AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: SKYC
打印 上一主題 下一主題

新手難生存..... [複製鏈接]

EXP
20 點
我都有個低lv人,可以同你up^^
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
10 點
我玩童話甘耐-0-
都只系自己雙開ac自己升自己工作掛機搵錢.絕對不用靠人..武器/裝備都自己整
我只覺得童話真系慢慢走上單機--"
多數0n左都系吹下水..

EXP
79 點
我地付出多年先有今時今日咁既 人仔/金錢/寵物
你d新手5係以為幾日就可以有百幾lv丫嘛???
之前我地咪又係咁升上去...
你地新手自己勤力d去哈秋升下都 6x lv啦...
5好見到高lv就叫人帶你啦..
真係好kai既行為...
咁邊個帶我地丫
115lv以上 d人升lv都係要一手一腳自己打怪..升lv...仲辛苦過你地升lv幾十陪啦..
我地d exp 幾e幾e咁計 你地果幾百m exp算得d咩丫?
冇人帶到115lv以上既玩家升lv囉...
成日話hkd戰士...玩左好多年既玩家 就算童話出一個新包
我地買一個既話 都用左5小錢啦..你地hkd又5肯比..
得把口....;P
我又5係你老豆...5洗養你嫁啵

成班港女/男 以為咩都要幫你嫁咩
on dogdog咁:time:

你地咁既性格一係就5玩..
成日怨人地5帶你..收得貴.. 怨怨怨 怨乜7野丫 懵成成咁:thumb:
人地收錢係應該
分算/分鞭 人地都要用錢買..
去政府醫院都要比錢啦..
起碼比番成本$先帶到你地啦

食米5知米價

EXP
221 點
但係 你有冇諗過
我地六年前都好似你咁a_a?

EXP
88 點
原帖由 sexy情baby^v^ 於 2009-8-3 23:18 發表
我地付出多年先有今時今日咁既 人仔/金錢/寵物
你d新手5係以為幾日就可以有百幾lv丫嘛???
之前我地咪又係咁升上去...
你地新手自己勤力d去哈秋升下都 6x lv啦...
5好見到高lv就叫人帶你啦..
真係好kai既行為...
咁邊 ...

我絕對冇要求要人帶我升lv
我甚至開多兩個帳號,掛生產技

但係

你果陣時開始好多活動都係照顧果陣時低lv o既你
依家的活動是比高lv玩家
=================================================
你個陣時升lv大把人低lv
齊齊升,一team team係度
依家個個變高lv  你依家升級都有個伴啊~
=================================================
依家低lv map  除左自己去到
如果唔係人影都唔多隻啊
玩左一段時間
大家都是不太歡迎新手加入
而作為新手的我
此時間,如同玩一個單機遊戲
升級地圖上只有自己一個在走來走去
物價高,新手要玩上去
付出金錢是理所當然的
然而 老手技高級
製造出來的道具也 很高級

我玩到 4x lv
去市場係買唔到自己想要的裝備
都係好高LV的裝備
高手們
你有你們的道理

總括來說

新手加入
如同
"
種蘋果農民走入國際都會

在這國際都會找另一個農民?
沒了,大家都富裕起來,沒農民了

身上有點錢,想買 鋤頭/農藥?
沒了,大家都沒生產了,電腦要不?

說到這城市的蘋果貴,卻招來冷眼嘲諷
"

有人說
"新手仲比咁多錢玩黎把鬼咩,比錢買個高LV帳號啦!"

這裡的新手大門已經關上了

今天我放棄這"單機"遊戲了

EXP
221 點

回覆 65樓 SKYC 的帖子

新手始終會有 但係你要付出既係時間同金錢-.-

其實個陣冇話照唔照顧,,,個陣邊有咁多雙經牙 你睇而家 幾個月出一次 啦  唔係因為新手or高手既問題
你咁既比喻 姐係d人要由一開始就去玩隻game 唔可以付出努力時間金錢? 難度一定有 只在乎玩既過程姐

EXP
128 點
講真,有時我見到D新手,係好禮貌既我都會帶佢做下任,升下LV
你無禮貌係咁洗我頻叫我帶你升,比你錢,
我唔X**詞語過濾**你,都比面你啦係咪先,
而家既老老手,通常掛完機都悶到傻,
好禮貌啲,佢地都會同你玩兩玩既

EXP
16 點
要錢先玩得強

EXP
23 點
六年前的喜悅,
一齊係屎洞升,我仲記得果時有4個戰士,我係一個法c
一齊升lv,佢地係咁2連斬,得我一個火球,呢個場面我仲記得.......

以前去屎洞,一入到去,成班人等你組,
再深入到3f,成班人守住個屎王位,一出黎即禁.

搶到固然開心,搶唔到果D都唔會罵人..反而會話,下次實快過你.ha

果時係要點數,我玩左年既都係18lv,雖然係低lv,不過都好開心
因為果時你一上線,係屎洞就會有無數個人歡迎你,真係好開心

我而家lv60闇c...8月頭已經放棄,雖然高lv,
但係而經搵唔番果種期待上線的心情

係一種遺憾........

EXP
15 點
我都覺得太少新手,所以我都係同自己的朋友玩多

其實2D game都好難吸引新手加入

我有d朋友都因為接受唔到2D所以唔玩

EXP
1767 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

慢慢黎啦...+油

EXP
455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

本身新手就係難玩架喇~

EXP
230 點
有錢新手都會變高手a_a

睇你有冇錢la

EXP
9 點
依家d新手都收ac返梨玩拉:( 我覺得 :)
邊有人仲會乖乖地系月光村升lv :) ?!