的 
希望以後能出獸型的招式 目前用起來 攻擊的秘笈技對練功來說並不是很好用 
還是用獸技練功比較好 SP的話 70之後升一級可得到2SP 
因此學LV2的秘笈技並不怕SP會不夠用

72言靈術  人型的光明攻擊招式 這招的攻擊威力其實就是箴言術的進階版吧
       施法時間和冷卻時間大概跟聖光譴責差不多
       官網說言靈有機率中斷怪物的技能 
       但是使用後並不會顯示圖示 因此也不知道究竟有沒有成功過
       判斷應該是使出言靈時 如果怪物剛好施放技能的話就有機率中斷
       但是這就完全是碰運氣了 
       感覺言靈的好處就是施法距離比譴責長能夠引怪 
       所以有打到秘笈的話再學就好 

73女神祝福 這招一定要學 LV1可以提升隊友全屬性+20 但是無法連用
       LV2能夠持續4分左右 全屬性+40 
       搭配神聖祝福可以加全屬性到70 學到LV2就能連用 
       不過LV2的MP要600耗很兇 放完MP就會少1/3了   

74聖光照耀 這招也要學 可以補1500HP 比學滿聖療9的1000HP多 
       點目標下去幾乎馬上放 不過冷卻大概要2~3秒 沒辦法連用
       需要稍微等一下 這點就可以搭配聖療和聖光結界來用
       補師有這招就可以跟人去終天吃蟲后了

75生命之泉 這招必學! 範圍內可以持續回血1200左右
       LV1只能對自己使用 但是LV2就是範圍內全體的了
       再怎樣也要練到79級 學了LV2大概就可以算是畢業了 = =

76神聖彗星 人型光明攻擊範圍招式 這招就像神聖干預
       施法比較慢 但是可以讓目標全屬性下降
       這招攻擊力滿強的 有打到秘笈的話就學 多幾個範圍技也不錯

心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
2132 點
唔該..我冇see攻擊個d -.- 因為..佢只係+egg123 hp -口-

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

回復 4# 的帖子

5記得左提你= =
治療狂暴5洗學...50LV打3階任有進階狂暴
心......好甜

相7....很甜很溫暖

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
你抄我嗎~我都係因為升lv係咁死先起個ec~你學我既= =
囧頭

EXP
2132 點
唔係bo =.=我係想+egg123 d  hp姐=.= 你都合la..d hp咁小..得1424

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
咁仲少呀~你識用盜就唔會搞成咁~
我e家50lv都只係得1966~有d人2千幾喇= =
囧頭

EXP
2132 點
唔多咩??都多la~

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
你話呢~高你15lv多得果500幾血~
囧頭

EXP
71 點
咁講的話治療都可以話幾勁....
爆升緊中,

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
原帖由 lamxdxd 於 2008-4-18 23:52 發表
轉貼返黎GE  :

《 治療師 》技能點法

70之前的技能

練功技能

幼獸魔法攻擊技能(0SP)的全部點滿
如果要點治療狂暴的話 點到1就好
進階狂暴不用說 50級解任務就可以學了
64級之後有新的獸型攻擊技能
那也要學 威力 ...

我幫db跟住呢個表學-v-......但係就要68sp.....所以我就唔學復活lv3@@

EXP
21 點
最出名既就一定吾係定身,係e人
:lol

EXP
2132 點
原帖由 老虎仔 於 2008-4-20 11:17 發表
咁講的話治療都可以話幾勁....

都勁勁地..佢d攻擊可以打好高lv..但係呢..幻c呢..如果你係27lv..都可以打到33-37lv..(唔係昆)
仙c就呢..打唔到咁高lv

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
唔係得你一個知既~好多人都知~唔洗講好似得自己知咁~
囧頭

EXP
112 點
好多ga wo~不如你自己上官方睇...