AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 870|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

童話_感覺還是不變 [複製鏈接]

EXP
3 點
樓主
角色名稱 : 綠豆
伺服器 : 醜小鴨
作品名稱 : 童話_感覺還是不變

作品內容:
        我記得我第一次接觸童話 就係五年前仲係讀緊小學六年級12歲既時候 當時我無玩過任何一隻線上

遊戲 因為我部電腦太廢啦 所有電腦硬件誇張D講句都係舊到可以

話係古董 我個心都知道我部電腦有幾廢 係咩線上遊戲都玩唔到乜濟 就連遊戲畫面都load唔到 平時去朋

友屋企玩 見到佢地部電腦基本上好多GAME都玩得 我個心就好酸 好唔開心 直至到有

一日 我個朋友既朋友 介紹左隻線上遊戲比我認識 呢隻GAME就係 童話Online 佢仲借埋隻安裝光碟比我

記得個隻光碟既版本係 愛麗絲夢遊仙境 我睇到裝住隻安裝光碟既盒後面既電腦配備都算低 我心諗我可能

玩到既 不過實會Lag 但係人地好心借隻碟比我 我都要試下嫁啦 加上我比佢既名 愛麗絲夢遊仙境 同D遊

戲畫面 吸引住 後來意想不到地安裝成功後能夠入到Game同玩到 雖然係要用點數玩 但係個時有60點試

玩點數送 硬係玩住先 一開始玩呢隻Game 雖然唔係話Lag 但係行步路都慢人一拍 但對我黎講 玩到都算

係咁啦 由個時開始 我就認定呢隻Game係我既唯一選擇 唔會再搵其他我部機有可能玩到既Game。

不過最後由於個人經濟問題 最後玩完個60點試玩點數 我就hold住左童話無玩到 但係我相信總會有

一日我會用真金白銀 重新開始我既童話生涯 ……曾經忘記了童話 — 隨著我升上中學一年級 開始要面對

不同既人同事 認識左新既朋友 成日同佢地去網吧或者出街玩 又要面對更加多既功課 所以逐漸忘記童話

了 就係一直咁樣落去 到達中學三年級15歲既時候 睇到電視一個廣告 就係童話Online出免費ser 一世任

玩 我才記起我當年唯一選擇既童話呢隻Game 出左免費ser 唔洗錢玩 令到我更加想玩返呢隻Game 我

第二日放學第一時間 就去便利店買新既安裝光碟 返去安裝完第一時間入Game 其實個時仲未換電腦嫁

不過估唔到呢隻Game我仲玩到 其實我個時心諗 呢隻Game d既畫面質素 遊戲各面既系

統都係幾好既 但係竟然電腦配備差到我部機咁都玩到 所以就係我心入面留低左一個好好好好既印象 一

路玩緊童話 除左係免費同改左小小野之外 其他感覺同小學六年級玩個時無乜點變 都係感覺到好童夢式既

任務情節 同埋d背景音樂加上某d遊戲地方 感覺還是不變……係我玩到20級左右既時候 第一次比我係遊

認識左好傾得埋既網友 大家同樣都係20幾級 係金銀城地下迷宮撞到大家 咁就組隊一齊升LV 傾左好多野

傾到我成日笑左出黎 交換埋MSN 日日一齊組隊升LV 一直升到50級 因為某D關係所以大家都無再一齊組

隊升LV LU 但係我地互相都知道我地無論點樣都好 都係真心當大家係朋友 E家諗返起 我地都算係好有

緣…… 仲有第二個好傾得埋既網友 就係我係史洞升技既時候 大家咁岩都係個度升技 升升下覺得悶就

開始搵話題傾 如事者又係交換左MSN 日日一齊升技吹水 大家年紀差唔多 傾D野都好貼切 但最後都係某

D關係 大家都無乜係童話再見到面 都係個句 真心當大家係朋友……兩年後既今日 我已經係17歲啦 會考

都告一段落 就連電腦都早係一年前左右換埋 不過童話呢隻Game對我黎講 無其他Game可以代替到 就

係因為呢隻Game係童話 所以入面既玩家 我認為都係好純真既 所以我先結識到前面提及既兩位好友 大

家都唔會提及金錢利益 唔會利用大家 出賣大家 所以我會保留住童話呢隻Game係我部電腦入面 得閒無

事入去玩下 呢隻Game既回憶覺實係對我有好深既意義 因為我第一隻玩既Game就係比左童話 加上呢隻

Game
係我心入面留低左一個好好好好既印象 所以我都用左唔少錢落去 不過我黎呢度分享我們的回憶故

事 一次過講曬出黎 純粹係想對玩童話既歷程黎一個小小既中途回憶。希望你地大家都會繼續係童話呢隻

線上遊戲充滿美好既回憶。

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
367 點
童話陪住你成長haha`[;

EXP
3 點

回覆 2樓 `﹏琪× 的帖子

不過感覺都無變過._.可能係因為隻Game無乜變過:lol

EXP
939 點
原帖由 綠豆 於 2009-7-12 09:04 發表
不過感覺都無變過._.可能係因為隻Game無乜變過:lol

講得好:lol :lol :lol :lol :lol